Stranica 7 od 15 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 734

Tema: Uzgajanje kvasca

  1. #301
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,764

    Početno

    Super izgleda betty!
    Kod moga su veci mjehurici u gornjem dijelu kruha, a na dnu mali
    Sto se tice kiselosti, moj sin je izbirljiv i kompliciran i s njim se ni ne raspravljam oko toga, a malu mislim da cu uspit pomalo izmijesit da se navikne.

    Imam frendice koje su isto ko i ja sve u kvasu. Kad pijemo virtualne kave moj muz umire od dosade. Kako je njihov kvas neki dan tragicno preminuo, a na vise mjesta smo nailazili na to razeno brasno kao best choice, jedna od njih se bacila u potragu po gradu i na kraju i nama pred vratima ostavila kilu :ludilaudobacorone:

  2. #302
    betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Postovi
    5,312

    Početno

    Hvala cure! Ja vidim puno prostora za napredak
    Munkice hvala na savjetu! I ja mislim da bi mozda pomoglo da skratim sve skupa.
    Nisam htjela sasi ranije reci, jer me strah da ce me istuci ko tangerinu, al malo sam preslobodno shvatila njenu tvrdnju da se s vremenom moze biti fleksibilan. pa mi je između prvog i drugog foldanja proslo vise od 2 sata
    Za to je vrijeme tijesto dobilo gomilu mjehura.
    Mozda sam se trebala drgati tih preporucenih pola sata razmaka između foldanja.
    Sasa, oprosti

  3. #303
    betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Postovi
    5,312

    Početno

    Ovaj imgur je urnebesan, tko je od vas naljepio onaj gif?
    Zezam se, al stalno zaboravljam da je to drustvena mreza. I da svak vidi sve.
    Jednom sam uploadala sliku kose pa sam dobila gomilu kometara od nepoznatih ljudi ispod. Pa sam se prestrasila

  4. #304
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,908

    Početno

    wow betty meni tvoj kruh izgleda predivno

    ali sad mi nešto kroz maglu dolazi da mi je baka rekla da se u kvasac stavi pola žličice šećera (to doduše za kiflice, ali isto slane), jel to itko prakticira ili se ja možda krivo sjećam, i to je isto vrlo lako moguće

    (kao - stavi se kocka germe, malo mlijeka i pola žl. šećera i to se onda posebno diže)
    Posljednje uređivanje od Angie75 : 11.04.2020. at 16:40

  5. #305
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,351

    Početno

    Kad se radi s kvasom onda ide i šećer i sol

  6. #306
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,764

    Početno

    Kad radim sa germom uvijek stavljam secer jer on hrani te gljive, ali u ovim receptima nigdje se ne spominje secer

  7. #307
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,721

    Početno

    Moje tijesto za kruh nema dodirnih točaka sa sasinim. Ne mogu ga uopće oblikovat. Nula bodova. Sve sam nasipala u košaru. Al sam uspjela nategnut hotelsku kapu prek košare. Barem nekaj.

    Mozda trebam promijeniti brašno. Sad sam koristila bijelo gkatko iz nekog mlina kaj sam kupila online

  8. #308
    enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Midsomer
    Postovi
    2,848

    Početno

    Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Pince su gotove. Tijesto se diglo ali je ipak otišlo u širinu, nisu onak lijepe loptaste pince. No tijesto je jako mekano.

    I kao što veli munkica, i dosta kiselkasto pa sad čekam ukućane za komentare. Kiselost pojačavaju i cvebe
    I moje pince gotove! Jučer nisu nimalo obećavale, niti ujutro nisu obećavale. Onda sam ih oblikovala, stavila u kalup i dizala 5 sati u toploj pećnici. Nakon toga su obećavale

    https://ibb.co/dQ8PqdX
    https://ibb.co/YjP2xB1
    https://ibb.co/G0b22Dw
    Posljednje uređivanje od enela : 11.04.2020. at 18:55

  9. #309
    enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Midsomer
    Postovi
    2,848

    Početno

    Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    http://imgur.com/gallery/8fbtgHr

    Doktorica mi je rekla da nisam stvorila tenziju i da se zato nije gornji dio rascvjetao.
    Ono sto sam ja primjetila je da je se cijelo tijesto ispuhnulo cim sam ga ubacila u lonac.
    Meni okus fin al je djeci prekisel. Ne znam sto bih mogla dodati unutra da bude malo slađe
    betty, kruh ti je savršen!

  10. #310
    enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Midsomer
    Postovi
    2,848

  11. #311
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,351

    Početno

    I ti imaš profi kuhinju
    Super ti kruv
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 11.04.2020. at 19:06

  12. #312
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Super su pince...
    Ja sam maloprije prebacila kruscice u kalupe, sad su jos malo vani i onda idu u frizider.

  13. #313
    betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Postovi
    5,312

    Početno

    Enela i angie, hvala!
    Enela, super izgleda pinca! Jel bila prerijetko tijesto da sa oblikuje u pogacu ili si htjela peci u kalupu?

    Zhang, cekamo te!

  14. #314
    Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    7,918

    Početno

    Citiraj enela prvotno napisa Vidi poruku
    Prekrasno

  15. #315
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Znaci, ovaj kruh je cudo!
    Mi smo vec skoro cijeli jedan pojeli.

    Bili me strah kod prebacuvanja u pisudu da ce mi se uljepiti/izvitoperiti/nesto... Ali dobro je proslo.
    I pekla sam u poklopcu od vatrostalne posude (jer je dublji od dna), mislila sam da ce ici u oblik slova U, zbog oblika poklopca, ali nije. Dapace, bas je lijep ovalan...

    Mislim da veceras radim novi... Nece ovo nama izdrzati duze od dva dana...

    Sasa, puno ti hvala na angazmanu, detaljnim uputstvima i strpljenju sa pitanjima
    Posljednje uređivanje od zhang : 12.04.2020. at 12:32

  16. #316
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,721

    Početno

    Bravo zhang.

    Kod mene se vidi napredak al još moram puno učiti. Hvala sasa.
    https://ibb.co/FXg7ysZ

    Valjda sam uspjela stavit fotku

  17. #317
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Nano, lijep je kruh...

  18. #318
    Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016
    Lokacija
    Sjever
    Postovi
    2,035

    Početno

    Nano, pa kruh ti skroz dobro izgleda. A pince?

    Enela, lijepe su pince i svidja mi se ideja pecenja u kalupu.

  19. #319
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,721

    Početno

    Kad sam bratu poslala fotke pince, pitao me jesu to kremšnite.

    Idem probat uploadat fotke

  20. #320
    enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Midsomer
    Postovi
    2,848

    Početno

    Cure, hvala vam!
    Betty, bile su mekane, ali ja ih uvijek pečem u kalupu, ljepše su.

    Nano, kruh ti je super!
    Posljednje uređivanje od enela : 12.04.2020. at 13:33

  21. #321
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,721

    Početno

    https://ibb.co/fHCsxYj

    Hvala enela.
    Posljednje uređivanje od NanoiBeba : 12.04.2020. at 13:34

  22. #322
    Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    7,918

    Početno

    Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo izgleda jako ukusno i na oko lijepo.
    Kruh ti je prva liga.

  23. #323
    betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Postovi
    5,312

    Početno

    Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Kad sam bratu poslala fotke pince, pitao me jesu to kremšnite.


    Zhang, pokazi ljudima svoj kruh, izgleda fantasticno!! Svaka cast!

  24. #324
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,351

    Početno

    Nano buraz očito nije nikad jeo kremšnite

  25. #325
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku


    Zhang, pokazi ljudima svoj kruh, izgleda fantasticno!! Svaka cast!
    Hvala ti! Moram jos naci platformu na kojoj cu to

    Inace, dosla sam reci da je kruh stvarno zasitan, kako je sasa negdje bila rekla. Doruckovala sam, mislim, oko 11h i jos nisam bas ogladnila..

  26. #326
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    Zhang je kruh ispao odlicno. Usudila bih se zakljuciti da je mozda zato sto je streberica.
    Uglavnom taj je kruh nesto sto ja jedem za dorucak, uz sir i maslac. Svaki bozji dan. I mogu ako treba ne jesti do navecer bez problema. Divan je.



    Sent from my iPhone using Tapatalk

  27. #327
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,721

    Početno

    Ja ću se malo odmorit od kruha. Skužila sam da mi nije problem količina vode u mješavini nego starter. Neki dan sam radila eneline pogačice, nahranila starter i sav je pribujao. Sinić sam ponovila i ništa.
    Tak da ja se javljam za sasine vrećice s kvasom. Svoj sam pisoremila u frižider jer mi ga je žao bacit. Star je 13 dana.

  28. #328
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Ja sam maloprije zamjesila tijesto, dodala sam sol. U toj sam fazi. Sad sam skuzila da ce mi mozda predugo stajati kad ga oblikujem. Da li ga mogu navecer peci, s obzirom na te okolnosti?

  29. #329
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    5,075

    Početno

    Mislim da je moj Vragec spreman, večeras bi zamjesila tijesto no nemam kuda s njime....
    I muči me zdjela. Otišla sam na ikeu vidjeti koliko koštaju i kakvi su pekači pa sam si naručila tavu i još hrpu nečega sto mi bas treba, a pekač opet nisam...

  30. #330
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Imas vatrostalnu?

  31. #331
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    5,075

    Početno

    Imam, neku manju. U njoj ću peći.
    Palo mi na pamet da bi se moglo i pod pekom peći taj kruh. Šta mislite?

  32. #332
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Ako je manja, mozda na 3 dijela da podijelis kruscice?

    Za peku nemam ideju bi li funkcioniralo.
    Znam da je moja baka na selu kruh pekla u krusnoj peci, ali kako tocno, ne znam...

  33. #333
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,051

    Početno

    Citiraj zhang prvotno napisa Vidi poruku
    Ako je manja, mozda na 3 dijela da podijelis kruscice?

    Za peku nemam ideju bi li funkcioniralo.
    Znam da je moja baka na selu kruh pekla u krusnoj peci, ali kako tocno, ne znam...
    https://www.kaminihoyan.hr/kako-funkcionira-krusna-pec/

    Peka bi isto funkcionirala ako se dooobro ugrije.

  34. #334
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    Zhang, mozes ga ostaviti vani 3-4h i onda peci ili do sutra u frizider, moze ti ici danas popodne do sutra bez problema. Ja sam znala staviti ga oko 5p popodne u nedjelju i peci tek kad dodjem s posla u pon. Frizider JAKO uspori fermentaciju i nece ti biti prekisel. Osobno bas preferiram odlezani kruh, tj uvijek se trudim da mi provede 12+ sati u frizideru. Nano nema problema, mozemo preko pp, kad god hoces.

  35. #335
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Hvala ti. Budem ga probala ostaviti vani pa onda popodne peci. Taman ce mi biti dobar eksperiment za usporedbu koji mi je bolji.

  36. #336
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,764

    Početno

    Ja ne pečem ništa sad dok ne riješimo razne ostatke hrane po kući, ali sam samo došla reć da mi se kvas ponaša puno bolje otkad ga hranim raženim, više mi naraste nakon svakog hranjenja

  37. #337
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Ja sam danas opet pekla kruh

    S time da sam jedan ostavila vani, ovako kako je sasa, napisala, a drugi sam stavila u frizider pa cu i sutra peci i imati topli kruh

    Stariji djecak kaze da mu je danasnji bolji, valjda je manje kiselkast... Meni su obje varijante

  38. #338
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,764

    Početno

    od čega mislimo da je manje kiselkast?

  39. #339
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Od kraceg stajanja tijesta, bar sam ja tako ubrala, da se duzim stajanjem razvija veca kiselost...
    Posljednje uređivanje od zhang : 14.04.2020. at 08:52

  40. #340
    betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Postovi
    5,312

    Početno

    jedan od ovih dana ću sigurno htjeti raditi pizzu sa starterom
    ajmo, iskustva, recepti! saša, munkice?

  41. #341
    Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016
    Lokacija
    Sjever
    Postovi
    2,035

    Početno

    Pizza je neusporedivo bolja sa starterom. Jedino nemam precizne mjere kao Sasa.
    Po meni je jako vazno 00 brasno. Obicno na brasno za 2 pizze (bule) cca 250 g stavim zlicicu startera. Promijesam ljepljivo tijesto i ostavim da odstoji 1-3 sata na sobnoj pa dodam sol i jos brasna dok tijesto ne bude gipko.
    Podijelim na bule, nauljim i spremim u frizider preko noci.
    Drugi dan izvadim prije pecenja da tijesto dodje na sobnu temperaturu, rastegnem na pobrasnjenoj podlozi i pek papiru jer nemam kamen (na klik sam od narucivanja Emile Henry kamena), i stavim na pleh koji se grijao na najjace cca sat vremena.

    Inace, danas sam nakon dugo vremena imala fijasko. Potentni Lubert je podivljao i focaccia se u par sati utrostrucila i nejestivo je kisela, a kruh se ukiselio 2 sata nakon dodavanja startera...
    Mantram da nije moj dan.

  42. #342
    betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Postovi
    5,312

    Početno

    pa ja mislim da se to meni dogodilo, to s ukiseljenim tijestom, s kruhom
    nisam ga trebala ostaviti ona dva sata unattended
    munkice, čime si hranila starter?
    ja sam svom dodavala integralnog brašna, mislim da je od toga podivljao
    sad sam ga stavila u frižider na hlađenje

    kamen imam! i to baš taj, Emile Henry.
    al kako nemam lopaticu, a i ne znam bih li znala njome rukovati, i ja tijesto razvučem na pek papiru i tražim nekog da mi pomogne prebaciti na kamen
    nisam baš vješta u razvlačenju tijesta za pizzu, moje budu svakakvih oblika
    zanima me ovaj dio nakon što se razvuče - treba li se ostaviti još malo da se digne? i samo žličica startera na 250g?

  43. #343
    Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016
    Lokacija
    Sjever
    Postovi
    2,035

    Početno

    Moze i 2 zlicice Sad sam na focacciu stavila 100 g startera na 800 g brasna pa je podivljao.
    Ne ostavljam da se digne, ali mi volimo napoletanu. Tanku i hrskavu. Jedino imam u*ranu plinsku pecnicu pa se s gornje strane rub bas ne zapece i napuhne po ps-u.

  44. #344
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    Ja normalno i kod tijesta za pizzu ukljucujem mnogo milovanja. Ali nazalost nema sanse da stignem elaborirati ovih dana. Nadam se mirnom vikendu pa cu onda!


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  45. #345
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Ja sam ovim kruhom odusevljena, jucer sam pekla i sutra opet ponovo i jedva cekam
    Jucer smo sprasili skoro cijeli jedan taj kruh
    Ovaj kruh mi spada u ono: jednu vjestinu koju trebamo savladati u ovom periodu :mrgeen:

    I ostala mi je buba u uhu za trosak pecnice pa sam isla malo pogledati... Prosjecan trosak jednog sata rada pecnice je 1,5kn. Za ova dva kruha, to je sa zagrijavanjem nesto manje od 3h, znaci recimo 4kn, neka bude i 5kn. Trosak kile brasna je 6kn.
    Od te kile brasna, s vodom i starterom ispadne nesto ispod 2kg kruha. Znaci, za 2kg kruha, to je trosak od 11kn, neka bude 12, racunajuci dodatno brasno za starter.
    Prosjecna cijena u ducanu za 500g kruha je 8kn, znaci za 2kg kruha 32kn.
    Razlika je da se doma ispece 6kg kruha za 2kg kruha u ducanu.
    Tako da ovo nije skuplje, nego je cak usteda.
    Uz cinjenicu da ovakav kruh ne mozes kupiti u ducanu.

  46. #346
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,721

    Početno

    Zhang, ti si početnica, ali dobra učenica. Daj napiši koje brašno koristiš i koliko vode stavljaš.
    Iako je moj kvas i dalje u frižideru, opet me svrbe prsti

  47. #347
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    5,075

    Početno

    Moj je jučer počeo smrditi na šljivovicu. Frend kaže to je ok, njegov smrdi na sedam rakija skupa. Danas zamjesila...vidjet ćemo
    Držim da se prvi mačići bacaju u vodu

  48. #348
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Zhang, ti si početnica, ali dobra učenica. Daj napiši koje brašno koristiš i koliko vode stavljaš.
    Iako je moj kvas i dalje u frižideru, opet me svrbe prsti
    Ja sam to streberski do te mjere da sam proucavala pokrete ruku kako preklapa tijesto i doslovno ponavljala radnju
    Par puta sam prije svake faze gledala, vrtila video naprijed-nazad, ponavljala u glavi pa ponavljala rukama... Zivi smijeh...

    Stavim za levain 50g startra, 100g brasna (20g razenog, 80g bijelog)

    Koristim podravkino glatko, 1kg. 700g vode +50g u kojoj je sol, ukupno 750g vode. 20g soli.

  49. #349
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Moj je jučer počeo smrditi na šljivovicu. Frend kaže to je ok, njegov smrdi na sedam rakija skupa. Danas zamjesila...vidjet ćemo
    Držim da se prvi mačići bacaju u vodu
    Javi kako je proslo...

  50. #350
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    5,075

    Početno

    Nije za baciti . Djeluje ok, ima malo rupa...
    Nismo ga još probali

Stranica 7 od 15 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •