Citiraj enela prvotno napisa Vidi poruku
Zadovoljila bih se i mirisom

Spicy pileća juha? Molim recept, kad stigneš.
Dakle prvo napravim temeljac. Moj najdrazi radim tako da prvo zapecem jedno kilogram do kilogram i pol pilecih krilaca na malo maslinovog ulja, onda ih kad budu lijepo rumeni maknem sa strane (to traje jedno 20ak min), pa zapecem dvije mrkve, jedan luk podijeljen na cetvrtine, dvije stapke celera i 2 cesnja cesnjaka, sve u komadu osim luka (kojih 10 min), onda dodam jednu zlicu koncentrata rajcice i pola salice vode, zatim vezicu zacinskog bilja (timijan, lovor, persin), vratim krilca, dodam 3 litre vode, dodam tasmanskog papra u zrnu jednu zlicicu, pustim da zavrije, potom smanjim na jako lagano i kuham jedno 2-2.5h. Procijedim. To je temeljac. To vikendom napravim pa imam bazu za tjedan. A za ovu juhu, sotiram na sitno narezane dvije, tri mrkvice i celerove stapke, kojih 5 minuta, potom dodam mladog cesnjaka, timijana svjezeg, chilija, komadic kore od parmezana, sotiram jos minutu- dvije, dodam jedno 200 g pelata, pustim koju minutu, zalijem sa litrom i pol temeljca pa pustim da kuha kojih 15 minuta. Potom izvadim dio juhe i zblendam pa vratim (nekih 300-400ml), ubacim soba rezance (100 g), pustim par minuta dok se ne skuhaju. Podijelim i garniram svjezim bosiljkom, svjezim cilijem i s malo parmezana.



Sent from my iPhone using Tapatalk