Originally Posted by
zutaminuta
Na 1 kg mesa govedine gledam ne kao na meso, samo po sebi, već 1 kg mesa = x kg biljne (stočne) hrane uložene u tu kravu da bi ona postala meso. Dakle, vaga je x kg biljki (žitarica i sijena) vs y kg biljki (povrća, mahunarka, žitarica)
Kad govorim o potrebi prelaska na vege ishranu uopće ne mislim tu na djecu iz Afrike, djecu iz Južne Amerike ili čak općenito djecu. Djeca ne jedu velike porcije. Možda tinejđeri, ali koliko traje taj nagli rast? Dvije-tri godine? Na stranu to, mene više zanimaju sad azijske i zemlje u razvoju u kojima raste konzumacija mesa, gdje se preuzimaju zapadne prehrambene navike, gdje se odrasli šopaju burgerima, i tako. Umjesto da zapad smanjuje tu glad za kravama, eto sad na vlak uskaču svi preostali u svijetu.
Uopće ne mislim da imperativ treba biti da svi izbace meso, jer je to i nerealno, ali meso bi trebalo početi gledati kao prilog i začin biljnoj hrani umjesto obratno.
Što se tiče nutrijenata, većina ljudi i obitelji koje sam upoznala ne jedu govedinu svaki božji dan već sporadično, također i gicetinu. Opet svi živi i zdravi.