Stranica 100 od 123 PrviPrvi ... 50909899100101102110 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 4,951 do 5,000 od 6145

Tema: Kako poništiti glasački listić

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mene više od nečijeg kreveta zanima:
    - razvoj malog gospodarstva /ulaganja u lokalnu proizvodnju
    - ukidanje županija/općina; preraspodjela javnog novca
    - promjene u obrazovnom sustavu
    - zdravstveni i mirovinski sustav
    - prava privatnog vlasništva (zaštićeni najmoprimci?)
    - braniteljska prava (kao i partizanima? i unuci prava dobivaju?)
    ...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

inače, bliže sam rehab po razmišljanju, konzervativna, ali vrlo liberalna... može li to zajedno? npr. ako ćemo po temama koje pale - vjeronauk u crkvu, protiv pobačaja, nisam protiv homo usvajanja djece, ali ne znam o tome puno i nisam previše razmišljala ; zanimljivo je pitanje u onom testu što ste linkale (inače pitanja su skroz bezveze postavljena, jer uvijek postoji neki - ali) : zabraniti pride zato jer troše javni novac - ja ga ne bih zabranila, ali ne bih ga ni financirala i općenito ne znam zašto paradiraju, ali ako hoće nek pradiraju/hodaju, sloboda svima ...

lokalne teme i one koje direktno trenutno utječu na moj i na život moje obitelji zaokupljaju moje misli (možda sebično, ali podržavam tuđe "borbe" za prava i sl. no ja trenutno nemam kapaciteta baviti se različitim temama...)

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Protiv sam zabrane pobacaja kada je rijec o zdravlju zene. Smatram da trudnoca kod djeteta od 9 godina ugrozava djetetov zivot i zdravlje i ako je ona zeljela pobaciti da je trebala pobaciti. Smatram da je tu crkva napravila veliku gresku.
    Je li onda mentalno zdravlje izvan zdravlja, ne spada uopce u domenu necijeg zdravlja? Osoba od 29 ili 39 moze teoretski biti posve fizicki zdrava i nimalo ugrozena trudnocom ili porodom. No zacece, trudnoca, porod ili roditeljstvo mogu biti izuzetan problem na psihickoj bazi.
    Posljednje uređivanje od Kaae : 24.06.2020. at 18:13

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Je li onda mentalno zdravlje izvan zdravlja, ne spada uopce u domenu necijeg zdravlja? Osoba od 29 ili 39 moze teoretski biti posve fizicki zdrava i nimalo ugrozena trudnocom ili porodom. No zacece, trudnoca, porod ili roditeljstvo mogu biti izuzetan problem na psihickoj bazi.
    Ako smijem ja ponuditi svoje vidjenje problema - osoba od 29/39 godina koja dobrovoljno stupa u odnos, ipak je sposobna podnijeti odgovornost svog postupka. Mislim da se, ukoliko je osoba tesko bolesna i nesposobna samostalno i dobrovoljno donijeti tu odluku i to moze smatrati silovanjem?
    Razmisljam na prvu, ne poznajem sva moguca psihicki teska stanja niti mogu razmotriti krizaljku svih mogucih situacija.
    I opcenito je, po meni, bitan taj element vlastite odgovornosti kada je u pitanju pobacaj. Silovana osoba, osoba koja nosi dijete cije su malformacije nespojive sa zivotom... ne moze snositi osobnu odgovornost za tu situaciju. I da, za mene osobno zivot je zivot, ali ja ne mogu ukinuti mogucnost izbora za nekoga tko ne nosi bas nikakvu odgovornost za situaciju u kojoj se nasla.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Tko razmatra Pametno kao opciju?

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Tko razmatra Pametno kao opciju?
    Ma kakvo Pametno. Na pojavu Puljka, moj fejk radar lampa crveno i zvoni svim zvonima.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj *mamica* prvotno napisa Vidi poruku
    Ma kakvo Pametno. Na pojavu Puljka, moj fejk radar lampa crveno i zvoni svim zvonima.
    Ako može pitanje, zašto?

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Ako može pitanje, zašto?
    Ponekad te stvari ne mogu racionalno objasniti. Ali uvijek, bas uvijek se ispostavi da sam bila u pravu.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Pa i o mojim "strahovima" se moze napraviti serija temeljena na stvarnim dogadjajima.
    Nek se napravi, bas me zanima koliki i kakav interes ce poluciti. U Hrvatskoj bi sigurno imala super prođu. Jer na svakom koraku iskacu trudni muskarci, nakon potpisivanja istanbulske se vise uopce ne zna tko je musko, tko zensko, tko je mama, a tko tata. Sumrak civilizacije nas je snasao, bas kako je predskazano.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

meni je situacija u proteklih par mjeseci sasvim dovoljna za sumrak civilizacije, pandemija, potres, bose mame s novorođenom djecom dok pada snijeg u ožujku.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo muž i ja gledamo Selakicu i Oreškovićku na yt kanalu Večernjeg, bome su zabavne, dobar fajt.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    Nek se napravi, bas me zanima koliki i kakav interes ce poluciti. U Hrvatskoj bi sigurno imala super prođu. Jer na svakom koraku iskacu trudni muskarci, nakon potpisivanja istanbulske se vise uopce ne zna tko je musko, tko zensko, tko je mama, a tko tata. Sumrak civilizacije nas je snasao, bas kako je predskazano.
    Jest, evo Nino i Skoro jedva cekaju da prodju izbori pa da si ugrabe par zena da ih sluze i stancaju im djecu

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Hajde, i ja sam tebi opet iznova odgovarala na sva ona pitanja sto sam ti vec jucer odgovorila, pa mi neces zamjeriti. I na pitanje o homoseksualcima sam ti jucer odgovorila ali ako ti je lijeno prelistati unazad postove, opet cu.
    Smatram da je obitelj kao temeljnu jedinicu na kojoj pociva drustvo, potrebno sacuvati u njenoj konzervativnoj formi sa svim varijacijama (jednoroditeljske obitelji, heteroseksualni parovi bez djece, itd). Ozakonjenjem homoseksualnih brakova i posvajanjem djece od strane homoseksualnih parova, otvara se prostor za razne druge opcije koje smatram krajnje devijantnima. Zasto sam ti postavila pitanje koje jesam ? Upravo zato sto jedan npr. incestuozni par moze traziti ozakonjen brak i posvajanje/udomljavanje istim argumentima koje traze homoseksualci. Koliko znam, incest nije definiran kao bolest (Sasa ce to bolje znati), ljudi se vole, zreli su, odrasli.. Koga briga sto rade u krevetu, jel ? I nemojte mi sad o histericnim prognozama jer vec sad imamo priliku citati o trudnim "muskarcima", obiteljima gdje su svi skupa izmijenjali svoje spolove i slicno. Ja ne mislim da je to napredak drustva, nego sumrak civilizacije. To ce nas stici prije ili kasnije jer nitko nece imati valjan argument zasto ne dozvoliti jednima ako smo dozvolili drugima.
    Mogu te pitati kako npr. u ovom kontekstu gledaš na neke (evo npr. samo europske) države u kojima homoseksualci sklapaju brak i mogu posvajati djecu. Kaže Google da su to između ostalih Francuska i Velika Britanija, npr.

Kako gledaš na tu činjenicu u ovim društvima, je li se tamo već dogodio neki “sumrak civilizacije”, i ako da, u čemu konkretnije to vidiš? I ako da, je l to znači da hrvatsko i sva ova južna/istočna europska društva smatraš “kvalitetnijima” samo zato jer je u njima u većoj mjeri obitelj sačuvana u više konzervativnoj formi?
    Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 24.06.2020. at 21:57

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nista od mojeg izlaska na izbore--mogu se samo natezati s DIP-om. Vlada RH i veleposlani u SAD-u jos nista nisu odgovorili. Ovi prvi jesu.

Jedino sam od Gong-a dobila suvisli mail.

Posljednje uređivanje od Kaae : 25.06.2020. at 07:17

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Majke mi, nije smijesno. Nije i gotovo.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Gdje ih sami nađu? Možda je pogriješila zemlju, ono Iran, Afganistan...
    oprosti marta, ali moram se smijati...

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

To je izjava koja je kontradiktorna?
    Ja stvarno ne znam jel zena cinicna, glupa, trol...... Vidjela sam to na twiteru i ako je to njeno misljenje zbilja je za zabrinuti se.
    Bar ja kao zena se brinem. I mislim da se trebaju zabrinuti sve zene bez obzira na kojoj strani spektra su.

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kad vidimo kakva su se sve zla izrodila od davanja glasa ženama, možemo samo zamisliti kakav bi se tek "sumrak civilizacije" dogodio da damo homoseksualcima jednaka prava kao ostalima

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Pa zena je samo ukazala na (jedan od mnogih) trenutaka "sumraka civilizacije" kako je to lijepo nazvala forumasica tu. To je bio sumrak civilizacije, da se intelektualno inferiorinim bicima (kojima je muz glava) dozvoli da glasaju svojom glavom.
    Ili kad su pocele hodati u hlacama. Raditi I tu zaradu koristiti samostno. Obavezno kbrazovanje za njih (nijeli nedavno dobitnica Nobelove nagrade znog toga dobila metak u glavu u jednom drugom dijelu svijeta gdje to jos uvijek "sumrak civilizacije kakvu znamo")?

Sve je to bio sumrak dotadasnje civilizacije i normi, kao danas gey brakovi. Nista novog.Dodusw ova se malkice zaletila I zaboravila da je glasanje zena postalo "novo normalno" i vise nije sumrak covilizacije, nekako je ljudski rod to prezivio, pa caki I oni u Saudijskoj Arabiji

Mozemo I malo dublje u povijest, pravo glasa ljudi koji nemaju imovinu, pravo kmetova da pokazu feudal srwdnji prst i odu s polja u grad ...
    Posljednje uređivanje od sillyme : 25.06.2020. at 09:33

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Spajalice, pravo veliš. Ovakve izjave trebaju zabrinuti SVE žene.
    Grč mi je u želucu.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Kanga prvotno napisa Vidi poruku
    Kad vidimo kakva su se sve zla izrodila od davanja glasa ženama, možemo samo zamisliti kakav bi se tek "sumrak civilizacije" dogodio da damo homoseksualcima jednaka prava kao ostalima
    Tako je.

A meni je iskreno smijesno u konteksu izjava kako NEMA SANSE da nam se dogodi Gilead. Gilead je samo bujna masta Margaret Atwood.

Isto tako, ne znam zasto se osoba koja misli da zene ne bi trebale imati pravo glasa kandidira na izborima. Pretpostavljam kako bi se izborila za ukidanje glasa zenama i onda pocinila harakiri u Saboru. Vrlo bizarno.
    Posljednje uređivanje od betty blue : 25.06.2020. at 09:39

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja se uopce ne zabrinjavam. Nije nista pametnija ni redikuloznija od ostatka clanstva tih strancica. Cvate tisucu cvjetova idiotizma. Pa nase novine imaju o cemu pisati...

Snage "sumraka civilizacije" su dale ko jacw od tih gluposti, pa cak i u Saudijskoj Arabiji a kamoli u RH
    Posljednje uređivanje od sillyme : 25.06.2020. at 09:44

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Je li i činjenica da su 75% žrtava nasilja u Hrvatskoj žene, a 65% počinitelja nasilja muškarci također pokušaj vraćanja na tvorničke postavke?

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    Isto tako, ne znam zasto se osoba koja misli da zene ne bi trebale imati pravo glasa kandidira na izborima. Pretpostavljam kako bi se izborila za ukidanje glasa zenama i onda pocinila harakiri u Saboru. Vrlo bizarno.
    Nema bizarnosti - Serena Joy prije Gileada

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ma ne možete razumnim argumentima na to, šta vam je

sjetila me na jednog Biseromira od ovog proljeća, jedan od onih što odmah sa vrata viču sve svoje stavove, a ti su bili redom:

- ženama treba ukinit pravo glasa
    - trebamo svi živit po Bibliji
    - corona je izmišljena (što objašnjava zašto je mrtav ladan bez ikakvog opreza ušao u kuću mojih 80 godišnjih djeda i bake)

mislila sam se kako je divna ta demokracija, on mora živit s užasom da ja imam pravo glasa, a ja s užasom da ga ima on

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

[QUOTE=sillyme;3166661]Snage "sumraka civilizacije" su dale ko jacw od tih gluposti, pa cak i u Saudijskoj Arabiji a kamoli u RH[/QUOTE

Apsolutno, u dugoročnoj perspektivi je tako. Međuti, postoje i lokalni minimumi. Piše Dežulović na početku ovog teksta kako nastaju (preporučam i ostatak teksta).

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Evo muž i ja gledamo Selakicu i Oreškovićku na yt kanalu Večernjeg, bome su zabavne, dobar fajt.
    Bi li mogla napisati kakav ti je dojam ostavila Orešković? Ja se još dvoumim između njene koalicije i Možemo.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ah, Kanga, prevelika mi je to odgovornost, da moj komentar doprinese tvojoj odluci, najbolje da ih pogledaš :D
    Ovako, meni je Orešković bila odlična kao šefica povjerenstva za sukob interesa, djelovala mi je hrabro, jasno, efikasno...Kao političarka, do sada me nimalo nije oduševila - političar nije lako biti, treba jedna velika širina pogleda za biti dobar političar. Od početka mi je puna floskula, umišljenog nastupa, i olako se razbacuje velikim riječima (mislim, ne da je jedina u svemu tome, ali sad nju komentiramo, a i zanimljivo mi je koliko je teže i drugačije biti političarka ili šefica odbora s jednim konkretnim zadatkom). Jučer mi je bila znatno bolja - iako mi je Selak bila još bolja od nje u raspravi. Obje su imale što reći, obje su znale kritizirati onu drugu, obje su znale odgovoriti na kritiku, bile su oštre a opet je rasprava tekla kulturno i sadržajno. Po meni, Selak bolje kuži šta je politika od Orešković (politika u originalnom značenju riječi). A za sadržaj i stavove - evo emisije: https://www.youtube.com/watch?v=QXZmJ1Z8BNc

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Hvala vertex!
    I meni je ostavljala bolji dojam kao šefica Povjerenstva za sukob interesa nego političarka, iako smo je kao političarku upoznali samo kroz kandidature.
    Ne brini za odgovornost, pogledat ću barem dio emisije .

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Zapravo je smijesno kako se usporedjuje izjava zene za koju nismo do sada ni culi ni znali i koja je u jednoj minornoj stranci koja nije nikakav politicki faktor u zemlji sa ideologijom koja je jednim dijelom ozakonjena u nasoj zemlji a u prilicnom ostatku svijeta je i u potpunosti ozakonjena.
    Da, meni je npr.ovo sumrak civilizacije :
    https://www.google.com/amp/s/amp.ind...-bila-muskarac
    Kao i mnoge druge stvari koje su proizasle iz parola "live and let live", "samo ljubav" i slicno. To je nesto sto se dogadja, as we speak.
    Sto ne znaci da i izjava ove zene i saudijsko-arabijski state of mind nisu nezamislivo uzasan scenarij ali takve stvari niti jedna iole ozbiljnija politicka stranka u Hrvatskoj niti propagira niti ih uzima u obzir.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Zapravo je smijesno kako se usporedjuje izjava zene za koju nismo do sada ni culi ni znali i koja je u jednoj minornoj stranci koja nije nikakav politicki faktor u zemlji sa ideologijom koja je jednim dijelom ozakonjena u nasoj zemlji a u prilicnom ostatku svijeta je i u potpunosti ozakonjena.
    Kao i mnoge druge stvari koje su proizasle iz parola "live and let live", "samo ljubav" i slicno. To je nesto sto se dogadja, as we speak.
    Sto ne znaci da i izjava ove zene i saudijsko-arabijski state of mind nisu nezamislivo uzasan scenarij ali takve stvari niti jedna iole ozbiljnija politicka stranka u Hrvatskoj niti propagira niti ih uzima u obzir.
    Unaprijed znam da ću sad ugaziti u (cenzura) s ovim postom, jer tema su izbori, ali fakat ne razumijem u čemu je tvoj problem. Ono što nam nedostaje je tolerancija tuđe spolne orijentacije. S druge strane, imamo i previše tolerancije za ovakve stvari, koje (recimo) mene bacaju iz cipela, jer gospođa koja čupa kabel lako sam mogla biti i ja: https://www.index.hr/vijesti/clanak/...e/2191309.aspx

Daklem, za takve stvari stvarno nemam razumijevanja, a uopće me ne opterećuje to što se netko očituje kao muško/žensko/whatever između tako dugo dok nije pedofil ili bilo koja druga vrsta zločinca.

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

rehab, osim što se nikako ne uklapa u tvoju sliku obitelji, na koji drugi način život tog para pogađa tebe i tvoje bližnje?

Peterlin, apsolutno se mogu poistovijetiti s brigama koje ti imaš

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sumrak civilizacije leži u činjenici da muškarci još uvijek ubijaju žene, samo zato što su žene.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Sumrak civilizacije leži u činjenici da muškarci još uvijek ubijaju žene, samo zato što su žene.
    i da to još uvijek prevelik postotak žena drži tvorničkom postavkom

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Da.

Sumrak civilizacije je svako ubojstvo. A ne jedna zena koja je postala muskarac pa zatrudnila sa muskarcem koji je postao zena. Mislim, koga briga? Koga oni ugrozavaju?

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Sumrak civilizacije je svako ubojstvo. A ne jedna zena koja je postala muskarac pa zatrudnila sa muskarcem koji je postao zena. Mislim, koga briga? Koga oni ugrozavaju?
    slažem se, nije me briga, ali mi nije ni jasno (iako ni to nije važno) - ako žena odluči postati muškarac, kako je moguće doživljavati se muškarcem ako zatrudni i rodi dijete?

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ok, ja mogu razumjeti kako je ovo nekome "horor", i kako ne želi "da to njegova djeca gledaju ili znaju za to".

No, neovisno o tome je li netko više ili manje ili uopće ne konzervativan, je li nekome nešto "sumrak", a drugome "što ti oni smetaju, koga oni ugrožavaju" - činjenica je da je otkad je svijeta i vijeka u svakom društvu postojalo nešto što nekoga sablažnjava.

Svijet nije nikada bio niti će ostati "uvijek isti / tradicionalan / kakav je nekad bio" i sl. Društva se oduvijek mijenjaju, i sumnjam da itko može pronaći točku u vremenu kad je "nekad sve bilo super, a ovo danas nije". Jer je i to "nekad" nekom drugom istovremeno bilo "ovo je danas užas".

I sama si napisala da pod "konzervativnijim oblikom obitelji" smatraš i jednoroditeljske obitelji - nisu li takve obitelji prije 50 ili 100 godina bile "sumrak civilizacije"?

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ne znam zasto se imputira da meni nasilje nad zenama nije lose a ovo jest. Kako bilo, mislim da sam svoj stav obrazlozila na zadnjih par stranica i zasto smatram da obitelj kao temeljnu drustvenu jedinicu treba ocuvati u njenoj konzervativnoj formi.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ok rehab, ali nije li ideja obitelji kao takve vec uvelike evoluirala?
    Kad kazes temeljna konzervativna jedinica, na sto mislis? Na ideju obitelji iz prapovijesti, srednjeg vijeka, predratnog doba, modernu obitelj?
    Od prava zena, do mogucnosti razvoda, od same ideje da je musko glava kuce, da je temeljni cilj prokreacija... nije li obitelj pod stalnom mijenom?

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

I imam pitanje, nisam sigurna odnosi li se na tebe, znam da si vjernica, ali opet ne razmisljaju ni svi vjernici jednako (pa nj nevjernici )...

Zasto je vjernicima manji problem razvod, ili predbracni seks, od homoseksualnosti?
    A i stupanje u novi brak, i vanbracni seks, i homoseksualnost su grijesi po KC.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Meni je sumrak civilizacije kad procitam da netko misli o mojim prijateljima da su sumrak civilizacije, a da nikome nista nisu skrivili. Nisu se dotakli nicijih ljudskih sloboda, niti ogrijesili o zakone.

Mislim, ne poznajem ove iz clanka, ali poznajem osobe cije price su slicne, ako ne iste kao ovo sto si linkala.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    I imam pitanje, nisam sigurna odnosi li se na tebe, znam da si vjernica, ali opet ne razmisljaju ni svi vjernici jednako (pa nj nevjernici )...

Zasto je vjernicima manji problem razvod, ili predbracni seks, od homoseksualnosti?
    A i stupanje u novi brak, i vanbracni seks, i homoseksualnost su grijesi po KC.
    Ne znam na koje vjernike mislis, sve su to teski grijesi prema krscanskoj vjeri.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Ok rehab, ali nije li ideja obitelji kao takve vec uvelike evoluirala?
    Kad kazes temeljna konzervativna jedinica, na sto mislis? Na ideju obitelji iz prapovijesti, srednjeg vijeka, predratnog doba, modernu obitelj?
    Od prava zena, do mogucnosti razvoda, od same ideje da je musko glava kuce, da je temeljni cilj prokreacija... nije li obitelj pod stalnom mijenom?
    Obitelj je pod stalnom mijenom i dobro je da je tako dok god ide u smjeru sretne i skladne obitelji temeljene na prirodnim zakonima. Pod prirodno mislim na uvrijezeni kontekst rijeci. Nemojte mi sad vaditi da je i homoseksualnost prirodna, znam da jest ali prirodno je i da zenke jedu muzeve nakon parenja :D

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je sumrak civilizacije kad procitam da netko misli o mojim prijateljima da su sumrak civilizacije, a da nikome nista nisu skrivili. Nisu se dotakli nicijih ljudskih sloboda, niti ogrijesili o zakone.

Mislim, ne poznajem ove iz clanka, ali poznajem osobe cije price su slicne, ako ne iste kao ovo sto si linkala.
    Kaee, ne znam mozes li iscitati da govorim o nacelima i stavovima. Eto, ne poznajem te ljude ali dala sam njihov primjer da se vidi na sto mislim. To da se netko nije dotakao necije ljudske slobode niti je prekrsio zakon meni nije dovoljno dobar argument jer smatram da postoji nesto vise od toga u ljudima sto ih navodi da percipiraju neki cin kao dobar ili los.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Pa istina Rehab, ali u istu kategoriju mi onda spada i razvod braka. Mislim da bi se onda iz neke obaveze prema partneru, djeci razvod trebao percipirati kao lošim činom.
    Pa opet, nikome ne pada na pamet zabraniti razvod. Ili recimo uvesti stroža pravila kod vjenčavanja,crkvenog ili matičnog.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Pa istina Rehab, ali u istu kategoriju mi onda spada i razvod braka. Mislim da bi se onda iz neke obaveze prema partneru, djeci razvod trebao percipirati kao lošim činom.
    Pa opet, nikome ne pada na pamet zabraniti razvod. Ili recimo uvesti stroža pravila kod vjenčavanja,crkvenog ili matičnog.
    Ja razvod i percipiram losim cinom. Ne vidim kako bi se razvod mogao zabraniti ali svakako smatram da bi ljudi prije braka trebali proci kvalitetnu edukaciju radi osnazivanja samih sebe i svog odnosa, da bi obiteljska psihoterapeutska savjetovalista trebala biti dostupnija, da se radi na osnazivanju obitelji na sve moguce nacine. Nije to uvijek nacin da se razvod izbjegne ali mislim da su obitelji danas, vise nego ikad, prepustene same sebi.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pa sto ne prolaze parovi (kvalitetnu?) edukaciju prije sklapanja katolickog braka? Valjda je to dovoljno da osnaze odnose i budu sigurni da ce zauvijek ostati u sretnoj katolickoj vezi? Ako nije, onda bi valjda crkva to nekako trebala izvidjeti i rijesiti, unaprijediti te tecajeve i duhovno i ino zblizavanje, pa da se smanji broj (katolickih) razvoda.

Da bi raznorazna savjetovalista, terapije, radionice... svastanesto, trebali biti dostupniji i opcenito vise prihvaceni u drustvu, to svakako. Mozda bi bilo i manje brakova, a ne samo razvoda (sto opet nije nuzno lose). No, ok, moram priznati da ja nisam nesto osobito vezana za brak kao bitnu stavku u bilo cijoj vezi ili zivotu i, da nije bilo nuzno iz raznoraznih legalnih razloga, mogla bih bez problema zivjeti u "divljoj" vezi s istim muskarcem s kojim sam sluzbeno u braku.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Obitelj je pod stalnom mijenom i dobro je da je tako dok god ide u smjeru sretne i skladne obitelji temeljene na prirodnim zakonima. Pod prirodno mislim na uvrijezeni kontekst rijeci. Nemojte mi sad vaditi da je i homoseksualnost prirodna, znam da jest ali prirodno je i da zenke jedu muzeve nakon parenja :D
    Neki ce reci da je prirodni zakon da je musko glava kuce, i da je prirodni zakon da se zena bavi djecom i kucom. Slazes li se s tim?
    Kako cemo odluciti ciji prirodni zakon je the prirodni zakon?

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ne znam na koje vjernike mislis, sve su to teski grijesi prema krscanskoj vjeri.
    Pa na vecinu vjernika koji se javljaju oko tih tema.
    Mnogi su glasni oko homoseksualnosti, a istima je ok stupiti u novi brak.
    To me zbilja zbunjuje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •