Pokazuje rezultate 1 do 50 od 6145

Tema: Kako poništiti glasački listić

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pa sto ne prolaze parovi (kvalitetnu?) edukaciju prije sklapanja katolickog braka? Valjda je to dovoljno da osnaze odnose i budu sigurni da ce zauvijek ostati u sretnoj katolickoj vezi? Ako nije, onda bi valjda crkva to nekako trebala izvidjeti i rijesiti, unaprijediti te tecajeve i duhovno i ino zblizavanje, pa da se smanji broj (katolickih) razvoda.

Da bi raznorazna savjetovalista, terapije, radionice... svastanesto, trebali biti dostupniji i opcenito vise prihvaceni u drustvu, to svakako. Mozda bi bilo i manje brakova, a ne samo razvoda (sto opet nije nuzno lose). No, ok, moram priznati da ja nisam nesto osobito vezana za brak kao bitnu stavku u bilo cijoj vezi ili zivotu i, da nije bilo nuzno iz raznoraznih legalnih razloga, mogla bih bez problema zivjeti u "divljoj" vezi s istim muskarcem s kojim sam sluzbeno u braku.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Pa sto ne prolaze parovi (kvalitetnu?) edukaciju prije sklapanja katolickog braka? Valjda je to dovoljno da osnaze odnose i budu sigurni da ce zauvijek ostati u sretnoj katolickoj vezi? Ako nije, onda bi valjda crkva to nekako trebala izvidjeti i rijesiti, unaprijediti te tecajeve i duhovno i ino zblizavanje, pa da se smanji broj (katolickih) razvoda.
    Meni je cak i ta crkvena edukacija nikakva i manjkava, imam osjecaj da se odradi tek obaveze radi. Mozda postoje zupe gdje je to odradjeno kako spada ali ja ne znam za takvu. Slazem se da bi crkva trebala poraditi na tome a jos mi je gore sto imam osjecaj da se u zadnje vrijeme crkveni razvodi dijele sakom i kapom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •