Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 75

Tema: smokići za utjehu u jaslicama

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno smokići za utjehu u jaslicama

Tri dana smo na adaptaciji u jaslicama..Jan je to ok prihvatio s tim da se meni štošta ne sviđa ali to je drugi par rukava..
    Jedna, od nekoliko, stvari koje me muče je to što djeci, jednogodišnjacima daju smokiće i keksiće za utjehu :/
    Rekla sam da Jan to ne jede, mogu li ja njemu donjeti nešto s čim se on zasladi ali kao da pričam zidu..
    I evo danas, MM je vodio Jana u jaslice i ostavio ga 20 min. Teta kaže da je bio ok, plakao 5 min i smirio se pa mu je dala smoki da se utješi...Joooj...
    I znam da ako i donesem njegove keksiće da mu neće dati nego će mu uvaliti u usta prvo što im padne po ruku.
    Kakva je situacija kod vas?
    Jedu li grickalice u jaslicama?
    Kako to kontrolirati?
    Ne želim da Jan stvori sliku o tome da ako je tužan ili plače da će dobiti keks!
    Jer, u ovim jaslicama, osim pelena, maramica i tih stvari, svaki roditelj mora donjeti smokiće i keksiće...opet...za utjehu

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

a da donesete pljuge, da si malci smire živce?! :shock:

ma, nevjerojatno...

shiny, zaboravila sam koje su to jaslice?

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    shiny, zaboravila sam koje su to jaslice?
    Na pp sam ti napisala..

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

uf pa zašto na PP lokacija tih jaslica ako je riječ o činjenici!? ČINJENICA je da se tamo daju smokići za utjehu, ne? Ne davaju ih po tajno odgojiteljice, koliko sam skužila, već se o tome obaviještavaju roditelji kada dođu po dijete.
    Za još neupisane kikiće ili za one koji bi se trebali/htjeli nekamo prebaciti bilo bi korisno da znaju u kojem dječjem vrtiću je ta procedura.
    Nije da se tu ogovara ili ocrnjava određena osoba, određena odgojiteljica i razglaba u prazno o sukobu nekog roditelja i neke tete, a za što se slažem da treba riješiti u živo.
    Može onda javno koje su to jaslice? Ako ne, molim te na PP
    Pusa!

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ja sam za I u jaslice odnijela rižine kuglice, tete su se oduševile. Osim epizode s eurokremom hrane ju onako kako smo se dogovorile.
    Ostali roditelji donose petit kekse ali koliko sam skužila tete ih rijetko daju djeci.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Nije to niš, neki dan ja dođem po Janka i teta se HVALI kak ona svoj djeci daje bombone ako su dboi, tj. ako joj žele pomoći pospremati igračke onda za nagrdau dobiju bomone :shock: . Smokići i napolitanke su pod normalno. A u drugom trenu priča kako oni pinu vodu jer sok kvari zubiće...I kaj da joj zabranim da Janku daje bombone, pa će siroće gledati kak ih daje drugima a on ne dobije, kak će ona njemu objasniti da mama neda. Kad ih je koza već naučila. A doma ih ni ne jede jer doma toga nema.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Nije to niš, neki dan ja dođem po Janka i teta se HVALI kak ona svoj djeci daje bombone ako su dboi, tj. ako joj žele pomoći pospremati igračke onda za nagrdau dobiju bomone :shock: . Smokići i napolitanke su pod normalno. A u drugom trenu priča kako oni pinu vodu jer sok kvari zubiće...I kaj da joj zabranim da Janku daje bombone, pa će siroće gledati kak ih daje drugima a on ne dobije, kak će ona njemu objasniti da mama neda. Kad ih je koza već naučila. A doma ih ni ne jede jer doma toga nema.
    Kaj idu u isti vrtić? :?

Kod nas je isto praksa nagrađivanjem bombonima, no nisam rekla ni riječ niti kad je teta to rekla niti poslije na roditeljskom jer bih bila valjda jedina protiv...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mala sirena - pa što i da si jedina? ja sam puno puta bila "jedina" na roditeljskom, ali sam nešto uspjela promijeniti. da je svaki roditelj tako reagirao - promijenili bismo puno više.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    mala sirena - pa što i da si jedina? ja sam puno puta bila "jedina" na roditeljskom, ali sam nešto uspjela promijeniti. da je svaki roditelj tako reagirao - promijenili bismo puno više.
    Je, al mi je sposobnost govora zakazala i samo sam se pokrila po ušima

Sad mi je kasno za prigovore, ali mislim da te bombone ne dobivaju svaki dan, nego to bude par dana nakon nečijeg roćkasa kad ih uvijek puno ostane. Prešutno sam se pomirila s tom činjenicom...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj MalaSirena prvotno napisa
    Prešutno sam se pomirila s tom činjenicom...
    zauvijek - ili samo na ovom roditeljskom?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Mi bi smokiće obićno dobivali od rodbine pa bi moj sin popapao po dva tri smokića i više mu nisu bili interesantni.Međutim kada je krenuo u jaslice zgrabio bi u ručicu po koji i to bi grickao na putu do jaslica.Naravno da bi to još i podijelio s djecom pa sam jedno jutro odnijela vrečicu .Tu vrećicu su tete rasporedile na više dana i stvarno je to bilo samo po koji smokić.Sada moji sin ide već više mjeseci u jaslice i više smokiće niti ne pogledaa komoli da ih nosim ujutro.To je bila samo faza.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Zaboravila sam reći da smo imali i faze nošenja igračaka.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

meni su tete rekle da su mu jednom prilikom dale kukuruzne pahuljice ali to je daleko od pravila, čak mi je medicinska sestra rekla da savjetuju roditelje nek ne donose takve stvari jer bolje da djeca jedu voće za užinu nego grickalice

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

A meni je teta rekla "pa znate oni vam za užinu
    pojedu samo jogurt pa su gladni..", e onda valjda slijede smokići, keksići...
    Iako su mu prvi dan uvalili piškotu u pol 10 ujutro i, to što sam već spomenula, danas nakon plakanja smokić-koju količinu, ne znam, MM nije pitao!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Maalsirena mi smo na Malešnici.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Maalsirena mi smo na Malešnici.
    Ma zezala sam se, ali s obzirom na dva slična slučaja u skroz suprotnim dijelovima grada pretpostavljam da bi to kao trebalo biti najnormalnija stvar? :?

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Cure, u mom gradu je u svim vrtićima praksa da se klincima daju bomboni, smokići i sl...i za utjehu i za nagradu...A za užinu, poslije spavanja, skoro svaki put kad sam došla po H. djeca su mlatila keksiće :shock: . Jako žalosno...H. Mislim da je to češće nego rjeđe...pogotovo u vrtićima izvan Zagreba i u malim gradovima gdje ni svijest roditelja o potrebi zdrave i izbalansirane prehrane nije osobito visoka...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ne bi se složila da izvan Zagreba nije razvijena svijest o važnosti zdrave prehrane. Mi živimo u manjem gradu i koliko sam primjetila u našem vrtiću poštivaju se sva načela zdrave prehrane.To je bio naš izdvojen slučaj s smokićima.Nikad ni prije ni poslije smokiće,ni keksiće ,niti bonbone u vrtiću nisam vidjela ,a pretpostavljem da teta nije htjela grubo reagirati jer je dijete bilo na adaptaciji.Također nam je na roditeljskom rečeno da za dj. rođendane ne dozvolavaju donošenje torta ,kolača i sl.nego de preporučuju sušeno voće i sl.

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

mi nismo niti u malom gradu,ali ipak nema smokija u vrtiću osim
    ako netko od roditelja donese za rođendan
    marenda im je u 10 neki namaz ili parizer(nema paštete ali ima nutele )
    u 12.30 ručak i oko 14 dobiju jogurt(može se birati između voćnog i običnog),rijetko kada puding,jednom u 2tjedna im naprave mramorni kolač a kad ima sezonskog voća onda to jedu
    ne postoji nikakvo nagrađivanje bombonima i grickalicama

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj BHany prvotno napisa
    ...pogotovo u vrtićima izvan Zagreba i u malim gradovima gdje ni svijest roditelja o potrebi zdrave i izbalansirane prehrane nije osobito visoka...
    ovo baš i nije fer, zar ne?

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Drage moje nemojte se naći uvrijeđene...nije mi to bila namjera ...
    Ja živim u malom gradu i komentiram stvari oko sebe...svugdje ima ljudi koji razmišljaju, čitaju, brinu...znaju...ali...često se čini se da ima više onih koji ne...možda je tako i u Zg...ne znam...
    Ono što znam da se u SVIM (ne vičem nego naglašavam) vrtićima, ovdje, dopuštaju bomboni, smokići i keksići, da se jedu paštete, hrenovke i nutela, i da je manje-više svim roditeljima to OK.
    A, što se tiče niske svijesti...mislim na nisku svijest zajednice koja onda ne može promijeniti stvari. Obzirom da u ZG-u ima veći broj ljudi koji će se buniti oko loše prehrane u vrtiću, ima i, barem nekoliko, vrtića koji rade na ispravnoj prehrani (ima i onih drugih)...Osim toga ZG je ipak jača interesna sfera.
    U većini manjih mjesta nema...ako imate jedan, dva ili tri vrtića...i u svima se jede na gore opisani način...nemate baš neki izbor za svoje dijete...a nitko se ne buni...dakle...što da zaključim...
    Mogu to zaključiti i iz drugih stvari, npr. da ne mogu kupiti autosjedalicu od 3 - 12 godina jer mi u trgovinama s čuđenjem odgovaraju da se to jaaaako rijetko traži, i zar mi nije dosta podložak mada se i to rijetko kupuje, ali eto, naruče ga za ovakve kao ja :shock: . Mogla bi navesti još takvih primjera...Zbog toga i jesam na ovom forumu da razmjenjujem mišljenja s osobama koje stvari vide slično kao i ja.
    I na kraju, iskreno, vi koji živite u manjim gradovima, osim što vi, osobno, pazite na to što dajete svojoj djeci...koliko je ispravna prehrana u vrtićima vaših gradova (svaka čast Pepa vašem vrtiću)...

zebra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

:/ ljudi, ja nisam ni znala da to sa smokićima nije praxa po svuda, ja se stim odmah pomirila, ali kad mu je baba dala kiki bombon požizila sam. skoro sam počela urlat tamo pred klincima. ona je rekla da nemre ništ nego dat djeci ono što ima, da bi im radije dala kekse, al da se potrošilo. ona ima ono kaj roditelji donesu. dobro kakav to mozak daje 1,5 godišnjaku kiki!!!! vidim da razne tete imaju razne metode (ova s kikijima je bila na zamjeni iz druge grupe) originalnim tetama sam dost zadovoljna. kupila sam brdo petitber, i integralnih kekasa koje moj zvjerko voli ponekad gricnut, i svakoj teti koju vidim ponavljam nek veli roditeljima kaj da kupe i nek ne primaju više kikije i gumije.
    inače, prehrana u tom vrtiću ista kao kad sam ja išla u vrtić, s razlikom da mi nikad nismo imali pizzu :shock: za gablec (zvjerko je prezreo pizzu, popio čaj i kad sam došla prvi put mi rekao "gadan" = ja sam gladan)

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Dok nije krenuo u jaslice P nikada nismo davali niti smoki niti kiki bombone (nadam se da ih ne jede niti sada, ali to ne mogu znati). Nekoliko puta kad sam došla po njega zatekla sam ih kako im tete daju smoki i to, ne mogu vjerovat, rasipaju im ih na stol i onda ih klinci trančiraju. Na početku sam isto tako rekla da ne bih htjela da mi dijete jede Poli salamu (jer to ne jedemo ni mi), paštetu ili hrenovke, pogotovo ako za doručak imaju i neki namaz - margo ili sirni, pa može to jesti.
    Kad sam rekla da moje dijete pije do litre i pol mlijeka dnevno i da bi mu trebalo dati mlijeko, rekli su mi da oni u jaslicama NE DOBIVAJU mlijeko (ali zato bijelu kavu ili čokoladno mlijeko imaju).
    Ja sam jedina mama u toj grupi (a moje dijete je najstarije) koje svojem djetetu svaki dan donosi tetrapak s pola litre mlijeka (nažalost trajnog, ali bolje ikakvog nego nikakavog). Pitam se hoće li se to zaista ikada promijeniti?

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Šta fakat daju djeci bijelu kavu? Ma nemogu vjerovati!!
    Valjda su mislili da za tet imaju kavu a za klince čok.mlijeko...

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

oni to zovu bijela kava - tako piše na meniju - ali valjda ipak to nije s kofeinom (nije ni čudo da mi je dijete hiperaktivno )

Ivček avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Uopće ne kužim tu praksu da tete klincima daju slatkiše i grickalice. Ako stvarno misle da su gladni nek im radije donesu kruha iz kuhinje ili nek traže roditelje da im spakiraju užinu. Max mi za manje od mjesec dana kreće u jaslice i ako to na početku ne pokušam riješiti s tetama bojim se da ću se žderati 5 godina.
    Koliko često se održavaju roditeljski sastanci?

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

u našem vrtiću ne daju dici smoki.
    možda ga ne mogu kupit pa ga zato ne daju
    inače, meni ne bi smetalo da ga mojoj Lo i daju jer ga i doma jede, isto ko i salamu i paštetu i hrenovke.
    ja obavezno svako jutro stavim u njenu torbicu ili jogurt ili puding ili neki integralni štapić i vidim da joj tete to daju pojest.

duma avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Podižem temu, jer ne znam gdje da postavim ovo pitanje
    Naime..imamo Tetu čuvalicu koja već 2 mjeseca čuva našeg T. (15 mjeseci). Za sada smo zadovoljni sa svimel,ali večeras kad sam došla doma s posla ostala sam
    Ispričavši mi kako su proveli dan,Teta je radosno napomenula kako je T. danas jeo smoki i JOŠ KAKO LUDO jeo. Ja zamračila! ZNA da mu ne dajemo ta sr..., ZNA da jede puno voća, mlječne deserte itd. ZNA..ma SVE zna i opet ona mu NA SVOJU ruku to daje. Lijepo sam joj rekla danas mu NE DAJE TO,ali imam osjećaj da joj nije došlo do ušiju.KAo,ona je to njemu davala u hodu..da se zabavlja. Pa zašto,pobogu,u hodu ako je lijepo jeo pola sata prije toga??
    Kako ću ja to provjeriti, s obzirom da mu može i dalje davati to a da ja pojma nemam??

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ma pretjerujes. Jeo smoki, big deal. Reci joj da ne zelis da to jede, a ako ti se cini da mu ipak daje, otkazi joj.

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a fakat pretjerujes.
    imas dvije opcije:ili nadi drugu tetu ili popusti na smoki.

bojim se da ce se traziti druga teta.post mi imam takav ton.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa Vidi poruku
    u našem vrtiću ne daju dici smoki.
    možda ga ne mogu kupit pa ga zato ne daju
    inače, meni ne bi smetalo da ga mojoj Lo i daju jer ga i doma jede, isto ko i salamu i paštetu i hrenovke.
    ja obavezno svako jutro stavim u njenu torbicu ili jogurt ili puding ili neki integralni štapić i vidim da joj tete to daju pojest.
    X

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Duma i ja mislim da pretjeruješ, teta nije ništa loše vidjela u smokićima. Ako joj spomenete da to ne treba jesti, ne vjerujem da će mu ona to kupovati i hraniti ga tebi iza leđa.

Kod nas isto u vrtiću tete daju kiki bombone, moja je u starijoj grupi, ali koliko čujem davalo se i kad su bili manji. Moja cura veli "hvala, ja to ne jedem", ali ne zato jer joj ne damo nego zato jer joj nismo davali kad je bila mala, a ona se jako teško da nagovoriti da proba novu hranu. Ja bih bila sretnija da bar nekaj hoće probati, ali njoj kikiji smrde

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Nama su na prvom roditeljskom rekli da je zabranjeno donositi smoki u vrtic, iti samo svojoj djeci, jer uvijek moze od tog djeteta uzet drugo koje je alergicno na kikiriki.

Ja to ne kupujem, a ako mu tko ponudi ne branim mu uzeti, ionako znam da nece vise od jednoj

Njemu su rizini krekeri zakon, jer njih jede od malena.

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

mi smo imali isto stroga pravila u vezi prehrane. djelomično zbog alergije. zbog čega se valjda i čuvalica pridržavala uputa. ali kad je alergija prošla samo joj je jednom dala salamu i to mi rekla na način "znaš što je tvoje dijete danas jelo- posebnu gavrilovićevu-i da vidiš kako je smazala 5 dkg bez kruha." ja sam poludila ali nisam joj ništa rekla nego sam razmišljala šta da radim. i na kraju sam ju drugi dan zamolila da joj to ne daje i ona je rekla ok. i više nije davala ništa na svoju ruku. i od početka sam joj ja govorila točno što da joj taj dan da za doručak, ručak i užinu. salama se zalomila kad je bila kod nje doma.

i ona danas jede i salamu, i smoki(na rođendanu) i čokoladu i kikiće (u vrtiću- to ni meni nije bilo jasno, ali smo popustili radi djeteta) ali je poanta da mi odlučujemo o tome.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja zapravo ne kužim kak se usude šopati djecu smokijem u vrtiću, pa kikiriki je jak alergen. Nekoj djeci je dovoljno da ga samo taknu (ili diraju neki predmet koje je diralo dijete koje je jelo smoki) i razviju jaku alergijsku reakciju.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Pa ne donose tete smoki u vrtić, već roditelji.....
    Ili?
    I može im se stoput reći da ne donose, a oni će sto i pri put opet donijeti....

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

pa da im zabrane ne bi nosili sigurno

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Zabrana je jasna, svako malo se čuje; ne smokiće, razne čipseve, i sl al neki svejedno donose....

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Znam za vrtiće gdje je donošenje bilo kakvog junka zabranjeno, pa i za rođendane i to je ok. Može se donositi jedni svježe/sušeno voće. Rade im fora voćne torte za rođendane. Kako su oni u tome uspjeli? Očito se sve može ako se hoće, a teti je sigurno jednostavnije otvoriti 2 vrečice smokija i dati djeci nego ih zabavljati/igrati se/bilo što drugo raditi s njima. Krive su tete koje to uzimaju.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Nije da branim tete, al nebih se ni ja stalno natezala s jednoteistim roditeljima, iz dana u dan...
    Meni isto nije po volji da se donosi sve i svašta,
    al ima i bitnijih stvari...

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Cheerilee prvotno napisa Vidi poruku
    al ima i bitnijih stvari...
    pa i nema, ako ti je dijete alergično na kikiriki ko moje npr.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

nisu tete krive, to mora vrh pritisnuti. kod nas su u vrtiću strogo zabranjeni bilo kakvi slatkiši, grickalice, sokovi, bilo što osim svježeg ili suhog voća. za rođendan ipak smije negazirani sok. onda oni rade roštiljčiće od jabuka, banana, grožđa i ostaloga. jako su strogi, odnosno tete se boje pa neke kriomice prošvercaju bonbon i sl. ali znale su reći da se moraju pridržavati jer su pod prijetnjom otkaza ukoliko budu kršile pravila. pedagozi redovito kontroliraju i to mi je ok. mislim nije mi ok ovaj dio o prijetnjama, to mi je odvratno, ali mi je ok da nema slatkiša i grickalica jer to ni kod kuće ne kupujemo. pardon slatko kupimo, ali grickalice ne no definitivno ne bih šizila da mi djeci netko ponudi bobi flips niti mi je problem ako ga jedu. odemo mi tu i tamo u mcdonalds i pojedemo i paštetu i salamu i hrenovku. sve je to ok ako se konzumira povremeno i ako se dijete inače zdravo i uravnoteženo hrani i dovoljno je na zraku, kreće se. tko od vas nikad ne zgriješi? a djeci bi sve ukinuli, sram vas bilo

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Zara1 prvotno napisa Vidi poruku
    pa i nema, ako ti je dijete alergično na kikiriki ko moje npr.
    vrtić je dužan pitati roditelja za alergiju i pobrinuti se za to. i nije mi to lijepo ponašanje(mislim na tvoj vrtić). trebaju postojati stroga pravila i svi se trebaju ponašati isto. ovako ako pravila postoje, ali nitko ne nadgleda njihovo provođenje onda se neće ništa promijeniti. treba ići od vrha( uprava, ravnatelj), ne od teta jer teta se stvarno ne može boriti s roditeljima i ostalim tetama koje krše pravila....mislim može, ali zašto bi, takvi uvijek na kraju ostanu posrani.
    Posljednje uređivanje od dorotea24 : 10.10.2012. at 23:32

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Pa kako nisu "krive" tete ako i sama pišeš da prošvercaju pokoji bombon, iako znaju da ne smiju i strogo ih kontroliraju?

Mislim nemam ja ništa protiv toga da druga djeca jedu smoki -doma.

Postiji brdo načina za motivirati/nagraditi dijete, a da ne uključuje šopanje svim i svačim što "neki" roditelji donesu.

Već sam napisala da mi nije jasno kako ih nije strah recimo alergijskih reakcija.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Moja kcer je bila u bolnici zbog jake alergijske reakcije i roditelji jednog djeteta su uporno donosili alergene sinu u sobu. I moja i malac imaju 3 godine. Mali 4!!!!! dana nije nista drugo jeo nego tu industrijsku hranu. Niti jednu vocku, ma nista.
    I nikako im se nije dalo dokazati.
    Na kraju sam potpisala da vidim dijete doma dan prije planiranog otpusta jer se nisam usudila ostaviti ju po noci s tolikom hranom oko nje.
    Ma to je koma kad tupko i glupko dobiju dijete. Mozes dubiti na glavi, ali ne mozes im dokazati.
    Zena otvorila kutiju keksa i stavila pred moju kcer.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moje mlađe dijete još (srećom) ne ide u vrtić. Nadovazela sam se na temu junk u vrtićima. Ali me sve strah kako bude to izgledalo (jednog dana) tu u ovoj zabiti gdje živim, mislim s obzirom na njegovu alergiju (ne samo na kikiriki)

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pa kako nisu "krive" tete ako i sama pišeš da prošvercaju pokoji bombon, iako znaju da ne smiju i strogo ih kontroliraju?

Mislim nemam ja ništa protiv toga da druga djeca jedu smoki -doma.

Postiji brdo načina za motivirati/nagraditi dijete, a da ne uključuje šopanje svim i svačim što "neki" roditelji donesu.

Već sam napisala da mi nije jasno kako ih nije strah recimo alergijskih reakcija.
    kod nas nema alergičara, pialo nas se sigurno jedno 5 puta i javno i nasamo i u anketi i ovako i onako.
    a to što "prošvercaju" je za neke praznike tipa pred božić, uskrs i slično i s time se apsolutno slažem. pa ne moramo baš biti tako kruti.
    to da teta nije "kriva"....a čuj možeš ti kriviti koliko god hoćeš, najlakše je okriviti tetu koja zapravo i je odgovorna osoba, ali ti pokušavam objasniti koji je pritisak na nju i najveća je krivnja u vrhu. kako hoćeš.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Moje mlađe dijete još (srećom) ne ide u vrtić. Nadovazela sam se na temu junk u vrtićima. Ali me sve strah kako bude to izgledalo (jednog dana) tu u ovoj zabiti gdje živim, mislim s obzirom na njegovu alergiju (ne samo na kikiriki)
    pisale smo u isto vrijeme. a ja mislila da ti imaš problem. ma daj nemoj brijati, bit će sve ok

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nisu krive tete, kod nas u pravilniku gradskog vrtića na njihovoj web stranici piše da se može donijeti samo svježe ili sušeno voće za proslavu rođendana. Pa ipak, nitko se toga ne drži, nego se donesu grickalice i sl. zato jer su roditelji pristali na to, kao i da u vrtiću imaju u ormariću neke keksiće ako neko dijete ostane gladno kad mu ne paše ručak.
    Meni je to ok u nekim razumnim količinama, moja djeca nikad nisu jela sušeno voće, to uopće ne kupujemo jer je skupo i odvratno preslatko. Uglavnom roditelji donesu neke čajne kolutiće ili slane štapiće.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa tko daje djeci te grickalice koje roditelji donesu nego tete? Ne uzimaju valjda sami?

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •