provode, ali opet, treba gledati program pojedine škole, kako sam napisala, jer primjerice MIOC ima tri programa, A, B i C - A je s drugim stranim jezikom, njemačkim, B je s dodatnom informatikom, C je s pojačanom matematikom (ako se dobro sjećam), a sve u sklopu prirodoslovno-matematičke gimnazije. najbolje je pogledati web stranicu željene škole i njihov konkretni program, sve je na netu.Mislila sam provode li iste vrste gimnazija isti program, npr. sve opće? Ili sve jezične (ok, razumijem da se možda razlikuju u izbori stranih jezika koje nude)?
evo, ovdje se tanja potrudila pa pogledaj:
http://forum.roda.hr/threads/91766-Z...e-po-brojevima
lola, razlika ti je u broju sati odredenih predmeta između jezičnih, općih i matematičkih gimnazija. Pogledaj si najprije opću podjelu i broj sati. A onda gledaj unutar jedne gimnazije opet smjerove koji se recimo u PM gimnazijama razlikuju u dva sata koji ovise koji smjer uzmes.
E, hvala! Nisam još naišla na tu temu.
Sad imam što za proučavati.
Ja znam bivše srednje škole iz našeg doba, ali kako mi odonda nije trebalo, nisam posebno proučavala, a uskoro mi postaje aktualno.
Hvala i tebi i posebno tanji_b, koja si stvarno daje truda i uvelike nam olakšava da se snađemo.
Cura je nekaj mrdala predlog br.4 sad stavila na prvo mjesto
Ali prijašnji 1. Izbor na drugo i piše DA ,e sad u prvi izbor za sad ne upada.ims li to veze kaj joj prvi izbor nije uz DA?
Ako ja dobro kuzim onda ona nema dovoljan broj bodova za upad u trenutni 1. izbor. Tocnije ispod crte je. A u prijasnji 1 a sad 2. izbor upada i zato joj je tu DA.
Sva sreća da se može mijenjati još dan i pol
Ko zna kaj bu do sutra navečer smislila
Kad je moja mijenjala, imala je sličan problem. Na kraju se sjetila da se ljestvice ažuriraju svakih sat vremena pa se prema tomu i sve to ažurira, promijeni i nadopuni tek nešto nakon punog sata. Je li to bilo i kod vas ili su u pitanju bodovi?
Liste jutros od 10 vrlo aktivne
Čekalo se zadnji tren ... neki ispali, a neki upadaju u druge izbore...
Ma užas...koji stres djeci...
Bome moj skakuce. i skakuce.
u svoj prvi izbor bi trebao upasti.
drugi je oko crte, ostale upada. jos koja min i to je valjda onda to.
X opca i glazbena, cak i nije bilo previse stresno samo nikad kraja....
ivana s, odustali ste od 4. na engleskom ili je niste ni razmatrali?![]()
Pozdrav! Uglavnom imam jedno pitanje u vezi ovih mukotrpnih upisa. Moj sin je stavio III gim (Kušlanova) na svoj prvi izbor je se plasirao 105 od 104. Zanima me hoće li se pri završetku upisa micati učenici koji su stavili tu školu na 2,3,4 itd prioritet te upadaju u u svoj prvi. Jer neki imaju 3 prioritet tu školu, a zauzimaju mjesto pa me samo zanima hoće li se onda ti učenici kasnije brisati sa liste kako bi omogućili onima koji ne upadaju, a imaju tu šk na prvom izboru. Hvala
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Pozdrav! Imam jedno pitanje u vezi ovih mukotrpnih upisa, a to je hoće li se učenici koji su neku školu stavili na 2,3,4 itd. izbor micati sa liste kako bi omogucili ucenicima koji su tu sk stavili na prvo mjesto,a ne upadaju upis u tu skolu. Hvala
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Posljednje uređivanje od spajalica : 22.07.2020. at 14:54
Mioc
Poslana prijavnica mailom. Zaprimljena je.
Još upis i izbor smjera... e tu opet slijedi razmatranje... nikad kraja ....
Ha ha. Pa kaj bih drugo. Bravo!!!!
Moji oboje su s pojačanom matematikom. Ak to odabere, možda dobije garnituru profesora mog maturanta.
Imaju navedeno kao 3. izbor zato jer ne ulaze u prva dva izbora i ne bi se trebali brisati s liste jer taj treći izbor je škola u koju se upisuju. Dakle, vaše dijete ako ne ulazi u svoj prvi izbor, na listi je škole koja mu je drugi izbor.
Iako ja sam čula da se ljestvice znaju micati i nakon zaključavanja, ali to je vjerojatno urbana priča. Vjerojatno je stvar u "apdejtanju" stranice koji se provodi svakih sat vremena.
U stvarnom svijetu upisuje i onaj kojem je to prvi i treći izbor ako imaju isti broj bodova ,a ovaj s prioritetom 3. nije upao u niže rangove.što će reć da možda upišu i kojeg učenika više
Da, B je vjerojatno bolji izbor ako ne želi njemački. Najviše upisnih mjesta ima upravo na B smjeru, ali kako sam rekla - nije to uopće važno.
S druge strane, ako joj ponude A smjer - nikad ne znaš gdje taj njemački i te kako dobro dođe kasnije u životu, a plaćaš za to nula kuna. Ne treba se opterećivati. Gdje upadne, snaći će se.
Ops, krivo sam citirala, odgovarala sam Adiomare.
ispravljeno.
Moj je upao u svoj odabir. Svi zadovoljni na kraju.
hvala svima na podrsci
djeca su nam porasla
cestitke svima i sretno nam na jesen
I na kraju, jel ima negdje već lista bodova po školama? Ovo u člancima na portalima nema sve škole koje me zanimaju.Na mobitelu sam, pa teže pretražujem internet .
Sutra su konacne liste. Pa mislim da nakon toga mogu reci pragovi.
Ali to sve ovisi ko će se prijaviti
Recimo u x pm si pred 4 godine mogo upasti 75.53,danas najniži ima oko 78
Lucijanka pm pred četri godine bila 78,sad nešto manje
Tlo budemo sutra o tome
u X je 79,92 najnizi, u V 79,78
to je strasno
mogla bi i X sljedece godine uvesti prijemni
Posljednje uređivanje od magriz : 24.07.2020. at 21:44
Koliko sam pohvatala konce, a pratim temu svake godineškole uvode prijemni nakon što im se pojavi situacija da moraju upisati više učenika nego što imaju mjesta jer su svi imali 80 i više bodova (ako učenik ima maksimalan broj bodova, mora upasti u školu, ne može ostati neupisan).
Tako je bilo s XV., Titušem, Prelogom, I.
U V. je prošle godine najniži upisani imao 79,92, evo, ove godine prag je neznatno niži, prijemni još nisu uveli.
Zbog toga ne vjerujem da će prijemni u X. biti već iduće godine, ali one godine iza - moguće je. Interes za tu školu sve više raste, što je vidljivo i iz bodova potrebnih za upis.
Lucijanka pm 78.79
X pm 79.92
V pm 78.43
Lucijanka opća 77.12
Prelog gim 82 .50
Zdravstveni učilište farmacija 77.59
Valjda sam dobro prepisala
U nekim školama ima izravnih upisa s bodovima daleko manjih od ovih zadnjih