Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
Mozemo isto tako reci da je razocaravajuci nedostatak solidarnosti prema ljudima koji su se odrekli skupog zivota u centru, kupili sebi stanove na periferiji i ulozili u stambeno osiguranje. I sada bi trebali pokrivati troskove sanacije bez jasnih kriterija kome bi zapravo trebalo sanirati. Mogu zamisliti bakicu i djedicu koji zive u trosnom stanu od malih mirovina i nemaju ni mentalni ni financijski kapacitet da promisljaju unaprijed takve stvari. Evo, slazem se da bi njima trebalo pomoci.
Ali, bi li trebalo pomoci dokonoj glumici, zasticenoj stanarki koja se hvali po medijima vikendicom na moru i dizajnerskom odjecom, glumi u sapunicama koje su natprosjecno placene ? Don't think so. Ljudima je dosta te vrste nedostatka solidarnosti.
Mi ocito govorimo o razlicitim potresima jer onaj o kojem ja pricam je imao epicentar u Markusevcu i znacajno je pogodio perferiju Zagreba gdje zive "normani ljudi koji zasluzuju solidarnost", a ne samo centar s dokonim glumicama. Ako cemo zbog 10 dokonih glumica unistiti zivot preostalim građanima cija imovina je stradala, onda je to neka zaista cudna solidarnost. Al svakom svoje. Meni ta obnova ni iz dzepa ni u dzep. Samo nek se napravi kako spada.