Stranica 93 od 383 PrviPrvi ... 43839192939495103143193 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 4,601 do 4,650 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne kužim u čemu je problem
    Ako je obaveza onda znači da moraš
    Ako je preporuka znači da možeš i ne trebaš ovisi o tebi
    A ako nema ni preporuke onda sam odlučuješ hoćeš ili nećeš i ne moraš nikom polagati račune ni za da ni za ne,jer je to tvoj osobni stav, stav nema veze s koronom već s tvojom odlukom.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pulinka, rješenje vašeg ministra mi je na prvu bilo čudno, ali kad sam razmislila shvatila sam da uopće nije loše.
    Četiri sata nastave dnevno, četiri smjene, još da se mudro odabere koji predmeti bi se slušali uživo, to zvuči sasvim ok, i djeluje izvedivo.
    Što se tiče maski, ako bude preporuka onda možemo očekivati da se neće nositi, to vidimo i na primjeru odraslih. Može li se uvesti obaveza, valjda može a da ne bude protuustavno :milanović:
    Mislim da bi se morale nositi, posebno jer je dokazan aerosolni prijenos, žao mi je djece, ali uz nastavu od 3 sunčana sata to i nije toliko strašno.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Lijepih platnenih ima u Bipi, no puno Bipa trenutno renovira svoje objekte.
    Za zapad znam da rade BIPA u Španskom u POS-u i i u Prečkom.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

tih iz Bipe imam bar 10tak kom. ali nije bas da imaju za decke teenagere.
    adidas smo nasli samo S
    i tako to. do jeseni ce valjda i mladi gospon izabrati svoju masku.
    hvala svima na idejama di naci za prvonasljednika.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    tih iz Bipe imam bar 10tak kom. ali nije bas da imaju za decke teenagere.
    adidas smo nasli samo S
    i tako to. do jeseni ce valjda i mladi gospon izabrati svoju masku.
    hvala svima na idejama di naci za prvonasljednika.
    Ja sam imala sličan problem sa svojim mlađim sinom, ali na kraju je poslužila obična Varteksova bez ukrasa, od bijele pamučne tkanine za kute sa sivim obrubom. Što je presudilo - činjenica da ima sasvim tanke gumice za uha, koje mu ne smetaju za naočale. Meni je to taman dobro, jer se ta maska može prati na višoj temperaturi.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Pulinka, rješenje vašeg ministra mi je na prvu bilo čudno, ali kad sam razmislila shvatila sam da uopće nije loše.
    Četiri sata nastave dnevno, četiri smjene, još da se mudro odabere koji predmeti bi se slušali uživo, to zvuči sasvim ok, i djeluje izvedivo.
    Što se tiče maski, ako bude preporuka onda možemo očekivati da se neće nositi, to vidimo i na primjeru odraslih. Može li se uvesti obaveza, valjda može a da ne bude protuustavno :milanović:
    Mislim da bi se morale nositi, posebno jer je dokazan aerosolni prijenos, žao mi je djece, ali uz nastavu od 3 sunčana sata to i nije toliko strašno.
    Da, rešenje ministra zapravo uopšte nije toliko loše, i interesantno, on puno više stavlja akcenat na zdravstvenu bezbednost nego na nastavni deo - kako bi i trebalo, jel, ali kad su svi suludi normalnost iznenađuje...

Prosvetari neće da mere temperaturu ni sebi ni učenicima, neće da kontrolišu dužinu i kvalitet pranja ruku, neće da kontrolišu nošenje maski niti držanje razmaka, nisu kvalifikovani za sve to... Neće da prilagođavaju obim nastavnih jedinica ovakvom rasporedu, ne mogu stići da ispitaju učenike ovako itd, itd, itd...

Roditelji su besni jer će tako opet morati da rade puno više sa decom jer će gradivo biti sabijeno i neki predmeti možda samo on line, i u velikim odeljenjima možda će jedne nedelje ići uživo jedne on line, itd, itd...

Ali ne osećam odavno više ni trunku sažaljenja jer niko nije bio glasniji od njih dok su zagovarali povratak na nastavu uživo, i niko neće biti brži od tih istih roditelja da ostavi svoju decu kod kuće i od tih prosvetara da utekne na bolovanje istog časa kada se prvi iz škole razboli.
    Tražili ste, gledajte.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pulinka, spominje li kod vas itko uopće srednje škole? Jesu li one uopće u igri za otvaranje?

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Mam pticica, slazem se s tim, tako i ja razmisljam. Ja ocekuje da ce maske u nekom trenu u sk. bit mus, za sve osim za pacice male u prva 4. Visoj osnovnoj i srednjoj je to savladivo, i sad ih nose, neki decki tinejdzeri vani i bike s njima voze vec sad i nije vise takvo ruganje.
    Kod nas je obaveza za sve, od 6 godina navise. Znaci sto se skole tice (ako je bude), svi osim Kindergartena ce nositi maske.

Sutra (ok, danas) nam stizu nekakve skolske vijesti...

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mojima maske uopce ne smetaju, nosili bi valjda i po kuci. Jedino sto u ducane ne idu, nemam razloga bespotrebno ih izlagati riziku, ma kako malen (ili velik) bio. Bili su ravno jednom u ovih preko tri i pol mjeseca.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Pulinka, spominje li kod vas itko uopće srednje škole? Jesu li one uopće u igri za otvaranje?
    Jesu, juče objavljeno. Bezbedonosna pravila su ista kao za osnovne škole ali nije definisana satnica. Zapravo, nije definisano ništa, iako ministar tvrdi da će se sve rešiti lakše nego u osnovnim školama. Zapravo bi svaka škola trebala da donese svoje individualno rešenje o načinu rada - što je super ako školu vodi sposobna osoba. Ako nije tako, izabraće se najgore i najgluplje rešenje...

Evo, nama je žuta štampa izgleda postala glavno glasilo, jer ne mogu da nađem nijedan drugi tekst o tome osim iz Blica: https://www.blic.rs/vesti/drustvo/i-...-skoli/et6fm3p

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Thanks, da, pitam se što bi se dogodilo sa satnicom. Moram priznati da mi 3 sata u školi zvuče prihvatljivo, a 6 sati ne baš.
    Normalno cijeli niz problema je vezan uz sš, od putovanja javnim prijevozom nadalhe.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Thanks, da, pitam se što bi se dogodilo sa satnicom. Moram priznati da mi 3 sata u školi zvuče prihvatljivo, a 6 sati ne baš.
    Normalno cijeli niz problema je vezan uz sš, od putovanja javnim prijevozom nadalhe.
    Ovo je najslabija tačka. O ovome niko ni reči niti rešenja - ne znam ima li ikakvog rešenja a da je ostvarivo -školski autobusi? Ima li se volje i novca za to...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Školski bus za srednju?
    Moja je izabrala školu do koje tako i tako mora pješice,tj. nema javnog prevoza osim da promjeni2-3 autobusa i još 20 min pješice , ovako joj bude škola na s 25 min,s noge na nogu.bsr nešto
    Velikom je faks na 20 min biciklom u krajnjem slučaju ,tako ako nebu s busom ili kombinacijom zeta bude i bicikl bio ok.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo je najslabija tačka. O ovome niko ni reči niti rešenja - ne znam ima li ikakvog rešenja a da je ostvarivo -školski autobusi? Ima li se volje i novca za to...
    Nema toga. Imaju samo pravo na sufinanciranje - evo, tu ima više o tome: https://gov.hr/moja-uprava/obrazovan...jih-skola/1961

Inače, moj mlađi je odabrao srednju školu po kriteriju blizine (u pješačkom dosegu, pet minuta), a i stariji je pješačio veći dio srednjoškolskog obrazovanja (25 min u jednom smjeru) jer mu je to bilo prihvatljivije nego gradski prijevoz, kojim mora ići okolo i vremenski ne dobije puno, naprotiv...

Moji kolege koji stanuju u zapadnom dijelu grada često voze svoju djecu u srednje škole u centru i drugim lokacijama, barem u jednom smjeru. Taj dio Zagreba je baš zakinut, jer osim Lucijanke nema gotovo ništa. Ima medicinska i to je sve. Tehničke nema ni jedne.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Školski bus za srednju?
    A zašto da ne, u ovim okolnostima, a i bez njih, ako ima ekonomski opravdan broj putnika?
    Ja sam bila dete iz prigradskog mesta i morala sam do srednje busom. Vožnja je trajala samo oko 15 min. plus 10 min. peške po gradu.
    Peške bi mi trebalo bar sat vremena putem koji nije prilagođen pešacima i mostom preko Dunava jer sam prelazila sa sremske na bačku stranu u Novi Sad.
    Ceo moj razred je bio sklepan od dece iz raznih prigradskih mesta, većina je putovala puno duže nego ja i menjala dva busa.
    Puno prigradskih i međugradskih polazaka su ionako obeleženi kao školski i ne saobraćaju tokom raspusta - jedino što primaju sve putnike, ne samo srednjoškolce, ali namenjeni su njima i usklađeni sa završetkom smena u školi. I uvek je užasna gužva.
    Znači da bi možda bilo ekonomski opravdano nekako razdeliti srednjoškolce od ostalih putnika i smanjiti gužvanje po autobusu, jer neka deca zaista ne mogu drugačije do škole.
    Ove godine je je primetno više dece upisalo lokalne srednje škole nego što je to uobičajeno.
    Motiv je verovatno upravo izbegavanje putovanja, da li zbog najavljene krize ili zbog epidemije, ne znam, ali to jeste jedna tužna posledica.
    Sa tim što ne vidim kako bi situacija u obrazovanju bila bolja ako samo ignorišemo koronu... Briga virus hoćemo li ga mi smatrati ovakvim ili onakvim...

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Peterlin, Asos je samo online. Brzo dođe, za 3-4 dana. I nisu to zaštitne maske nego samo platnen maske. Meni su super jer se mogu prilagoditi malim glavama.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    Peterlin, Asos je samo online. Brzo dođe, za 3-4 dana. I nisu to zaštitne maske nego samo platnen maske. Meni su super jer se mogu prilagoditi malim glavama.
    Hvala!
    Nemamo više malih glava - ekipa mi je punoljetna , ali mlađi sin i ja više volimo platnene maske nego jednokratne. Stariji sin i muž su izabrali jednokratne i često ih mijenjaju, a ja platnene perem kao i sav ostali veš.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

moje su ovakve: https://www.asos.com/asos-design/aso...ry=face%20mask
    s gumicom na kraju da se mogu skratiti
    i ako ćeš kupovati, savjet: odaberi plaćanje u funtama, jer zbog njihovog tečaja funta/euro je puno isplativije plaćati u funtama. Razlika je oko 20%

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pulinka oprosti ali kod nas nije mogući srednjoškolski bus
    EM što nastave počinju u različiti vrijeme ,em što iz jednom kvarta djeca idu u puno škola razasutih ok gradu i okolici

I ja sam dijete iz predgrađa ,išla u školu koja je tad bila najudaljenija od kuće,masu puta išla i pješice do škole,ok s prevoznom sam bila brža ali ponekad napose zimi nije bilo nikakvog prevoza. Iz samo mog razreda iz osnovne su išli u samo 10 različitih škola,moja nastava je najranije počimala.

Tehnička škola na zapadu je bivši Končar ,dosta djece ide u tu školu iz kvartova pored mog i mog.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 30.07.2020. at 13:11

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Jelena o, ti zamišljaš školski bus kao u američkim filmovima, da dovozi svakog od vrata do vrata, a ja to zamišljam kao redovan linijski bus sa istom ili malo izmenjenom trasom i stajalištima, ali koji vozi samo srednjoškolce - pa kome odgovara, ide njime, kome ne, ništa.
    Ne može se vreme početka nastave ne znam koliko razlikovati od škole do škole? CCa sat vremena manje više?

Ne bi se ni takvim autobusom dobilo bog zna šta mnogo, osim što bi se fizički razdvojile generacije i smanjila gužva unutar svakog busa. Opet, i to je nešto.

VeraM avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2016

Početno

Pulinka nisu objavljene upute, nego ja očekujem da će biti obaveza maski srednjim školama jer su to veliki klinci. Za osnovnu ne znam, možda samo viši razredi. Za učitelje očekujem isto obavezu. Mali u osnovnoj i vrtić mislim da neće tražit. Pripremamo se i razmišljamo i važemo, al opet ćemo radit kako nam kažu.
    Ja sam našla ženu na krpicama koja šije maske, dvoslojne s dzepićem za gazu još, tanke gumice, pamuk gustog tkanja, super dezena. 10 kn komad, bolje nego bipa i dm. Jako zadovoljna.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Jelena o, ti zamišljaš školski bus kao u američkim filmovima, da dovozi svakog od vrata do vrata, a ja to zamišljam kao redovan linijski bus sa istom ili malo izmenjenom trasom i stajalištima, ali koji vozi samo srednjoškolce - pa kome odgovara, ide njime, kome ne, ništa.
    Ne može se vreme početka nastave ne znam koliko razlikovati od škole do škole? CCa sat vremena manje više?

Ne bi se ni takvim autobusom dobilo bog zna šta mnogo, osim što bi se fizički razdvojile generacije i smanjila gužva unutar svakog busa. Opet, i to je nešto.
    Pa istina, mogli bi se staviti autobusi i tramvaji za školarce, pojačati linije u špici, to bi bilo korisno i za manju gužvu u redovnom prometu.
    Samo, iskreno, ne vjerujem u to, preporuke vezane uz promet kako gradski tako i međugradski su najveća smijurija.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pojačanje prometa može ,ali od silnih auti baš i nije izvedivo.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

moje su ovakve: https://www.asos.com/asos-design/aso...ry=face%20mask
    s gumicom na kraju da se mogu skratiti
    i ako ćeš kupovati, savjet: odaberi plaćanje u funtama, jer zbog njihovog tečaja funta/euro je puno isplativije plaćati u funtama. Razlika je oko 20%
    Hvala na napomeni za tečaj, to je korisno znati.
    Kupovat ću samo ako sinovi baš navale da im treba.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Samo sam htjela komentirati jednu izjavu koju sam čula u prolazu glasi cca : danas imamo aktivnih 176(?) bolesnika

Kak ako svaki dan imamo najmanje 70, s pojačanje traje već više od tjedan dana . Otkud ta brojka,pitanje već za filozofski kutak

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Neki i ozdrave

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Inače aktivnih je oko 750

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Je ali nije prošlo 14 dana od kad su testirani
    Ili je taj neki reko krivo neku brojku
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 30.07.2020. at 13:43

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Mi imamo srednjoškolske buseve za Pomorsku školu Bakar već više od 50 godina. Mislim da voze 3, svaki iz drugog dijela Rijeke.
    Isto vozi Autotrolej i djeca imaju pokazne karte. Prilagođeni su početku i kraju nastave.
    Znači može.

Druga je stvar što su to najstariji busevi jer dečki (to je uglavnom muška škola) prečesto rade štetu.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 30.07.2020. at 13:44

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

i u padu su opet, što je dobar znak
    inače, epidemiologu u meni je broj aktivnih sluačjeva, tj taj grafikon baš dobar pokazatelj
    evo kako izgleda u Hrvatskoj:https://www.worldometers.info/corona...untry/croatia/
    a evo kakao npr u Srbiji:https://www.worldometers.info/corona...ountry/serbia/

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj VeraM prvotno napisa Vidi poruku
    Pulinka nisu objavljene upute, nego ja očekujem da će biti obaveza maski srednjim školama jer su to veliki klinci.
    A dobro, ovo što si napisala je sasvim nešto drugo od prethodnog...Kako god, "obaveza" i "preporuka" kod nas imaju totalno drugačiji rezultat na nošenje maski...
    Kod nas su maske obavezne i za decu u vrtićima, jedino ne znam koliko se to poštuje i da li stupa na snagu odmah (mislim da da) ili tek od nove šk. godine.

Moje maske su kupljene u selu od šnajderke, isto cenom u rangu tih 10kn i manje, krojem su imitacija hirurške maske, sasvim su ok dezena i gustine, meke i tanke gumice, pamučne, dosta dobro i naležu na lice, ali ipak ostaje taj prostor kod nosa koji mi ide na živce jer mi između ostalog i magli naočare- a to znači da ni zaštita nije baš savršena. Sinu su ipak malo prevelike, a neke dečje koje sam našla su male :/.

Ne znam kakve bi bile maske kao sa tog linka od bb, deluje mi da su boljeg kroja, ali kad vidim da i na nekim modelima sa slika isto ne stoje sasvim uz lice obeshrabrim se . Dodatno, ne znam koliko je dobro što na njima često šav ide po sredini lica, baš tu gde bi tkanje trebalo da bude najgušće. Ali koliko vidim na ljudima, takve maske najbolje stoje- a bezveze mi prepadati nepoznate ljude da pitam gde su ih nabavili .

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Je ali nije prošlo 14 dana od kad su testirani
    Ili je taj neki reko krivo neku brojku
    Vjerojatno si čula za neku županiju.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Beti,je ali svi idu u tu istu školu,da je u moje vrijeme bilo tog morali bi skakati po cijelom gradu i više puta dok skupe sve
    Iz mog kraja nas je bilo cca 10 u mojoj smjeni ,ali smo bili međusobno samo mi udaljeni cca 5-6 km, a škola opet na drugom kraju grada,puno domaša opet koji opet su bili po raznim domovima. Pa .....
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 30.07.2020. at 13:48

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Mi imamo srednjoškolske buseve za Pomorsku školu Bakar već više od 50 godina. Mislim da voze 3, svaki iz drugog dijela Rijeke.
    Isto vozi Autotrolej i djeca imaju pokazne karte. Prilagođeni su početku i kraju nastave.
    Znači može.

Druga je stvar što su to najstariji busevi jer dečki (to je uglavnom muška škola) prečesto rade štetu.
    Pa može, naravno, bar negde, samo pitanje ima li sluha i koliko je gde isplativo.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Beti,je ali svi idu u tu istu školu,da je u moje vrijeme bilo tog morali bi skakati po cijelom gradu i više puta dok skupe sve
    Iz mog kraja nas je bilo cca 10 u mojoj smjeni ,ali smo bili međusobno samo mi udaljeni cca 5-6 km, a škola opet na drugom kraju grada,puno domaša opet koji opet su bili po raznim domovima. Pa .....
    Jelena, svaki ide svojom gradskom linijom! Po jedan polazak sa svake linije u vreme početka smene rezervisan samo za srednjoškolce!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A dobro, ovo što si napisala je sasvim nešto drugo od prethodnog...Kako god, "obaveza" i "preporuka" kod nas imaju totalno drugačiji rezultat na nošenje maski...
    Kod nas su maske obavezne i za decu u vrtićima, jedino ne znam koliko se to poštuje i da li stupa na snagu odmah (mislim da da) ili tek od nove šk. godine.

Moje maske su kupljene u selu od šnajderke, isto cenom u rangu tih 10kn i manje, krojem su imitacija hirurške maske, sasvim su ok dezena i gustine, meke i tanke gumice, pamučne, dosta dobro i naležu na lice, ali ipak ostaje taj prostor kod nosa koji mi ide na živce jer mi između ostalog i magli naočare- a to znači da ni zaštita nije baš savršena. Sinu su ipak malo prevelike, a neke dečje koje sam našla su male :/.

Ne znam kakve bi bile maske kao sa tog linka od bb, deluje mi da su boljeg kroja, ali kad vidim da i na nekim modelima sa slika isto ne stoje sasvim uz lice obeshrabrim se . Dodatno, ne znam koliko je dobro što na njima često šav ide po sredini lica, baš tu gde bi tkanje trebalo da bude najgušće. Ali koliko vidim na ljudima, takve maske najbolje stoje- a bezveze mi prepadati nepoznate ljude da pitam gde su ih nabavili .
    Ovo je super kroj,jako prilagodljiv licu,moja klinka baš radi taj tip

Postoje i dječji krojevi kao i odrasli
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 30.07.2020. at 13:52

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

inače, epidemiologu u meni je broj aktivnih sluačjeva, tj taj grafikon baš dobar pokazatelj
    evo kako izgleda u Hrvatskoj:https://www.worldometers.info/corona...untry/croatia/
    Bosanski mi je još bolji: https://www.worldometers.info/corona...d-herzegovina/
    ovaj mali peak u prvom valu je bio sličan kao i naš, oko 1000 aktivnih, a sad to izgleda ko šala mala

ja isto sada kad gledam kakvo je stanje u nekoj zemlji, gledam aktivne, jer šta ti znači ono što je bilo prije 3 mjeseca

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

da, u BiH je baš loše stanje

al mene zanima kakav je ovo pad u Srbiji s 5.7. na 6.7.- sa 4.489 aktivnih slučajeva na 437? Kakavo je objašnjenje za to?
    Inače i Irska ima čudan (stepeničast) grafikon aktivnih slučajeva https://www.worldometers.info/corona...untry/ireland/

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Nemoj tu našu sramotu ni pokazivati...
    Ionako je čitava ta kriva jedna bajka.
    Ljudi kojima je statistika profesija su dokazali da je naša distribucija umrlih statistički neverovatnija nego valjda pad asteroida.

Pre neki dan objave prosek godina 6 osoba umrlih tog dana i saopšte cifru: 68,6 godina. Deljenje sa 6 ne može dati na decimali ostatak 6...

Ovo je pravo objašnjenje takve statistike: https://twitter.com/storm_triper/sta...841032/photo/1

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

da, u BiH je baš loše stanje

al mene zanima kakav je ovo pad u Srbiji s 5.7. na 6.7.- sa 4.489 aktivnih slučajeva na 437? Kakavo je objašnjenje za to?
    Inače i Irska ima čudan (stepeničast) grafikon aktivnih slučajeva https://www.worldometers.info/corona...untry/ireland/
    Nije 7. mesec nego 6. Ovo ti je bio gaf neposredno pred izbore, koji su bili 21.6., da se stanje prikaže kao mirno.
    Taj dan su odlučili da, citiram, promene način prikazivanja obolelih, pa ti je ta cifra od 4 hiljade itd. kao cifra pozitivnih testova, gde su kao ubrojani i asimptomatski, i oni koji su testirani po drugi put a već su na lečenju, i lakši slučajevi koji nisu u bolnici- a sledećeg dana su pootpuštali sve što se moglo iz bolnica i iskazali brojku deset puta manju kao broj onih koje nikako nisu mogli da poizbacuju iz bolnica niti sakriju.
    Možda nađem link za retoriku koja objašnjava tu budalaštinu, ali muka mi je i da se prisećam.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nije 7. mesec nego 6. Ovo ti je bio gaf neposredno pred izbore, koji su bili 21.6., da se stanje prikaže kao mirno.
    Taj dan su odlučili da, citiram, promene način prikazivanja obolelih, pa ti je ta cifra od 4 hiljade itd. kao cifra pozitivnih testova, gde su kao ubrojani i asimptomatski, i oni koji su testirani po drugi put a već su na lečenju, i lakši slučajevi koji nisu u bolnici- a sledećeg dana su pootpuštali sve što se moglo iz bolnica i iskazali brojku deset puta manju kao broj onih koje nikako nisu mogli da poizbacuju iz bolnica niti sakriju.
    Možda nađem link za retoriku koja objašnjava tu budalaštinu, ali muka mi je i da se prisećam.
    I bolje da se ne prisjećaš, jer ništa ne možeš učiniti protiv toga, samo sebi dižeš tlak. Meni je muka kad čujem Trumpa... a to je samo jedan primjer. Moglo bi ih se naći gomile, nažalost. Ja još ne mogu zaboraviti tulumarenje tijekom izborne noći u Hrvatskoj, uffff.... Čovječe, kao da su političari u paralelnom svemiru i to ne samo ovdje nego svuda. Užas...
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 30.07.2020. at 14:30

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    I bolje da se ne prisjećaš, jer ništa ne možeš učiniti protiv toga, samo sebi dižeš tlak. Meni je muka kad čujem Trumpa... a to je samo jedan primjer. Moglo bi ih se naći gomile, nažalost. Ja još ne mogu zaboraviti tulumarenje tijekom izborne noći u Hrvatskoj, uffff.... Čovječe, kao da su političari u paralelnom svemiru i to ne samo ovdje nego svuda. Užas...
    Mi smo imali bar zadovoljstvo da je dobar ekipe sa naše pobedničke žurke za desetak dana prešao u bolničke krevete . Ali, eto, za sve njih je bilo svega u bolnicama, za razliku od nas smrtnika. Oni su i raširili dalje virus među sportistima, muzičarima, i članovima stranke nižim u hijerarhiji...

Ja bih rado SVE vezano za politiku zaboravila, samo da mogu (da ima onaj aparat što blicne u lice iz Men in black ). Ali kad naša realnost zahteva da stalno pratiš imbecilne promene u merama koje se zahtevaju, iz čisto praktično životnih razloga. Baš smo svi iz kruga porodice i prijatelja konstatovali da saopštenja kriznog štaba deluju kao prirodni laksativ .

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nemoj tu našu sramotu ni pokazivati...
    Ionako je čitava ta kriva jedna bajka.
    Ljudi kojima je statistika profesija su dokazali da je naša distribucija umrlih statistički neverovatnija nego valjda pad asteroida.

Ovo je pravo objašnjenje takve statistike: https://twitter.com/storm_triper/sta...841032/photo/1
    Ovdje je netko sva skupa oko te situacije sažeo:
    https://www.facebook.com/groups/5389...18633795439775

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

školske buseve za Zagreb je nemoguće izvesti, to bi značilo paralelnu bus/ tramvaj infrastrukturu . Nije to par linija. Samo u srednjoj školi u koju ide moja kći je više od 600 učenika iz Zagreba i okolice.
    Posljednje uređivanje od larmama : 30.07.2020. at 14:45

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Znači može.

to je druga stvar, tako ima i kod nas za zrakoplovnu školu . No svejedno da bi došli do mjesta gdje taj bus vozi mora se koristiti drugi javni prijevoz

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Danka_ prvotno napisa Vidi poruku
    Ovdje je netko sva skupa oko te situacije sažeo:
    https://www.facebook.com/groups/5389...18633795439775
    Tako je, to sam jednom pročitala ali ko bi to opet našao po netu... Od naših je analizu zvanične statistike radio Igor Smolić, i mislim da mu sve i dalje stoji javno na fb. Zapravo mislim da se autor ovog teksta i on poznaju i da je tekst i preuzeo deo tih podataka.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa Vidi poruku
    školske buseve za Zagreb je nemoguće izvesti, to bi značilo paralelnu bus/ tramvaj infrastrukturu . Nije to par linija. Samo u srednjoj školi u koju ide moja kći je više od 600 učenika iz Zagreba i okolice.
    Dobro, ja ne znam vašu infrastrukturu i generalno mi je stran način putovanja tramvajem, i u Beogradu se svaki put traumiram što moram i na njih da pazim na ulici :seljanka:.
    Glupo pitanje, ali: nije izvodljivo da jedno tramvajsko vozilo bude samo za srednjoškolce, na određenoj liniji i u određeno vreme?

I u NS ima škola koje broje po hiljadu učenika, svi učenici dolaze sa raznih strana. Ali generalno, do te određene škole saobraća samo nekoliko linija, pa ko se uklopi, voza se, ko ne, pešači. I u vreme špica pre početak smene itekako bi dobro došlo neko vozilo samo za srednjoškolce (dobro bi došlo i da se ne vozaju u to vreme oni koji ne moraju ali to je druga stvar...).

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Tako je, to sam jednom pročitala ali ko bi to opet našao po netu... Od naših je analizu zvanične statistike radio Igor Smolić, i mislim da mu sve i dalje stoji javno na fb. Zapravo mislim da se autor ovog teksta i on poznaju i da je tekst i preuzeo deo tih podataka.
    Ja sam sačuvala link tako što je ostao u jednoj viber-konverzaciji s prijateljem koji živi u Austriji i nije mogao shvatiti što se događa u Srbiji. Čak nisam bila sigurna je li sve što je napisano sasvim točno, jer nemam načina provjeriti, ali poziva se i na izvore iz Srbije.
    Autor je inače osnivač Fb grupe "Koronavirus Hrvatska - COVID19 - savjeti i informacije", admini se ponašaju razumno. O svemu se razgovara argumentirano, koliko pratim.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Dobro, ja ne znam vašu infrastrukturu i generalno mi je stran način putovanja tramvajem, i u Beogradu se svaki put traumiram što moram i na njih da pazim na ulici :seljanka:.
    Glupo pitanje, ali: nije izvodljivo da jedno tramvajsko vozilo bude samo za srednjoškolce, na određenoj liniji i u određeno vreme?

I u NS ima škola koje broje po hiljadu učenika, svi učenici dolaze sa raznih strana. Ali generalno, do te određene škole saobraća samo nekoliko linija, pa ko se uklopi, voza se, ko ne, pešači. I u vreme špica pre početak smene itekako bi dobro došlo neko vozilo samo za srednjoškolce (dobro bi došlo i da se ne vozaju u to vreme oni koji ne moraju ali to je druga stvar...).
    Pa da, bilo bi, zašto ne.
    Pitanje je koliko to ima smisla, ako se miješaju svi srednjoškolci.
    Odnosno ima sigurno, ali pitanje ima li dovoljno smisla za takvu reorganizaciju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •