A dobro, ovo što si napisala je sasvim nešto drugo od prethodnog...Kako god, "obaveza" i "preporuka" kod nas imaju totalno drugačiji rezultat na nošenje maski...
Kod nas su maske obavezne i za decu u vrtićima, jedino ne znam koliko se to poštuje i da li stupa na snagu odmah (mislim da da) ili tek od nove šk. godine.
Moje maske su kupljene u selu od šnajderke, isto cenom u rangu tih 10kn i manje, krojem su imitacija hirurške maske, sasvim su ok dezena i gustine, meke i tanke gumice, pamučne, dosta dobro i naležu na lice, ali ipak ostaje taj prostor kod nosa koji mi ide na živce jer mi između ostalog i magli naočare- a to znači da ni zaštita nije baš savršena. Sinu su ipak malo prevelike, a neke dečje koje sam našla su male :/.
Ne znam kakve bi bile maske kao sa tog linka od bb, deluje mi da su boljeg kroja, ali kad vidim da i na nekim modelima sa slika isto ne stoje sasvim uz lice obeshrabrim se

. Dodatno, ne znam koliko je dobro što na njima često šav ide po sredini lica, baš tu gde bi tkanje trebalo da bude najgušće. Ali koliko vidim na ljudima, takve maske najbolje stoje- a bezveze mi prepadati nepoznate ljude da pitam gde su ih nabavili

.