Načelno si možda u pravu, ali seliti srednju školu s jedne lokacije u Zagrebu na neku sasvim drugu teško je pitanje. Ne pitaj me odakle znam, odrasla sam uz tu priču
Osim toga, kako je moguće gimnaziju koja svoju lokaciju ima u imenu (Gornjogradska) iseliti s Gornjeg grada?
Treba uzeti u obzir i da velik broj učenika za nastavak školovanja bira škole u centru grada - naprosto zato što je to centar. Iseljenjem škola centar grada bi još više izgubio na živosti (već i sad otužno izgleda).
Baš sam neki dan konstatirala - u "našoj" nekadašnjoj OŠ koja nam je u susjedstvu sad gostuje jedna OŠ stradala u potresu. Prvi put sam doživjela da se kvartom kreću učenici i popodne i predvečer (jer je nastava sad dvosmjenska), i baš se osjeti da je kvart nekako živnuo. Iako ne baš lijepim povodom (svakako bi svim učenicima bilo bolje da su mogli ostati u jednoj smjeni, i oni iz porušene škole, i oni iz škole domaćina).
Naravno da treba graditi škole u raznim dijelovima grada, ali nisam za to da se zbog potresa škole iz centra trajno presele.

Odgovori s citatom