Pokazuje rezultate 1 do 50 od 185

Tema: Što radite s viškom upotrebljivih stvari?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Slažem se s Peterlin da je najvažnije spriječiti ulaz u kuću stvarima koje će vrlo brzo biti proslijeđene ili bačene. Sve ostalo je zavaravanje samog sebe.
    Pa meni nije logično da netko prazni kuću/stan da bi ih opet punio
    Valjda kad ne želiš imat zatrpan stan onda ni ne kupuješ/nabavljaš nove bespotrebne stvari.

Moja mama zna reći joj kako su velika sniženja u XY dućanu ima svakakvih sitnica za male novce. Ja joj odmah kažem nemoj tamo ni ići, ne treba ti to. Te stvari za male novce znaju ljudima biti mamac.

Svima nam treba zapravo jako malo stvari, dosta ljudi je to osvijestilo tijekom korone.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 23.09.2020. at 10:46

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Pa meni nije logično da netko prazni kuću/stan da bi ih opet punio
    Pa naravno, ali to se radi nesvjesno. Mene je iznenadio post da se haljina zametne u ormaru. Kako? Koliki je to ormar?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Pa naravno, ali to se radi nesvjesno. Mene je iznenadio post da se haljina zametne u ormaru. Kako? Koliki je to ormar?
    Eh, ovo sam i ja primijetila... Meni se roba zametne samo ako ju odnesem u vikendicu i zaboravim na to, ali uglavnom je riječ o stvarima za grunt, ne o onima koje nosim svakodnevno.
    Mislim da mogu nabrojiti sve svoje haljine - imam dvije zimske i četiri ljetne.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajoj, sad sam vam objasnila. Znači, neke stvari koje trenutno ne nosim, stavim na vrh ormara. I da bih poslije došla do njih moram se jako jako pomučiti a i angairati MMa.

I ja imam jako bogatu frendicu. Ona svake sezone makne svu odjeću i dio obuće i kupi sve novo.

Na na žalost nit imam tih novaca nit bih to radila jer mi je žao riješit se lijepih stvari koje nisu potrgane

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    I ja imam jako bogatu frendicu. Ona svake sezone makne svu odjeću i dio obuće i kupi sve novo.
    užas!

Pa kako joj se da ići u shoppinge toliko često??!!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ajoj, sad sam vam objasnila. Znači, neke stvari koje trenutno ne nosim, stavim na vrh ormara. I da bih poslije došla do njih moram se jako jako pomučiti a i angairati MMa.

Na na žalost nit imam tih novaca nit bih to radila jer mi je žao riješit se lijepih stvari koje nisu potrgane
    Da sam slučajno bogata kao Bill Gates, ne bi mi padalo na pamet ovako nešto raditi. Ali to sam ja - imam muke da nađem cipele koje mi odgovaraju, a i s odjećom je slično. Osim toga, čemu baciti nešto što je upotrebljivo?? To mi čak nije ni stvar cijene, nego ekološke osviještenosti. Razumijem da postoje radna mjesta gdje je odjeća bitna i ne možeš (štajaznam ako si spikerica na TV-u) nositi deset godina istu košulju, ali većina nas nije u tim vodama.

S druge strane, nisam osoba koja bi puno potrošila na odjeću. Više vodim računa da mi odgovara, a modne trendove uspješno zaobilazim birajući klasične krojeve. Može mi biti, imam dovoljno godina za to. A opet - kad pogledam svoje sinove, njima se isto odjeća mora baš raspasti (hlače, košulje) da se odluče nabaviti novu, ali doma imaju hrpe iz kojih mogu birati (porijeklo su donacije i razmjene, ne kupujem baš često osim u Lidlu , jer moji dečki gotovo isključivo nose njihove i Harpijine hlače. Eh, sad, da su ženskog spola, vjerojatno bi priča izgledala drugačije... Uglavnom, potroše na kozmetiku (losioni poslije brijanja, muški parfemi i dezodoransi), vole satove, vole kožne jakne... ali takav je i mm. Kad se namjeri na neku jaknu ili hlače, u stanju je to nositi 20 godina i više.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Veliki. Za gornji dio moram na one ogromne lojtre. One obične su mi preniske.

Da da, i na se slažem da je važna stvar ne doći u napast kupiti. Od stvari za kuhinju do odjeće

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Veliki. Za gornji dio moram na one ogromne lojtre. One obične su mi preniske.

Da da, i na se slažem da je važna stvar ne doći u napast kupiti. Od stvari za kuhinju do odjeće
    Jao, meni su godinama knjige predstavljale generator užasa u kući. I dalje je tako, ali u manjoj mjeri, s tim da u garaži i podrumu i vikendici imam hrpe koje ne bih bacila ni dala dalje, a morat ću s njima nešto napraviti. Uz alergičare i astmatičare ne mogu ih u velikim količinama držati u sobama u kojima se svakodnevno boravi. Blažena knjižnica s jedne strane i e-formati s druge...

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I to dolazi s konzumerizmom, onako generalno, ali i s cinjenicom da je u nasim krajevima super lako imati OGROMNE kuce i da to nije nuzno (ako uopce) stvar velicine novcanika. Zivimo u pustopoljini i gradi se veliko. U mojem ormaru, slucajno ili namjerno, mozes izgubiti i macku, a i dijete. Mozda i odraslu osobu (ormar je velicine sobe mojeg brata u Zagrebu). I nije jedini ormar koji imamo; naprotiv.

Ja sam vjerojatno totalni hrcak, prema definiciji iz postova, a zapravo imam uzasno puno prostora i sve ima svoje mjesto. Ponekad stvari nisu bas na tom mjestu (helouuuu, svi smo doma od 13.3., bez skole, vrtica i posla), ali nemam kutije nepoznatog sadrzaja nigdje.

U prostoriji na donjem katu (nije bas podrum) imam plasticne kutije sa stvarima koje nam ne trebaju, ali i to odlazi kad im dodje vrijeme. Malo sam zastala zbog korone; nije mi sad zgodno iz razloga Neke stvari ostavljamo iz sentimentalnih razloga i to me uopce ne smeta, pogotovo kad imam prostor u kojima mogu biti, a da nitko ne pada preko njih.

Volim kupovati, ali nije mi problem ni proslijediti dalje, a ni baciti, ako je stvar prosla zivotni vijek.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Uh, prođe vikend a nismo igračke ni takli... danas mi je nakon dosta tjedana prvi dan da nismo imali nikakvih obaveza i jednostavno se nisam uspjela natjerati išta raditi. Malo ljenčarenja ne škodi... Imamo mjesec dana za raščistiti igračke, jesmo jednom pred godinu dana (i bar je uredno ako ništa drugo) no kad god se tog uhvate ne ide baš... Pa se nikome ne kvari vikend dosadnim poslom

Jedino je ovaj put mislim kći posebno zainteresirana i motivirana jer kad napravimo čistku onda u taj kut ide njen budući garderobni ormar, kao prvi korak u dobivanju te sobe - svako malo grinta da ne želi više bit s bratom u istoj sobi

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •