Stranica 120 od 383 PrviPrvi ... 2070110118119120121122130170220 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 5,951 do 6,000 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

Zenii avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Citiraj Danka_ prvotno napisa Vidi poruku
    Došlo je još krajem rujna i kupovalo se već, Influvac Tetra
    U Zg se navodno rasprodalo, ali nađe se u drugim gradovima

Ovo koje najavljuju od 19. 10. po ljekarnama bit će nova tura, ne znam hoće li biti Influvac Tetra ili Vaxigrip, ali svejedno je, isti su sojevi
    Često u medijima citiraju ljude iz Zavoda za javno zdravstvo, koji znaju reći "Prve ovogodišnje doze cjepiva protiv gripe..." pri čemu misle na količine koje su oni naručili pa će im stići
    Ali ljudi shvate da su to apsolutno prve doze i da prije tog datuma u Hr nije bilo ovosezonskog cjepiva protiv gripe
    Bilo je po ljekarnama
    Za ovu novu turu koja dolazi mi je danas rekla u ljekarni da zapravo uopće ne znaju koje će im količine doći i hoće li biti za sve koji su se upisali

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Meni nije problem pričest na koju puste samo klince i roditelje - nego što ti roditelji poslije imaju zabave, druženja, ručkove... tu svaka mjera pada u vodu
    Meni je sve problem. 300-400 ljudi u crkvi mi je problem. Znam ih par koji imaju fešte od 30 ljudi poslije i ostati će kući tjedan dana da ne zaraze slučajno nekog na poslu, ali će djecu uredno poslati u školu

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Meni su u ljekarni rekli da dolazi nakon 15.10. :ne zna:

Vaxigrip su meni u ljekarnama rekli da uopće ne znaju hoće li dobiti jer su im otkazali narudžbe, i nema ih za povući više
    Pa da, rekli su ti za nove količine
    Ali već ga je bilo, govorim za Influvac T
    Drago mi je da stiže još

Ovo za 19. 10., zašto spominjem taj datum - bilo je u novinama da se od tog datuma organizira cijepljenje po ljekarnama, dovest će liječnika
    Netko je tu na temi ranije stavio popis ljekarni gdje će to biti moguće

Što ne znači da se neće moći kupiti i u drugim ljekarnama, ako nabave nove količine.
    Posljednje uređivanje od Danka_ : 14.10.2020. at 13:02

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Citiraj sunce moje malo prvotno napisa Vidi poruku
    Ali cjepivo za gripu još nije ni došlo u ljekarnu, ovogodišnje.

Poslano sa mog Mi 9T koristeći Tapatalk
    Već su dvije runde prodane.
    Influvac i Vaxigrip

Poslano sa mog FIG-LX1 koristeći Tapatalk

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Nama danas na grupu mama jednog djeteta javlja da je pozitivna i da je dijete u samoizolaciji. Druga mama javlja da je drugo dijete iz nižeg razreda iste škole u samoizolaciji- cijeli razred. Klijent javlja da ih je 3 od 10 zaraženo u firmi. Sva sreća pa nismo bili u kontaktu a trebali smo.
    Danas me baš opralo. Do sada mi je sve to bilo nekako daleko iako sam znala tu i tamo nekog pozitivnog, ali danas se baš skupilo. U subotu je Pričest i biti će sigurno 300 ljudi u crkvi i nije mi jasno da to nisu zabranili.
    I razred od mojega je u samoizolaciji već par dana.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ki ki i kako si organizirala? Jeste li bi starci ili braća isto u izolaciji?2

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Ne, ionako smo prvih 7 dana dok se nije znalo da je netko iz razreda pozitivan bili svi zajedno.
    Sad je već ionako skoro pa gotovo.

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Samo j on kao kontakt ne smije nigdje.
    Mi normalno na posao.

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Citiraj Zenii prvotno napisa Vidi poruku
    Jeste ovdje pisale o cijepljenju protiv gripe, znam da sam negdje čitala. Zanima me koliko dugo može cjepivo biti izvan hladnjaka, ako netko zna?
    Ja mislim da do sat vremena ne bi trebalo smetati.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj ki ki prvotno napisa Vidi poruku
    Samo j on kao kontakt ne smije nigdje.
    Mi normalno na posao.
    A jeste li ga odvojili unutar stana od drugih ukućana?

Zenii avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Ja mislim da do sat vremena ne bi trebalo smetati.

Hvala

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Ne

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Možeš li ti to doma izvesti? Ja ne mogu. Već smo i prije dogovorili strategiju - ako tko od nas bude u situaciji da mora biti doma, seli se u rezervnu nekretninu ili vikendicu. Aliiii većina ljudi nema tu mogućnost.

S druge strane, to se ni ne traži - vidi ovdje: https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiol...-je-izolaciji/

Evo, kopiram samo bitno:
    Osobe koje podliježu preventivnoj mjeri zdravstvenog nadzora u obliku samoizolacije moraju privremeno ograničiti svoje kretanje i boraviti u kući, ne napuštati dom i što više se truditi imati manje doticaja s ostalim ukućanima i drugim ljudima. Što se tiče ukućana, članova obitelji osobe koja je u samoizolaciji i nema simptome bolesti, oni mogu normalno nastaviti svoje radne i privatne obaveze, normalno ići na posao, u školu ili u vrtić.
    Kao i osoba u samoizolaciji, ostali ukućani također trebaju provoditi pojačanu osobnu higijenu i higijenu prostora te ograničiti svoja kretanja i socijalne kontakte tako da njihove radne i druge neodgodive obveze nisu narušene. No, ako osoba koja je u samoizolaciji razvije simptome i testiranjem se utvrdi COVID-19 bolest, onda i ukućani trebaju biti podvrgnuti zdravstvenom nadzoru i biti u samoizolaciji u trajanju od 14 dana od zadnjeg kontakta s oboljelom osobom kada je mogla biti zarazna (u trenutku početka simptoma i dan-dva prije pojave simptoma).

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mi smo naseg izolirali. Nije se mijesao s nama 10 dana.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mi ostali smo normalno isli na posao, skolu i vrtic. I smanjili soc kontakte, osobito s rizicnima.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj buba klara prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo naseg izolirali. Nije se mijesao s nama 10 dana.
    rekla bih da to ovisi i koliko je staro dijete.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 14.10.2020. at 16:07

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Istina.
    Nas ima 15.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Iz svega kaj ste gore napisale iščitavam da se baš ne razmišlja o neodržavanju tih događanja ili odgađanju u crkvama..
    baš interesantno
    pa kaj nema neko ogranicenje max broja u zatvorenom?

i naravno da se pitam jel ti događaji jesu vazniji od škole....a stožer ne razmišlja o djeci
    bome nije ni dosad...

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Već su dvije runde prodane.
    Influvac i Vaxigrip

Uspjela danas kupiti vaxigrip, 96 kn kom

Poslano sa mog Mi 9T koristeći Tapatalk

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj mama pticica prvotno napisa Vidi poruku
    Iz svega kaj ste gore napisale iščitavam da se baš ne razmišlja o neodržavanju tih događanja ili odgađanju u crkvama..
    baš interesantno
    pa kaj nema neko ogranicenje max broja u zatvorenom?

i naravno da se pitam jel ti događaji jesu vazniji od škole....a stožer ne razmišlja o djeci
    bome nije ni dosad...
    Možeš i sam odustati od ići s nekom drugom generacijom,nije da te netko tjera da moraš ići baš sad

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

i moj sin je upravo odradio samoizolaciju, osmas, citav razred
    procijenila sam da nekog veceg rizika nema, s tom curom nije nesto blizak, u razredu nose maske
    bili smo zajedno u stanu, on, sestra mu i ja, nismo ga odvajali
    par dana cura nije bila u razredu, bio je zatim vikend koji smo proveli bez kontakata, a ja sam jos jedan dan radila od kuce
    kako nije imao nikakvih simptoma, nakon toga smo svi osim njega nastavili normalno (iliti novo-normalno)
    svi su se iz razreda vratili danas, dakle, nitko nije zarazen

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Summer, super za cuti da se nisu zarazili. Ove rodjendane, pricesti, feste nakon pricesti, svadbe uopce ne mogu shvatiti. To me bas pogađa.
    Nema sanse da bih otisla na svadbu od 40 ljudi. Otisla bih na vjencanje nekog toliko bliskog da sam medju 15 uzvanika.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nisu ni meni jasna veca okupljanja, tim vise sto su tu bas izolirana kao glavni izvor zaraze. Nisu nam problem skole, radna mjesta, ducani... ali svadbe i sprovodi vode, nadaleko, prema nacinu sirenja zaraze. Kazu da su problem cesto i obiteljska okupljanja malo veceg broja ljudi jer se jednostavno zaboravi na distancu i/ili maske, s obzirom da se radi o bliskim krugovima.

Meni si djeca trenutno u izolaciji, ista ona djeca koja zapravo ne idu nikamo. U ponedjeljak ujutro su proveli cetiri sata s curom koja inace kod nas radi kao home health aide (za muza), a koja je dobila pozitivan test u ponedjeljak navecer. Nije imala i jos uvijek nema simptome, a s djecom je bila u KN95 maski i uz face shield (u prostoru od 50-60m2 s UV-C filterima i ozonom). S muzem je bila u nedjelju navecer. Djeca i muz nisu nosili maske, s obzirom da je rijec o nasoj kuci. Ja sluzbeno nisam u karanteni jer nisam direktni kontakt, prema nasem uputama. Ici cemo se testirati, vjerojatno u petak. S obzirom da nije bilo simptoma kod cure, a ni mi nemamo, vjerojatno je bio mali viral load pa je COVID line savjetovao da cekamo barem 48h. Ako odemo u petak, bit ce oko 96.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

bas vam se peh dogodio
    Drzim palce da niste pokupili!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Meni nisu jasni ljudi koji u ovakva vremena organiziraju svadbe. Kak im se da?!

Moraš paziti na sto nekakvih detalja, ne znam kak se uopće mogu opustiti okruženi s puno ljudi, a moraju držati razmak .

Što će se dogoditi ako odgode svadbu za par mjeseci?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Vjerojatno su uplatili pologe i kapare, a i već odgodili svadbu. (par mjeseci khm?)

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mi smo odradili krizmu prosli vikend.
    u crkvi samo kumovi i krizmanici.
    ukupni broj ljudi na rucku 8 odraslih (ovdje racunam i svoje klince koji su 13 i 16 godina) i dvoje djece.
    vecinu vremena proveli vani na travnjaku.
    racunam da je to OK s epidemioloske strane.

ja sam svoju samoizolaciju provela skroz odvojena od familije. imamo mogucnost, izbacili su me iz kuce, iako u kuci imamo sobu s kupaonom. i jos jednu ekstra kupaonu. tako da ako klinci zavrse u samoizolaciji ili izolaciji zbilja se mogu odvojiti od nas.
    Posljednje uređivanje od spajalica : 15.10.2020. at 09:29

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Pa što će se drastično dogoditi ako se vjenčaš kasnije? Čak i uz rizik da ti se netko zarazi koronom na svadbi?

Čitam Vitomiru Lončar o životu u Kini u doba virusa...

Kaže da su tamo fantastično organizirani, da svi imaju aplikaciju preko koje te prate, pa ako taj kod pozeleni, možeš ući gdje već trebaš, da su posvuda štandovi za testiranja, da je ona testirana 7 puta dosad, da su virus 'iščistili iz zemlje', a strogo kontroliraju ulaz ljudi u zemlju, itd...

Zvuči kao znanstvena fantastika .

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Vjerojatno im organizatori više ne žele odgađati svadbu, odnosno izgubili bi pologe.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Što se tiče aplikacije, pa imamo i mi aplikaciju Tko ju je instalirao? Skoro pa nitko. Kakve bi kod nas bile reakcije da bude obavezna instalacija nekakve aplikacije ne mogu niti zamisliti.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Od svih hrvatskih žarišta najveći mi je misterij ona promocija knjige, išli smo tražit koja je to knjiga na čiju promociju dođe toliko ljudi

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja ne bih sad imala svadbu ni pod kojim uvjetima, ali ljudi ostaju bez kapara od 20-30tis kuna. Koliko je bezobrazno od ugostitelja, fotografa, muzike i ostalih da u ovim uvjetima kad mladenci nemaju nikakav utjecaj na to što se događa i kad se radi o višoj sili pokušavaju zaraditi na kaparama i ne žele prebaciti za godinu kasnije.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Koliko sam ja shvatila, ako se dobro sjećam, uz to je bila vezana i nekakva priredba, nastup folklora itd.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Što se tiče aplikacije, pa imamo i mi aplikaciju Tko ju je instalirao? Skoro pa nitko. Kakve bi kod nas bile reakcije da bude obavezna instalacija nekakve aplikacije ne mogu niti zamisliti.
    Možda bez toga ili nečeg sličnog neće ići...

Za reakcije ne znam.

Ljudi se bune na sve i svašta, a brojke drastično rastu... Pa onda ne znam treba li i dalje osluškivati reakcije ili provesti nešto drastično i učinkovito.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Vjerojatno im organizatori više ne žele odgađati svadbu, odnosno izgubili bi pologe.
    Izgubili su ljudi pologe i za maturalce...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa neki su i slali djecu na maturalce koliko znamo. I tu je bilo puno zaraženih.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj lola_34 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni nisu jasni ljudi koji u ovakva vremena organiziraju svadbe. Kak im se da?!

Moraš paziti na sto nekakvih detalja, ne znam kak se uopće mogu opustiti okruženi s puno ljudi, a moraju držati razmak .

Što će se dogoditi ako odgode svadbu za par mjeseci?
    U Zagrebu u velikim restoranima ljudi rezerviraju sale po 12 do 18 mjeseci unaprijed i plate kaparu. Moja sestrična je imala termin sad u subotu u sali za 250 ljudi, ali je otkazala/odgodila, samo će u crkvu otići.
    Rezervirala je to prošle godine još, dala kaparu za salu, za band. Razvikani bandovi su isto rasprodani po godinu dana unaprijed.
    Hoću reći … to je prekomplicirano samo nekoga prebaciti za koliko? 6 mjeseci? 12, 18?
    Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 15.10.2020. at 09:58

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I jel je dobila kaparu natrag?
    Moja nećakinja je u veljači rezervirala jedini petak u lipnju iduće godine u gradu 70-tak km od Zagreba.subota više nije bilo za rezervaciju
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 15.10.2020. at 10:04

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Kako se vama čine ove nove mjere? Meni se čini da su to samo kozmetičke promjene mjera koje su već donesene i da nikakvog posebnog učinka neće imati. Imam osjećaj kao da se boje povući neke drastičnije poteze. Kao npr. zabranu održavanja pričesti i krizmi za početak.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Možda i zato kaj oni koji znaju da imaju ostaju ipak doma
    Možda

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Pa neki su i slali djecu na maturalce koliko znamo. I tu je bilo puno zaraženih.
    Naši su bili, i nitko se nije zarazio. Išla tri busa.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Odlično, drago mi je da se nitko nije zarazio, ali znamo da je bilo i širenja zaraze na maturalcima.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kako se vama čine ove nove mjere? Meni se čini da su to samo kozmetičke promjene mjera koje su već donesene i da nikakvog posebnog učinka neće imati. Imam osjećaj kao da se boje povući neke drastičnije poteze. Kao npr. zabranu održavanja pričesti i krizmi za početak.
    To su mjere kojima država izbjegava zabrane, jer bi u slučaju zabrane morala plaćati štete.

Inače mislim da nisu problem crkveni obredi, nego veliki obiteljski skupovi nakon toga.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

To su mjere kojima država izbjegava zabrane, jer bi u slučaju zabrane morala plaćati štete.

Inače mislim da nisu problem crkveni obredi, nego veliki obiteljski skupovi nakon toga.
    Znam da izbjegava da ne plaća, ali i s ovim mjerama će plaćati a plaća i do sada jer ugostiteljima i mnogim drugim djelatnostima ukoliko imaju pad 60% plaća 4.000,00 kn po djelatniku + doprinose, a s ovim mjerama će imati pad i veći od 60%. Isto tako i mikropoduzetnicima do 10 djelatnika bez obzira na djelatnost plaća 2.000,00kn po djelatniku+ doprinose. Tako da država itekako plaća.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Jesu li te vladine mjere još na snazi? Ne znam. Plaća država svašta, od testiranja do bolovanja i liječenja, sigurno da bi trebalo mudro izbalansirati i te troškove. A sigurno da u svemu ima i jako puno politike.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Slažem se. I ja mislim da je to čista kozmetika... Boje se, jer se boje reakcija ljudi .

Ali morat će, ako brojke nastave rasti...

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Jesu li te vladine mjere još na snazi? Ne znam. Plaća država svašta, od testiranja do bolovanja i liječenja, sigurno da bi trebalo mudro izbalansirati i te troškove. A sigurno da u svemu ima i jako puno politike.
    Jesu...računovođa sam i odrađujem te mjere za svoje klijente. Ovo su mjere rujan-prosinac.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj lola_34 prvotno napisa Vidi poruku
    Slažem se. I ja mislim da je to čista kozmetika... Boje se, jer se boje reakcija ljudi .

Ali morat će, ako brojke nastave rasti...
    Ovo je istina. Mi smo šuk šuk nacija. Vani u drugim državama kažu: to su mjere izvolte ih se pridržavat! (npr u Italij isu puno strožije nego kod nas), a kod nas samo što nešto ne naprave Capaku, Berošu....ma sačuvaj Bože...

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo je istina. Mi smo šuk šuk nacija. Vani u drugim državama kažu: to su mjere izvolte ih se pridržavat! (npr u Italij isu puno strožije nego kod nas), a kod nas samo što nešto ne naprave Capaku, Berošu....ma sačuvaj Bože...

Svugdje su mjere strožije nego kod nas. Jučer u Direktu gledam intervju s Capakom, činilo mi se da će čovjek zaplakati od muke. Baš mi se čini da ih je strah poduzeti neke konkretnije mjere. Jasno mi je da je država na koljenima, gospodarstvo isto, ali toliko su se najavljivale te nove mjere a na kraju pojeo vuk magare. Mislim da mjere trenutno nisu u skladu s epidemiološkom situacijom.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Svugdje su mjere strožije nego kod nas. Jučer u Direktu gledam intervju s Capakom, činilo mi se da će čovjek zaplakati od muke. Baš mi se čini da ih je strah poduzeti neke konkretnije mjere. Jasno mi je da je država na koljenima, gospodarstvo isto, ali toliko su se najavljivale te nove mjere a na kraju pojeo vuk magare. Mislim da mjere trenutno nisu u skladu s epidemiološkom situacijom.
    Da, slažem se...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •