Pa da, rekli su ti za nove količine
Ali već ga je bilo, govorim za Influvac T
Drago mi je da stiže još
Ovo za 19. 10., zašto spominjem taj datum - bilo je u novinama da se od tog datuma organizira cijepljenje po ljekarnama, dovest će liječnika
Netko je tu na temi ranije stavio popis ljekarni gdje će to biti moguće
Što ne znači da se neće moći kupiti i u drugim ljekarnama, ako nabave nove količine.
Posljednje uređivanje od Danka_ : 14.10.2020. at 13:02
Ki ki i kako si organizirala? Jeste li bi starci ili braća isto u izolaciji?2
Ne, ionako smo prvih 7 dana dok se nije znalo da je netko iz razreda pozitivan bili svi zajedno.
Sad je već ionako skoro pa gotovo.
Poslano sa mog FIG-LX1 koristeći Tapatalk
Samo j on kao kontakt ne smije nigdje.
Mi normalno na posao.
Poslano sa mog FIG-LX1 koristeći Tapatalk
Možeš li ti to doma izvesti? Ja ne mogu. Već smo i prije dogovorili strategiju - ako tko od nas bude u situaciji da mora biti doma, seli se u rezervnu nekretninu ili vikendicu. Aliiii većina ljudi nema tu mogućnost.
S druge strane, to se ni ne traži - vidi ovdje: https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiol...-je-izolaciji/
Evo, kopiram samo bitno:
Osobe koje podliježu preventivnoj mjeri zdravstvenog nadzora u obliku samoizolacije moraju privremeno ograničiti svoje kretanje i boraviti u kući, ne napuštati dom i što više se truditi imati manje doticaja s ostalim ukućanima i drugim ljudima. Što se tiče ukućana, članova obitelji osobe koja je u samoizolaciji i nema simptome bolesti, oni mogu normalno nastaviti svoje radne i privatne obaveze, normalno ići na posao, u školu ili u vrtić.
Kao i osoba u samoizolaciji, ostali ukućani također trebaju provoditi pojačanu osobnu higijenu i higijenu prostora te ograničiti svoja kretanja i socijalne kontakte tako da njihove radne i druge neodgodive obveze nisu narušene. No, ako osoba koja je u samoizolaciji razvije simptome i testiranjem se utvrdi COVID-19 bolest, onda i ukućani trebaju biti podvrgnuti zdravstvenom nadzoru i biti u samoizolaciji u trajanju od 14 dana od zadnjeg kontakta s oboljelom osobom kada je mogla biti zarazna (u trenutku početka simptoma i dan-dva prije pojave simptoma).
Mi smo naseg izolirali. Nije se mijesao s nama 10 dana.
Mi ostali smo normalno isli na posao, skolu i vrtic. I smanjili soc kontakte, osobito s rizicnima.
Istina.
Nas ima 15.
Iz svega kaj ste gore napisale iščitavam da se baš ne razmišlja o neodržavanju tih događanja ili odgađanju u crkvama..
baš interesantno
pa kaj nema neko ogranicenje max broja u zatvorenom?
i naravno da se pitam jel ti događaji jesu vazniji od škole....a stožer ne razmišlja o djeci![]()
bome nije ni dosad...
i moj sin je upravo odradio samoizolaciju, osmas, citav razred
procijenila sam da nekog veceg rizika nema, s tom curom nije nesto blizak, u razredu nose maske
bili smo zajedno u stanu, on, sestra mu i ja, nismo ga odvajali
par dana cura nije bila u razredu, bio je zatim vikend koji smo proveli bez kontakata, a ja sam jos jedan dan radila od kuce
kako nije imao nikakvih simptoma, nakon toga smo svi osim njega nastavili normalno (iliti novo-normalno)
svi su se iz razreda vratili danas, dakle, nitko nije zarazen
Summer, super za cuti da se nisu zarazili. Ove rodjendane, pricesti, feste nakon pricesti, svadbe uopce ne mogu shvatiti. To me bas pogađa.
Nema sanse da bih otisla na svadbu od 40 ljudi. Otisla bih na vjencanje nekog toliko bliskog da sam medju 15 uzvanika.
Nisu ni meni jasna veca okupljanja, tim vise sto su tu bas izolirana kao glavni izvor zaraze. Nisu nam problem skole, radna mjesta, ducani... ali svadbe i sprovodi vode, nadaleko, prema nacinu sirenja zaraze. Kazu da su problem cesto i obiteljska okupljanja malo veceg broja ljudi jer se jednostavno zaboravi na distancu i/ili maske, s obzirom da se radi o bliskim krugovima.
Meni si djeca trenutno u izolaciji, ista ona djeca koja zapravo ne idu nikamo. U ponedjeljak ujutro su proveli cetiri sata s curom koja inace kod nas radi kao home health aide (za muza), a koja je dobila pozitivan test u ponedjeljak navecer. Nije imala i jos uvijek nema simptome, a s djecom je bila u KN95 maski i uz face shield (u prostoru od 50-60m2 s UV-C filterima i ozonom). S muzem je bila u nedjelju navecer. Djeca i muz nisu nosili maske, s obzirom da je rijec o nasoj kuci. Ja sluzbeno nisam u karanteni jer nisam direktni kontakt, prema nasem uputama. Ici cemo se testirati, vjerojatno u petak. S obzirom da nije bilo simptoma kod cure, a ni mi nemamo, vjerojatno je bio mali viral load pa je COVID line savjetovao da cekamo barem 48h. Ako odemo u petak, bit ce oko 96.
bas vam se peh dogodio
Drzim palce da niste pokupili!
Meni nisu jasni ljudi koji u ovakva vremena organiziraju svadbe. Kak im se da?!
Moraš paziti na sto nekakvih detalja, ne znam kak se uopće mogu opustiti okruženi s puno ljudi, a moraju držati razmak.
Što će se dogoditi ako odgode svadbu za par mjeseci?
Vjerojatno su uplatili pologe i kapare, a i već odgodili svadbu. (par mjeseci khm?)
mi smo odradili krizmu prosli vikend.
u crkvi samo kumovi i krizmanici.
ukupni broj ljudi na rucku 8 odraslih (ovdje racunam i svoje klince koji su 13 i 16 godina) i dvoje djece.
vecinu vremena proveli vani na travnjaku.
racunam da je to OK s epidemioloske strane.
ja sam svoju samoizolaciju provela skroz odvojena od familije. imamo mogucnost, izbacili su me iz kuce, iako u kuci imamo sobu s kupaonom. i jos jednu ekstra kupaonu. tako da ako klinci zavrse u samoizolaciji ili izolaciji zbilja se mogu odvojiti od nas.
Posljednje uređivanje od spajalica : 15.10.2020. at 09:29
Pa što će se drastično dogoditi ako se vjenčaš kasnije? Čak i uz rizik da ti se netko zarazi koronom na svadbi?
Čitam Vitomiru Lončar o životu u Kini u doba virusa...
Kaže da su tamo fantastično organizirani, da svi imaju aplikaciju preko koje te prate, pa ako taj kod pozeleni, možeš ući gdje već trebaš, da su posvuda štandovi za testiranja, da je ona testirana 7 puta dosad, da su virus 'iščistili iz zemlje', a strogo kontroliraju ulaz ljudi u zemlju, itd...
Zvuči kao znanstvena fantastika.
Vjerojatno im organizatori više ne žele odgađati svadbu, odnosno izgubili bi pologe.
Što se tiče aplikacije, pa imamo i mi aplikacijuTko ju je instalirao? Skoro pa nitko. Kakve bi kod nas bile reakcije da bude obavezna instalacija nekakve aplikacije ne mogu niti zamisliti.
Od svih hrvatskih žarišta najveći mi je misterij ona promocija knjige, išli smo tražit koja je to knjiga na čiju promociju dođe toliko ljudi
Ja ne bih sad imala svadbu ni pod kojim uvjetima, ali ljudi ostaju bez kapara od 20-30tis kuna. Koliko je bezobrazno od ugostitelja, fotografa, muzike i ostalih da u ovim uvjetima kad mladenci nemaju nikakav utjecaj na to što se događa i kad se radi o višoj sili pokušavaju zaraditi na kaparama i ne žele prebaciti za godinu kasnije.
Koliko sam ja shvatila, ako se dobro sjećam, uz to je bila vezana i nekakva priredba, nastup folklora itd.
Pa neki su i slali djecu na maturalce koliko znamo. I tu je bilo puno zaraženih.
U Zagrebu u velikim restoranima ljudi rezerviraju sale po 12 do 18 mjeseci unaprijed i plate kaparu. Moja sestrična je imala termin sad u subotu u sali za 250 ljudi, ali je otkazala/odgodila, samo će u crkvu otići.
Rezervirala je to prošle godine još, dala kaparu za salu, za band. Razvikani bandovi su isto rasprodani po godinu dana unaprijed.
Hoću reći … to je prekomplicirano samo nekoga prebaciti za koliko? 6 mjeseci? 12, 18?
Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 15.10.2020. at 09:58
I jel je dobila kaparu natrag?
Moja nećakinja je u veljači rezervirala jedini petak u lipnju iduće godine u gradu 70-tak km od Zagreba.subota više nije bilo za rezervaciju
Posljednje uređivanje od jelena.O : 15.10.2020. at 10:04
Kako se vama čine ove nove mjere? Meni se čini da su to samo kozmetičke promjene mjera koje su već donesene i da nikakvog posebnog učinka neće imati. Imam osjećaj kao da se boje povući neke drastičnije poteze. Kao npr. zabranu održavanja pričesti i krizmi za početak.
Odlično, drago mi je da se nitko nije zarazio, ali znamo da je bilo i širenja zaraze na maturalcima.
Znam da izbjegava da ne plaća, ali i s ovim mjerama će plaćati a plaća i do sada jer ugostiteljima i mnogim drugim djelatnostima ukoliko imaju pad 60% plaća 4.000,00 kn po djelatniku + doprinose, a s ovim mjerama će imati pad i veći od 60%. Isto tako i mikropoduzetnicima do 10 djelatnika bez obzira na djelatnost plaća 2.000,00kn po djelatniku+ doprinose. Tako da država itekako plaća.
Jesu li te vladine mjere još na snazi? Ne znam. Plaća država svašta, od testiranja do bolovanja i liječenja, sigurno da bi trebalo mudro izbalansirati i te troškove. A sigurno da u svemu ima i jako puno politike.
Svugdje su mjere strožije nego kod nas. Jučer u Direktu gledam intervju s Capakom, činilo mi se da će čovjek zaplakati od muke. Baš mi se čini da ih je strah poduzeti neke konkretnije mjere. Jasno mi je da je država na koljenima, gospodarstvo isto, ali toliko su se najavljivale te nove mjere a na kraju pojeo vuk magare. Mislim da mjere trenutno nisu u skladu s epidemiološkom situacijom.