Ja sam još na rođendanima, 16. slave dvoje mlađih. Radit ću red velvet cake, samo što je ja ne bojam (boja je divna, ali ja se ne mogu odlučit obojat kolač - iako rado jedem tuđe obojane), po ovom receptu: https://www.joyofbaking.com/RedVelvetCake.html
Već sam radila ranije, smanjim šećer, drugo mislim da nisam mijenjala i jako mi je dobra. I manje soli, jednom sam stavila baš koliko piše, i meni je to preslano.
Jedino taj buttermilk - prije sam bila našla prijevod da je to kiselo mlijeko, pa sam kupila kiselo mlijeko, sad nalazim prijevod mlaćenica. To i je logičnije - tekućina koja ostane kad se izmlati mlijeko za dobit maslo. Samo šta ja nikad nisam vidjela kako to izgleda. To je kod nas Stepko, valjda, komercijalno. S druge strane, kažu svugdje, pa i u receptu, da možeš sam napravit svoj buttermilk tako da u mlijeko dodaš limun, i pričekaš. To je onda ipak kiselo mlijeko (moja baba je radila kiselinu tako što bi dodala koru domaćeg kruha u mlijeko). Zbunjujuće :D