Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 50 of 189

Thread: Božićni kolači 2020.

  1. #1
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default Božićni kolači 2020.

    Dakle, što planirate praviti?

    Ja bih ove godine, osim obaveznih speculaas borića i zvjezdica, te raspucanaca, htjela smanjit te pojedinačne kolačiće i keksiće, tako da ako imate neku dobru preporuku za kolače koji se naprave u tepsiji i narežu na komadiće..

    Za tortu planiram gingerbread tortu s kremom od mascarponea i bijele čokolade, lani sam je radila i bila mi je odlična i baš se nekako dobro uklopila. Samo što naravno ne mogu naći baš taj recept po kojem sam lani radila.

  2. #2
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    Ja uvijek imam isto. A onda kad na forumu vidim nesto sto bih mogla napraviti napravim.
    Dakle sigurno idu:
    zvijezdice
    paprenjaci
    raspucanci
    bajadera
    kuglice (pettit i bademi)
    madjarica
    neka torta
    A kako smo odgovorni bojim se da ce kolicina kolaca ove godine biti manja nego inace. da ne dodjemo ko mali prascici nakon bozica

    sve recepte mojih kolaca samo toliko vec puta pisali po bozicnim kolacima da nema smisla da ista napisem

  3. #3
    Jurana's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Šibenik
    Posts
    5,223

    Default

    Bravo, cure!

    Ja ću na temu samo napisati da ću sutra u Lidlu kupiti snižene pekane i obične orahe i bademe i tamne čokolade pa mi se čini da bi za vikend mogli pasti neki cookies, sve ovisi o tome koliko će nas pustiti masline.

  4. #4
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    Jurana hvala. nisam gledala ovotjednu ponudu. Idem i ja jos danas po bademe.

  5. #5
    summer's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    St
    Posts
    4,600

    Default

    tang, taman sam te tila pitat recept za tu tortu
    javi ako nadjes
    svidjaju mi se sastojci (mascarpone )

    ja isto mrzim radit te pojedinacne kolace, mozda uhvatim dicu da pomognu, svidjaju im se oni 'milijun komada'
    ali inace ne vole bas kolace, pa necemo pretjerivat

  6. #6
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,686

    Default

    Quote Originally Posted by spajalica View Post
    A kako smo odgovorni bojim se da ce kolicina kolaca ove godine biti manja nego inace. da ne dodjemo ko mali prascici nakon bozica


    Mi baš i ne jedemo slatko, al za Božić ćemo sigurno nešto napraviti, pustit ću djecu da sami odaberu, ionako su oni najviše uključeni u pripremu.
    Ono što znam je da ćemo sigurno imati gingerbreads.
    Last edited by Lili75; 11.11.2020 at 11:31.

  7. #7
    Angie75's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    6,873

    Default

    pratim

    tang i mene zanima torta, nadam se da si se bacila u potragu za izgubljenim receptom

    mi tradicionalno raspucance, milijun komada (vrlo jednostavni a nema tko ih ne voli)

    nabavila sam 2 kg lješnjaka, sigurno ću one lješnjak trokutiće

    gingermen

    čekam ideje...

  8. #8
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    I ja pratim... Svaka čast na otvaranju topica. To je najbolja antidepresivna mjera na ovom forumu, iako ne znam je li i antirecesijska

    Prije Božića ja imam još dva datuma - godišnjicu braka i mužev rođendan. Mislim da ću njemu ispeći neki kolač ili tortu s kestenom. Možda napravim nešto svoje provjereno, a možda se upustim u eksperimentiranje. Sviđa mi se kesten kraljica https://gospodarski.hr/torte/kesten-kraljica/, ali ne bih stavljala šlag iz vrećice, pa moram razmisliti što i kako...možda biljno hola vrhnje ili tako nešto.

    Za godišnjicu braka možda napravim šnite s kremom od kave (tijesto se peče na oblatni, dugo nisam radila).

    Božić mi je još daleko, ali volim čitati što ljudi planiraju... Moram pažljivo planirati i za svoju obitelj, jer moja mama i svekrva više ne mogu same peći kolače, a ne mogu ni jesti baš svaki (ne smije biti jako masno, slatko ni tvrdo) pa ću imati sužen izbor.... Zbog toga sam i odustala od većih količina kolača sa suhim voćem, čak i makovnjače - onima koji imaju gebise smetaju mrvice...

    U obzir mi dolaze obvezna pita od jabuka (standardna ili lijevana), karlbadska pita, mramorni kuglof, vinski kuglof, a čak možda i kukuruzni kuglof Sebastian (s narančom i mrkvom - moram potražiti recept, nemam ga u digitalnom obliku, samo negdje u tekici).

    Od kolača s kremom - medena pita ili bijela pita, tako nešto... i obavezno Jozefina, ili u plehu za rezanje na kocke ili u okruglom kalupu za torte.

    Od sitnih kolača - išleri na špricu mi se čine kao dobra ideja, ali iskreno - ne znam još. Moji vole husarske uštipke i raspucane kifle od oraha. Eto, ovo je "suženi" popis
    Teško da ću se spasiti izrade pišingera ili drugih kolača s oblatnama, ali to nije zahtjevno, ne ždere kapacitet pećnice i može se napraviti na brzinu.

  9. #9
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    Quote Originally Posted by Jurana View Post
    Bravo, cure!

    Ja ću na temu samo napisati da ću sutra u Lidlu kupiti snižene pekane i obične orahe i bademe i tamne čokolade pa mi se čini da bi za vikend mogli pasti neki cookies, sve ovisi o tome koliko će nas pustiti masline.
    da vidila sam u katalogu, mislim da su bademi negdje 20 i nešto kuna po kilu, što je stvarno povoljno

    a maslac di je snižen?

  10. #10
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    maslac u lidlu je neki 8.88 kn 250 g.
    https://www.lidl.hr/hr/letak/ponude-...mpmarks/page/1

  11. #11
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by tangerina View Post
    da vidila sam u katalogu, mislim da su bademi negdje 20 i nešto kuna po kilu, što je stvarno povoljno

    a maslac di je snižen?
    U Konzumu Vindijin maslac trenutno 250g za 12.99 kn https://www.konzum.hr/web/products/maslac-250-g-vindija
    Znaju imati njemački maslac i za manje para.

    U Kauflandu često imaju maslac (svoju robnu marku) 250g za 10 kn.

  12. #12
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    Našla sam tortu koju sam lani radila, krivo sam zapamtila, nije išao mascarpone nego krem sir, možda sam ga ja stavila umjesto ovog quarka jer mi baš nekako ide
    http://meriscookingtime.com.hr/2019/...ulatius-torta/

    Htjela sam radit ove borove, ali sam se prekasno sjetila potražit kornete

  13. #13
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    pa ovu tortu od tang moram vec sad pocet raditi da je stignem do bozica napraviti
    ja nisam od dekoracija kolaca. jestivi su al izgledaju bas kao kad ih stare bake naprave, a ne vide bas najbolje. prilicno neuredno.
    U nedjelju mi je Nera dostavila kolace. Svaka kocka jednaka, ravna, glazura savrsena. kod mene sve ajd daj pojest ce se.

  14. #14
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    ajme kakv je to termostabilni secer

  15. #15
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    pa preskočiš svu tu dekoraciju bez problema
    fina je torta
    e, da, ja nisam stavljala želatinu, jer mi pokvari okus, sasvim ok se to drži i bez nje

  16. #16
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by spajalica View Post
    ajme kakv je to termostabilni secer
    Ne topi se na visokoj temperaturi. https://www.sopro.co.rs/proizvodi/po...-u-prahu-1419/

  17. #17
    Angie75's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    6,873

    Default

    a kakav je to spekulatius začin, ono za medenjake ili?

  18. #18
    vertex's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Split
    Posts
    7,562

    Default

    Ja sam još na rođendanima, 16. slave dvoje mlađih. Radit ću red velvet cake, samo što je ja ne bojam (boja je divna, ali ja se ne mogu odlučit obojat kolač - iako rado jedem tuđe obojane), po ovom receptu: https://www.joyofbaking.com/RedVelvetCake.html
    Već sam radila ranije, smanjim šećer, drugo mislim da nisam mijenjala i jako mi je dobra. I manje soli, jednom sam stavila baš koliko piše, i meni je to preslano.
    Jedino taj buttermilk - prije sam bila našla prijevod da je to kiselo mlijeko, pa sam kupila kiselo mlijeko, sad nalazim prijevod mlaćenica. To i je logičnije - tekućina koja ostane kad se izmlati mlijeko za dobit maslo. Samo šta ja nikad nisam vidjela kako to izgleda. To je kod nas Stepko, valjda, komercijalno. S druge strane, kažu svugdje, pa i u receptu, da možeš sam napravit svoj buttermilk tako da u mlijeko dodaš limun, i pričekaš. To je onda ipak kiselo mlijeko (moja baba je radila kiselinu tako što bi dodala koru domaćeg kruha u mlijeko). Zbunjujuće :D

  19. #19
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,686

    Default

    Joj i mi imamo još 4 obit. rodjendana prije Božića,ali ove godine očito nećemo imati druženja za sve te rodjendane (samo naše), svejedno bih ih rado iznenadila nekom tortom ili tako nečim.

  20. #20
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    Quote Originally Posted by Angie75 View Post
    a kakav je to spekulatius začin, ono za medenjake ili?
    ma da, to je mješavina: cimet, klinčić u prahu, muškatni oraščić, đumbir u prahu, anis, kardamom..

  21. #21
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by Angie75 View Post
    a kakav je to spekulatius začin, ono za medenjake ili?
    Da, nešto slično: https://moja-kuhinja.com.hr/speculaa...ska-mjesavina/

    U medenjake ja još stavljam karanfilić, a ovdje ga nema (vjerojatno s razlogom, jer je jak - sve preuzme).

  22. #22
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    Nije božićno, ali ja sam sad za vikend radila ovu tortu, imala sam domaće dunje
    https://www.coolinarika.com/recept/dunjina-torta/

    jako je fina, osvježavajuća i lagana, i nije nešto komplicirana, pa ako imate dunja..

  23. #23
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by tangerina View Post
    Nije božićno, ali ja sam sad za vikend radila ovu tortu, imala sam domaće dunje
    https://www.coolinarika.com/recept/dunjina-torta/

    jako je fina, osvježavajuća i lagana, i nije nešto komplicirana, pa ako imate dunja..
    Zvuči sjajno.... ali nemam (više) dunja, u subotu sam zadnju kilu skuhala u džem. Moram si ovo spremiti.

  24. #24
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    Quote Originally Posted by vertex View Post
    Već sam radila ranije, smanjim šećer, drugo mislim da nisam mijenjala i jako mi je dobra. I manje soli, jednom sam stavila baš koliko piše, i meni je to preslano.
    Jedino taj buttermilk - prije sam bila našla prijevod da je to kiselo mlijeko, pa sam kupila kiselo mlijeko, sad nalazim prijevod mlaćenica. To i je logičnije - tekućina koja ostane kad se izmlati mlijeko za dobit maslo. Samo šta ja nikad nisam vidjela kako to izgleda. To je kod nas Stepko, valjda, komercijalno. S druge strane, kažu svugdje, pa i u receptu, da možeš sam napravit svoj buttermilk tako da u mlijeko dodaš limun, i pričekaš. To je onda ipak kiselo mlijeko (moja baba je radila kiselinu tako što bi dodala koru domaćeg kruha u mlijeko). Zbunjujuće :D
    a šta si prije stavljala? ako je s tim bilo dobro, koga briga na šta su oni mislili

  25. #25
    vertex's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Split
    Posts
    7,562

    Default

    Quote Originally Posted by tangerina View Post
    a šta si prije stavljala? ako je s tim bilo dobro, koga briga na šta su oni mislili
    Ma je, slažem se. Kupila sam bila kiselo mlijeko. Više me na intelektualnoj razini ovo zanima.

  26. #26
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    I mene to zanima. Buttermilk kažu da je mlaćenica, a mlaćenica je Stepko, a meni taj Stepko djeluje puno rjeđe od onoga kako buttermilk izgleda na slikama.

  27. #27
    vertex's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Split
    Posts
    7,562

    Default

    Pa da...nisam nikad kupila Stepko, ali iz neke opće kulture, i epizode premiksavanja vrhnja za šlag , ja sam isto stekla dojam da je mlaćenica vodenasta.

  28. #28
    Konfuzija's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    1,422

    Default

    Buttermilk je mlacenica (Stepko), mlijeko s limunom je zamjena za nju, a nikako ne moze biti isto. Umjesto mlacenice moze i jogurt, mozda ce imati mrvicu drukciji okus istancanom nepcu, no... Svrha kiselih mlijecnih proizvoda je da odreagiraju sa sodom bikarbonom, tako ja to vidim.

  29. #29
    Jurana's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Šibenik
    Posts
    5,223

    Default

    Ja sam ovako mijenjala buttermilch:
    Kao zamjenu za buttermilk možete koristiti i kombinaciju mlijeka i jogurta u omjeru 1:3

  30. #30
    vertex's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Split
    Posts
    7,562

    Default

    Ma da, ima ta varijanta, pa s limunom, s octom, u određenim omjerima. A kefir kao mijenja 1:1.
    Al' ako nađem Stepko, kupit ću Stepko. Bit će i Veronika ima kakvu mlaćenicu.

  31. #31
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

  32. #32
    vertex's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Split
    Posts
    7,562

    Default

    E, super!

  33. #33
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    Ali ima i dukat ili Vindija Stepko, taj sam kupovala.

  34. #34
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,705

    Default

    Quote Originally Posted by Jurana View Post
    Bravo, cure!

    Ja ću na temu samo napisati da ću sutra u Lidlu kupiti snižene pekane i obične orahe i bademe i tamne čokolade pa mi se čini da bi za vikend mogli pasti neki cookies, sve ovisi o tome koliko će nas pustiti masline.
    Pekane ćeš teško naći. Rasprodaju se brzo

  35. #35
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by Mima View Post
    I mene to zanima. Buttermilk kažu da je mlaćenica, a mlaćenica je Stepko, a meni taj Stepko djeluje puno rjeđe od onoga kako buttermilk izgleda na slikama.
    A ja mislila da je Stepko sirutka... Sad vidim na Veronikinoj stranici da su to dva različita proizvoda. Daklem, sirutka nastaje kad se od kiselog mlijeka radi sir, a mlaćenica je nusproizvod proizvodnje maslaca.

    Eh, nikad nije kasno da čovjek nešto nauči.

  36. #36
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,271

    Default

    Je nikad nije kasno !
    A ukus sasvim drugačiji kao i snaga uložena u oba proizvoda

  37. #37
    Riri92's Avatar
    Join Date
    Jan 2019
    Location
    Beograd
    Posts
    3,696

    Default

    Ja planiram raditi raspucance, medenjake, išlere, košnice, rafaelo kuglice, vanilin kiflice, kremisimo i mađaricu. Ali to ću rasporediti na oba Božića. Torte mislim da preskačem ove godine, iako još nisam načisto s tom odlukom.

  38. #38
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by Riri92 View Post
    Ja planiram raditi raspucance, medenjake, išlere, košnice, rafaelo kuglice, vanilin kiflice, kremisimo i mađaricu. Ali to ću rasporediti na oba Božića. Torte mislim da preskačem ove godine, iako još nisam načisto s tom odlukom.
    Jao, košnice.... Za mene od maka

    Napravila bi ih ja, ali nemam kalup...

  39. #39
    sasa's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    zg
    Posts
    4,609

    Default

    Ovaj spekulatios zacin ima u Harissi kom treba!


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  40. #40
    vertex's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Split
    Posts
    7,562

    Default

    Ja sam na kraju kupila Veronikin Stepko, podnaziv je "fermentirana mlaćenica, buttermilk". Stvarno je okusom najsličnija kefiru, onako malo rizi. Torta je ispala odlična, a zadnja koju sam radila je bila ipak predavno da bih neke finese mlaćenica/kiselo mlijeko mogla usporediti po sjećanju.
    Još je bolja dan poslije, drugi put ću je i dovršit tako da odstoji preko noći. Ne znam zašto sam imala ideju da će krema bit bolja skroz friška pa sam je ostavila za napravit ujutro. A naravno, bolje je kad daš vremena da se sve prožme.
    Ta torta nema ni po čemu posebno okus, a opet je nekako baš fina. Smijali smo se mi doma: da te netko pita od čega je torta, ne bi znao što reći. Od mlećenice
    Ukratko, radit ću je za Božić i obojat ću je u tu Božićnu crvenu, Božića mi!
    I šta još?
    princes krafne
    Božićne hrpice (nisam davno)
    pandolete (nisam davno)
    londonere
    paprenjake
    vanilin roščiće
    Ne sve baš za Božić, nego kroz te dane.
    Mogla bih i nešto novo, ali što?

  41. #41
    Angie75's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    6,873

    Default

    Quote Originally Posted by vertex View Post
    Ja sam na kraju kupila Veronikin Stepko, podnaziv je "fermentirana mlaćenica, buttermilk". Stvarno je okusom najsličnija kefiru, onako malo rizi. Torta je ispala odlična, a zadnja koju sam radila je bila ipak predavno da bih neke finese mlaćenica/kiselo mlijeko mogla usporediti po sjećanju.
    Još je bolja dan poslije, drugi put ću je i dovršit tako da odstoji preko noći. Ne znam zašto sam imala ideju da će krema bit bolja skroz friška pa sam je ostavila za napravit ujutro. A naravno, bolje je kad daš vremena da se sve prožme.
    Ta torta nema ni po čemu posebno okus, a opet je nekako baš fina. Smijali smo se mi doma: da te netko pita od čega je torta, ne bi znao što reći. Od mlećenice
    Ukratko, radit ću je za Božić i obojat ću je u tu Božićnu crvenu, Božića mi!
    I
    U Lidlu su sad imali i preslatke zelenkasto-crveno-bijele ukrase (vjerojatno od marcipana) za torte, ja sam ih odmah kupila misleći baš na ovu crvenu tortu, mislim da će super pasati

  42. #42
    vertex's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Split
    Posts
    7,562

    Default

    O, super! Marcipan baš volim, možda to još i uhvatim.
    Ja sam mojoj uz rub poslula listiće kokosa, slaže se i bojom i okusom.

  43. #43
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by Angie75 View Post
    U Lidlu su sad imali i preslatke zelenkasto-crveno-bijele ukrase (vjerojatno od marcipana) za torte, ja sam ih odmah kupila misleći baš na ovu crvenu tortu, mislim da će super pasati
    Sutra se spremam u Lidl, bacit ću pogled...

  44. #44
    vertex's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Split
    Posts
    7,562

    Default

    Quote Originally Posted by vertex View Post
    Mogla bih i nešto novo, ali što?
    Da odgovorim sama sebi, one limun kolačiće koje sam pred neko vrijeme planirala, pa su me osujetili: https://smittenkitchen.com/2008/01/lemon-bars/
    A možda i stollen: https://www.joyofbaking.com/breads/Stollen.html
    Ne znam koliko je korektan ovaj recept, ali volim tu stranicu pa šta sad, malo Njemačke via Amerika.

  45. #45
    Jurana's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Šibenik
    Posts
    5,223

    Default

    Quote Originally Posted by vertex View Post
    Da odgovorim sama sebi, one limun kolačiće koje sam pred neko vrijeme planirala, pa su me osujetili: https://smittenkitchen.com/2008/01/lemon-bars/
    A možda i stollen: https://www.joyofbaking.com/breads/Stollen.html
    Ne znam koliko je korektan ovaj recept, ali volim tu stranicu pa šta sad, malo Njemačke via Amerika.
    Baš izgledaju krasno, a imam i domaće limune. Ne znam jedino imam li publiku.

  46. #46
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,271

    Default

    Zar je tak teško naći publiku?

  47. #47
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    Quote Originally Posted by Jurana View Post
    Baš izgledaju krasno, a imam i domaće limune. Ne znam jedino imam li publiku.
    Ja imam publiku ali nemam domaće limune

  48. #48
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by vertex View Post
    Da odgovorim sama sebi, one limun kolačiće koje sam pred neko vrijeme planirala, pa su me osujetili: https://smittenkitchen.com/2008/01/lemon-bars/
    A možda i stollen: https://www.joyofbaking.com/breads/Stollen.html
    Ne znam koliko je korektan ovaj recept, ali volim tu stranicu pa šta sad, malo Njemačke via Amerika.
    Recept za stollen je odličan, ali puno je to zafrkancije za mene, lijenčinu...

    Ja obično napravim stollen s praškom za pecivo i svježim sirom, ovako nešto (samo što moj provjereni recept ima quark sir, ne mogu ga na brzinu naći): https://www.coolinarika.com/recept/w...-bozicni-kruh/

  49. #49
    vertex's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Split
    Posts
    7,562

    Default

    Mima, pa uzmi neke bio. Ja uzmem u Spara jer mi je usput, a dosta koristim limunovu koru. Nije isto, ali meni je ok. Ali moram reć da se ovaj put nadam domaćima, pribilježila sam se u prijateljice koja se žalila na viškove.
    Peterlin, stvarno je puno zafrkancije pa ću stollen radit samo ako zaključim da mi je i ta zafrkancija blagdanski gušt.

  50. #50
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,853

    Default

    Paprenjake.

Page 1 of 4 123 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •