Stranica 170 od 383 PrviPrvi ... 70120160168169170171172180220270 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 8,451 do 8,500 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Molila bih da raspravu o komentarima koje nalazite na portalima clancima i sl. nastavite na temi:
    http://forum.roda.hr/threads/82653-K...i-na-portalima

elleanora avatar
    Datum pristupanja
    May 2020

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Ni nakon brzinskog guglanja ne shvaćam baš što je stohastika, nema veze.
    Pojam stohastika se u matematici koristi kod teorije vjerojatnosti (stohastička matematika). To bi onda značilo u ovom kontekstu vjerojatnost da ćeš se zaraziti - ako se pridržavaš nekih mjera ta vjerojatnost je manja. Tako bar ja shvaćam taj pojam.
    A ta vjerojatnost bi se možda dala i izračunati uz poznate parametre.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Slabo nam je aktivna tema po pitanju brojeva, svi smo već rezignirani? Ja jesam, vidim da je strategija prirodno "prokuživanje" pa tko prežvi pričat će... Al smo zato cjepivo naručili, valjda da cijepimo one koji prebole bar jednom.

Brojci o 3.000 umrlih se približavamo sve bržim tempom, a koliko vidim tu ubrajaju samo one umrle u bolnicama. Znači stvarne brojke mogu biti samo veće, pitanje je samo za koliko...

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Baš mi jutros prijateljica kaže kako ima najvjerojatnije coronu (hrpa simptoma), a na test ide 12. dan od pojave simptoma
    tako da ti brojevi mislim da stvarno imaju vrlo malo veze sa stvarnim stanjem

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Rezignirani. Točno.
    Jutrošnja brojka u mojoj županiji je veća od nedavne državne. I tako već danima.
    Puno je gore nego smo mislili početkom ove teme.
    No, i magare se nauči na batine, pa smo se i mi na brojke.

Ustvari, dobro je dok nije gore.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 11.12.2020. at 12:04

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Rezignirani. Točno.
    Jutrošnja brojka u mojoj županiji je veća od nedavne državne. I tako već danima.
    Puno je gore nego smo mislili početkom ove teme.

Meni se smučilo jutros kada sam vidjela da će osnovne škole po C modelu ići u samo tri županije. Ozbiljno razmišljam osnovnoškolsko djete ostaviti od ponedjeljka doma.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Upravo je javljeno da u Primorsko-goranskoj županiji osim srednjih škola i svi viši razredi osnovnih, idu online.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 11.12.2020. at 12:17

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se smučilo jutros kada sam vidjela da će osnovne škole po C modelu ići u samo tri županije. Ozbiljno razmišljam osnovnoškolsko djete ostaviti od ponedjeljka doma.
    Ja i u Splitu svaki dan čujem za sve više zaraženih školaraca. Da nema šest testova slijedeći tjedan, ostavila bi i ja moga kući. Ovako mi je muka da ga to čeka poslije praznika.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Slabo nam je aktivna tema po pitanju brojeva, svi smo već rezignirani? Ja jesam, vidim da je strategija prirodno "prokuživanje" pa tko prežvi pričat će...
    X

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku

Kuhane zabe s prilogom od svjeze korone.

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Citiraj naplavomzalu prvotno napisa Vidi poruku
    Ja i u Splitu svaki dan čujem za sve više zaraženih školaraca. Da nema šest testova slijedeći tjedan, ostavila bi i ja moga kući. Ovako mi je muka da ga to čeka poslije praznika.
    Ali on ustvari ne može bit ni prenosioc, ako ima antitijela već? Ili može? Sad sam samu sebe zbunila?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Danas su u bolnici popisali zainteresirane za covid cjepivo koje stize uskoro.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

a mi civili šipak

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    a mi civili šipak
    Bude ostalo. Koliko vidim interes nije velik.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Mene je šokiralo kad su objavili rezultate anketa o interesu za cijepljenje kod djelatnika domova za starije.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ubaci me na popis

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ove mjere za ducane ce napraviti jos sranja. Moj konzum danas u kaosu. Unutra pustaju po malo, ovi koji cekaju vani svi nagurani jedan drugom za vratom

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Ove mjere za ducane ce napraviti jos sranja. Moj konzum danas u kaosu. Unutra pustaju po malo, ovi koji cekaju vani svi nagurani jedan drugom za vratom
    A možda je to napravljeno sa svrhom da potaknu online naručivanje. Tko bi znao...

Uostalom, u proljeće smo već to iskusili. Ispred velikog Konzuma i Lidla bila je repina ljudi, ni onda nisu bili na udaljenosti od 2m, a sad će biti i manje. Užas...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Danas su u bolnici popisali zainteresirane za covid cjepivo koje stize uskoro.
    I? Kakav je odaziv? Jel vise od npr 40 posto?
    Posljednje uređivanje od ina33 : 11.12.2020. at 14:16

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A, i mislila sam, mislila rec 20 posto, al reloh ajd da budem optimist.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    A možda je to napravljeno sa svrhom da potaknu online naručivanje. Tko bi znao...

Uostalom, u proljeće smo već to iskusili. Ispred velikog Konzuma i Lidla bila je repina ljudi, ni onda nisu bili na udaljenosti od 2m, a sad će biti i manje. Užas...
    Barem su vani, plus ce dio narucivat online.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Ja već bila uvjerena da su do sad oformili exelicu sa svim dućanima i kvadratima, pa samo upišu novu površinu po kupcu, preračunaju max broj kupaca i pošalju mailom voditelju dućana novu obavijest o max broju... Meni je već smiješno kako na ulazu u svaki dućan/ustanovu prvo ugledaš 10-ak A4 papira pa čitaj što piše, od uputa za pranje ruku (iako nigdje unutra ne možeš oprati ruke) i tako sto nekih odluka, citata članaka i sl
    Posljednje uređivanje od sillyme : 11.12.2020. at 14:36

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    a mi civili šipak
    Civile zovu iz primarne zaštite da ih stave na popis, ali samo one koji imaju dijagnoze kroničnih bolesti. Pretpostavljam da nisi u takvoj skupini, ali ako pošalješ email svome liječniku obiteljske medicine i izraziš interes, vrlo je vjerojatno da će biti doza i za tebe. Poznajem mnoge koji rezolutno odbijaju, bez obzira na sve.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Danka_ prvotno napisa Vidi poruku
    Civile zovu iz primarne zaštite da ih stave na popis, ali samo one koji imaju dijagnoze kroničnih bolesti. Pretpostavljam da nisi u takvoj skupini, ali ako pošalješ email svome liječniku obiteljske medicine i izraziš interes, vrlo je vjerojatno da će biti doza i za tebe. Poznajem mnoge koji rezolutno odbijaju, bez obzira na sve.
    Hvala na ideji! Poslat ću e-mail svojoj liječnici i pitati... Najgore što se može dogoditi je ništa, a možda i uspije.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Baš mi jutros prijateljica kaže kako ima najvjerojatnije coronu (hrpa simptoma), a na test ide 12. dan od pojave simptoma
    tako da ti brojevi mislim da stvarno imaju vrlo malo veze sa stvarnim stanjem
    ja tako razmišljam od početka, da su ti brojevi puno veći od onih koji se objavljuju
    pa koliko samo ima ljudi bez simptoma, koliko netestiranih

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hvala, i planirala sam to napraviti. Jedino što imam mail adresu samo od DZ preko nje sam komunicirala i sa svojim dr.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je već smiješno kako na ulazu u svaki dućan/ustanovu prvo ugledaš 10-ak A4 papira pa čitaj što piše, od uputa za pranje ruku (iako nigdje unutra ne možeš oprati ruke) i tako sto nekih odluka, citata članaka i sl
    Ili to što piše koliko ljudi smije istovremeno biti u dućanu, a onda se svi guramo oko voća i povrća ili pred blagajnom...

Ja ću početi nositi sa sobom štap od 2 m i vikati ljudima da se odmaknu od mene za duljinu štapa .

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

mene je moja LOMica kontaktirala iako nisam u navedenoj skupini
    mm-a nije kontaktirala (ista LOM) al možda zato što je on prebolio koronu

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

I? Kakav je odaziv? Jel vise od npr 40 posto?
    U mojoj radnoj jedinici kao i za gripu. Rekla bih ispod 20%
    Popis je zapravo identican.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Riječanka prvotno napisa Vidi poruku
    Mene je šokiralo kad su objavili rezultate anketa o interesu za cijepljenje kod djelatnika domova za starije.
    Zasto te sokiralo? Meni jd to skroz ocekivani. Nitko ljude nije informirao o nicemu, ni slova o cjepivu. U domovima za starije radi dobar dio pomicnig osoblja. Osobno mislim da je informiranje i edukacija potpuni zakazala.
    Nama nisu rekli ni slova , a mi smo KBC . Sto vise jedva da smo saznali da se u roku 2 sata trebamo izjasniti da li i kod koga postoji interes. Bez ikakvih detalja .
    Posljednje uređivanje od sirius : 11.12.2020. at 15:57

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A opet ima puno kroničara koji ni ne smiju cjepivo

Datum pristupanja
    Apr 2016

Početno

U mojoj radnoj jedinici kao i za gripu. Rekla bih ispod 20%
    Popis je zapravo identican.
    Sirius kod vas je opcionalno? Kod nas (USA) svi mi zaposleni u bolnicu moramo primiti vakcinu, danas stiglo obavestenje.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Mala88 prvotno napisa Vidi poruku
    Sirius kod vas je opcionalno? Kod nas (USA) svi mi zaposleni u bolnicu moramo primiti vakcinu, danas stiglo obavestenje.
    Da, i dobrovoljno je i besplatno.
    Isto kao i za gripu.
    Nije obavezno.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Stvarno? Kod nas nije obavezno, barem za sad.

Datum pristupanja
    Apr 2016

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Stvarno? Kod nas nije obavezno, barem za sad.
    Izgleda zavisi od drzave Mi smo se morali i za gripu, tako da me ovo nije iznenadilo. Ja se nekako slazem sa tim (iako je ova vakcina nova, pa me malo i strah), treba zastititi i nas i pacjente.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Izgleda zavisi od drzave Mi smo se morali i za gripu, tako da me ovo nije iznenadilo. Ja se nekako slazem sa tim (iako je ova vakcina nova, pa me malo i strah), treba zastititi i nas i pacjente.
    Gdje je to? Mi smo u Minnesoti i, za sad, znam samo za Mayo Clinic Health System i lokalnu malu kliniku.

Datum pristupanja
    Apr 2016

Početno

Imas pp
    Posljednje uređivanje od Mala88 : 11.12.2020. at 18:19

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sto vise jedva da smo saznali da se u roku 2 sata trebamo izjasniti da li i kod koga postoji interes. Bez ikakvih detalja .
    Mrzim to, podsjeca me na skolske ankete. Positive news: svi moji kontakti koji su vapijali za cjepivom protiv gripe se namiruju ovih dana, hvala bogu makar na tome da nisu izvisili, iako je bilo stresa, nazivanja ljekarni oko zg itd.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Stojim s dicom u dućanu, unatoč mojim vapajima da ne, mali mi pipnuo ambalažu nekih keksa. Okreće se čovik s maskom ffp3 i ošine me pogledom.

Što vi s malom djecom koji imate? Jel ih ostavljate doma kad idete u dućan? Jel to stvarno tako katastrofično ako dijete pipne ambalažu?
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 11.12.2020. at 18:38

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mrzim to, podsjeca me na skolske ankete. Positive news: svi moji kontakti koji su vapijali za cjepivom protiv gripe se namiruju ovih dana, hvala bogu makar na tome da nisu izvisili, iako je bilo stresa, nazivanja ljekarni oko zg itd.
    Da, za gripu su i mene zvali. Za dvije rezervirane doze . Eto ih u fizideru izmedu kelja i pekmeza, u ponedneljak ce decki to obaviti.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Stojim s dicom u dućanu, unatoč mojim vapajima da ne, mali mi pipnuo ambalažu nekih keksa. Okreće se čovik s maskom ffp3 i ošine me pogledom.

Što vi s malom djecom koji imate? Jel ih ostavljate doma kad idete u dućan? Jel to stvarno tako katastrofično ako dijete pipne ambalažu?
    Ne vodim mlade dijete u ducan u nabavu , ne zbog diranja nego zbog guzve i klime. Ako bih imala mogucnost obavljala bih nabavu bez djece .
    Posljednje uređivanje od sirius : 11.12.2020. at 18:44

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, za gripu su i mene zvali. Za dvije rezervirane doze . Eto ih u fizideru izmedu kelja i pekmeza, u ponedneljak ce decki to obaviti.
    jadno cjepivo

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

https://www.tportal.hr/vijesti/clana...-brzo-20201211

Ovo je koma. Imam kumu u luxembourgu i cijelo vrijeme se tjesimo, ajde, u slicnoj smo pasti, najgori u eu. Al kod njih masovno testiraju i ispada samo 5 posto u udjelu zarazenih, a kod nas se ne moze niti shvatiti koliki je, neki kazu 20-30, neki 40 posto.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 11.12.2020. at 19:01

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

https://www.tportal.hr/vijesti/clana...-brzo-20201211

Ovo je koma. Imam kumu u luxembourgu i cijelo vrijeme se tjesimo, ajde, u slicnoj smo pasti, najgori u eu. Al kod njih masovno testiraju i ispada samo 5 posto u udjelu zarazenih, a kod nas se ne moze niti shvatiti koliki je, neki kazu 20-30, neki 40 posto.
    Nisi se valjda stvarno tjesila? !
    Nisam provjeravala Luksemburg, poznavajuci njihov polozaj i materijalne prilike bilo mi je jasno da smo najgori. I to jos od kraja 10 mj.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    jadno cjepivo
    Dobro dok nije medju prokulicama.

zuta, ma nije nista strasno sto je dotaknuo omot. Ako mozes bez djece u nabavku, super. Ako ne mozes, a naravno da ces s njima. Ja kad moram, biram vrijeme kad eventualno cijeli svijet nije u ducanu.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nego, sto se tice zatvaranja skola (svi su trenutno online, od osnovne do srednje) i ono malo fakulteta koji su imali predavanja uzivo, a uz to i restorana, barova, teretana i organiziranog sporta, usprkos Thanksgivingu, u Minnesoti rapidno pada broj zarazenih. Broj testiranih nam je konstanta, a postotak pozitivnih je pao s preko 15% na nesto ispod 10% u tri tjedna. S obzirom da testiramo puno i da je vrijeme cekanja na test i rezultat manje od 24h, prakticki smo prosli bojazan da ce Thanksgiving totalno poslati sustav u rasulo. U nekim dijelovima SAD-a se vidi Thanksgiving spike; kod nas na srecu ne. Jedino sto je grozan broj umrlih, s obzirom da to kaska odredjen broj dana/tjedana nakon povecanog broja zarazenih.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Zasto te sokiralo? Meni jd to skroz ocekivani. Nitko ljude nije informirao o nicemu, ni slova o cjepivu. U domovima za starije radi dobar dio pomicnig osoblja. Osobno mislim da je informiranje i edukacija potpuni zakazala.
    Nama nisu rekli ni slova , a mi smo KBC . Sto vise jedva da smo saznali da se u roku 2 sata trebamo izjasniti da li i kod koga postoji interes. Bez ikakvih detalja .
    Nisi se valjda stvarno tjesila? !
    Nisam provjeravala Luksemburg, poznavajuci njihov polozaj i materijalne prilike bilo mi je jasno da smo najgori. I to jos od kraja 10 mj.
    [QUOTE=Kaae;3190779 U nekim dijelovima SAD-a se vidi Thanksgiving spike; kod nas na srecu nea [/QUOTE]

Super za to..

Sirius, a pokusavala sam se tjesit jer je i kod njih u nekom trenuo krenuo tracking kaos - tipq pola sata nazivanja onog ko prati zarazene da zarazeni nije otac, nego sin itd. Iako ona stalno tvrdi da su neopravdano izdvojeni kao najgori samo jer masu testiraju. Ona radi u nekoj socijali i drzava ju samo zbog toga periodicki slala na
    test, tek tako. S tim da imaju policijski sat od 23-6 mislim... Ona pokudava shvatit koliko je kod nas losije, al tesko njoj shvatit i tesko nama shvatit koliko je tu losije, njoj se valjda hrv cini kao oaza normale s obz na lux mjere.

A kad citam o mjeema u torontu i broju slucajeva u odnosu na hrv, stvarno depresivno.

Koncentrirat cu se na sretne zamisljaje cjepova medj keljom.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 11.12.2020. at 19:45

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Moj tatko se zapisao za covid cjepivo .

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku

Ne idu sa mnom u ducan,ali se uopće ne bojim diranja ambalaze. Da je tako zarazno, svi bismo vec preboljeli. I po tome bih i sve sto kupim doma cistila,a ne radim to

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ne bojim se nikakvih ambalaža, djecu ne vodim u dućan jer MM želi da ih se što manje izlaže gužvi i ljudima. On najradije ne bi ni da ja odem u nabavku hrane, ali brate ne mogu tako živjet godinu dana a on mi uvijek nešto s popisa zaboravi imam izgovor. Iako idemo jako rijetko, veći tjedni shopping a preko tjedna naša lokalna pekara i dućančić za kruh, jogurt, mlijeko.

Al ono što ne podnosim kad vidim kako ljudi i dalje uredno vrte, okreću i gnječe svaku voćku, svaku rajčicu...ma ono fuuj mi je bilo i prije, daj sjaši pogledaj odokativno i uzmi šta ti treba. Jednom je jedna žena doslovce cijelu gomilu paprika ispremetala gore-dole, trgovkinja je gleda i ne zna šta bi rekla, hebate takve paprike čim dodjem doma stavljam instant u vodu ni na šank ih ne spuštam.

Ionako rijetko kupujem voće i povrće u dućanu zato mi služi plac. Vidim da tamo u zadnje vrijeme uopće ne daju da ljudi tamo diraju i premeću, pokažeš iz zraka koje komade hoćeš i to ti stave i bok.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •