tangerina prvotno napisa
ili da pitate svoje roditelje/starije susjede kakva je bila reakcija na poplave u Zagrebu 60ih?
na temu reakcije ljudi, ja ne mislim da su ljudi reagirali kako jesu zbog nepovjerenja u sustav
mislim da je reakcija puno osobnija
svi smo mi bili osobno jako uznemireni, prvo smo se prepali, onda smo vidjeli te strašne slike ljudi koji su prošli puno gore nego mi, pomislili s užasom da smo to mogli biti mi pod tim ruševinama, bez krova nad glavom.. i uhvatila nas je potreba da popravimo nekako tu situaciju
i meni je prekjučer prolazilo kroz glavu "ajme sad bih tamo išla lopatat", osjetiš se glupo dok na ekranu gledaš te hrpe, a ispod svake treba provjerit što prije da li se netko nalazi
tako da stvarno mislim da su ljudi prije svega krenuli s ciljem da utješe sebe. što je ok, ne osuđujem to. samo hoću reć da mislim da bi i u drugom sistemu bilo slično, osim ako bi taj drugi sistem bio učinkovitiji u tome da ih spriječi
inače milsim da ljudi nemaju povjerenja u državni aparat tipa službenici, ali npr da institucije tipa vatrogasci i HGSS se smatraju vrlo učinkovitima i sposobnima