Moram spomenuti kako ove godine nije bilo natjecanja hoće li prvo novorođenče u ovoj godini biti iz Zagreba ili Splita, iz Petrove ili Svetog Duha...
Nego imamo prvu bebu iz Siska![]()
Moram spomenuti kako ove godine nije bilo natjecanja hoće li prvo novorođenče u ovoj godini biti iz Zagreba ili Splita, iz Petrove ili Svetog Duha...
Nego imamo prvu bebu iz Siska![]()
Base raduje da su se snasli.
Bas mi je drago da daju dojam sluzbenosti gmail adresom.
Ali kako sama kazes snasli su se.
Mozda je bas problem.da se snalaze pojedinci kako znaju i umiju.
A ne da se koordiniraju i organiziraju.
Gore je neko napisao da se samo pljuje po drzavi. Ne pljujem. Ja samo iskazujem nezadovoljstvo. Jer mogli smo se i svi mi drugi naci u situaciji gdje jednostavno na povrsinu izlaze stvari o kojima ne razmisljamo. Jer u uredjenim sustavima neko o tome vodi racuna.
Ne pljujem po nikome. Samo izrazavam nezadovoljstvo.
Zao mi je da pojedinci opet nose sustav. Pojedinci koje isti taj sustav zanemaruje.
Evo i drugi misle da je OK sto je gmail adresa.
Bit ce da samo ja vidim problem u tome.
I da ja jedina mislim da nije problem otvoriti neku adresu koja ima ekstenziju koja bi meni ozbiljno zvucala.
Ne mogu vjerovati...Bolje da šutim. Izražavaj nezadovoljstvo i dalje. To je izuzetno korisno i konstruktivno. A sad brišem s topica raditi nešto korisnije.
A istina je i to da baš ne izgleda profesionalnoha možda im je mail server slab pa imaju više povjerenja u američki
Za lili link 1
https://www.bug.hr/telekomunikacije/...una-kuna-18057
Za lili link 2
https://www.tportal.hr/biznis/clanak...tresa-20201231
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrva...evice-15040246
Dobar...i ajmo bit pozitivni, umirujuci clanak.
https://www.index.hr/mobile/clanak.a...sti&id=2243563
Objašnjenje za gmail.
Naravno da je gmail smijurija; sto bi drugo bio. Pa pricamo o drzavi, ne pricamo o brzom snalazenju Janka iz firme koja se bavi prodajom tenisica i kuhaca koji je unajmio Peru da mu napravi kakvu-takvu web stranicu i organizira mail janko@tenisicakuhaca.hr i, kad je pukla polica na kojoj stoje najteze tenisice i Janko je brzo trebao reagirati, Pero je bio na skijanju pa Janko nije znao.... i susjeda mu otvorila gmail!
Ako jedna drzava nema osobu zaduzenu za hitne IT intervencije u svako doba dana i noci, onda stvarno nema sto nego da se osloni na Gmail i one koji tamo rade od 0-24. Na svu srecu da ih ima.
Dok mi covid nije pojeo radno mjesto, ja sam, izmedju ostalog, bila odgovorna za kriznu komunikaciju i dio IT-a u jednom malom nonprofitu koji se bavi kulturom i edukacijom djece u gradu od 65,000 ljudi u prilicno ruralnom dijelu americkog midwesta. To je znacilo da me netko mogao nazvati usred noci ili rucka na Bozic (sto se dogodilo nekoliko puta u sest i pol godina radnog vijeka, ukljucujuci pandemiju) i postojao je plan i program koji nije ukljucivao npr. Gmail.
Pa nije valjda onda suludo ocekivati da to moze i jedna drzava.
Gmail je ozbiljno neozbiljna stvar, kao i kad je za online škole ispalo da pol nastavnika ne koristi @skole.hr nego gmail/yahoo/... iz razloga nedovoljnog kapaciteta i sl. Jer niti daje dojam službenosti niti je službueni, a sva komunikacija s državom bi morala ići preko službenih kanala, imati osigurani backup gdje se može dokazati sve - i kad je primljena, što je (i tko) odgovorio, da nije obrisana ili manipulirano njome - sve ono što običan gmail account nema (o tome da bi trebala biti i digitalno potpisana da je stvarno od države bolje da ne pričam).
Objašnjenje sam čitala 3x i ne razumijem, počevši od "satelitskog interneta" - prilično sam sigurna da na interentu tamo mogu biti i preko puno jeftinijeg i bržeg mobilnog interneta, dapače ovaj put treba skinuti kapu svim teleoperaterima (ili bar mom) jer meni niti u jednom trenutku nije nestalo mobilnog interneta (pozivi su bili otežani) a činjenica je da je bar 2 milijuna ljudi u Hrvatskoj isti tren odllučilo nešto pogledati na netu ili nazvati nekoga (često preko interneta) što nije normalno opterećenje mreže (neki interent servisi nisu radili ali to nije do operatera nego do servisa). Odgode mailova i nemogućnost čitanja na više računala mi isto stavaljuju jedno deset upitnika nad glavom... za početak - to ne može biti osobni nego zajednički mail koji više osoba koristi kao da su jedna. Jedino što mi ima ikakvog smisla je dio oko blokiranja reklama, to zna biti nezgodno za postaviti - ali onda za taj email jednostavno makneš svu zaštitu protiv spam-a.
Posljednje uređivanje od sillyme : 03.01.2021. at 08:51
https://www.vecernji.hr/vijesti/sef-...B+page+statusi
Zadnja 2 pitanja/odgovori.
Remetski? Ja ga osobno nisam osjetila
Trenutno je na Sljemenu reportaža o tom
Očito sam nešto drugo radila mislila
Bubi, ni ja nisam nista osjetila, al mi je zato mama na istoku.
Al ja nisam osjetila ni ove jutros, da mi nisu javili na grypi ne bih ni znala.
Ja sam osjetila ali glavna misao mi je bila da kako to da tutnji ako je daleko. A kad ono...
Tutnjalo je i u utorak,a bilo je kao daleko
Mi smo ga jutros u Remetama dobro osjetili - kratak, ali bučan (mene je i proljetos upravo zvučna kulisa ostavila najjači trag, danima su mi uši bile ko' u zeca).
Što se tiče gmail adrese, dobro je da su se "snašli" (bolje nego da nisu). Loše je što smo se mi očito već navikli da državna tijela ne rade ono za što postoje, efekt kuhane žabe.
Ja sam mislila da je 4.0, a kad ono "samo" 2.7-2.9 ...
Plače mi se od muke
Meni je grozno što se pomaknuo u Zagreb.![]()
A kažu da nije posljedica ovih u Glini, nego zagrbačkog...
I kaj sada? Bude još ili ne...
Vjerojatno si ne moramo to pitanje ni postavljati, znamo odgovor na njega.
Meni je u jednu ruku “laknulo” kad sam shvatila da je zagrebački, kad se tako jako čuo samo sam mislila da je tamo opet bio neki preko 6. Opet, kad pomislim na ljude u centru u zgradama koje nisu sanirane, nema nikakve utjehe ni u čemu.
Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 03.01.2021. at 15:06
Mozda ce ovdje netko znati: mogu li maloljetnici volontirati u ovoj situaciji?
Naime, sin i njegovi frendovi javili su se u Crveni kriz na Velesajmu (samoinicijativno, ne bi ziv covjek vjerovao da se iza mahom zatvorenih vrata sobe dogadja i dogovara ista smisleno i da ekrani sluze icem drugom osim za filmove).
Medjutim, odbijeni su s obrazlozenjem da su maloljetni (15,5 -16 god.). Moram li reci da su dosli doma pokisli (doslovno i figurativno)? Prvi put u zivotu su htjeli darovati svoje vrijeme za druge, a i iskoristiti svrhovito ove duge zimske praznike, ali nista od toga.
Postoji li jos neko mjesto, udruga... gdje bi se mozda mogli javiti kao volonteri a da ne moraju biti punoljetni?
Baš sam jučer čitala o volonterki koja kreće ove godine u prvi osnovne,možda je kod nje drugačije jer su joj roditelji u CK
A u mladež Crvenog križa?
Ja sam u tome bila kroz osnovnu školu, znači i mlađa od njih. Jedino ako se nešto mijenjalo, ne znam.. Nismo mi nigdje išli pomagati na teren ali dali su nam da pakiramo neke pakete recimo za Božić i takve slične stvari što djeca mogu.
Kad su bile poplave u Gunji, među nama (na terenu) je bilo i maloljetnih srednjoškolaca, a sad jel možda nisu trebali biti tamo pa da su ih pustili iz nekog razloga, stvarno ne znam.
Mislim da zakon o volonterstvu dopušta volontiranje od 15 godina nadalje, ali da postoje neki kriteriji tj ograničenja za maloljetne volontere, da moraju imati mentora, ne smije im biti ugroženo zdravlje..
Ispod 15 godina je odgoj za volontiranje, tad se može volontirati u nekakvim odgojno obrazovnim aktivnostima.
Ako su još zagrijani, možda da se jave u Volonterski centar Zagreb, objasne što bi htjeli, pa im oni pomognu naći organizaciju gdje bi mogli volontirati.
Planirali su u CK, sortirati stvari, nositi pakete (bome imaju energije i fizicke snage)... Ali samo su im kratko rekli da ne moze ispod 18.
Baš čudno, jer sam neki dan gledala reportažu iz CK Rijeka i intervjuirali su volontera koji je rekao da ima 15 godina. Nalazili su se u sabirnom centru CK.
I meni je bilo cudno. Uvjerena sam da sam ovih dana bidjala i mladje volontere. A ko ce ga znat... Mozda ih je bilo dovoljno pa su ih otpilili...
Gugl kaže da mogu volontirati.
Ima i zahtjev i upitnik na stranici Crvenog križa.
A jesu li htjeli volontirati u Zagrebu ili u Petrinji? Ako je ovo drugo, jasno mi je, s obzirom na opasnost i povezanu odgovornost, da ih ne bi pustili.
Vjerojatno ih je bilo dosta za rad u tom trenutku
šaljem link na peticiju
https://www.gopetition.com/petitions...DN4MeApPKfrXk0
Putevi do škola u središtu Zagreba (OŠ Ivana Gundulića, OŠ J.J.Strossmayera, OŠ Izidora Kršnjavog, Oš Matka Laginje, OŠ Hugo Kon, učenici dislociranih škola OŠ Dr.Ivana Merza, OŠ Petra Zrinskog, zatim glazbene škole Blagoje Bersa, Vatroslav Lisinski, glazbeno učilište Elly Bašić), danas su po život opasni te smatramo kako bi, kao privremeno rješenje do sanacije oštećenih zgrada, trebalo napraviti koridore odnosno „tunele“ na svim prilaznim cestama i ulicama do spomenutih škola,
Upravo stoga, a kako bismo spriječili moguću fatalnu nesreću zbog nemara nadležnih institucija koje nisu učinile sve što je moguće da se nesreća spriječi, zahtijevamo da se navedeni koridori počnu pripremati i graditi odmah s prvim sljedećim radnim danom (11. siječnja 2020.) kako bi barem dio njih bio spreman do početka nastave u 2. polugodištu (18. siječnja 2020.). Paralelno s izgradnjom zaštitnih koridora („tunela“), tražimo inspekciju i uklanjanje svih opasnih dijelova zgrada na svim prilaznim putevima do škola u središtu grada.
Meni odlican text o potresom razorenom centru Zg, uzrocima i problemima koji se vuku vec godinama. Raznolika, zanimljiva perspektiva.
https://www.telegram.hr/politika-kriminal/jan/