Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
I kakve veze ima hladni beton i hladne noge s bakterijama unutar mjehura? Organizam povuče krv iz ekstremiteta prema organima. Troši više energije na održavanje tjelesne temp pa ne stigne slati leukocite da se bore sa bakterijama?
Ja sam se nasjedila i namrzla u svom životu. Posebno u srednjoj dok bih čekala po zimi, tad je još bilo snijega i minusa, po pola sata da dođe bus. Odrvenila bih od smrzavanja, ili bih u lošoj obući išla po kiši. Znali su mi tabani biti plavi i koža se otkidati od vlage. Pa nisam imala upale mjehura sve dok se nisam počela seksat. Izliječila jedvice, već se popelo do bubrega. I kaj? Opet se smrzavam, sjedim na betonu i nemam upale.

Možda kad sjediš na betonu paralelno ne piješ dovoljno tekućine. Očito sjediš jer čekaš nešto. Nema ispiranja mjehura, bakterije idu gore.
Potpis na ovo.
Ja sam cijelu trudnoću ratovala s bakterijama u mjehuru i isto su mi došle i do bubrega jer je dolazilo i do refluksa, ali to uistinu nema nikakve veze sa sjedenjem ili olačenjem, a i bila sam ljetna trudnica i ljeto je bilo pakleno vruće.
Meni je urolog objasnio da smo sklone upalama jer imamo kratku mokraćnu cijev i ovo s odnosima isto ima veze te treba poslije odnosa mokriti da se ispere mokraćna cijev, a u trudnoći još i beba leži na mjehuru i dodatno otežava priču.
Da, i jaaaako, baš jako je bitno puno piti, a mnogi ne piju dovoljno.