Koliko sam ja shvatila prijateljice individualno plivanje npr. za gradjanstvo je po mjerama dozvoljeno, medjutim klupsko ne jer se smatra da ce koristit timski tuseve i svlacione.
Pa sad svi razlicito tumace te mjere kako kome padne na pamet.
Koliko sam ja shvatila prijateljice individualno plivanje npr. za gradjanstvo je po mjerama dozvoljeno, medjutim klupsko ne jer se smatra da ce koristit timski tuseve i svlacione.
Pa sad svi razlicito tumace te mjere kako kome padne na pamet.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 30.01.2021. at 11:36
Svugdje piše da se tuševi ne koriste,kak onda plivači to srede?
Nekolicina gimnastičara je imala treninge,ok dosta su ih odradili vani ,čak i po livadama ili Sljemenu
Slušam prepirku za kafiće ili kava za van,nažalost viđam cijelo vrijeme u par kvarta da to kontinuirano radi
Posljednje uređivanje od jelena.O : 30.01.2021. at 11:45
Pa obrišeš se i otuširaš doma. Ja otkad je buknula epidemija nisam ni sušila kosu niti se tuširala na bazenima - samo oblačenje, kapa na mokru kosu a doma tuširanje i sušenje kose.
Na naşem bazenu se nisu koristile ne svlačionice ni tuševi. Presvlačenje na tribinama, tuširanje kući
Kad prije,pred godinu-godinu i pol nisu
Posljednje uređivanje od jelena.O : 30.01.2021. at 16:02
Mi smo za plivanje dobili obavijest da ih na bazenu ne moze biti u isto vrijeme vise od 50 i da klubovi to nikako ne mogu organizirati, a da bi se svi vratili u bazene...moja nije kategorizirani sportas, nego rekreativno
Kod nas je to vrlo lijepo rijeseno predbiljezbama online. U nasem taekwondo studiju ne mozes doci na sat ako se nisi prije toga predbiljezio. Ponekad i izvisis, ali hebi ga, takva je situacija. Mi smo par puta izvisili pa smo otisli tamo prije pocetka sata i uspjeli uci jer se netko nije pojavio. Za one koji ne dobiju mjesto u studiju postoji sat na Zoomu.
Tako funkcioniraju i bazeni, teretane... sve gdje su smanjeni kapaciteti i postoji mogucnost da bi doslo vise ljudi nego sto ih smije biti u odredjenom prostoru.
Svekar cijepljen jutros sa kineskim cjepivom.
Prijavio se, odabrao cjepivo, dobio termin, a jutros je došao na red kroz 15 minuta. Obavio razgovor o alergijama i zdravstvenom stanju, potvrdio pristanak potpisom i cijepili ga. Nakon toga je u prostoru morao ostati otprilike pola sata, kaže da ih provjeravaju stalno kako su, donose im vodu ako treba i da je dobra organizacija.
Nikakvih nuspojava nema zasad, samo mu se crveni na mjestu uboda. Javit će mu kad da dođe za drugu dozu.
Odlicno, sretno! Bome, ispada da su zemlje koje nisu u eu sada u stanju brze reagirati i zastiti svoje gradjane od zemalja eu. Izmedju cega je mogao birati, to mi iz eu perspektive sada izgleda ko sf - kineskog i sputnika?
Posljednje uređivanje od ina33 : 01.02.2021. at 14:13
Evo, kaže Rudanica, švedski stol cjepiva, ona izabrala kinesko, https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrva...ni-su-15047222
Kažu da je najviše zainteresiranih za kinesko, a i meni se čini. Možda zato što ga je najviše došlo, ne znam. Ali koga god znam ovdje, birao je kinesko. Danas se i svekrva prijavila, nije još dobila termin, isto za kinesko. To je čekala da vidi kako će svekar proći.![]()
MM mora neke preglede obaviti za svaki slučaj prije cijepljenja, ali u želi se cijepiti idućih mjesec dana ako može, tako da se ne mora misliti jel smije na porod sa mnom ili ne smije. Ako je cijepljen onda će mu valjda dati neovisno o brojkama novooboljelih, barem se nadamo da je tako.
Ja ovo citam i fakat sam razocarana EU. Razocarana sam.i time sto su vladajuci sebi uzeli Pfizera, cijeli sabor, a mom tati misle valjda dat Oxfordsko, ako ga uopce doceka. Il servirat rij3ci lauca-bakicaca-radmana da se od neceg mora umrijit i da jede juhice i zraci prostore. Stvarno se nadam da mu nece nitko sluzbeno porucit da zamisli kako je gladnima u Africi Sad je jadan nabavio novh transu ffp2 jer vidi da na eu i hrvatsku i ne moze bas racunat. Nazalost, nije umjetnik koji je objavljjvao po beogradu
Posljednje uređivanje od ina33 : 01.02.2021. at 18:32
Vakcioni turizam!
I sad ispada da svaka suša se smije cjepiti tamo,i onda će za dva tjedna niti priča kak nemaju cjepiva za svoje
EU je u ovoj cijeloj priči ispala budala koja stoji u redu i čeka da ju prozovu dok se drugi guraju i podmićuju i otimaju
pandemija je stvarno najgore moguće mjesto i vrijeme za pokazivanje mišića...umjesto da se svijet ujedini i pravedno rasporedi proizvedene doze cjepiva, gledamo cirkus gdje neke zemlje hoardaju doze koje im ni ne trebaju, neke cijepe građane samo određene nacije, eno se neki premijeri hvale da su dobili "prave" doze (jel to znači da su dosad dobivali fejk doze?).
Iskreno, ja nisam razočarana u EU, razočarana sam pohlepom i gramzljivošću čovječanstva, a osobito bogatih zemalja.
Bome, ja sam razocarana bas eu. Pohlepa i gramzivost covjecanstva nisu novi momenti. Drzave se ne udruzuju zbog l'art pour l'arta i pjesme evrovizije i pisanja projekata, nego znog obrane svojih interesa i jacanja pozicija. Bas smo se ljjepo ojacali i obranili! Ako ovo eu leverage ne moze rijesit, onda mozemo bit i u ujedinjenim zenljama spageti cudovista, for all i care.
Posljednje uređivanje od ina33 : 01.02.2021. at 18:59
S time da valja reci da bi ravnomjerna raspodjela cjepiva dala najbolju sansu da sprijecimo da covid izmutira u oblik koji ovim cjepivima nije pokriven. A ako se to dogodi- u populaciji u kojoj, jer nemaju pristup cjepivima kola brzo- nikakve koristi od 50% procijepljene populacije.
Sent from my iPhone using Tapatalk
gledaj to s druge strane, mogla bi sada biti palestinka u Izraelu, zemlji koja ima najveću procjepljenost, ali samo ako imaš prava krvna zrnca
šta bi ti onda vrijedila država koja je osigurala svoje interese i dovoljan broj doza cjepiva?
A sebicni gen od dawkinsa bi valjda trebao postat obavezna sk. literatura Dok se ostali cijepe, mi cemo pjevat "kad bi cijeli oovaj svijet". Uh, bas sam ljuta! Ti ljudi nisu placeni da budu sokirani covjecanstvom, nego da djeluju.
palestinka.
izraelke dobiju cjepivo
Ina, ja ti od srca želim da se ti i tvoji što prije cijepite.
Raspolozena sam sad razmisljati a sta da sam ona s naslovnice National Geopgraphica, svijetlih ociju, ciji je zivot vjecni jaram..Dobro je napisala jednom stara forumasica bhany kako je proglas 'Spasimo africke slonove' i privilegiju razmisljanja uopce o tome, dok se ona batrga u bespucina hrv gino podruma i x-tog ivf-a s ogranicenom logistikom., i te slonove shvatila ko pljusku, ko ono sto zuga kaze pisonji, boze, kako neki mogu gore, a ja i zuga, ni na more. Jedva se cekam i ja cijepit jer sam preuzela betyin primat pesimizmu na ovom topicu. Onda cu s novim zarom raspravljat sto bi bilo najbolje iz perspektive covjecanstva, ako ne zalijepim s nuspojavim, svecano obecajem
!
Ja sam apsolutno za pravednu raspodjelu cjepiva, ali isto tako ako EU ne želi ni rusko ni kinesko cjepivo, a najviše se baš njihovih može dobiti, pa nije onda EU nitko ništa oteo...
Citam da i Njemačka nesto sad razmislja o kineskom cjepivu
Ma ta EU sad samo zakomplicirala. Znaci bitnija je politika i to da cjepivo ne kupuju od Rusa i Kineza,nego zdravlje i zivoti ljudi
Radije uništavaju ekonomije, donose policijske satove, lockdown...nego da kupe cjepivo od Kineza i idu u masovno cijepljenje.
Čisto da malo spustim loptu zavisti prema obećanoj zemlji Srbiji, nismo svi Rudanica, pa eto na red za vakcinu nisam do sada stigla ni ja, ni mnogi drugi neprioritetni obični smrtnici koji nisu Beograd, ali ni moja mama od 70+, iako sam ja prijavljena prvog dana kada je to omogućila e uprava, pre tačno tri nedelje, a mama prošle nedelje.
Ali neka nama Rudanice žive i zdrave da bude PR populističke kampanje onog našeg...
Da ne budem nezahvalna, muž dobio prvu dozu kineskog. Bez nuspojava. Čeka revakcinu, ako ne dobije koronu pre nje.
To što su po Beogradu otvoreni kafići znak je naše gluposti i generalne ravnodušnosti prema sebi i drugima. Ja ne bih nama puno zavidela, nema baš na čemu.
Okej, onda više ni nisam u temi. Ne pratim broj doza svakog cjepiva za svaku državu svijeta. Vezala se rasprava na Vedranu Rudan gore, odnosno na njeno cijepljenje u Beogradu, pa kažem da EU ionako ni ne želi cjepiva s kojima se ljudi ovdje cijepe i kojih ima dovoljno. Zasad barem dovoljno. Nisam mislila na situaciju sa AstraZenecom, tu se slažem s tobom.
Samo mislim da bi bio dobar potez EU razmisliti i o drugim cjepivima, kad je situacija sa dogovorenima već ispala kako je ispala.
I naravno da mi je potpuno jasno da nikoga u EU nije briga što ja mislim, da mi se nitko sad ne uhvati za ''mislim''.![]()
Nisam vidjela Pulinku, pa zanemarite ovo moje da ga ima dovoljno. Ja imam iskustvo iz Beograda gdje su svi u mojoj okolini cijepljeni ako su htjeli ili su dobili već svoj termin. Žao mi je Pulinka što nije i kod tebe tako.. Nadam se da ćete i ti i tvoji što prije doći na red!
Navodno ste 6. po procijepljenostinna svijetu: 1. Izrael, 2.UAE 3. UK 4. Bahrain 5. USA 6. Serbia. Koja je tajna vaseg uspjeha? Jeste se rijesili onog vaseg redikula koji je covid zvao prehladom, vjerojatno jeste, nasi redikuli prijete po novinama da ce tuzit ove sto pisu protiv njih i pozivaju drz odvjetnika da naganja one koji po njima 'dizu paniku' oko covida i nude svoje suplje strategije, a kao jos su svi pod okriljem stricnog savjetodavnog tijela vlade.
Posljednje uređivanje od ina33 : 01.02.2021. at 20:32
Nismo, eno ga nekidan kaže da će radije umrijeti nego se cijepiti.![]()
Zapravo mislim da se nijednog redikula nismo riješili, nego da je tajna stvarno u tome što se uzimaju sva cjepiva koja se mogu dobiti. Razlike u dozama su naravno ogromne. Pfeizer je došao u oko 9000 doza danas, a Sinopharm u milijun doza, ne znam više kad je dolazilo, prije 10ak dana. Iako eto i Pulinkino iskustvo sad tu, ja gledam kako je u Bg, pa sam zato zadovoljna. Nadam se da će i u ostatku zemlje biti tako brzo. Ali bez obzira na drugačiju situaciju u Bg naspram ostatka zemlje, mislim da je 6. mjesto po procijepljenosti u svijetu super.
Srbija je u Evropi četvrta po procijepljenosti, što je stvarno vrhunski.
Tajna je ja bih rekla u kineskom cjepivu koje se proizvodi u ogromnim količinama prema kojima su količine koje trebaju Srbiji stvarno male (a Hrvatskoj još manje).
Ahahahaha jao da, budalina! Jači nego ikad
Riri, to je ta selo/grad dihotomija - u Bg ima svega ali to znači da selo dobija šipak, a ne mogu svi starci sad zapaliti za Rudanicom do Bg-a tek tako.
Nisam baš ni sigurna da bi ih primili, u NS sada primaju samo zakazane, prvi dan je mogao da ušeta bilo ko ali brzo su promenjena pravila zbog ogromnih gužvi.
U selu niko ni video nije Pfizera osim možda policije i zdravstva, samo kinesku i rusku, a u DZ su navodno ljude sa zakazanog vraćali iz najglupljih razloga - jedan imao temp. pre 7 dana pa ne može vakcina, drugi popio neki lek pa ne sme, treća ima ruku u gipsu i odbili je... na kraju se ispostavilo da su interno kolege prijavile jedne druge zbog sabotiranja vakcinacije iz uverenja da je štetna... šta reći?
Kako god, meni je drago što se ispostavilo da postoji solidan broj onih koji su ipak željno čekali vakcinu, uprkos preovlađujućem "radije ću umreti nego se vakcinisati..."
Tako je, jedino kineskog zapravo ima dovoljno, ostala idu u Bg i možda tu i tamo za izabranu elitu - vojska i policija su dobile Pfizer, koliko sam čula.
Realno, mi smo evropska test grupa za kinesku. U datim okolnostima nemam ništa protiv.
(Danas je MM-a jedno dete najozbiljnije i najsaosećajnije pitalo da li mu sada ipak smeta čip i gde ga stavljaju, da li se vidi... šta je sve doživeo od odraslih neću ni da pominjem, jer je u domenu "nije se desilo").
E, sad, ako je za UAE kinesko dobro, a situacija je kakva je, morat ce se i EU snalazit kako zna i umije, a na lijepe i postene ocito ne ide. Imat ce rat na ulicama, mjera se mozes pridrzavat u ocekivanju necega pozitivnog, a ne divljanja novih sojeva, a od cjepiva ni c. Nema vise ulaganja protestnih nota, a ako ce morat mijenjat politiku i postat dio novog Puta svile, so be it kad ih je ova druga zapadno-bogata osovina lipo zezla. A Srbiji svaka cast na procijepljenosti!
Posljednje uređivanje od ina33 : 01.02.2021. at 21:39
Ovako smo i mi zaključili, ako su mogli oni, valjda će valjati i za nas.
Srbija je trenutno izbila na vrh jer druge države stoje, ali to je i dalje premali broj ljudi za vidljive efekte.
Koliko znam, nije prijavljeno do sada ni milion ljudi za vakcinaciju, zvanično je koronu imalo oko 400 000 ljudi, neka je i tri puta više od zvaničnog, to je i dalje nedovoljno za kolektivni imunitet.
Vakcinisani će valjda biti zaštićeni donekle, ali kao celo društvo, ne znam da li smo postigli tako mnogo kako to trenutno izgleda.
Što ne znači da neću biti zahvalna ako uspem da zaštitim i sebe i porodicu maksimalno, naprotiv. Ali vakcina nije jedino merilo borbe sa koronom. U drugim pokazateljima nimalo nismo sjajni.
Realno, Pfizerovo cjepivo je problematično za skladištenje i za slanje 'po terenu', zato ga vjerojatno i ne šalju izvan Beograda.
Dapače, vidim da je Srbija postala najbolja u Evropi.
Ina, drago mi je da sam te oraspoložila!![]()
Pulinka, ma jasno, uvijek se u glavni grad najviše sredstava ulaže na svim razinama. Mislim da je to više manje svuda tako.. Doduše ne znam evo stvarno kad bi svekar došao na red da se odlučio za Pfeizer. Bila mu je ponuđena i ta opcija, ali nije je odabrao pa zaista ne znam kako bi bilo i koliko bi čekao. Meni je isto drago da ima puno ljudi koji se žele cijepiti. Pogotovo uz ovakve cirkusante kakve nam serviraju na tv-u.
I mislim čak da je velika mogućnost da bi primili i iz drugih mjesta u Beograd. Konkretno, svekar je dobio informaciju da se danas javi na šalter da kaže da je naručen zato da ne čeka u redu sa ostalima koji nisu naručeni. Redovi su ogromni. Jedino ne znam da li se ikako provjerava odakle su ljudi koji čekaju nenaručeni. I tako je i napravio pa je prebačen u neki drugi red i nakon 15 min su ga zvali. Samo naravno, mali broj ljudi je koji se može organizirati tako da dođe u drugi grad i čeka satima u redu bez narudžbe..
Evo clanka hrv novinara na ovu temu, svaka cast vasim politucarina i blago vam se na ovu temu:
https://www.index.hr/mobile/clanak.a...sti&id=2251173
Posljednje uređivanje od ina33 : 01.02.2021. at 22:15
Mi smo od eu dobili odljev med. kadrova. Cekam sta cemo dobit, osim med. turizma i fige garnirane idealisticnim rijecima.
Koliko sam čitala, moguće je skladištenje do pet dana na temp. običnog frižidera, tako da bi moglo ići i po terenu uz malo dobre volje.
Kako god, neka Pfizera Beograđanima, ja sam u svoju prvobitnu e prijavu dodala i kinesku, jer sistem dozvoljava.
Ina, taj članak se koliko vidim slaže sa mnom, čitala sam već deo tog intervjua na fb grupi Nauka u Srbiji. Trenutno je sve trka sa vremenom- škole su kod nas krenule pre dve nedelje, broj obolelih će uskoro drastično da skoči uz britanski soj virusa, a pitanje je ko će i koliko uspeti da razvije imunitet. Sa druge strane, naš primer kao i Izrael pokazuje da su male države u prednosti jer se relativno brzo vakciniše velik procenat stanovništva. Jednom kad krene snabdevanje vakcinama- a moraće se pokrenuti- naše cifre će Evropa dostići relativno brzo.
(I samo usput, kod nas je broj umrlih u 2020. za preko 13 hiljada ljudi veći od desetogodišnjeg proseka. Ne zna se jesu to oni umrlih zbog, usled ili od. Od toga preko 80 lekara, neki su vrhunski specijalisti. Kao što rekoh, ne bih ja baš nama toliko zavidela - imajući u vidu da ćemo uskoro postati kineska ekonomska kolonija. Naplatiće nama oni te vakcine u višegodišnjem zagađenju. Pri tome ja ne osećam mržnju prema Kinezima, samo sam realna).
Ovo je vjerojatno istina jer ga tu kod nas ne salju u principu ni van kolektiva gdje u jednom mahu mogu procijepiti velike brojeve ljudi koji se, prakticki, vec nalaze u tom prostoru (bolnice i bolnicki sistemi, na primjer). Na mjestima gdje ljudi dolaze po cjepivo "od doma," uglavnom daju Modernu.