Munkica prvotno napisa
Bukovace (700 g) narezes na trakice i dodas ih u posudu s 2 zgnjecena cesnja cesnjaka, 3 zlice soja sosa, 1.5 zlicom javorovog sirupa ili blagog meda, 75 ml maslinovog ulja, zlicicom kumina, cilijem i 1/2 zlicice pimenta. Zadnja tri zacina sameljes fino i dodas 1.5 zlicicu na gljive, a ostatak pomijesas s 20-30 ml maslinovog ulja i poslije koristis kao dressing.
Stavis na 2 pleha s papirom u pecnicu na 200 cca 20 min. Pokusaj sto vise razdvojiti gljive da se ne dodiruju. Nakon 20 min ih mozes prebaciti na isti pleh i ostaviti jos 5-8 min u pecnici dok se ne posuse i zahrskave. Pazi da ne zagore.
Avokado izmiksas s 90 g kreme od kokosa i 10 g lisca korijandra.
Luk (1 ljubicasti) tanko narezan mariniras u soku od narance (60 ml), trakicama kore narance, octu od bijelog vina (60 ml), pimentom (10 bobica) i zlicicom secera. Trebao je ici jos i caj od hibiskusa unutra, ali ga nemam.
Ima i recept za tortilje od masa harina, ali em nemam masa harina, em s malom djecom ne stignem mijesiti pa sam varala i kupila kukuruzne tortilje.
Recept iz Flavour Ottolenghi