Nemoguće je znati sve činjenice ako se to uočilo prošli četvrtakCjepivo je suspendirano, nije zabranjeno. Posljedice su jasno jako loše.
Nemoguće je znati sve činjenice ako se to uočilo prošli četvrtakCjepivo je suspendirano, nije zabranjeno. Posljedice su jasno jako loše.
Evo sad i neki naše gore list epidemiolog u Bonnu:
Epidemiolog i mikrobiolog Marijo Parčina rekao je kako je u Njemačkoj jučer obustavljeno cijepljenje AstraZenecinim cjepivom nakon sedam slučaja dubokih venskih tromboza.
'Radi se o specijalnim venskim trombozama. Naime radi se o sinusnim venskim trombozama u području sinusa, mozga', kazao je Parčina. Istaknuo je kako misli da će Hrvatska slijediti njihov primjer, ali i naglasio da, s obzirom na to da se do kraja tjedna očekuje izvještaj EMA-e, možda Hrvatska neće imati vremena reagirati.
https://www.tportal.hr/vijesti/clana...-foto-20210316
Da, vrlo vjerojatnojučer sam tek postala svjesna velikih razlika u cijeni cjepiva
Poceli i nasi odgadjat:
https://www.tportal.hr/vijesti/clana...-foto-20210316
Mislim da to nije tržišna cijena za AZ, nego cijena za EU koja je takva dogovorena jer je EU u najvećem postotku financirala istraživanje koje je do cjepiva dovelo. Dakle, EU je unaprijed, na neviđeno, platila 336 milijuna eura i odmah se osigurala da kasnije ima povlaštenu cijenu, ako/kad se cjepivo registrira
Sada je vec 18 europskih zemalja obustavilo cjepljenje s AZ.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svij...usaka-15058142
Posljednje uređivanje od Lili75 : 16.03.2021. at 12:40
https://www.vecernji.hr/vijesti/ispi...rusima-1432925
Pitanje kad bi trebalo zadnji put čistiti nos ,da nalaz bude mjerodavan
AZ cjepivo postaje opasnije od same korone.
Hm?
Čak sam čitala teoriju da su se okomila na AZ radi Brexita, pa guraju druga cjepiva.
Jer sam čitala da negdje ima i više istraga zbog smrti radi Pfziera, pa se to ne razvlači toliko. A sad, što ima u tome ne znam
Da se pohvalim;
roditelji od prijateljice su cijepljeni pa tako sad poznajem čak dvoje cijepljenih
Moj muž i dalje ništa.
Moje starce su zvali prijepodne da dođu popodne.
Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
Evelina, Tanči radi se o Zg?
Posljednje uređivanje od Lili75 : 16.03.2021. at 17:30
Da, Zagreb.
Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
Ja sam sad probala prebrojati koliko znam cijepljenih; mogu se odmah sjetiti preko 20.
Zdravstvenjaci koje znam dobili su Pfizera, moja mama (80+) dobila je AZ (bez nuspojava), ostale starije osobe dobile su AZ, Modernu, Pfizera. Zagreb, Slavonija, Zagorje; dvoje starijih Zaprešićana koje znam neki dan su dobili AZ.
Svekar i svekrva su pozvani na cijepljenje, ali su odbili s obzirom da su preboljeli koronu.
Mislim da sad kad krene s velikim brojem zarazenih, pa samim time i vecom smrtnosti, da ce manje ljudi odbijati AZ.
Kao što sam prije par stranica ukazivala, bilo bi puno bolje da je postojala centralna baza:
Upitana o slučajevima kada stariji ljudi nisu pozvani na cijepljenje, dok su neki mlađi od njih već primili obje doze, Nataša Ban Toskić kaže:
- Rješenje je centralna baza podataka zainteresiranih i prioritetnih građana i veliki punktovi za cijepljenje. Postoje stariji građani iz prioritetnih skupina koji još nisu cijepljeni, a da su neki mlađi već cijepljeni i drugom dozom. To je zato što su se prioriteti određivali po ordinacijama, a ne po županijama i gradovima, pojasnila je i dodala da liječnici na takve stvari upozoravaju, no institucije ih ne slušaju.
Cijeli članak:
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/lijecnica-objavila-jezive-prijetnje-koje-dobivaju-zbog-cjepiva-sacekat-cu-vas-u-mracnoj-ulici-15058438
Posljednje uređivanje od Lili75 : 17.03.2021. at 12:28
Pa jest, bilo bi bolje, samo za koga? S epidemiološke strane je bitan broj ljudi koji je cijepljen, dapače, bilo bi bolje da su prvo cijepljeni ljudi koji imaju više kontakata.
Lako su mogli zadat jasne kriterije po priroritetima LOMovima i prema tome ovi dostave podatke. Tako bi najizoloženiji i najriskantniji prvi dobili cjepiva. Bilo bi puno transparentnije a ne ovako. Kupus. Totalna neorganizacija.
Al da se netko nije toga sjetio u fazi planiranja, e pa to mi nije jasno da me hebeš. Meni je to prvo palo na pamet poznajavući situaciju u RH a nisam uopće dio zdravstv.sektora (ni kao djelatnik, ni kao pacijent kuc-kuc).
Posljednje uređivanje od Lili75 : 17.03.2021. at 12:45
Nisu oni mogli ništa, sve i da su htjeli (a nisu, jer je teško muljati uz jasne i propisane kriterije) jer su bagra nesposobna.
Svakim danom se ova priča raspada sve više.
Da nema stalnog mrcvarenja s brojkama, ne bi ništa ni primjećivali.
Ja brijem da bi prije te mlađe pustili da se liječe doma, neki su ostali s posljedicama, sada imaju bolje šanse... hopefully. Ne mislim time reći da je situacija bolja, ali da je postupanje "prvo zaštiti starije" humanije iz neke prve perspektive zaštite života - UK je bila pokušala krenuti prema starcima s komunikacijom "čuvajte se sami i ne zovite hitne ako vam se pogorša", ali ipak to nije prošlo, a sad su i dosta procijepili. To govorim uz premisu "evo sad će cjepivo" koja onda rješva normalniji život mladima (što se pak u EU nije dogodilo zasad).
Posljednje uređivanje od ina33 : 17.03.2021. at 13:11
Malo je teze usporedjivati kruske i jabuke (iliti puno cjepiva vs. skoro pa nista), ali kod nas stvarno funkcionira cijepljenje na nacin na koji su ga rijesili. Nema cijepljenja kod lijecnika opce prakse i oni, najcesce, ne odlucuju nista ni za koga. Eventualno podsjete pacijenta da ima pravo na cijepljenje i da bi se trebao cijepiti.
Tu je grafika koju je postavilo Ministarstvo zdravstva: https://photos.app.goo.gl/4crHFMQNVNoupsxd7
Stanovnistvo Minnesote se upisuje u centralnu bazu (koja javlja kad i gdje su postavljene privremene klinike, tipa vikendom u vecim halama i dvoranama), a uz to postoje i ljekarne koje redovito cijepe lokalno stanovnistvo pa se moze javiti i njima. Uz sve to, poslodavci mogu organizirati privatne klinike za cijepljenje svojih zaposlenika (tako su npr. cijepljeni lijecnici, vrticko i skolsko osoblje, non-traditional health workers, itd.).
Inace, trenutno trcimo ispred ovoga iz grafike - early i late spring ekipa moze doci do cjepiva vec sad.
Posljednje uređivanje od Kaae : 17.03.2021. at 15:47
Danas, potpuno neičekivano je cijepljen moj suprug s AZ cjepivom i to u tragikomičnoj situaciji “da se ne baci”
Kći ga sad zove Mr Boras
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja poznajem dvadesetogišnjake bez komorbiditeta koji su dobili poziv LOM da se cijepe (nije područje Petrinje i Siska), a nitijedan roditelj mojih prijatelja niti moji roditelji niti suprugovi roditelji koji imaju razne komorbiditete (npr. dijabetes) i godine starosti nisu dobili poziv na cijepljenje. Također znam i kolege s posla iz manjih mjesta koji su dobili poziv na cijepljenje (mlađi od 60, Pfizer).
Tako da je to opće rasulo.
Baš nikakvog reda nema.
Moje mišljenje je da je toliko puno uhljebljeno nesposobnih ljudi, da su ti nesposobni s vremenom postali većina u državnom aparatu. Zapravo je nered cijelo vrijeme, samo sad dolazi jače do izražaja
Da, sve skupa je čisti fail.
Danas sam čitala da slovensku vladu optužuju da nisu htjeli uzeti skuplje cjepivo, tj. da su ga odbili, prilično sam sigurna da je tako bilo i kod nas, to se moglo naslutiti i po izjavama iz EK koje nisu baš bile jasne (na temu raspodjele cjepiva u EU).
Mogli su nam uvesti skupo cjepivo pa nam dati da si ga sami platimo, ako je državi to preskupo.
Čitam npr. da će obiteljski liječnici dobiti po bočicu AZ, Pfizera i Moderne, pa kako oni onda i na temelju čega odlučuju kome će dati koje cjepivo. Sve skupa, katastrofa.
Ne znam doduše što sno drugo mogli i očekivati.
Clanak zasto mladi imaju jace nuspojave i razvijaju li se antitijeka vise ako imas nuspojave, jel gora druga il prva doza kod az i pfizera itd. Ako sam dobro shvatila, kod az je gora prva, kod pfizera druga, i kod mladjih mozemo generalno ocekivat jace nuspojave nego kod starijih sa svim cjepivima.
https://www.bbc.com/news/health-56375307
Kod nas zvali da se svekar cijepi, pfeizer (on ima problema s zgrusavanjem, operirao srce). Bliže je 80-oj nego 70-oj. Ali ajde bolje ikad nego nikad. Treba još dočekati drugu dozu. I da svekrva primi. Pa da se napokon mogu podruziti s unucima.
Sillyme za svekija, Tanci za muza supeeeer![]()
Bravo za cijepljenja.
A ovo s organizacijom je zbilja apsurd. Ja ne znam osobno nikoga od 20god tko se cijepio, a da nije student vise godine medicine, niti sam cula.
Ali vidim da je raspodjela luda, u slabije naseljenim mjestima vec mladje cijepe, a gdje su posvud guzve nisu jos ni ispod 75 krenuli.
Znate kak je moj muž cijepljen?
Bio je kod Loma zbog uputnica i tak on priča s doktorom i uletava neka sestra i govori da ima dvije doze viška .
Na to kaže moj muž da se on hoće cijepiti i cijepili su ga.
Pitao je doktora kaj je to, kakav je to sistem, a dr je rekao da nema sistema i da je sve stihijski.
Eto, ko na placu.
Tko se hoće cijepiti, treba se motat po domu zdravlja i nadat da će se pojaviti neka doza viška pa da se ne baci.
Ko na placu.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Korespondencija s našim doktorima ide preko mejla ili telefonom prvo.
U Srbiji razmišljaju i o trećoj dozi
Pogubila se u testovima
PCR preko uputnice Zagreb? Radi hospitalizacije
Što si se pogubila? Imaš na webu Štampara ili Rockefellerove.
https://www.koronavirus.hr/svi-testn...rMRWyUDdV8wxcM
Ovdje imas brojeve telefona i mail adrese