Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
Dok su bili mlađi, pitala sam se jesu li naši uzori na neki način trasirali njihove odabire. MM i ja smo inženjeri, a i sinovi su okrenuli na tu stranu. Nemam pojma, možda djeca odaberu tako zato što najbolje poznaju teren u tim vodama, a opet - djeca su odabrala računala i elektroniku, nije im padalo na pamet odabrati energetiku (moja struka). Nismo ih nešto posebno savjetovali. Oni znaju kako izgleda naš posao. Čak smo se tijekom osnovne škole trudili da dobiju uvid i u neke druge poslove koji bi ih možda zanimali - susjed je građevinac, mi imamo puno poznatih strojara, u obitelji imamo medicinare i prosvjetare... Koliko je to imalo utjecaja, nemam pojma.
Ali vi ste svi u, kako si jednom napisala, "normalnoj tehnici", to su zbilja male varijacije hoće li dijete odabrati elektroniku ili energetiku.
Zanimljivije je što bi bilo da su oba roditelja tehničke struke, a dijete odabere, npr., komparativnu književnost ili pravo? Ili neku umjetničku profesiju (mislim da je jedan naš poznati glumac u nekom intervjuu spominjao upravo takvu situaciju u vlastitoj obitelji)?