Stranica 262 od 383 PrviPrvi ... 162212252260261262263264272312362 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 13,051 do 13,100 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj nevena prvotno napisa Vidi poruku
    Da Pulinka, u pravu si, suspektni su i nitko niti ne tvrdi da su umrli od cjepiva. Možda i nisu , a možda i jesu. Trebalo bi to istražiti, ja se iskreno nadam da se istražuje.
    Mi smo imali na poslu slucaj kolegice koja je nakon cjepiva uslijed komplikacija zavrsila u bolnici i na kraju preminula.

Jel to netko uopce prijavio i jel se istrazuje je li povezano s cjepivom ili ne, cisto sumnjam...obitelj je u velikoj tuzi, pa ih nismo nista ni pitali. Njoj se stanje zakompliciralo par dana nakon cjepljenja.Na kraju je srce otkazalo.

Bila sam na pogrebu, tuga velika.

A dugo se neckala oko te AZ jer je inace bila srcani bolesnik na terapiji, al je pod terapijom normalno funkcionirala.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 29.06.2021. at 16:25

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nevena, da ima 10.000 smrti od cjepiva, mislim da bi cijepljenje stalo. Ja sam za naš slučaj pitala djetetovog hematologa i pulmologa na zadnjim kontrolama na proljeće, kontaktirala šk. medicinu i stav je bio da nije nužno da se cijepi zbog samih njenih dijagnoza, ali da bi bilo dobro, odluka je naša, ono nije obavezno. A zašto "žurim" - zato jer se bojim da će delta bit aktualnija prije široko dostupnog cijepljenja djece u 9.-me (danas je Capak izjavio da će nuditi cijepljenje djeci u 9.-me), bojim se da će prekinut i ovu turističku sezonu, a u po člancima s neta - znači, ništa stručno, nego novinski članci, piše da su kod te delte isto i kod djece primijećeni teži oblici. Nadam se da će cijepljenje proći OK.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 29.06.2021. at 16:28

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Nigdje na stranici EMA nisam naisla na taj podatak. Zato sam pitala

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Osim toga, niti jedna europska agencija ne izdaje priopcenje u takvom obliku. Fejk vristi iz svakog slova..

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ma da, ne izgleda to realno - 10.000 smrti i x injuries (kakve ozljede u toj količini od cijepljenja, može se dogodit da te upikne u bursu umjesto u mišić, ali baš u tom broju :/). Najbolje sve što se nađe odmah krozčekirati uz naslov članka + fact checking ili naslov članka + hoax.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 29.06.2021. at 16:44

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

https://factcheck.afp.com/online-pos...nations-europe

(i ja sam sad pretražila EMA stranicu, nema ovog)
    Posljednje uređivanje od čokolada : 29.06.2021. at 17:08

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Sto se misli pod "prekinuti turisticku sezonu"?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Ja mislim da se misli slično kao i prošle godine kad su nas bili u 8.-me stavili na crvenu listu pa je otpao broj dolazaka stranaca. Ostali su domaći, ali neki su se iznajmljivači žalili zbog otkaza, većinom ovi koji su vezani za avio dolaske.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Aha. Prosle godine jesmo bili u 8.mj na moru, al uopce se ne sjećam sto i kako je bilo

Ako razmisljam sebicno, radije bih da su manje gužve. Ali to za turizam nije dobro

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Ja sam bila prosle godine do 15.8 na moru i bili su vecinom domaci.
    Cak je i istralnadia bila poluprazna.
    Jako je malo bilo stranaca ..barem po parkingu tamo.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Misli se na uvrštavanje na listu rizičnih zemalja, zbog čega se turisti vraćaju u matične zemlje i prije kraja godišnjeg da ne bi morali u karantenu.

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Njemacka je stavila Portugal na crvenu listu pa sada EU vrsi pritisak na Merkel.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Lili, zao mi je zbog kolegice

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Prosle godine pred kraj 8-og smo završili na listi zemalja nakon koje se mora u karantenu pri povratku. Pol kampa su Slovenci koji su se svi samo spakirali i otišli doma navrat-nanos.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Nevena, da ima 10.000 smrti od cjepiva, mislim da bi cijepljenje stalo. Ja sam za naš slučaj pitala djetetovog hematologa i pulmologa na zadnjim kontrolama na proljeće, kontaktirala šk. medicinu i stav je bio da nije nužno da se cijepi zbog samih njenih dijagnoza, ali da bi bilo dobro, odluka je naša, ono nije obavezno. A zašto "žurim" - zato jer se bojim da će delta bit aktualnija prije široko dostupnog cijepljenja djece u 9.-me (danas je Capak izjavio da će nuditi cijepljenje djeci u 9.-me), bojim se da će prekinut i ovu turističku sezonu, a u po člancima s neta - znači, ništa stručno, nego novinski članci, piše da su kod te delte isto i kod djece primijećeni teži oblici. Nadam se da će cijepljenje proći OK.
    o tome je jucer laprdao dekan nepriznatog med fakulteta u puli, zajedno s ostalim antivakserima

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I meni je sestra rekla za slučaj cjepljenog,sportskog čovjeka koji je umro nakon vakcine

Prošle godine je općenito bilo manje stranaca,pa i naši su puno manje putovali
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 30.06.2021. at 06:17

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Je bilo općenito manje stranaca, jer nije bilo aviogostiju i velikih grupa gostiju iz Azije, ali bilo je gostiju iz Europe koji su dolazili autima. Kad smo 15.8. Završili na crvenoj listi, prijatelji u charter kompaniji su mogli samo cupati kosu i plakati: od svih 20 rezerviranih brodova, preko noći pali na dva. Od 6 mjeseci sezone uhvatili možda mjesec ipo, ako im se to opet dogodi mogu komotno ključ u bravu

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Tx, nama.bi za prije go.trebalo bas 3 tj inace ne stizemo, budemo onda nakon go..Valjda ce prije cjepivo nego delta. Cini se da ce bit slicno ko i prosle god, rastjeravanje turista i prije kraja 8-ga ako delta bukne.
    Nama je striktno napomenula da ispod 18 obavezno na 3tj. U RI. I svi smo tako naruceni, na tocno 3tj. Zasto je to u Ri tako me znam, nemam pojma jestu to sluzbene preporke ili oni tako rade jer im je lakse da imaju svu djecu u iste dane jer je na cijepljenju prisutan skolski lijecnik.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj In love prvotno napisa Vidi poruku
    Nama je striktno napomenula da ispod 18 obavezno na 3tj. U RI. I svi smo tako naruceni, na tocno 3tj. Zasto je to u Ri tako me znam, nemam pojma jestu to sluzbene preporke ili oni tako rade jer im je lakse da imaju svu djecu u iste dane jer je na cijepljenju prisutan skolski lijecnik.
    U Zagrebu nije. Moja je ispod 18 i dobila je drugi termin nakon 6 tjedana. Onda smo ga zbog GO pomicali, pa će biti za 3,5 tjedna

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Početni su svi fajzeri bili na tri tjedna

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne znam jeli taj podatak o smrti fake news ili nije. Vidim da su ga fakt chackeri dematirali. ALi oni su na pocetku tako i demantirali da je virus potekao iz labaratorija a ne od sismisa, pa sad godinu dana kasnije se ipak smije reći da je možda ipak potekao iz labaroatorija a ne od šišmiša.
    Kad smo već kod smrti, kolega od moga bratića, 40 + godina je umro dva tjedna nakong Pfizera, dakle vremenski povezano sa cjepivom. Nitko ne istražuje. Rekli su srčani udar i to je to. Dosta je tih smrti od srčanog udara vremenski povezanih sa cijepljenjem.
    Ovaj prof Pavelić je upozorio na potencijalne opasnosti, rekao da treba istražiti detaljnije prije nego se nastavi sa ovako masovnim cijepljenjem. rezultat da je smijenjen, da laprda i dobio titulu anitvaksera. Umesto da se potiču različita mišljenja, stavovi, argumenti, javna rasprava, diskusija, oni se zatiru u početku. Nema javne rasprave. A stvari nikad nisu crno bijele...

Sve u svemu,sretno svima na cijepljenju i držim fige da prodje sve ok. No, ja ću ipak malo pričekati.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

https://dap.ema.europa.eu/analytics/saw.dll?PortalPages

Ovdije sam našla neke podatke (za onoga koga zanima) samo su razbacani po vrstama cjepiva, dobi, spolu, pa treba malo zbrajati. Nisam zbrajala, ne znam da li se poklapaju sa tih cca 10.000 koji se spominju a koji fakt chackeri dematiraju.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ovaj prof Pavelić je upozorio na potencijalne opasnosti, rekao da treba istražiti detaljnije prije nego se nastavi sa ovako masovnim cijepljenjem. rezultat da je smijenjen, da laprda i dobio titulu anitvaksera. Umesto da se potiču različita mišljenja, stavovi, argumenti, javna rasprava, diskusija, oni se zatiru u početku. Nema javne rasprave. A stvari nikad nisu crno bijele...
    Dotični prof je već godinama bio poznat po, u najmanju ruku dvojbenim izjavama i istraživanjima, i već se i ranije diskreditirao.
    Zapravo, iznenadilo me da uopće daje izjave za javnost, mislila sam da se povukao.

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Link vodi na stranicu gdje su popisani antidepresivi... Ili ja nesto krivo gledam

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Kako sad stoji Azija? Znam da Azijati puno vole putovati, kakva su njima ograničenja?

Ja se nadam da će nam cijelo ljeto biti ovakvo, a neka nastavi i jesen. Dosta je bilo

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kako sad stoji Azija? Znam da Azijati puno vole putovati, kakva su njima ograničenja?

Ja se nadam da će nam cijelo ljeto biti ovakvo, a neka nastavi i jesen. Dosta je bilo
    Mislim da imaju neka ograničenja jer sam prošli vikend bila na Plitvicama i nije bilo nijednog Azijata, inače Plitvice vrve od njih.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Munkica prvotno napisa Vidi poruku
    Link vodi na stranicu gdje su popisani antidepresivi... Ili ja nesto krivo gledam
    Mene isto ne baca link, navode se disorderi za skupine male djece koja se jos ni ne cijepe.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mene isto ne baca link, navode se disorderi za skupine male djece koja se jos ni ne cijepe.
    sad kad kliknem na moj link i meni to daje. Ne znam zašto, prvi put mi nije na to bacalo.

na ovom linku pod slovom C stoje ta sva covid cjepiva, pojedinačno

https://www.adrreports.eu/en/search_subst.html#

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

I čuvena perspektiva:
    Worldometer kaže: oko 47 miliona stanovnika Evrope preležalo koronu. Od njih milion i sto su mrtvi.
    Ourworldindata kaže: vakcinisano 305 miliona stanovnika Evrope bar jednom dozom. Prema neveninom worst case scenariju koji nije nigde potvrđen- umrlo deset hiljada ljudi.

Milion od korone naspram nepotvrđenih deset hiljada od vakcine.
    Pri tome je zvanično obolelih od korone šest puta manje nego vakcinisanih.
    Neka je pravi broj obolelih od korone puno veći, čak i u najgorem antivakcinaškom nepotvrđenom scenariju ispada da je minimalno sto puta bezbednije dobiti vakcinu nego koronu.

I zaboga miloga, ja baš nisam grammar nazzi, ali ako već mislimo da znamo posao epidemiologa, red bi bio da svi znamo da reč glasi "labOratorij/a" a ne labaratorij... Stvarno kako ljudi u nekim stvarima ne znaju da se zaustave?
    Da li vi tako i kod frizerke i manikirke i pekarke i automehaničara i električara inače znate svaki posao bolje od njih pa ih ispravljate i učite kad vam zatrebaju? Ja evo ne, gledam da se ne petljam previše u ono gde ni nazive ne znam.
    Posljednje uređivanje od pulinka : 30.06.2021. at 13:44

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Jos uvijek ne razumijem poantu posta. Cjepiva imaju nuspojave. To nitko ne osporava.

Evo i onda i linka na ibuprofen s daleko vise prijavljenih nuspojava nego Janssen cjepivo. Da, lijekovi i cjepiva imaju nuspojave.
    https://dap.ema.europa.eu/analytics/...%22&P3=1+19595

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A zašto misliš Pulinka da bi se ljudi trebali zaustaviti u preispitivanju nečega što ubrizgavaju u svoje tijelo?
    TO se zove jednoumlje.
    Postoji more stručnjaka, doktora, znanstvnika, nobelovaca koji ne podržavaju službeni narativ. Svi redom su diskreditirani, antivakseri, teoretičari zavjere, i progonjeni. Zašto? Zašto ih se ne pozove na javnu televiziju na sučeljavanje? I oni su stručnjaci. To što ti za njih nisi čula u medijima ne znači da ne postoje. Samo nemaju pristup medijima.
    Ti znaš samo jednu stranu, ovo što ti serviraju u medjima. POstoji i druga strana. Mada ti za nju nisi čula.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, lijekovi i cjepiva imaju nuspojave.
    https://dap.ema.europa.eu/analytics/...%22&P3=1+19595
    U pravu si. Samo ibuprofen uzimaš kad si bolestan, a cjepiva daješ zdravim ljudima kao preventivu, profilaksu.

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Svi redom su diskreditirani, antivakseri, teoretičari zavjere, i progonjeni. Zašto? Zašto ih se ne pozove na javnu televiziju na sučeljavanje? I oni su stručnjaci.
    Imati misljenje ne znaci da si strucnjak. Misljenje nije cinjenica.

Apropos Nobelovca… jos jedan fake news.
    https://www.google.com/amp/s/mobile..../idUSL2N2ND0WS

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Moja 13-godišnjakinja je cijepljena 1. dozom Pfizera, pratim nuspojave pa ću javiti. Naš razlog cijepljenja je jer je kroničar, astmu ima. Cijepila se na Velesajmu, pitali su koji je razlog cijepljenja. Više se bojim druge doze jer, ako sam dobro guglala, upala srčanog mišića ide 3-5 dana nakon 2. doze, a tad ćemo biti možda daleko od bolnica, a vidjet ćemo, možda malo i odgodimo put.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Apropos Nobelovca… jos jedan fake news.
    https://www.google.com/amp/s/mobile..../idUSL2N2ND0WS
    A zašto ti više vjeruješ Reuters Fact Check team-u nego nobelovcu. Od kuda znaš tko stoji iza njih. Neki stručnjaci isto koji imaju neko mišljenje. TI si poklonila povjerenje njima, u redu je to. Ja ću se npr. prikloniti nobelovcu i njegovom stručnom mišljenju.

Ali ok, neću više ulaziti u raspravu, jer nije mi cilj nikome ništa dokazati. U redu mi je da svatko ima svoje mišljenje i da različitim stručnjacima poklonimo povjerenje. Ali količina cenzure i zabrane različitih mišljenja (stručnih) u ovoj korona krizi je zaista prevelika.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

To što ti za njih nisi čula u medijima ne znači da ne postoje. Samo nemaju pristup medijima.
    Ti znaš samo jednu stranu, ovo što ti serviraju u medjima. POstoji i druga strana. Mada ti za nju nisi čula.
    Vrlo je naivno misliti da se radi o ljudima za koje pobornici cijepljenja nisu culi. Jos naivnije je tvrditi da ne dopiru da obicnih ljudi zato sto nemaju pristup medijima. Jer se takvi sluze drustvenim mrezama koje su kudikamo plodnije tlo na kojem ce njihove rijeci dobiti gotovo neoborivu snagu.

Istina je da su ljudi koji su cvrsto uvjereni u prednosti cijepljenja nad necijepljenjem vrlo dobro upoznati s ljudima koji se cijepljenju protive, kao i njihovim "argumentima" i da su upravo zbog toga jos sigurniji po tom pitanju.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kaić, o cijepljenju djece:
    Upitan kad bi krenulo eventualno masovnije cijepljenje djece, odgovara:
    “Mi tijekom srpnja očekujemo od EMA-e izvještaj o sigurnosti primjene cjepiva kod djece mlađe od 16 godina. Jer postoje neki signali da kod mladih ljudi cjepivo izaziva upalu srčanog mišića. Istina, najčešće blagu, ali ne znamo koliki je rizik zapravo. Čekamo da netko tko ima sve te informacije to analizira pa ćemo onda donijeti preporuku. Još nismo izdali peporuku da se ide u sustavno cijepljenje djece”.

Posljednje uređivanje od vertex : 30.06.2021. at 15:27

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

A zašto ti više vjeruješ Reuters Fact Check team-u nego nobelovcu. Od kuda znaš tko stoji iza njih. Neki stručnjaci isto koji imaju neko mišljenje.
    Jedno je misljenje, a drugo su argumenti i dokazi. Potpuno nebitno je tko stoji iza Fact Check teama. Bitno je cime tko utemeljuje svoje tvrdnje. Samo zato sto je netko nobelovac ne znaci bas nista ukoliko svoje tvrdnje temelji na poluinformacijama, lazima i nedokazanim tvrdnjama.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

A zašto misliš Pulinka da bi se ljudi trebali zaustaviti u preispitivanju nečega što ubrizgavaju u svoje tijelo?
    TO se zove jednoumlje.
    Postoji more stručnjaka, doktora, znanstvnika, nobelovaca koji ne podržavaju službeni narativ. Svi redom su diskreditirani, antivakseri, teoretičari zavjere, i progonjeni. Zašto? Zašto ih se ne pozove na javnu televiziju na sučeljavanje? I oni su stručnjaci. To što ti za njih nisi čula u medijima ne znači da ne postoje. Samo nemaju pristup medijima.
    Zato što ili nemaju znanje ili nemaju više mentalno zdravlje.

Oni koji imaju i znanje i zdravlje sve vreme se bave, kako ti kažeš, preispitivanjima.
    Inače te baze prijavljenih mogućih nuspojava ne bi nikad ni videla jer ne bi postojale.

Kakav službeni narativ?
    Ja sam ti navela gole cifre i zaključak koji iz njih sledi, kakav tu narativ može postojati?

Ako mi kažeš da su cifre "nameštene", zašto onda tvoje cifre nisu "nameštene"?
    Baš simpatično kako antivakceri selektivno prihvataju ili ne prihvataju zvanične podatke, kad im koji kako odgovara...
    Posljednje uređivanje od pulinka : 30.06.2021. at 15:30

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Takodjer od jednog nobelovca bi covjek ocekivao da svoje znanstvene spoznaje prezentira u strucnim krugovima i putem strucnih clanaka, a ne neukom puku putem youtube kanala i drustvenih mreza.

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Pa zato sto to nije rekao.
    Ako se priklanjas nobelovcu, bar provjeri sto je stvarno rekao on, a ne neka fejsbuk forvardusa.
    https://www.rtbf.be/info/dossier/fak...el?id=10764833

Evo njegovog intervjua. Rekao je da cjepivo indirektno moze uzrokovati (ne da i uzrokuje!) nastanak novih sojeva jer antitijela ce: a) ubiti virus ili b) natjerati virus da mutira kako bi se prilagodio novonastalim uvjetim u organizmu. Sve sto govori je legitimno. Nigdje ne govori da je cjepivo stetno i lose.
    Uostalom, svake godine se razvijaju nova cjepiva za gripu zbog nastanka novih sojeva. Nista novo niti senzacionalno.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa evo sam vam gore kopirala služebni narativ za djecu, zapravo je sasvim u skladu s pitanjem "zašto žuriti cijepiti djecu" i pokazuje da to pitanje nije glupo.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Pa evo sam vam gore kopirala služebni narativ za djecu, zapravo je sasvim u skladu s pitanjem "zašto žuriti cijepiti djecu" i pokazuje da to pitanje nije glupo.
    Naravno da nije glupo, dapače sasvim razumno.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku

Ali nevena nije počela od tog narativa.
    Sa druge strane ako se kopira iz članka onda je fer kopirati do kraja.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mislila sam na ovo:
    "Početkom ovoga tjedna, podsjetimo, zamjenica ravnatelja HZJZ-a Ivana Pavić Šimetin izjavila je kako će, ako to bude potrebno, najesen cijepiti i čitave razrede djece. Ako netko od roditelja ima želju da se njegovo dijete cijepi, istaknula je Pavić Šimetin, može to učiniti, no zasad se, objasnila je, ne ide u organizirano cijepljenje djece. Prvo, praznici su pa bi dosta teško bilo okupiti djecu i učenike, a razlog leži i u tomu što kod kod djece ili nema simptoma ili su jako blagi te u svijetu ima puno više iskustva u cijepljenju odraslih nego kod djece.

– Do početka godine ćemo sve pripremiti, proučiti literaturu i ako bude nešto organiziranije, to će biti na jesen. Ako će biti pokazatelja da treba cijepiti svu djecu, to će se raditi u školama, s cijelim razredima, kao i sa svakim drugim cjepivom, objasnila je prije dva dana."

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ako sam dobro shvatila, državni Zavod za javno zdravlje bi vakcinaciju onda organizovao kao obaveznu? Ukoliko jel, se vakcina pokaže dovoljno bezbednom?

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa nije, počela je s pitanjem. Pitanje je na mjestu. Njene izvore ne znam i nisam ih proučavala. Uostalom, i loši izvori mogu problematizirati stvari koje treba problematizirati. Loše je i neznanstveno da se validna pitanja odbacuju zato što eventualno i neki bizarni likovi nešto govore na tu temu.
    Posljednje uređivanje od vertex : 30.06.2021. at 15:45

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Ako sam dobro shvatila, državni Zavod za javno zdravlje bi vakcinaciju onda organizovao kao obaveznu? Ukoliko jel, se vakcina pokaže dovoljno bezbednom?
    Ne, i dalje dobrovoljno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •