Stranica 263 od 383 PrviPrvi ... 163213253261262263264265273313363 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 13,101 do 13,150 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Ne, i dalje dobrovoljno.
    Ali druge vakcine koje se daju "u školama, sa celim razredima" su kalendaru vakcinacije i obavezne su.
    Mislim organizovaće po rezredima i školama masovku za svako peto-šesto dete koje bi dobrovoljno roditelji hteli da vakcinišu?
    I kamo tu onda pregled i mišljenje pedijatra?
    Tako ispada još manje bezbedno...
    I prilično traćenje resursa, što ljudi što vakcina.
    Posljednje uređivanje od pulinka : 30.06.2021. at 15:51

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Pa nije, počela je s pitanjem. Pitanje je na mjestu. Njene izvore ne znam i nisam ih proučavala. Uostalom, i loši izvori mogu problematizirati stvari koje treba problematizirati. Loše je i neznanstveno da se validna pitanja odbacuju zato što eventualno i neki bizarni likovi nešto govore na tu temu.

Pitanje je na mestu, i dobila je pristojne odgovore na njega.
    Niko nije odbacio njeno pitanje, nego je ona odbacila svaki odgovor kao validan, na osnovu svojih izvora.
    Odatle i kritika izvora.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

To za cijepljenje po školama je nešto usput rečeno, ne znam koliko je razrađeni plan, a i ne zamaram se baš, puno toga se govori s raznim motivacijama.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne mogu na sve odgovoriti, ali ovo zadnje pulinkino o mojim izvorima. Jedini moj izvor je bio ta evropska baza podataka o suspektim slučajevima smrti i ozbiljnim posljedicama nakon cjepiva. Ali prihvaćam da to smatraš ne validnim izvorom. ja ga smatram validnim.
    I munkica ne čitam neke tamo forvarduše sa face-a. nemoj me vrijeđati, nisam ni ja tebe.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Ako sam dobro shvatila, državni Zavod za javno zdravlje bi vakcinaciju onda organizovao kao obaveznu? Ukoliko jel, se vakcina pokaže dovoljno bezbednom?
    Ne, pa nije ni odraslima obavezna. Ja sam shvatila da bi napravio organizirani 'cijepi se' push kao i prema zdravom odraslom stanovnistvu, na dobrovoljnoj osnovi. Ako se na to odluce.

Mislim, cijepe sada i po firmama iz hzjz, nitko ne prica da je to gubitak resursa.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 30.06.2021. at 16:02

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ali druge vakcine koje se daju "u školama, sa celim razredima" su kalendaru vakcinacije i obavezne su.
    Mislim organizovaće po rezredima i školama masovku za svako peto-šesto dete koje bi dobrovoljno roditelji hteli da vakcinišu?
    I kamo tu onda pregled i mišljenje pedijatra?
    Tako ispada još manje bezbedno...
    I prilično traćenje resursa, što ljudi što vakcina.
    Ni obavezni cijepljenje se vise ne provodi po skolama tj. provodi se u ordinacijama skolske medicine.
    Tako da posve sigurno nece biti organizirana nikakva masovka po razredima.
    Posebno jer je potpuni dobrovoljno , i tako ce sigurni biti jos dosta vremena.
    Posljednje uređivanje od sirius : 30.06.2021. at 16:08

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Ne, pa nije ni odraslima obavezna. Ja sam shvatila da bi napravio organizirani 'cijepi se' push kao i prema zdravom odraslom stanovnistvu, na dobrovoljnoj osnovi. Ako se na to odluce.
    Ma da, ali baš mi je to, ono, fantaziranje, bez uvrede..
    Pa odrasli ljudi se odlučuju na vakcinaciju sukcesivno u toku nekoliko meseci, promenili su mišljenje hiljadu puta, uklapali kad im je zgodno ili kad prođe 6 meseci od preležane bolesti. A sad bi trebalo da u jednom (dva, tri?) navratu odluče definitivno hoće li ili neće decu vakcinisati?
    To mi je onako, baš loša propaganda vakcinaciji.
    (I loše organizovano logistički, rekla bih, ali moguće je da u toj proceni grešim).

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Ni obavezni cijepljenje se vise ne provodi po skolama tj. provodi se u ordinacijama skolske medicine.
    Tako da posve sigurno nece biti organizirana nikakva masovka po razredima.
    Posebno jer je potpuni dobrovoljno , i tako ce sigurni biti jos dosta vremena.

Znači, tako je kako sam procenila, fantaziranje?
    Opet, baš loša propaganda vakcinaciji, sa moje tačke gledišta...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim, nije obavezno, ali je realno život otežan i bit će otežan onima koji se nisu cijepili - beskonačna testiranja za sve živo su izgledna, na trošak pojedinca. U tom smislu push postoji već i sada, za zdrave odrasle. Ali, nije obaveza i možeš se odlučit stalno se testirati za sve živo ako se nikako ne želiš cijepiti - testiraj se za ovaj event, za onaj event, pa samoizolacija za ovo, pa za ono. Sigurno će i i počet push djelatnika jednih na druge - zašto bi jedni snosili rizik cijepljenja, a drugi stalno po samoizolacijama... bit će tu psihološkog pusha i ne možeš zadovoljit obje strane. Još ni ne zna nitko kako će išta od toga izgledati, vidjet ćemo kako će se zavrtit kovid lutrija.

Mislim, meni osobno je šokantno koliko možeš duboko past zbog jedne afere - mislim na Hancocka, brit. ministarstva zdravstva, kojemu su spočitnuli ljubakanje u uredu dok su bila na snazi pravila soc. distanciranja, a on i ta vjerojatno još i cijepljeni. Ko što svojedobno nisam mogla vjerovati Amerikancima i jel sad toliko bitno jel se Bill seksao s onom Monicom ili ne, nije mi bilo jasno to povećalo - zašto je to za naciju bitno. Ali, ljudi su bijesni, jer su mjere vjerojatno i kod njih bile nelogične, a i teško je sve napravit logičnim i pravednim u ovom ludilu - pa tipa ljudi su poludili koji su morali smanjiti broj osoba na ispraćajima na xy i imat virtualne sprovode možda i unatoč cijepljenju (ne znam, pokušavam shvatit što se dogodilo), dok se tamo neki accountable high classer ljubaka po uredima kao da se to njega ne tiče. A ono... penaliziran zbog dodira. Ali, sve je to ljudska rasa već prošla - od gubavaca, do strave s Černobilom gdje nisi mogao se oprostit sa svojim umirućim najmilijima i bili su zabetonirani i nisi ni njima mogao organizirat sprovod kako si htio zbog zračenja, koje je jednako apstraktno na prvu ko virus. Ekipe koje su sanirale Černobil odlazile tamo očekujući kataklizmu, kad ono proljeće u punom jeku, priroda buja, a sad tu neko zdračenje.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne znaju još kako bi se to provodilo, tko bi cijepio, dal školska, dal punktovi, ništa se trenutno ne zna. Iskreno sumnjam da će bit masovnog cijepljenja razreda, da će ljudi na to pristajat. Opet, ako dođe preporuka, možda se ulovi po njih par po razredu na taj način. Možda više kod srednjoškolaca koji će više osjetit koliko im je svijet ograničeniji (i realno, skuplji) ako se ne cijepe.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj nevena prvotno napisa Vidi poruku
    Ne mogu na sve odgovoriti, ali ovo zadnje pulinkino o mojim izvorima. Jedini moj izvor je bio ta evropska baza podataka o suspektim slučajevima smrti i ozbiljnim posljedicama nakon cjepiva. Ali prihvaćam da to smatraš ne validnim izvorom. ja ga smatram validnim.
    I munkica ne čitam neke tamo forvarduše sa face-a. nemoj me vrijeđati, nisam ni ja tebe.

Nemoj okretati moje reči, jer nisam ni ja tvoje, bar ne namerno.
    Ako je taj izvor validan (meni jeste), onda zašto ljudi koji su ga napravili nisu validni? To su ti koji se "vrte po medijima i serviraju nam podatke". Oni su napravili taj izvor.
    I opet, ako je taj izvor validan, zašto nije validan bilo koji od ona dva koja sam navela, worldometer ili ourworldindata?
    To su obični, laički, svima dostupni sajtovi, ali temelje se na zvaničnim podacima pojedinačnih država i do sad nisu nešto posebno diskreditovani, koliko znam.
    I sa njih sam ja izvela sasvim obične, matematičke zaključke, kakve možeš i ti da izvedeš, o rizičnosti vakcinacije naspram rizičnosti oboljevanja. I odatle donosim svoje zaključke o bezbednosti vakcina. Sa tim što uvek imam u vidu da nuspojave vakcina itekako postoje.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Evo ja cu vrlo nepopularno, al otvoreno u glavu reci da svoju "full zdravu" djecu necu cijepiti ovim jos do kraja "neispitanim" cjepivom (iako smo se svi mi odrasli iz obitelji cijepili) osim ako ne postane obvezno,a to vjerujem da nece jos dugo godina.
    Postujem svaciji izbor i odluku. Svatko zna najbolje za svoje dijete.

Ina33, sretno maličkoj i da prodje bez nuspojava!
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 30.06.2021. at 16:25

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Novinari postavljaju takva pitanja da iz njih mogu napraviti vrišteće naslove.

Osobno za sada ne vidim apsolutni nikakve beneficije i pogodnisti cijepljenih. Obzirom da ne vidim povlastice za cijepljene tesko da se moze govoriti o bilo kakvom pritisku i diskriminaciji necijepljenih. Za sad .

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Novinari postavljaju takva pitanja da iz njih mogu napraviti vrišteće naslove.

Osobno za sada ne vidim apsolutni nikakve beneficije i pogodnisti cijepljenih. Obzirom da ne vidim povlastice za cijepljene tesko da se moze govoriti o bilo kakvom pritisku i diskriminaciji necijepljenih. Za sad .
    Ja vidim, prolazak granice npr. bez testova, ne slanje u samoizolacije - neka djeca su usred ljeta po x puta u samoizolaciji po 2 tjedna, teško je to podnosit. Ljudi koji su imali dg. "vjerojatni covid" i bili u SI već jednom, sad im se to više ne pika. Ima toga. Meni je prelazak granice izazvao osjećaje euforije, neka naznaka starog života. Ima i onih nekih druženja bez maski - oni "probni tulumi". To su još uvijek većinom naznake, ali evo, meni je konkretan prelazak granice bez testa bio nešto što sam percipirala kao prednost / pogodnost / jednostavniji modus.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 30.06.2021. at 16:32

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kako smo na poslu openspejsaši i većina su cijepljeni, oni koji nisu cijepljeni suočavaju se s pitanjima "kako", "zašto" od kolega i vjerojatno osjećaju pritisak (a cijepljenje je bilo organizirano od strane firme i nisu morali ništa puno proaktivno radit, ajmo reć, samo poslat mejl), pokušavam se stavit u njihovu kožu kako je njima sad, bit u manjini i još ih se poimence zna. Ne znam konkretno niti kako će se prema tome postaviti pravo i GDPR, mislim da GPDR sad za taj konkretni med. podatak otpada ili će otpasti.

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

evo ina33 da ti odgovor kao ne cijepljena u openspace radnom okruženju.
    Ono što je bio moj razlog za ne cijepljenje je samo moj , ne osjećam nikakav pritisak niti neku diskriminaciju zbog moje odluke, isto tako niti cijepljeni .
    Od kad je počela cijela ova strka bili smo u kontaktu s puno ljudi, veliki protok. Nitko od nas nije završio u izolaciji niti se zarazio.
    Da li samo svi u uredu imamo dobar imunitet ne znam.
    Vrlo vjerovatno ne cijepljeni u tvojoj firmi niti ne razmišljaju o tome ili ih to muči, jer bi se onda popustili zbog pritiska.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja bih rekla da u mojoj razmišljaju, jer sam primijetila da se kolege koji se nisu cijepili ispričavaju i objašnjavaju, premda ih nitko ništa ne pita. U debeloj su manjini, a svi pričaju o cijepljenju kao da se podrazumijeva, pa se onda dogode nelagodne situacije da netko krene objašnjavati.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Evo ja cu vrlo nepopularno, al otvoreno u glavu reci da svoju "full zdravu" djecu necu cijepiti ovim jos do kraja "neispitanim" cjepivom (iako smo se svi mi odrasli iz obitelji cijepili) osim ako ne postane obvezno,a to vjerujem da nece jos dugo godina.
    Postujem svaciji izbor i odluku. Svatko zna najbolje za svoje dijete.
    Evo i ja ovo potpisujem

Nadam se da ce korona postati prošlost prije nego dođe do toga da se i djeca od 3 god na dalje moraju obvezno cijepiti

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Da li stvarno možemo od sutra slobodno putovati Evropom sa digitalnom putovnicom? Mi cijepljeni.
    Stvarno ozbiljno razmišljam da isprobam već sutra na dvije meni najbliže zemlje.
    Zašto? Jer mogu. Ne trebam veći, ni razumniji razlog
    Hoću li?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

U slo mozes jos i od ranije, al provj uvjete, mora proc 14 dana od pfizera2, a za astru 3 tjedna od prve doze
    Posljednje uređivanje od ina33 : 30.06.2021. at 19:05

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Znam za Sloveniju. Sanjam Italiju bez testa. Come prima...

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

U Italiju možeš od 21.6. bez testa ako si cijepljena s dvije doze.

http://www.mvep.hr/hr/konzularne-inf...talija,53.html

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ovo cjepljenje bez naručivanja. Kada je druga doza, nakon koliko? Za Zagreb pitam. I koje cjepivo?

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Cjepivo ne moze postati obavezno prije nego sto istekne privremeno odobrenje i cjepivo postane potpuno odobreno. Gledala sam nekad prije koji su kriteriji za taj proces, ali zaboravila sam detalje. Svakako, na srecu, ima dovoljno zainteresiranih kandidata da bar brojcano sve stima. Vremenski, mislim da je rijec o dvije godine.

Kao roditelja djece cijepljene obaveznim cjepivima, redovno cijepljene protiv influenze i trenutno premladim za cijepljenje protiv covida, stvarno me zanima sto se to tocno ocekuje od ispitivanja i koje su to brojke koje zvuce sigurnije od drugih, a da se trenutno ocekuju. Sva cjepiva koja su trenutno na bilo kojem kalendaru cijepljenja imaju zabiljezene nuspojave i navedenu vjerojatnost nepozeljnih situacija, ukljucujuci i smrt. (I dalje je dozvoljeno, a i pozeljno, prijavljivati sve nuspojave tako da se i ti podaci redovito mijenjaju.)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo cjepljenje bez naručivanja. Kada je druga doza, nakon koliko? Za Zagreb pitam. I koje cjepivo?
    Evo friška info - sin je jučer bio u Domu sportova bez naručivanja, cijepili su samo Pfizerom (a za njega, zbog dobi, i dolazi u obzir samo Pfizer). Rečeno nam je da na drugu dozu dođe za točno tri tjedna. Blesavo je što mu nisu tamo odmah dali termin, nego sam ga morala naknadno telefonski naručiti (a i do te informacije sam došla slučajno, jer sam povukla za rukav čovjeka u bijeloj kuti koji se muvao onuda - inače im organizacija nije baš vrhunska, prilično su smotani). Na telefonu su mi rekli da je za Pfizera prihvatljiv termin druge doze nakon 3-6 tjedana.

Bilo kako bilo, on je svoj termin dobio za točno 3 tjedna, i drago mi je da će to riješiti prije ljetovanja.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Evo i telefona za naručivanje (a rekla bih i za sve ostale informacije): 0800-8804

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Evo i telefona za naručivanje (a rekla bih i za sve ostale informacije): 0800-8804
    Puno ti hvala

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I moju 13-godišnjakinju su preko šk medicine sad u ZG naručili za točno 3 tjedna (Velesajam), mislim da sad općenito ubrzavaju u utrci s deltom i jeseni. Prva doza zasad prolazi uneventful (cijepljena jučer u 11 h, zasad samo ruka diskretno), nadam se da će tako i ostati. Druge se više bojim, ali što je - tu je.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 01.07.2021. at 10:33

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Evo friška info - sin je jučer bio u Domu sportova bez naručivanja, cijepili su samo Pfizerom (a za njega, zbog dobi, i dolazi u obzir samo Pfizer).
    A....da li zna da li je i za naručene koji su dolazili na 2. dozu bio isto samo Pfizer ili i AZ? Jesu li bila dva-tri reda možda?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Valjda ono koje si prije uzela.
    Moj veliki druga doza fajzer

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

I moju 13-godišnjakinju su preko šk medicine sad u ZG naručili za točno 3 tjedna (Velesajam), mislim da sad općenito ubrzavaju u utrci s deltom i jeseni. Prva doza zasad prolazi uneventful (cijepljena jučer u 11 h, zasad samo ruka diskretno), nadam se da će tako i ostati. Druge se više bojim, ali što je - tu je.
    Ma ne trebaš se bojati ni 2. doze. Ja 2. dozu doslovce ko da nisam ni primila.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj flori prvotno napisa Vidi poruku
    A....da li zna da li je i za naručene koji su dolazili na 2. dozu bio isto samo Pfizer ili i AZ? Jesu li bila dva-tri reda možda?
    Meni se čini da su tamo samo Pfizerom cijepili, ali nisam 100% sigurna.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

https://www.24sata.hr/sport/stigao-b...ao-uefu-771236

Što se tiče cijele Škotske, navodi se kako je ukupno registriran 1991 slučaj zaraze korona virusom, od čega je 1294 zaraženih osoba bilo u Londonu na utakmici protiv Engleske. Nadalje, otkako se igra Euro u Škotskoj je pozitivno 32 tisuće ljudi.

Nama se prijeti krajem turističke sezone, a tu se nogomet igra nevezano uz zaražene navijače. Koji će poslije ići po cijeloj Europi doma.
    Dvoličnost?

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ma ne trebaš se bojati ni 2. doze. Ja 2. dozu doslovce ko da nisam ni primila.
    Nas cetvoro smo svi imali temperaturu, slabost, groznicu, nakon 2. doze.
    Namestili smo da idemo na odmor nakon njihove vakcinacije (17. primili, 18. i 19. bili 'bolesni' a 21. otisli na put), tako da nisu trenirali te nedelje, osim planinarenja.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ma znam kli kli i ja sam se bojala te 2.doze jer je velika vecina imala reakciju nakon nje, ali sam htjela inu utjesit da postoje i ljudi bez nuspojava na 2.dozu. Mozda upadne malena u tu grupu.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Meni je nakon prve i druge doze bilo isto. Oba puta 'bolesna'. Ništa strašno u biti, klasične nuspojave, ali ono, oba puta isto, nije da mi je druga bila gora od prve ili obrnuto.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Veliko dijete se cijepilo 1. dozom bez narudžbe, u Lucijanki nikakva gužva. Odmah su joj isprintali termin 2. doze za grad u kojem će u tog datuma biti.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sta se zbiva s djecom 13 god koja ulove koronu nakon 1. doze zna li ko? ja se bojim da sam ja ulovila deltu, temp 38, nos curi, izrazito kihanje, bol glave. Od pocetka simpt. 2 dana, mislim se sutra pocastit brzim antigenskim pa dalje vidjet.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Nemoj odmah na deltu. Možda te kakav klima uređaj dokusurio.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Nemoj odmah na deltu. Možda te kakav klima uređaj dokusurio.
    Vrlo lako moguce moj doma jer radim od doma, u spavacoj tj sad radnoj nemam klime pa sam taj u dnevnoj frljila na 17 i maks ventilacije da probije prema spavacoj. Al moram znat, ukucani i tako. Ja se nisam ponasala drugacije nego prije, al ako je 40 posto zaraznija mozda sam.je stvarno i pobrala negdje.

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sta se zbiva s djecom 13 god koja ulove koronu nakon 1. doze zna li ko? ja se bojim da sam ja ulovila deltu, temp 38, nos curi, izrazito kihanje, bol glave. Od pocetka simpt. 2 dana, mislim se sutra pocastit brzim antigenskim pa dalje vidjet.
    Nije baš dijete nego sasvim odrasla osoba. Moj muž je dobio koronu cca 10 dana nakon prve doze (Pfizer). Blagi simptomi, osjećaj kilavosti, bez temp, bez gubitka okusa/mirisa. Bio je prokomentirao kako bi pomislio da je korona da nije cijepljen. Mene uhvatio neki špurijus, kolega nam dobavio kućni test kojeg je kupio vani (kod nas ih onda nije još bilo) i bingo, pozitivan. Dr. je poslala na PCR muža, sina (on je tjedan dana ranije bio nešto umoran i odspavao je popodne) i mene (ja sam u tom periodu bila u samoizolaciji zbog situacije na poslu, par puta me zaboljela glava). Muž i sin pozitivni, ja negativna. Mislim da smo sinu u zadnji čas ulovili pozitivan test (on inače ima astmu u remisiji, korona bi mu potpuno prošla ispod radara da nisam prvo istestirala muža kućnim testom).

Najstarija u istom periodu bila u samoizolaciji, testirana zbog bolova u sinusima, negativna. Nekih mjesec i pol kasnije napravila sam serološki sebi i A., negativne. (iako sam uvjerena da mi je kontakt ostavio neku imunost, nismo se uopće izolirali međusobno u stanu.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Tx! Koliko se ceka pcr privatno zna li ko? Pise na co 36 sati. Ja iznacena u sobu i strogo izolirana, nema s muzem mile lale.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ina, ne znam jel to delta ili neki drugi virus, ali kod nas ti pola Vojvodine ima te simptome.
    Sestrina porodica cela imala, ona i muž vakcinisani, dete od 4g i beba od 3 meseca. Mala donela iz vrtića gde je sve pokosilo, imala je jedan dan temp. 38 C i simptome klasične prehlade, nos curi, glavobolja, kašalj dve nedelje. Beba bez temp., sline, kašalj, oboje dobili inhalacije, mala i atb.
    Sestra i njen muž samo glavobolja, zapušen nos, kijanje, bez puno kašlja, bez temperature.
    Nisu se testirali, niti je pedijatarka slala decu nit predlagala test odraslima.
    Jedino što meni baca sumnju na koronu je izrazita malaksalost odraslih, ono, po simptomima mala kijavica a oni oboje pregaženi par dana.
    Uglavnom, ono što vidim je da sva mala deca po selu kašlju, uporno i produktivno po dve nedelje. I česta komplikacija je upala uha. Odrasli isto kašlju više dana i baš onako, produktivno i uporno.
    Držite se, šta god da je, obično prolazi kao još jedna kašljava respiratorna infekcija.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Tx! Koliko se ceka pcr privatno zna li ko? Pise na co 36 sati. Ja iznacena u sobu i strogo izolirana, nema s muzem mile lale.
    Muzu je u labplus bio gotov isti dan.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Meni jučer liječnica školske medicine tvrdila da je i za djecu maknuta preporuka da druga doza ide točno za 3 tjedna. Nisam uspjela naći taj podatak pa sam vrlo sumnjičava...
    Kaže: ovu subotu prva doza, a druga krajem kolovoza kad se vratite s mora (idemo na otoke pa nisam sigurna da bi tamo uspjela uloviti 2. dozu)

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ina, ne znam jel to delta ili neki drugi virus, ali kod nas ti pola Vojvodine ima te simptome.
    Sestrina porodica cela imala, ona i muž vakcinisani, dete od 4g i beba od 3 meseca. Mala donela iz vrtića gde je sve pokosilo, imala je jedan dan temp. 38 C i simptome klasične prehlade, nos curi, glavobolja, kašalj dve nedelje. Beba bez temp., sline, kašalj, oboje dobili inhalacije, mala i atb.
    Sestra i njen muž samo glavobolja, zapušen nos, kijanje, bez puno kašlja, bez temperature.
    Nisu se testirali, niti je pedijatarka slala decu nit predlagala test odraslima.
    Jedino što meni baca sumnju na koronu je izrazita malaksalost odraslih, ono, po simptomima mala kijavica a oni oboje pregaženi par dana.
    Uglavnom, ono što vidim je da sva mala deca po selu kašlju, uporno i produktivno po dve nedelje. I česta komplikacija je upala uha. Odrasli isto kašlju više dana i baš onako, produktivno i uporno.
    Držite se, šta god da je, obično prolazi kao još jedna kašljava respiratorna infekcija.
    Bas sam i ja rekla ini, imali smo i mi. Donijela je kcer iz vrtica dva puta, a ja sam bila jedina s temperaturom 38 oba puta po 24h. Prvi put smo se testirali, drugi put mi se nije dalo. Svi cijepljeni, osim djece, ukljucujuci i svo vrticko osoblje.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj enela prvotno napisa Vidi poruku
    Meni jučer liječnica školske medicine tvrdila da je i za djecu maknuta preporuka da druga doza ide točno za 3 tjedna. Nisam uspjela naći taj podatak pa sam vrlo sumnjičava...
    Kaže: ovu subotu prva doza, a druga krajem kolovoza kad se vratite s mora (idemo na otoke pa nisam sigurna da bi tamo uspjela uloviti 2. dozu)
    Ma cek, ako.je kraj kolovoza to bi bilo i vise of 6 tjedana za pfizer, ne kuzim? Za koliko tjedana su vas narucili? Ja prvo nisam skuzila kad joj je 2. doza pa sam zvala, pa mi je neko tko se javio reko da je 6 tjedana preporuka zbog boljih antitijela i da ne mogu mijemjati, pa sam rekla al ne, pa ok, dali ste joj za 3 (skuzila sam tek tada 2 attach i datum 2. doze), pa mi je zena rekla to aplikacija sama izbaci, ako je stavila za 3 da ona to sama ne vidi, mislim da sam dobila nekog s hzjzj tko strika termine.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 02.07.2021. at 17:39

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Mojem su rekli da ako ne dobije 2.dozu Pfizera u toku od 6 tjedana, mora opet od početka. Riješeno je

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ma cek, ako.je kraj kolovoza to bi bilo i vise of 6 tjedana za pfizer, ne kuzim? Za koliko tjedana su vas narucili? Ja prvo nisam skuzila kad joj je 2. doza pa sam zvala, pa mi je neko tko se javio reko da je 6 tjedana preporuka zbog boljih antitijela i da ne mogu mijemjati, pa sam rekla al ne, pa ok, dali ste joj za 3 (skuzila sam tek tada 2 attach i datum 2. doze), pa mi je zena rekla to aplikacija sama izbaci, ako je stavila za 3 da ona to sama ne vidi, mislim da sam dobila nekog s hzjzj tko strika termine.
    Sutra bi trebala dobiti prvu dozu, za drugu jos ne znam nista. Da, po tom razgovoru sa sestrom, bilo bi to više od 6 tjedana i skroz sam zbunjena.
    Ako sam te dobro shvatila, tvoja kćer ima termin za 3 tjedna, a na tvoj upit su ti rekli da bi trebala za 6 tjedana. Kaos totalni....

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nas je dvoje u obitelji napravilo serološki test. I sve nam je negativno.
    Zar je zbilja moguće da do sada nismo došli u dodir sa korona virusom? Ono, zbunjena sam, ima netko neku ideju ili objašnjenje.
    Ja sam bila uvjerena da će oba nalaza biti bar dio pozitivna.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •