Moj je u srednjoj bio u razredu s nekim klincima s kojima se igrao ko beba,a na faksu se ponovo upoznavali s klincima iz osnovne,mada ima ih puno i iz njegove srednje
Moj je u srednjoj bio u razredu s nekim klincima s kojima se igrao ko beba,a na faksu se ponovo upoznavali s klincima iz osnovne,mada ima ih puno i iz njegove srednje
kako se potrefi. ponekad Z ide s nama ujutro do Zg, ponekad se vraća s nama, ponekad i jedno i drugo, poneka ide busom... kod njih je fora što imaju nastavu u svakakvim terminima, tipa od 10.20 do 14.30 i slično, tako da joj se često desi da može s nama autom u oba smjera
kako će sad biti s M, ne znam. kad je ujutro nastava, sigurno je mi vozimo...
Moje dijete je savršeno sretno sa konačnim izborom, ja se toplo nadam da će biti i s onim što će od škole dobiti.
Sad mogu mirno idućih 6 godina pratiti što će nam novo osmisliti jer tad se upisuje zadnje dijete.
Posljednje uređivanje od babyboys : 08.07.2021. at 16:07
Cestitke svima.
Lut lijepo te vidjeti opet![]()
Moze netko staviti link na stranicu gdje se klinci dopisuju i grupiraju po skolama?
Moja je upala u X koja joj je bila drugi izbor, zadovoljna je![]()
Kod mog velikog je bilo
Da uvijek neko pozna nekog pa te je taj ubacio u grupu,ok to je bilo pred 5 godina,ali i za faks su isto prošle godine složeni,preko veze,pa ako hoćeš daš kontakt
Boxica x pm ili opća?
Posljednje uređivanje od jelena.O : 09.07.2021. at 09:17
Pozdrav svima![]()
Nisam dugo pisala na forumu, jedino čitala ... stariji upisuje V gimnaziju. Ima li kakvih iskustava koje možete podijeliti - dobrih/loših ... ?
Leži mu matematika, fizika. Nadam se da će se uklopiti i da ga neće ubiti u pojam sa tempom učenja.
Moj je završio V, matematički smjer.
Koji dmjer je upisao?
Uči se puno, traze puno ali to su djeca koja su kapacitet za takav ritam. On je jako volio prof iz hj i tzk (i ona njega jer je bio jedan od rijetkih sportaša u generaciji). Latinski je već legendaran po zagrebu, ali prof. Jelić ih nauči za čitav život. Prof iz geografije je isto legendarna, po svojim ispadima i biserima.
Imaš na IG i FB stranice skole koje se dosta dobro i često azuriraju. Škola je nakon potresa dobro sanirana, iznutra je nova , izvana... To je Mimara, pa ne ide samo tako, ali valjda će sanirati i vanjska oštećenja.
Moje dijete je u toj školi procvjetalo i konačno našlo društvo i ljude koji mu odgovaraju. Svi su redom upisali fakultete koje su željeli, puno ih je otišlo na društvene fakultete jer ih škola jako dobro priprema za to, makar je PM gimnazija.
Sina je upisao trogodišnju strukovnu školu, imam dva pitanja ako netko zna glede dokumentacije koju treba donijeti u srednju školu , liječnička svjedodžba medicine rada, jel to u nekoj privatnoj ordinaciji medicine rada dogovorim pregled o svom trošku? Druga stvar je ugovor o naukovanju, molim vas prosvijetlite me što trebamo napraviti...
Za ugovor ne znam, ali nama na stranicama škole piše da ako ne moze do upisa obaviti MR, moze donijeti potvrdu od LOM a, a liječničku svjedodžbu do kraja prvog polugodišta
Mr kao medicinu rada, da ne bi mislili što drugo
Puno ti hvala !
Prijavio je program C (pojačana matematika+informatika) kao prvi, i B (pojačana matematika) kao drugi izbor.
Baš mi je drago čuti dobre komentare![]()
Liječnička svjedodžba medicine rada može se dobiti u bilo kojoj ordinaciji medicine rada. Procedura je slična kao za dobivanje svjedodžbe za upis u autoškolu.
Najbolje je da se javite liječniku obiteljske medicine, jer na taj pregled dijete mora donijeti potvrdu svog obiteljskog liječnika o zdravstvenom stanju. Obiteljski liječnik će vas uputiti što i kako dalje. Mislim da možeš slobodno birati gdje će se obaviti pregled. To se plaća i cijene nisu svuda iste - oko 200 kn. Nisam sigurna treba li biti natašte, ali ako je uključena krvna slika - vjerojatno treba. Ako nosi naočale - treba ih imati sa sobom (naročito bitno za programe za vozače i slično). Ako ima kakve kronične bolesti, treba imati nalaze specijalista, ali to ćeš sve doznati kod obiteljskog liječnika.
Što se tiče ugovora o naukovanju, nemam iskustva jer moje dijete u strukovnoj školi nije imalo naukovanje. Vjerojatno trebaš dostaviti samo prazan obrazac koji se kupuje u Narodnim novinama - ovo: http://www.ssmb.hr/libraries/0000/67...ovanju__2_.pdf Možeš pitati u školi, a pogledaj i na njihovu web stranicu ako ima kakvih informacija.
Ima nešto o tome na stranicama Hrvatske obrtničke komore - ovdje: https://www.hok.hr/obrazovanje/mjest...kovanje-praksu
Po tome bi trebala imati postavu mojeg velikog ,jer su prošle godine promijenili smjene opći otišli u PM,a ovi u opće. Ako je tako postava ne bi trebala biti loša
Sretno
Boxica ima li mala kog poznatog prvašića u toj školi,možda je taj neko već u grupi pa će je ubaciti. Ako ne jesen nije daleko
Posljednje uređivanje od jelena.O : 09.07.2021. at 13:56
https://www.srednja.hr/novosti/evo-k...ama-u-razvoju/
Ako je broj osmaša oko 40.000, onda je
oko 6% djece s rješenjem
oko 3% djece sa zdravstvenim bodom
oko 3% djece s dugotrajno teško bolesnim ili preminulim roditeljem
naslov je malo tendenciozan jer smo inkluzijom u škole uključili većinu djece s TUR.
Posljednje uređivanje od čokolada : 09.07.2021. at 15:29
Istekao edit, oko 3.7% s bolesnim i preminulim roditeljem
Meni su to zanimljivi podatci jer na sve strane slušam kako u svakom razredu ima "hrpa" djece s rješenjem. A po ovome ispada da 6% baš i nije neka hrpa. OK, možda su neki zaobišli predupise i išli redovnim putem.
"Hrpa" ih je po pojedinim školama. Bolje reći školi
Hrpa s rješenjem u MIOC-u?Teško.
Pa oni koji su i došli s IP-om došli, morali su proći isti prijemni.
Posljednje uređivanje od čokolada : 10.07.2021. at 00:52
Ma onaj članak navodi na miješanje krušaka i jabuka.
Rješenja o IP-u i upis po posebnoj proceduri su nešto sasvim različito od dodatnih bodova na zdravstveno stanje ili socijalnu situaciju.
To je, mislim, svima na ovom forumu jasno, ali nije jasno i novinarima![]()
Posljednje uređivanje od tanja_b : 10.07.2021. at 07:21
Piše u članku sve lijepo, teškoće su posebna kategorija, a drugo su dodatni bodovi. Po ovome što piše zaista nema baš puno učenika s dodatnim bodovima. Doduše, u članku ne vidim koliko ih ima dodatne bodove na natjecanja.
Koliko sam ja skužila, svaka škola mora osigurati 3% mjesta za učenike s Rješenjem i oni se upisuju u odvojenom postupku, ali vidjeli smo u članku gore da i oni mogu izvisiti iz željene škole. Čula sam za jednu strukovnu školu (od profesorice koja tamo radi) da u njoj ima "pola učenika s nekim rješenjem, a samo par ih je zainteresirano za nastavu jer su u toj školi da nastave obiteljski biznis".
Znači da su učenici s Rješenjem ipak u prosjeku grupirani u lošijim školama, a zdravstveni bodovi se traže za bolje škole jer se u lošije može upisati i bez tog boda.
Normalno da mogu izvisiti. Ponekad je lakše upisati neku školu na redovnim upisima nego na predupisima. Na predupisima ima n mjesta (3% dakle - znači za MIOC je to 6 mjesta) i onaj tko po bodovima ne upada u taj broj se ne može upisati.
Obicno vrlo cesto izvise , upisu neki 5 ili 6 izbor ili ne navedu sve opcije nego samo one koje bas zele te ne upisu nista i idu na redovite upise.
Na redovitim upisima konkuriraju kao i ostali ucenici.
Ne kužim poantu sirius, koga nagovaraš da provjeri podatke? Očito nema zainteresirane djece trenutno za tu školu pa zašto bi se neki bavio tom analizom? Ili, ako tebe zanima, pretpostavljam da si provjerila i imaš podatke pa eto podijeli onda s ljudima.
Jelka, nadam se da će kćer biti, u konačnici, sretna sa školom.
Zanima me, je li tipfeler u broju bodova ranijih godina za xviii gimnaziju ili su stvarno upisivala djeca s 58 bodova? :/
Mene ne zanima.
Nego mi je zanimljiva tvrdnja koja se provlaci da se na predupisima djece s poteskocama biraju vecinom najelitnije skole.
Jer svaka skola ima odredeni postotak djece na predupisima, jednaki postotak. I onda se ta djeca natjecu na tim predupisnim listama . Jasno nakon sto produ prijemni . I sve to iskljucivo ako im je nakon testiranja na zavodu za zaposljavanje preporucena matematicka gimnazija.
Ma ne provlači se ta tvrdnja, nego da u MIOC-u ima najviše djece s dodatnim bodovima, ne s teškoćama. Što je i istina. Jedino ne znamo koliko je na znanje a koliko na zdravlje, pa ne možemo ništa zaključiti. Naime, mislim da je više nego logično da se veliki broj djece koja imaju bodove s državnog natjecanja prijavi u MIOC.
Naše društvo je jako korumpirano. Posljedica toga je da vidimo 'vragove' svuda oko sebe. Po meni, u ovom slučaju najbolji lijek su transparentni podaci. Vidljivi i dostupni. Ako se upisuje dijete sa izmišljenim bodom, takav upis čini štetu društvu u cjelini( i djeci sa poteškoćama i vrijednom djetetu koje zbog izmišljenog boda nije upalo u željenu školu)
Uzimanje tog boda( ako je izmišljeno i ako takvi upisi postoje) je kao uzimanje parkinga invalidu.
Na zapadu se uzimanje povlastica koje su namjenjene ranjivima najstrože kažnjava
Što se tiče moje djece.. kćer se upisivala prošle godine. Odlično je napisala prijemni i upala u prvi izbor. I rasturila prvi razred. S obzitom da je i sportašica koja 9 godina trenira svakodnevno ,jedna od opcija je bia sportski razred. Sport iz crne četvorke. Pvakinja Hrvatske je svrstana u rekreativce. Za nju osobno svejedno ali za drugu djecu takvih rezultata jako nepravedno. Zato podržavam transparentnost.