Danas pogledajte status na stranici preko koje ste upisivani,ako nema pošaljite još jedan mejl ali ujutro
Do kad je predaja papira?
Ako neko ima zdravstveni broj trebalo bi taj papir odnesti,ali možda je i to drugačije
Posljednje uređivanje od jelena.O : 13.07.2021. at 10:15
Prijemni ispit na Medicinskom fakultetu u Zagrebu položilo je samo 300 maturanata. 700 nije.
Nisu uspjeli popuniti ni upisnu kvotu.
A to su sve odlikaši. Odličan više očito ne pokazuje znanje. Ocjene se poklanjaju ili daju jer djeca već 2 godine uče u teškim okolnostima.
Hiperprodukcija super odlikaša vjerojatno nije dobra za budućnost.
Ili nije ni bitno. Za budućnost.
Nije ni 300, 247 je. A mozda je i do drugih faktora, ne samo tih.
Posljednje uređivanje od babyboys : 13.07.2021. at 10:31
Koliko sam ja gledala, uspjeh i u srednjim i u osnovnim školama jest bio nešto viši lani, ali ne radi se tu o nekoj drastičnoj razlici, par postotaka. Odlikaša je i u osnovnim i u srednjim školama bilo dovoljno i prije korone.
Što se tiče prijemnog na MEF - pa uvijek se svaki test može postaviti tako da će ga manje kandidata proći.
https://www.srednja.hr/faks/prijemni...je-sam-u-soku/
Postavljen prag,ali i određeni broj zadataka koji treba biti rješenje iz pojedinog predmeta
https://www.srednja.hr/faks/prijemni...je-sam-u-soku/
Postavljen prag,ali i određeni broj zadataka koji treba biti rješenje iz pojedinog predmeta
Klasika da te zbuni,to se i prije radilo
Nego kako stoje budući studenti
Svaki grad / županija ima ponekad poseban popis deficitarnih zanimanja
Postoje i gradske stipendije
Evo stigao je potvrdni mail, s rednim brojem (nekako su ga nazvali), koji će onda biti negdje napisan, pretpostavljam smješten u razredno odjeljenje.
Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk
Na Mef Zg se piše prijemni iz kemije, biologije i fizike i testovi su teški te zahtijevaju gimnazijsko znanje iz tih predmeta.
Da bi se prošlo prijemni treba napisati test iz svakog predmeta iznad 50% dok ukupno mora biti iznad 60%
Ako ne napišeš npr. kemiju dobro, a ostala dva predmeta ok, ne možeš proći prijemni.
Od cca 1200 osoba koje svaku godinu pišu prijemni, svega četvrtina prođe i to nije ništa novo.
Tako je to svake godine.
Novinari rade bezveznu senzaciju i onda se odmah zaključuje u javnosti kako su ocjene poklonjene i slične gluposti.
Bez obzira na ocjene, za prijemni se treba pripremiti i kad si pripremljen, nije ga problem položiti.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Uvijek PRIMAJU 300 učenika, ali prethodnih godina ipak bi ih više prešlo prag.
Na upisi.hr nema nikakve potvrde da je Upisnica predana i unešena u sustav. Možda će biti nakon 14.7. kad istekne rok za predaju.
ništa ne piše.
ne sjećam se ni da je prije 3 godine išta pisalo, zadnja info koja je bila na toj stranici jest u koju je školu dijete dobilo pravo upisa i mogućnost printanja Upisnice.
Nije bilo informacija o samom upisu, pa zato i pitam
Medicinski fakultet u Zagrebu nije popunio upisnu kvotu.
To je činjenica.
Moja curka je jučer fizički predala upisnicu i ostale tražene dokumente u školu koju upisuje i sad vidim na upisi.hr da su škole koje joj nisu bile prvi prioritet i koje ne bude upisala zacrnjene (označene tamnijom bojom od škole koju je upisala).
Možda da to provjerite na upisi.hr.
zacrnjene su od 10.7. u 12 kad su objavljene konačne liste![]()
Aha, ok, pomislila sam da je to učinjeno jučer nakon upisa. Ispričavam se na krivom podatku..![]()
Ne, nego zato što zainteresirani nemaju dovoljno znanja, unatoč odličnim ocjenama u gimnazijama i srednjim školama.
Posljednje uređivanje od Beti3 : 13.07.2021. at 14:49
Ne bih rekla da nemju dovoljno znanja.
Prilicno je lako sastaviti test kojeg vecina nece moci napisati za prolaz.
I osobno mislim da se barem sto se medicine tice previse koncentrira na testiranje, a premalo na motivaciju i empatiju.
Ovakvim sistemom upisa ( 99%gimnazijalci, 1%srednje strukovne skole cak i one srodne) i preteskim testom prilicno lako otpadnu visokomotivirani koji nisu savrseni u pismenim testiranjima.
Kako misliš da o tome pojma nemam? Sama sam ga položila, na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, doduše davno, ali bez priprema, samo sa odličnim srednjoškolskim znanjem. Ne želite valjda reći da je nekad bio lakši. I da, dovoljna je bila jedna brojka za moj redni broj na listi rezultata. Kad već misliš da o tome pojma nemam.
Oduvijek je bilo fakulteta na kojima je veliki broj prijavljenih a prima ih se malo. Npr. engleski jezik na Filozofskom.
U moje doba je na prijemnom bilo preko 800, a primalo se 100.
Dakle svaki 8.je upisao.
Na Mefu je nesto drugacija situacija da ih je moglo biti i vise da su bolje rijesili prijemni.
Tanči, zar je prijašnjih godina MANJE od 300 kandidata prelazilo postavljeni prag? (mislim na prijemni ispit)
Da to sto Čokolada pise je problem. Nije ih dovoljno proslo na ljetnom roku da popune kvotu. Nisam pratila da li se to vec i prije desavalo. Ali zadnjih par godina mislim da nije.
Sad zapravo svi koji su prosli prijemni upadaju
Posljednje uređivanje od larmama : 13.07.2021. at 18:17
ova odgoda početka prijemnog s 8 na 9 sati je stvarno čudna, ne razumijem zašto se to dogodilo?
Pa dobro, neki isto tako poloze - odu na maturu bez priprema, odu na prijemni bez priprema… No takvih nema puno. Obicno se ucenici koji zele upisati medicinu pripremaju za maturu i predmete koji su im potrebni za prijemni barem godinu dana, ako ne i vise. I mahom su to odlicni ucenici u svojim srednjim skolama. To ne znaci da su skole lose ili dijele nezasluzene petice nego su u Hrvatskoj svi obrazovni sustavi autonomni i niti jedan prirodno ne slijedi iz prethodnog. Na prijemnom na medicini se trazi vise od onog sto su djeca ucila u srednjoj skoli. Inace za prijemnim ne bi bilo potrebe nakon sto se polozi matura. Isto tako, na prijemnom za srednje skole trazi se dosta onog sto odlican ucenik mozda u svojoj skoli nije niti radio - ne znaci da su se dijelile petice sakom i kapom nego da jako mali broj djece moze bez priprema jako dobro napisati prijemi, a veci broj njih treba na pripreme - vise mjeseci. To nam ne govori da djeca nisu svladala gradivo prema planu i programu nego da, da bi upali u skole koje imaju prijemne, moraju svoje znanje iz osnovne skole dodatno nadograditi gradivom koje nije u planu i programu. sto znaci da nista ni iz cega prirodno ne slijedi nego se kreiraju umjetne teskoce, iz kojih onda slijede fame o poklonjenim peticama i losim ucenicima.
To često rade na ispitima i kaj sad?
Ove godine je kemija bila teška, a prijašnjih godina je fizika bila načešći uzrok padu.
Čoksa, prijašnjih godina je prolaznist bila veća.
Beti3, ti zbilja ne kužiš ili nećeš kužiti?
Btw. ja sam položila i na Vefu i na Mefu prijemni i još dista toga poslije pa i završila nešto, ali ništa od navedenog i kaj sad?!?
Sent from my iPhone using Tapatalk
često? zbog čega?
vodim prijemne ispite zadnjih 10 godina i ne znam koji bi bio razlog pristupnicima sat vremena ranije reći da ispit počinje sat vremena kasnije?
Tanči je par puta u toku predavanja rekla da su im usto znali mijenjati sate predavanja
Pa svodi se na isto,potrgao se da dođeš na vrijeme,pa na pol puta čuješ ili ne čuješ da je nešto pomaknuto,koliko me pamćenje sjeća,nemojte me vuć za jezik, da je neko predavanje prebačeno od danas za sutra.
Zbog sličnih stvari sam skoro odustala od faksa,u stilu najave,,dođeš s drugog kraja,i onda vidiš da je prebačeno tko zna kad,i tak par puta bar kod mene pred 30+ godina
Kako je predavanje i prijemni isto? Razlika u količini stresa je nemjerljiva
I moja prva pomisao je bila da su klinci s manje znanja, ali onda su mi ljudi iz struke rekli sto i tu citam - prijemni na MEF-u su oduvijek ubitacno teski. Ali ne i nemogući.
Upisnicu sam poslala po uputama na web stranici skole i odgovorili su mi za cca pol sata da je sve ok i da je upisan u Upisi.srs (točnije upisi.hr/srs). Ali nemam pristup tamo.
Na upisi.hr gdje se prijavljivalo ne pise nista.
Btw tko se ne zna nositi sa stresom, bolje mu je da ne ide na Mef.
Tamo je uvijek nešto stresno, a pogotovo otkad je faks razrušen.
I da, neću više o fakultetu jer to ovdje nije tema.