Kao prvo, isprika zbog krivoga kvotanja, dosad sam tipkala na mobitelu, a polućorava sam pa nisam vidjela što tipkam bez naočala, ali sam sad ipak sjela za računalo (na moru sam pa mi se nije dalo paliti računalo).
Ovako, što se HALMED-a tiče, sveki je naprije pokušavala računalom prijaviti nuspojave. Rekla mi je da to nije nikako uspjela, iskreno mislim da je to zbog nje same

. Najprije je otišla svojoj liječnici opće prakse da prijavi nuspojave (moja je frendica LOM-ica i rekla mi je da se njima mogu prijaviti nuspojave i da će oni to dalje proslijediti, ali stvarno su pretrpani otkad se sve ovo događa). Međutim, LOM-ica moje svekrve se time nije htjela baviti već je to njoj samoj prepustila. S obzirom na to da su se nuspojave pojavile 10-ak dana poslije druge doze, nije prije mogla ni reagirati. Ona je zvala službu zaduženu za to i kad ih je konačno dobila, rekli su joj da se trebala javiti u roku od 7 dana nakon 2. doze. Najprije je mislila da je neki vic. Kako da se javi ako dotad nije imala nuspojave?! Onda je ponovno zvala svoju LOM-icu, a ona joj je rekla da pokuša ponovno (i ona je prava biserka). Pri drugom pozivu bili su nešto konkretniji (da ne kažem ljubazniji), ali su sve što je rekla jako relativizirali i rekli da to nisu uobičajene nuspojave.
A da je vidite samo na plaži - modrica do modrice, na nogama. Izgleda zastrašujuće. Onda je nastupila tromboza i strogo mirovanje. Nije to jedino, ali ne smijem u detalje.
Naravno, trombozu nisu posebno komentirali jer je ta nuspojava već navedena.
Kaže da su razgovarali s njom kao da je maloumna, ali su i dalje bili vrlo ljubazni. Ona je magistra kemije, svekar doktor kemije. Nije im ova tema baš potpuna nepoznanica. I mislim da bi svaka prijava trebala imati pisani trag, ovako ti mogu prodati mačka u vreći.
A što se tiče anafilaktičkog šoka, shvaćam da je komunikacija bilo kakvim porukama ograničena, zato niste ni shvatili moj sarkazam. Naravno da znam što je anafilaktički šok i znam da nastupa gotovo pa trenutačno, vidjela sam ga na sinu svoje frendice, kad je pojeo čokoladu u kojoj je bilo lješnjaka (a nije znao da ih ima). I moja ga je frendica imala nakon uboda pčele, jedva je preživjela.
A što se onog otpusnog pisma tiče, pa nisam ga ja pisala. A bome nisam ni ja okrivila cjepivo za gušenje, nego on sam. Ja samo prenosim njegovu priču.