Stranica 294 od 383 PrviPrvi ... 194244284292293294295296304344 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 14,651 do 14,700 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Pa to dosta ovisi i od trenutka. Kad sam išla na jedan otok (Dalmacija) nitko na brodu nije nosio masku, kad sam se vraćala svi su je nosili. Doduše moje "nitko" i "svi" je vjerojatno dosta subjektivno - skužila sam da kad ja nosim masku baš i ne primjećujem nose li je drugi ili ne. Kad je ne nosim tamo gdje je obavezna (što je valjda jednom u dućanu jer sam je zaboravila i jednom na ovom brodu jer je zaista nitko nije nosio - a taj put nije išlo ni upozorenje - možda je to bio neki period kad nije bila obavezna?? 10 dana kasnije definitivno su išla upozorenja) onda primjećujem koliko se nosi. Zaključno, rekla bih da na mojim otocima oko 50% ljudi (starijih i puno više) nosi masku.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Na trajektu do naseg otoka nitko nema masku (osim posade dok kupe karte). Isla sam par puta ovog ljeta do ST i uvijek isto. Iznenadilo me da stranci također opušteno sjede u zatvorenom bez maske.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    U Minnesoti nema mandata maski jedno 3 mjeseca, a od nedavno je guverner bez emergency executive powers jer je i ta situacija istekla, tako da mandata na razini savezne drzave prakticki vise ne moze ni biti. To znaci da se maske i drugi propisi odlucuju na razinama okruga, organizacija, kako tko i kako gdje. Nas skolski odbor je izglasao obavezne maske za djecu od Kindergartena do osmog razreda (kao i za svo osoblje i posjetitelje), sto znaci da to pokriva osnovne i middle school. Srednjoskolcima je maska pod preporukom, s obzirom da je cjepivo dostupno. Za ove malce, obaveza ce trajati do odobrenja cjepiva, odnosno minimalno sest tjedana nakon odobrenja, uz uvjet i da je prosjecni tjedni broj pozitivnih slucajeva u prihvatljivim kategorijama. Sto se ostatka mjera tice, nisam do kraja procitala. Nastavit ce s mjerama nemijesanja ucenika van nastavnih jedinica koliko god je to moguce (u zatvorenim prostorima, barem). Jesti ce se u kantini, za razliku od prosle godine, kad se jelo u razredima. Dodatna mjera ce biti jelo u manjim grupama sto ce, za nasu malu skolu, znaciti da ce zajedno jesti po cetrdesetak djece maksimalno (u povecoj kantini).
    Wow vaš školski odbor se zaista bavi pitanjima bitnim za zajednicu? Impresionirana sam- i malo zavidna.
    Vaše mere mi se čine dosta razumne- a i % vakcinisanih vam je velik, koliko se sećam. A škola je verujem bolja nego naša, klime su nam svakako neservisirane i mahom stoje za ukras po učionicama, prozori se slabo otvaraju jer su ionako stari i ne dihtuju, grejanje loše a krovovi prokišnjavaju...Jedino što prostora ima i previše jer joj je kapacitet oko 1000 učenika a već par godina je dece malo manje od 400. Prošle godine su bili podeljeni tako da ih je uvek bilo samo po polovina u školi.

Kod nas su glavne teme šk.odbora koji lokalni pekar će ove godine držati monopol na opštinske školske užine :/. Probaj da postaviš zaista bitna pitanja kao član i bićeš ekspresno smenjen/a uz neki izgovor.
    A za maske će svakako biti jednoglasni- da nisu potrebne. Jer je i kod nas sada odlučivanje prepušteno lokalu, i svakoj pojedinačnoj ustanovi.
    Zato i kažem, kod nas je opšta demokratija sa prelazom na anarhiju .
    Maske nosi ko hoće, i bar je utoliko napravljen pomak u društvu da nemaskirani drže jezik za zubima i nema komentarisanja maskiranima, za razliku od prošle godine u ovo vreme.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj kli_kli prvotno napisa Vidi poruku
    Pisala sam vec da je moj svekar imao negativna antitela posle dve doze kineske vakcine. Trenutno se nadamo da ce uspeti da dobije 'trecu dozu,' za njega efektivno prvu, i da ce to biti pfizer.
    Inace pulinka, takav je i moj utisak o stavu o pandemiji u Beogradu. Tata mi je u bolnici ovih dana, prilicno je kompleksan zdravstveni problem, a stalno mi dolaze te informacije o opustenosti povodom korone u njegovoj okolini, sto me prilicno uzrujava.
    Nadam se da će svekar brzo doći do svog Pfizer-a, čujem da su neki Novosađani već primili svoju buster dozu, bez zakazivanja.

MM dobio obaveštenje mejlom od e-uprave da je prošlo više od 180 dana od druge doze i da ima pravo na treću. Prijaviće se u naš lokalni punkt za Pfizer-a, pa kad ga pozovu, pozovu (selo je pa moraju prvo sakupiti njih 6 da bi otvorili dozu, inače se ne treba prijavljivati).

Valjda će tvoj tata moći da izađe iz bolnice pre nego što se brojevi još povećaju. U svakom slučaju trebalo bi da još uvek ima određen imunitet, nadam se dovoljan.

Ja svog tatu nisam ni slala da proveri antitela, da se ne obeshrabri ako ih nema. Sad bi trebalo da bude pametan idućih mesec dana, da manje na ulici ćakula sa komšijama, i da na miru dočeka i on svog prvog Pfizera. U suprotnom, uz dva stenta i 70+ godina, mogao bi proći dosta loše.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Wow vaš školski odbor se zaista bavi pitanjima bitnim za zajednicu? Impresionirana sam- i malo zavidna.
    Vaše mere mi se čine dosta razumne- a i % vakcinisanih vam je velik, koliko se sećam. A škola je verujem bolja nego naša, klime su nam svakako neservisirane i mahom stoje za ukras po učionicama, prozori se slabo otvaraju jer su ionako stari i ne dihtuju, grejanje loše a krovovi prokišnjavaju...Jedino što prostora ima i previše jer joj je kapacitet oko 1000 učenika a već par godina je dece malo manje od 400. Prošle godine su bili podeljeni tako da ih je uvek bilo samo po polovina u školi.

Kod nas su glavne teme šk.odbora koji lokalni pekar će ove godine držati monopol na opštinske školske užine :/. Probaj da postaviš zaista bitna pitanja kao član i bićeš ekspresno smenjen/a uz neki izgovor.
    A za maske će svakako biti jednoglasni- da nisu potrebne. Jer je i kod nas sada odlučivanje prepušteno lokalu, i svakoj pojedinačnoj ustanovi.
    Zato i kažem, kod nas je opšta demokratija sa prelazom na anarhiju .
    Maske nosi ko hoće, i bar je utoliko napravljen pomak u društvu da nemaskirani drže jezik za zubima i nema komentarisanja maskiranima, za razliku od prošle godine u ovo vreme.
    Sjednice su otvorene za javnost, barem vecina (ne raspravlja se nikad o disciplinskim postupcima pred publikom, na primjer), a i postoji public forum gdje bilo tko moze govoriti u ime koga god zeli. Ne znam mozes li ovo vidjeti, s obzirom da je rijec o lokalnom prijenosu: https://reflect-bethany.cablecast.tv...ite/?channel=2 Snimka od 16.8. traje cetiri sata, od kojih valjda prva tri govore uglavnom ljudi koji izazivaju ledjenje krvi u zilama (i to se trudim biti blaga). Pred sam kraj je glasanje i obrazlozenje odabira maski.

Nadam se da ce kod vas uvesti neke mjere koje drze vodu.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Gdje si to čitala?
    Koliko sam ja gledala (vec sam stavljala link) druga doza je ca 10x manje rizične od prve.

Overall incidencija je nakon prve doze 14 na milijun a nakon duge 1.8/milijun s tim da je u mladjoj skupini jos manja (0.9).
    To je oveall incidenata. Smrtni slučajevi su ca 20% ukupnih.

https://www.gov.uk/government/public...w-card-reports
    Tesko mi je sad pronaci, slab mi je internet. Nisam mislila na temperaturu i sl., nego na ugruske. Malo mi je podugacak tekst kojeg si linkala, al nisam iz njega shvatila da je smanjen rizik od ugrusaka kod drugog, nego - tko nije dobio kod prvog, nek ide na drugo. Al velim, povrsno sam procitala.

Ja sam zapamtila da do ugrusaka dodje zbog nekakve greske prilikom stvaranja necega - antitijela ili cega li vec (sori na godisnjem sam pa mi je mozak malo opusten), a ne zbog nekakve sklonosti. Nadam se da sam sve krivo shvatila.

Moj prilicno beskoristan odgovor
    Citala sam prije druge doze kad mi je bilo vaznije.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Sjednice su otvorene za javnost, barem vecina (ne raspravlja se nikad o disciplinskim postupcima pred publikom, na primjer), a i postoji public forum gdje bilo tko moze govoriti u ime koga god zeli. Ne znam mozes li ovo vidjeti, s obzirom da je rijec o lokalnom prijenosu: https://reflect-bethany.cablecast.tv...ite/?channel=2 Snimka od 16.8. traje cetiri sata, od kojih valjda prva tri govore uglavnom ljudi koji izazivaju ledjenje krvi u zilama (i to se trudim biti blaga). Pred sam kraj je glasanje i obrazlozenje odabira maski.

Nadam se da ce kod vas uvesti neke mjere koje drze vodu.
    Ne mogu, izbacuje mi error 403, distribution is configured to block access from your country. (ali bih volela da vidim snimke našeg šk.odbora , ili verovatno bolje da ne znam...)

Nadam se i ja bar nekom tračku pameti što se tiče mera, ali videćemo.
    Sigurna sam da će se sve rešavati kao i prošle godine, navrat- nanos i u poslednjem trenutku ili u čak u hodu.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Neplodnost i cjepivo, konacno jedan ok clanak, a zao mi je sto je uopce izasao clanak intervjua med. sestara svojedobmo pred ljeto i razlozi necijepljenja kao 'druga strana' jer ce to vecina procitat i bit ce im 'vidis, vidis' tj. istovrijedno kao i ovo:

https://www.jutarnji.hr/web-static/m...ntira-15095993

Spominje se i aktivno nagovaranje od strane lom-a za necijepljenje.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 19.08.2021. at 19:31

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Tesko mi je sad pronaci, slab mi je internet. Nisam mislila na temperaturu i sl., nego na ugruske. Malo mi je podugacak tekst kojeg si linkala, al nisam iz njega shvatila da je smanjen rizik od ugrusaka kod drugog, nego - tko nije dobio kod prvog, nek ide na drugo. Al velim, povrsno sam procitala.
    Članak je o ugruscima ali i o anafilaktickim događajima (ima ih i za pfizer i modernu i astru)

Thrombo-embolic events with concurrent low platelets

Up to 11 August 2021, the MHRA had received Yellow Card reports of 412 cases of major thromboembolic events (blood clots) with concurrent thrombocytopenia (low platelet counts) in the UK following vaccination with COVID-19 Vaccine AstraZeneca. Forty two of the 412 reports have been reported after a second dose. Of the 412 reports, 210 occurred in women, and 200 occurred in men aged from 18 to 93 years. The overall case fatality rate was 18% with 73 deaths, six of which occurred after the second dose.

....The estimated number of first doses of COVID-19 Vaccine AstraZeneca administered in the UK by 11 August was 24.8 million and the estimated number of second doses was 23.9 million.
    Kao što vidiš na 24.8 milijuna prvih doza je bilo 370 slučajeva a nakon 23.9 milijuna druge doze samo 42. Ovaj izvještaj se redovito osvjezava s najnovijim brojkama.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

O, naisla sam na jedan super clanak o antivakserskim napadima na znanstv. novinare i drustv. mreze. Nisam znala za ovo, al bas je dobro opisano. Sealioning: "sealioning“ je praksa trolanja u internetskoj raspravi s beskrajnim zahtjevima za odgovorima i dokazima, kako bi se postiglo iscrpljivanje ciljanog strpljenja, pažnje i komunikacijskog napora, te na prikazivanje mete kao nerazumne i nekoga ko nije smiren. Izraz dolazi iz web stripa Davida Malkija koji prikazuje morskog lava koji se tako ponaša."

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku

MM dobio obaveštenje mejlom od e-uprave da je prošlo više od 180 dana od druge doze i da ima pravo na treću. Prijaviće se u naš lokalni punkt za Pfizer-a, pa kad ga pozovu, pozovu (selo je pa moraju prvo sakupiti njih 6 da bi otvorili dozu, inače se ne treba prijavljivati).
    Jel se to kod nas šalje svima ili samo onim skupinama kojima se preporučuje?

Svekar ništa nije dobio, a prošlo mu je 180 dana. Ali on nije u nijednoj od tih skupina o kojima su govorili pa ne znam kako onda ide.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Riri, ne znam, pravo da ti kažem.
    Ako je verovati Blicu onda svima (ali nemoj me pitati za link u toj šumi gluposti, nemam pojma u kom je tačno članku )
    MM-u je isteklo 180 dana još negde početkom meseca, a mejl mu je stigao danas i baš smo se iznenadili.

Ali uzmi u obzir da je on vakcinisan prvom dozom bukvalno drugog dana masovke, i da su verovatno mejlove tek danas i počeli da šalju, pošto se tek danas i spominju u vestima.
    Mejl je svakako sročen samo kao obaveštenje: isteklo 180 dana i imate pravo na buster dozu.
    (Ni MM nije u prioritetnim grupama što se tiče zdravlja, ali po profesiji verovatno jeste kao prosvetar - mada verujem da će svi dobiti mejl samo dok se sistem opet pokrene za masovke).

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Riri92 prvotno napisa Vidi poruku
    Svekar ništa nije dobio, a prošlo mu je 180 dana. Ali on nije u nijednoj od tih skupina o kojima su govorili pa ne znam kako onda ide.
    A da nije računao od prve doze, a ne od druge, možda i nije svih 180 prošlo?

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Možda je onda do vremena, svekru je isteklo 180 dana prije 3-4 dana. Ili do skupina, jer stvarno ni na koji način ne ulazi u te skupine ljudi.

Ili do toga da moj svekar nekad od vlastitog sina poruku ne vidi pa kaže da je nije dobio, a kamoli mail od e-uprave.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Riri92 prvotno napisa Vidi poruku
    Možda je onda do vremena, svekru je isteklo 180 dana prije 3-4 dana. Ili do skupina, jer stvarno ni na koji način ne ulazi u te skupine ljudi.

Ili do toga da moj svekar nekad od vlastitog sina poruku ne vidi pa kaže da je nije dobio, a kamoli mail od e-uprave.
    A ima možda nešto i u tome .
    (ako je otišlo u spamove ili promotions kao meni prvi put, tek onda ga neće naći - a ni moja mama, moram joj napomenuti...)

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    O, naisla sam na jedan super clanak o antivakserskim napadima na znanstv. novinare i drustv. mreze. Nisam znala za ovo, al bas je dobro opisano. Sealioning: "sealioning“ je praksa trolanja u internetskoj raspravi s beskrajnim zahtjevima za odgovorima i dokazima, kako bi se postiglo iscrpljivanje ciljanog strpljenja, pažnje i komunikacijskog napora, te na prikazivanje mete kao nerazumne i nekoga ko nije smiren. Izraz dolazi iz web stripa Davida Malkija koji prikazuje morskog lava koji se tako ponaša."
    Ina linkaj clanak pls

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Mislim da sam ja našla strip
    https://wondermark.com/1k62/

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Zarazilo se 22 kljenta u starackom na Tresnjevci, skoro svi cijepljeni i to medju prvima, prije 8 mjeseci prvu dozu. Od zaposlenika 66% cijepljeni. Nitko nije kriticno.
    https://www.tportal.hr/vijesti/clana...rvima-20210819

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Odličan članak!

Sad sam skontala sa tangerininog linka da ja u stvari znam taj strip, samo nisam imala pojma da je iz njega nastao ceo izraz, i definicija metoda nastupa trolova. Svakako se opis uklapa u već viđeno na temi.
    U ovom slučaju savet "do not feed the troll" nekako nema smisla, onda stoje ti njihovi komentari tako ponosno i neosporeno na temi.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Dalmatinski otok. Jutros u dva ducana, bas svi s maskama, i domaci i strani, i prodavacice i kupci (detaljno sam pogledala), u jednom 8 ljudi, u drugom 15-ak.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Super strip!

Ima bas lijep dio u clanku o liberalnom fijasku po pitanju antivaksera.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Dalmatinski otok. Jutros u dva ducana, bas svi s maskama, i domaci i strani, i prodavacice i kupci (detaljno sam pogledala), u jednom 8 ljudi, u drugom 15-ak.
    Kod nas na otoku nitko ne nosi masku, pa ni u zatvorenim klimatiziranim ducanima.
    Jedino u konzumu i ovim vecim marketima, a i tu ispod nosa ako im se da, ali vecinom ispod brade.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kaze frend iz grcke da je kvarner i zg u odnosu grcku ko njemacka u odnosu na hrvatsku. Grcka (i to kopno) navodno jos opustenija od dalm. otoka.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 20.08.2021. at 12:12

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nas na otoku nitko ne nosi masku, pa ni u zatvorenim klimatiziranim ducanima.
    Jedino u konzumu i ovim vecim marketima, a i tu ispod nosa ako im se da, ali vecinom ispod brade.
    Nitko osim tebe, pretpostavljam

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Da, ovako je bilo i na mom otoku. Frapiralo me kad su u minijaturni ducan usli neki skandinavci mladi, vicu, maske oko brade, u redu jos x ljudi, ne radi ono za kartice, a blagajnica s nosom van, zena koja reze salamu ispod brade maska.

Kvarner je ipak bitno druga prica. Drugi su i gosti, nijemci ovdje gdje ja boravim obicno, neki stariji gosti o vani u guzvi s fgp2.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 20.08.2021. at 12:25

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I gosti se vani u guzvi presetavaju s ffp2 kad imaju proc kroz guzvovit dio, dob tipa kasne 50-te po mojoj procjeni

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Kod nas svi u ducanu nose maske. Otok, kamp, preko 80% stranci.
    U najblizem vecem mjestu navodno nitko nigdje ne nosi masku, ni u restoranima, ni u ducanima, nigdje. Vecina domaci gosti. Nisam bila, al prica se

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Radi se o profilu gostiju, jel'da? Plus nije dalmacija? Bas je to prilicno geofrafski podijrljeno, cini mi se.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 20.08.2021. at 13:15

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ne znam kako da se politicki korektno izrazim
    Rekla bih da je vise do profila gostiju.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Da.
    Tak i jučer u zoološkom.
    Gužva i nitko ne nosi masku u zatvorenim paviljonima.
    Većinom stranci.

Sent from my iPhone using Tapatalk

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Nitko osim tebe, pretpostavljam
    Dobro pretpostavljas

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Radi se o profilu gostiju, jel'da? Plus nije dalmacija? Bas je to prilicno geofrafski podijrljeno, cini mi se.
    moj otok je dalmacija. u svakom selu se nosi maska u ducanu, i vecina konobara nosi maske.
    poslom sam po cijeloj zemlji, ovo ljeto bas svuda gdje sam usla nose maske

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ja jugu (kopno) nose maske u dućanima, otok nula bodova.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ipak sam napravila test iz ljekarne, jer se ta prehlada-upala grla, nakon godišnjeg u Dalmaciji, rastegnula.
    Negativan je. To sam i očekivala, ipak sam cijepljena. Neki drugi virusi ili bakterije su u igri.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 22.08.2021. at 22:29

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

I sestrina mala je došla šmrcava iz Splita, testirali su se radi povratka u Njem, negativna.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Frendicu mi potjerali doma s posla iako je cijepljena, jer joj je sin pozitivan (sin je punoljetan)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Zar nije bilo da cijepljeni ne moraju u samoizolaciju? Ili je to interna politika kod vas na poslu?

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Nije moj posao, ona radi u školstvu

Epidemiologica joj rekla da ne mora biti doma, ali eto ravnateljica ju ne želi tamo. Srećom nema još nastave pa nema i neki gubitak, sjednice su sad, popravni, mature... to će ju netko zamijeniti.

Ali eto, i to se događa
    Posljednje uređivanje od Vrci : 23.08.2021. at 12:44

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa normalno, često su na poslu oprezniji nego što su službene preporuke. Naravno, ako to ne ugrožava posao Kod mene na poslu se zarazila žena jednog kolege i poslali su sve koji su sjedili s njim kući.

edit: mi možemo normalno raditi od kuće
    Posljednje uređivanje od Mima : 23.08.2021. at 12:50

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Mi čekamo presudu da li se vraćamo u većim timovima ili ostajemo u timovima po 2 na rotaciji. Ideja je da idemo u 2-3 tima, ali se ljudima to ne sviđa :D

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Pa normalno, često su na poslu oprezniji nego što su službene preporuke. Naravno, ako to ne ugrožava posao Kod mene na poslu se zarazila žena jednog kolege i poslali su sve koji su sjedili s njim kući.

edit: mi možemo normalno raditi od kuće
    Je, tako su i kod nas - doduše, prošle godine, dok je sve skupa bilo u zamahu - poslali cijeli labos doma jer je na vrata ušla kolegica koja inače radi u drugoj zgradi, ali je samo navratila preuzeti poštu, a onda je ispalo da joj je muž pozitivan.
    Dakle, poslali su doma i one koji su je taj dan vidjeli na 15 sekundi, i one koji je nisu vidjeli već tjednima.
    Ja to ne smatram normalnim.

Što se tiče cijepljenih i samoizolacije, tu bi oni koji donose preporuke trebali dati jasan stav - tko treba ipak ostati doma, a tko ne, a ne da se na poslu to procjenjuje po svojem nahođenju. To je put u kaos u kojem će se ljudi još teže pridržavati ikakvih mjera.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa ja recimo čisto sumnjam da bi frizer poslao sve kući jer je kontakt pozitivne osobe otvorio vrata salona
    Ili vlasnik kafića. Tu se prije događa obrnuto, da se ljude ne šalje kući niti kad bi trebalo.

Drugo je škola, i to još u vrijeme kad nema nastave.

Kod mene na poslu je kao što rekoh potpuno svejedno radimo li od kuće ili iz ureda, pa je politika better safe than sorry. Nisam primijetila da nekome smeta.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jedan frizerski pred dva tri mjeseca je bio zatvoren jer je jedan djelatnik imao koronu

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Nije moj posao, ona radi u školstvu

Epidemiologica joj rekla da ne mora biti doma, ali eto ravnateljica ju ne želi tamo. Srećom nema još nastave pa nema i neki gubitak, sjednice su sad, popravni, mature... to će ju netko zamijeniti.

Ali eto, i to se događa
    Zanima me kako će joj to biti plaćeno. Ako epidemiolog smatra da na treba samoizolacija, tada neće dobiti naknadu za samoizolaciju.
    Ili će joj ravnateljica pisati da radi od kuće? Može li obavljati taj posao od kuće?

Kao da je mnogo toga prepušteno slučaju i nahođenju.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Da, ne može u SI jer joj je i epidemiolog potvrdio da ne mora u SI osim ako sama opet ne dobije neke simptome.
    Godišnji je gotov, na bolovanju nije - valjda bude rad od doma? Pitat ću ju kasnije
    Posljednje uređivanje od Vrci : 23.08.2021. at 15:32

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

FDA je odobrila Pfizer!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sad će uvesti obavezno cijepljenje!

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Prilicno sam sigurna da u Americi ne mogu da uvedu obaveznu vakcinaciju na federalnom nivou, ali savezne drzave pojedinacno mogu. Pri tom nisam sigurna koliko i to mogu za odrasle, ali za decu koja idu u drzavne skole posve sigurno mogu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •