Stranica 300 od 383 PrviPrvi ... 200250290298299300301302310350 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 14,951 do 15,000 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja nekako imam osjećaj da ćemo i mi doći kroz neko vrijeme do tog famoznog "pustimo da kruži", ne kažem da je to dobro ili loše nego samo da u jednom trenu neće biti neke druge opcije.

Btw kolegicu je korona toliko pokosila u neurološkom smislu (kralježnica i čeljust) da sad tjednima ide na fizikalnu terapiju. Nije bila cjepljena.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    I kod koga onda ne biti oprezan dok ih se cita? Kod svih? Ili nista ni ne citat
    Lauca i Bakica zanemariti/ne citati Ostale citati ako te ne nervira samo citanje o koroni. Oprez sa svima.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne citat ni Radmana, osim u smislu a bidan starcic, oso u filozofske sfere skroz, brige njega, sad mu je svejedno.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ma ja toliko minimalno čitam o koroni da je to zanemarivo. Uglavnom na ovoj temi.

Slučajno mi izletilo na nekom portalu, pa me privukao naslov.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 08.09.2021. at 11:22

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Kad smo kod ovoga, da li neko od vas zna, pitala me poznanica a ja nisam znala da joj kažem:
    Imala je težak oblik korone početkom leta, dva meseca bolovanja, oštećeno srce i pluća, ne daju joj još da se vakciniše jer kao treba da prođe 3 meseca od preboljevanja, ne znam zašto, nije dobijala imunoglobuline.

Radila je antitela sad skoro i ona su 15, 6 ne znam čega, ali ne 15 600 nego baš 15, 6.
    Pa me pita da li je ona sad neko vreme imuna na koronu sa tim nivoom antitela, a ja nisam znala šta bih joj rekla, do dr-a će doći tek kad joj je zakazano.
    Do tada ide svuda bez maske a radi dosta izložen posao. Meni taj nivo antitela ne zvuči bog zna koliki, ali znam da postoji više testova sa razl. referentnim vrednostima, pa je možda ovo dovoljno visoko?
    Jesi u fb grupi Cijepljenje / Vakcinacija? Pitaj tamo, ima suvislih ljudi i iskustva vise u usporedbi s ovim topicom. Prvo ce jpj pitanje bit 'ko je uputio da radi antitijela' jer se ugl zasad dri ne ravnaju po antitijelima (u rh i srbiji, odn regionu).
    Posljednje uređivanje od ina33 : 08.09.2021. at 11:24

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

300.strana teme!
    A još je toliko toga za pisati. Do kad? Tko zna...

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja nekako imam osjećaj da ćemo i mi doći kroz neko vrijeme do tog famoznog "pustimo da kruži", ne kažem da je to dobro ili loše nego samo da u jednom trenu neće biti neke druge opcije.

Btw kolegicu je korona toliko pokosila u neurološkom smislu (kralježnica i čeljust) da sad tjednima ide na fizikalnu terapiju. Nije bila cjepljena.
    Frend od mog muža je nakon korone imao neke simptome tipa trnjenje ruke i noge i jedne strane lica, mislio je da ima moždani, a pretrage su pokazale da ga je covid ostavio s drastičnim manjkom b12, kad ga je počeo uzimati vratilo se sve na normalno

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Joj puno ti hvala tang , reci cu joj.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    300.strana teme!
    A još je toliko toga za pisati. Do kad? Tko zna...
    Zauvijek, a barem jos iducih par god intenzivno.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Jesi u fb grupi Cijepljenje / Vakcinacija? Pitaj tamo, ima suvislih ljudi i iskustva vise u usporedbi s ovim topicom. Prvo ce jpj pitanje bit 'ko je uputio da radi antitijela' jer se ugl zasad dri ne ravnaju po antitijelima (u rh i srbiji, odn regionu).
    Nisam više uopšte na fb skoro 6 meseci.
    Počelo je kao "odmaći ću se par dana/nedelja od gluposti", pa sam shvatila da mi trenutno ne odgovara više cost/benefit fb-a.
    Odavno je već nemoguće sebi podesiti parametre tako da ti ne iskaču neželjene reklame, vesti, itd. a sa druge strane nervira me fb cenzura na nevažnim glupostima, ili umetničkim delima.
    Pola prijatelja sa mog faksa su antivakseri, a sve meni drage grupe su totalno skrenule sa moderatorima. Što sam negde pročitela, od tangerine mislim, kad se ljudi posvađaju i poisključuju na grupi sa orhidejama ili insektima, znaš da je svet poprilično skrenuo...

Ovo mi je samo usputna poznanica, ali ono, mlada je žena i simpatična mi je, pa sam se malo potresla kad mi je detaljno ispričala kako je prošla, ona je bila baš ležerna po pitanju korone, a i inače je optimista, ali vidim da ju je iskustvo uzdrmalo i rešena je da se vakciniše. Valjda će je imunitet držati do vakcine.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ne citat ni Radmana, osim u smislu a bidan starcic, oso u filozofske sfere skroz, brige njega, sad mu je svejedno.
    Ne znam što je sad napisao. Ali onaj tekst o koroni koji mi je baš sjeo došao je od njega negdje početkom epidemije. Mislim da je poanta ukratko bila, ne opterećujte se bolešću (sami za sebe, u smislu stresa koji si time namećete i slično) već radite na svojem zdravlju. (Da ne bi bilo zabune, to nije bio poziv za ukidanje mjera ili necijepljenje, nego savjet kako da se sami za sebe nosimo sa situacijom).

Isto tako mislim da je njegova procjena o mogućoj učinkovitosti cjepiva bila puno bliža trenutnoj stvarnosti, od nekih drugih procjena.

I nikad ne bih rekla za takvog znanstvenika da je bidan starčić.
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 08.09.2021. at 11:49

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja sam klasicno puno optimisticnija od ine

Mislim da necemo imati pandemiju i temu zauvijek i da ce se vec iduce god vrlo malo pisati na ovoj temi

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ali bogme su nam dobri brojevi danas. Išla sam baš vidjeti, 1237 novih i 10 preminulih.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Frend od mog muža je nakon korone imao neke simptome tipa trnjenje ruke i noge i jedne strane lica, mislio je da ima moždani, a pretrage su pokazale da ga je covid ostavio s drastičnim manjkom b12, kad ga je počeo uzimati vratilo se sve na normalno
    Mom svekru su to bile posljedice Pfizera, prve doze.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    I nikad ne bih rekla za takvog znanstvenika da je bidan starčić.
    Sto bi rekla moja pokojna none, umiru i kralji i bani, a ja bih dodala i odlaze na kvasinu i 'takvi znanstvenici'. Daj boze da docekam njegovu starost pa odem u stratosferske filozofije kao i on, al u toj dobi.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 08.09.2021. at 14:06

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Zauvijek, a barem jos iducih par god intenzivno.
    Ja sam klasicno puno optimisticnija od ine

Mislim da necemo imati pandemiju i temu zauvijek i da ce se vec iduce god vrlo malo pisati na ovoj temi
    Nekako sam između toga.
    Više od godine, ali manje od zauvijek

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Zauvijek ce nas opterecivat koliko nas sad gripa opterecuje. Malo jace, ala sad, ce nas opterecivat tipa barem iducih 5 god. Kladionica je otvorena. Lako nama ovako kad nismo odg. nizasto, osim za pridrzavanje mjera.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Zauvijek ce nas opterecivat koliko nas sad gripa opterecuje. Malo jace, ala sad, ce nas opterecivat tipa barem iducih 5 god. Kladionica je otvorena. Lako nama ovako kad nismo odg. nizasto, osim za pridrzavanje mjera.
    Onda odmah potpis na tu prognozu.
    Za gripu ni ne znam da postoji tako da ...

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kaže mi jucer najstarije dijete (sš) da ne trebaju nositi masku u školi ako su cijepljeni pa me zanima jel to tako za svih ili je to odluka škole, lokalnog stožera, ne pronalazim na netu ništa...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Odluka ravnatelja, rekla bih.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Da, koliko sam shvatila, skolama su dane preporuke i dopusteno im je da odluce o epidemioloskim mjerama. Nasi osnovci,5-8,npr. trebaju nositi maske u razredima i svuda, a vidim da u drugim skolama nije tako.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj In love prvotno napisa Vidi poruku
    Kaže mi jucer najstarije dijete (sš) da ne trebaju nositi masku u školi ako su cijepljeni pa me zanima jel to tako za svih ili je to odluka škole, lokalnog stožera, ne pronalazim na netu ništa...
    Postoje preporuke, ali ne postoji odluka. Ako Stožer donese odluku, ravnatelji to moraju provoditi.
    Ovdje su sve relevantne informacije: https://mzo.gov.hr/vijesti/koronavir...cije-3583/3583

Konkretan dokument o načinu izvođenja nastave nije odluka nego preporuka, a odluku za svaku školu donosi ravnatelj. To piše u ovom dokumentu:

https://mzo.gov.hr/UserDocsImages/do...(1)_31%208.pdf

Nisu u svakoj školi isti uvjeti izvođenja nastave, niti je u svakoj sredini/županiji ista situacija. Prilagođavat će se po potrebi. Ako se negdje razbukta, može se dogoditi da ravnatelj kaže "od sutra maske" ili "od sutra online".
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 10.09.2021. at 08:48

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Moj sestas nosi masku samo na hodnicima i na informatici jer im ja taj prostor jako mali.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

A svašta
    https://www.24sata.hr/news/majka-iz-...olaciji-783419

Ove godine predviđam veći kaos nego prošle, nekako mi se čini. Pogotovo ako kažu da delta više ide na djecu

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    A svašta
    https://www.24sata.hr/news/majka-iz-...olaciji-783419

Ove godine predviđam veći kaos nego prošle, nekako mi se čini. Pogotovo ako kažu da delta više ide na djecu
    Eh, tako je to. Osnovna škola je obvezna, a cijepljenje je dobrovoljno.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Čini mi se da smo jedan veliki eksperiment pod naslovom "Što će se dogoditi u državi bez mjera u kojoj se nikako ne može dostići 50% procijepljenosti."

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Premijer je jučer izjavio da smo "financijski interesantan dio sezone" odradili uspješno.
    Vjerojatno je to i bio cilj nepostojećih mjera tijekom ljeta. Financijski interesantno je odrađeno, a preostali dio godine nije toliko financijski interesantan, pa ćemo se snalaziti kako tko zna.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Kod vas ide ceo razred u samoizolaciju ako je jedno dete pozitivno?

Kod nas ide ceo razred na online (NE u izolaciju) ako su dva učenika istog razreda pozitivna.
    Ako je jedan onda valjda samo njemu fizički najbliži idu na online 10 dana (ne znam da li i u SI), a ostali nastavljaju da idu na nastavu sa maskama koje ne smeju da skidaju u zatvorenom.
    I sa takvim merama je u jednoj srednjoj školi vać pet odeljenja na online, u osnovnoj kod mojih za sada dva odeljenja. Kod ćerke ih je već troje bolesno od neke viroze, kod sina dvoje, ali valjda nije korona kad nisu i oni odleteli na online, videćemo.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Sve u svemu, prva nedelja škole protekla epidemiološki izuzetno uspešno...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

pulinka, navodno niti kod nas neće cijeli razred ići u samoizolaciju ako je jedan pozitivan, nego samo djeca koja mu blizu sjede. A hoće li to stvarno u praksi biti tako, vidjet ćemo.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Muz se vratio s konferencije na kojoj su se provjeravali passovi i nitko nije nosio maske, tisuce ljudi su bile. Taj dio ljudi jest masovno procijepljen jer se zele vratiti normali, to su obrazovani ljudi, early adoptersi cijepljenja, vjerojatno dobar dio njih az cim se moglo - profil ljudi koji je upadao umjesto premisljajucih staraca kad je krenula az. Malo cu ga izbjegavat par dana, drzte palceve.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 10.09.2021. at 10:54

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Zg županija ima navedeno ovo, podaci za jučer:
    Mjera samoizolacije je izrečena za 1 razredni odjel.

Znači očito cijeli razred, odlukom nekog... vidjet ćemo dalje

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

https://www.srednja.hr/novosti/u-sam...-nije-krenula/

sori, piše da je cijeli PRVI razred neke OŠ u samoizolaciji
    Posljednje uređivanje od Mima : 10.09.2021. at 11:13

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    pulinka, navodno niti kod nas neće cijeli razred ići u samoizolaciju ako je jedan pozitivan, nego samo djeca koja mu blizu sjede. A hoće li to stvarno u praksi biti tako, vidjet ćemo.
    U našoj školi je upravo tako. Samo su u SI djeca koja sjede blizu tog djeteta.
    Nije razred moje djece, nego petaši.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ako ne sjede uvijek na istim mjestima i ne nose maske, teško je utvrditi koji bi pojedinci trebali u SI, valjda onda šalju cijeli razred.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Da, pred školom nisu grupirani. U hodnicima kad idu u razred nisu jedan pored drugog. Pod odmorom sjede i ne mrdaju

Mislim ovo "par djece okolo" je debilno

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mene zanima sto ce biti u susjednom razredu, vec ih je dvoje pozitivnih. Nisu sjedili blizu nit se inace druze. A "vec" je koji ono dan nastave, peti?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Premijer je jučer izjavio da smo "financijski interesantan dio sezone" odradili uspješno.
    Vjerojatno je to i bio cilj nepostojećih mjera tijekom ljeta. Financijski interesantno je odrađeno, a preostali dio godine nije toliko financijski interesantan, pa ćemo se snalaziti kako tko zna.
    Da, sad možemo u crveno. Užas...

Baš me zanima kako se broj novozaraženih prati i koliko je to točno. Možda je zaraženih bilo puno više i tijekom ljeta, ali nije se objavljivalo.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Peterlin, to je vjer. ziher bilo tako. Kristalno je bilp jasno da je sezona kljuc. Sad ce bit kljuc ocuvat obrazovanje i bolnice, vidjet cemo kako ce ti ic i jel jedno iskljucuje drugo i u kojoj mjeri. Drzim nam palceve.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

U našoj školi je upravo tako. Samo su u SI djeca koja sjede blizu tog djeteta.
    Nije razred moje djece, nego petaši.
    I ovi ostali će u SI, samo par dana kasnije

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja uopće nemam takve kataklizmičke prognoze.
    Ne znam kako i zašto : onaj što sliježe ramenima:, potpuno sam mirna što se tiče jeseni i (naše) škole.

Nisu dosad išli u izolacije (samo jednom sin zbog učiteljice), pa se nadam da će tako i ostati.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 10.09.2021. at 12:58

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Srednjoškolci u 40 opština kod nas u ponedeljak prelaze na online.
    Većinom južna i centralna Srbija, Vojvodina se izgleda još vodi kao stabilnija, kako li je onda južnije od nas?
    Osnovnoškolci u tim opštinama prelaze na omraženi žuti model, tj. kombinovanu nastavu.
    Maske postaju obavezne svima i svuda u školi, i nastavnicima i učenicima, osim strogih medicinskih izuzetaka.
    Živi bili pa videli za ovo poslednje.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Uf, onda ce tako i kod nas skoro, vi ste samo ranije u valu. Nadala sam se da nece i nadam se da nasa skola nece, drze se mjera relativno i ne dopustaju rasprave a kako je ovo smisleno, kad ovo i ovo moze.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Lili, ja mislim da će ovo biti zeznutije jer kažu da delta više pogađa djecu. Ali vidjet ćemo za koji tjedan

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

A i da dodam, ljudi su više opušteni nego prije, više se ide uokolo, tako da mislim da bude više i djece zaraženo

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ovdje je kompletna odluka, koja se odnosi na osnovne i srednje škole, te visokoškolske ustanove: https://narodne-novine.nn.hr/clanci/...9_97_1755.html

Ako mene pitate za tumačenje - ja bih rekla da se ide uživo sve dok se može.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ovdje je kompletna odluka, koja se odnosi na osnovne i srednje škole, te visokoškolske ustanove: https://narodne-novine.nn.hr/clanci/...9_97_1755.html

Ako mene pitate za tumačenje - ja bih rekla da se ide uživo sve dok se može
    .
    Upravo tako. Ja bih se skoro dala kladiti da ove godine neće bit on-line nastave za školarce, nešto nalik na prošlu škol.god.
    Pričam o osnovnoj školi te općenito naravno, ne na razini neke pojedine škole.

Vrci, mirna sam. Ne strahujem, možda me vara feeling, ko će ga znat. Vrijeme će pokazat.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

I ja strahujem manje nego prije. Malo me frka kakva su antitijela mojima sad skoro 5mj nakon cijepljenja, ali život mora ići dalje po malo

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Pa da, imamo koronu, nemamo smrtonosnu bolest tipa HIV ili rak pa da trebamo biti u panici. Strah i panika mogu samo odmoći. Naravno da smo bolesni, nemamo više temperaturu, ali nas boli glava in misići, mene grlo i sinusi. Kao i svaka druga jača prehlada/gripa - imala sam ih možda nekih desetak u životu dok još nije postojala KORONA MANIJA
    Puno čaja, djumbira, C i D vitamina, cinka, odmora i sve će biti OK. I definitivno se ne bi cepila zbog jedne obične prehlade koja traje 7 dana, a od toga imaš 3 dana temperaturu i malo kašljucaš. Najbolje je da ćemo sada dobiti odpornost (kažu na neko vreme, ali who cares, nećemo se cepiti).

Ako osoba ima 100 boljki i dobije još i koronu, onda će biti gadno. Ili ako imate loš imunski sustav, trebaće vam više vremena da dodjete k sebi, ali onda barem vidite kakva je snaga odbrane vašeg organizma. Sa svojom sam za sada zadovoljna.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Drago mi je. Nismo svi tako lako prosli.
    Moji problemi su veci bili nakon nego za vrijeme.
    Sretno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •