tangerina prvotno napisa
Pa mislim da ti ljudi nisu retardirani i razumiju i sami šta su oni biološki, ili kako kažu assigned at birth. Ali i to forsiranje "biološki si to" meni zvuči malo kao "sereš, u biti si delusional", a vjerojatno i njima i zato to ne vole. Jer razne biološke stvari ne moraju bit sinkronizirane, netko može biti genetski XY a fenotipski potpuno žensko, šta je ta osoba biološki? A taj osjećaj identiteta, osjećaj da su ustvari taj i taj spol, sasvim sigurno nije društveno uvjetovan jer osobi donosi ogromne teškoće u funkcioniranju s okolinom i ogromnu patnju, ali osoba ne može protiv njega, dakle zar nije i on biološki?
I sasvim sigurno ja sebe kao ženu ne identificiram zbog bioloških obilježja, da sad moram izvadit maternici, jajnike i grudi, bila bih i dalje žena. Žena sam naprosto jer jesam.
Što se tiče ovog "osjećaš se kao muškarac a želiš rodit dijete" , tu se i ljudi u trans zajednici i neki stručnjaci lome. Prije je i trans iskustvo bilo dihotomno, i još uvijek postoje ti transmedicalisti koji priznaju samo one koji žele promijeniti spol, operaciju, hormone i jednostavno prebaciti potpuno switch M/Ž.
Teško je izaći iz tog dihotomnog razmišljanja u kojem smo oduvijek, a onda dođe Božo Vrećo s bradom i u haljini, a mi: ček koja si ladica?