Stranica 313 od 383 PrviPrvi ... 213263303311312313314315323363 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 15,601 do 15,650 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Sebični nisu iznenada postali altruistični, slažem se. Ali pandemija je donijela i novu sebičnost. Sigurna sam da su neki antimaskeri i isključivo covid-antivakseri inače bili skroz dragi ljudi, ali su sad, samim time što su to što jesu, ujedno i sebični.
    Bla bla (ovaj bla bla ide meni u džep jer sam se baš toga sad uhvatila kao pijan plota, ali danima to raste u meni, pa puknem na tekstove tipa onog linkanog s net.hr)

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Jes, Kaae, to sam i htjela reći. I vjerojatno je jasnije i tko su princeze na zrnu graška

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    Sebični nisu iznenada postali altruistični, slažem se. Ali pandemija je donijela i novu sebičnost. Sigurna sam da su neki antimaskeri i isključivo covid-antivakseri inače bili skroz dragi ljudi, ali su sad, samim time što su to što jesu, ujedno i sebični.
    Bla bla (ovaj bla bla ide meni u džep jer sam se baš toga sad uhvatila kao pijan plota, ali danima to raste u meni, pa puknem na tekstove tipa onog linkanog s net.hr)
    Ovdje sam, naravno, zamijenila redoslijed, trebalo je: altruistični nisu iznenada postali sebični

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

A evo, ja znam gomilu ljudi koja se nije cijepila iz puno razlicitih razloga. I za nikog od njih ne bi rekla da je sebican, tj. da su ti sto se nisu cijepili sto ista sebicniji od ovih koji se jesu cijepili. Nikako mi nema korelacije izmedju cijepljenja i sebicnosti. A ni (ovo nisam procitala tu, al po portalima jesam) izmedju cijepljenja i kognitivnih sposobnosti.
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 02.10.2021. at 19:32

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Zar pisemo ovdje generalno lose o SAD-u? Ja, ako sam pisala se ispricavam.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    A evo, ja znam gomilu ljudi koja se nije cijepila iz puno razlicitih razloga. I za nikog od njih ne bi rekla da je sebican, tj. da su ti sto se nisu cijepili sto ista sebicniji od ovih koji se jesu cijepili. Nikako mi nema korelacije izmedju cijepljenja i sebicnosti. A ni (ovo nisam procitala tu, al po portalima jesam) izmedju cijepljenja i kognitivnih sposobnosti.
    Pa, eto, meni je baš korelacija jasno vidljiva. Ali se (i) na ovu temu ti i ja ne slažemo, koliko sam uspjela iščitati iz tvojih postova, pa vjerojatno ni nećemo, nevezano za daljnje objašnjavanje.
    Posljednje uređivanje od Svimbalo : 02.10.2021. at 19:38

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Bakić da otvara vrata komunikaciji nakon što je poblokirao sve što mu je ikad proturiječilo riječju, djelom ili najobičnijim lajkom na nečijem tuđem zidu?

Za njegove predikcije i "modele" slobodno skrolaj po njegovom zidu od svibnja 2020. do danas (osim statusa koje je izbrisao) pa ćeš vidjeti čuda od predikcija i modela.

Lauc friško tvrdi da je 50% umrlih (dakle 4300)
    skončalo zato što su bili u TERMINALNOJ fazI svoje osnovne bolesti te su (uglavnom u bolnicama) pokupili Covid.
    Pa moguce da su modeli ranije bili losi. Koliko vidim i drugi su losi. Njegovi trenutno djeluji dosta bolji od tih s kojima se usporedjuje koji su bas losi. Al zaista nisam detaljno ulazila u to pa i ne mogu nista preobjektivno reci. Mozda usporedjuje samo nesto sto je dobro s necim sto je lose u nekom drugom, pojma nemam. Ali ostajem pri tome da se izlaze s modelima i da otvara put diskusiji kad iznosi rezultate modela. Sad, ako pri tome blokira druge koji kulturno raspravljaju, to je druga stvar. Ali i meni djeluje preagresivan.

Ok, to Laucovo nisam cula. Ali moj odgovor ne bi bio pisanje rijeci velikim slovima vec pitanje na cemu temelji tu svoju tvrdnju. Je li samo provalio ili ima neka saznanja. Na taj nacin mislim da otvaraju komunikaciju. Daju brojku o kojoj se moze raspravljat, ne kazu ""mnogi", "puno manje", "puno vise" - sto su sve izrazi koji nista ne govore i s kojima se nema kud krenit.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja antivaksere oduvijek smatram sebicnima.
    Uzivaju u blagodatima imuniteta krda dok sami ne zele dati svoj doprinos.
    Pa, lako tako.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Pa, eto, meni je baš korelacija jasno vidljiva. Ali se (i) na ovu temu ti i ja ne slažemo, koliko sam uspjela iščitati iz tvojih postova, pa vjerojatno ni nećemo, nevezano za daljnje objašnjavanje.
    Ne objasnjavam se s tobom. Samo stajem na stranu necijepljenih, u smislu da ih se ne proglasava sebicnima. Neka znaju da svi tako ne razmisljaju.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Jadranka, bi li smatrala sebicnim da se recimo muska populacija prestane cijepiti protiv rubele?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ako pricamo samo o pandemiji i sebicnosti, onda je moguce i da su ti koje ti sad stavljas u tu kategoriju "sebicni zbog corone i njenih mjera, cjepiva, maski..." sebicni samo u tom pogledu, a u drugim segmentima zivota su ostali altruisticni. Cisto kao premisa koja nije za zanemarit.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Jadranka, bi li smatrala sebicnim da se recimo muska populacija prestane cijepiti protiv rubele?
    To je za mene paralela s HPV cjepivom i muskom populacijom, koja se cijepi (ili ne) prvenstveno da zastiti zene/djevojke, a ne sebe.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj annie84 prvotno napisa Vidi poruku
    To je za mene paralela s HPV cjepivom i muskom populacijom, koja se cijepi (ili ne) prvenstveno da zastiti zene/djevojke, a ne sebe.
    Pa je, ali to je upravo ono sto zelim reci. Odluka o cijepljenju se ne odnosi samo na nas, vec ima siri kontekst.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ako pricamo samo o pandemiji i sebicnosti, onda je moguce i da su ti koje ti sad stavljas u tu kategoriju "sebicni zbog corone i njenih mjera, cjepiva, maski..." sebicni samo u tom pogledu, a u drugim segmentima zivota su ostali altruisticni. Cisto kao premisa koja nije za zanemarit.
    Ne misim da su svi necjepise sebicni, postoje razni razlozi za necijepljene, meni su osobno neki vise a neki manje opravdani.
    Ali mi je cudno da netko uopce ne vidi element odnosa prema drugima u cijepljenju, kad je to odluka koja se odnosi i na pojedinca i na javno zdravstvo.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ovo je dobro pitanje. Mozda razvoj imuniteta prirodnim putem?
    Pa da, da poumire ta starcad i bolesnici koji enivej i ne umiru od, nego sa, sad godina gore ili dole, boze moj...al godina dvije nosenja maski....jadna nasa djecica. Ja ne vidim altruizma u tome.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 02.10.2021. at 20:04

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Protiv HPV-a se ni ja nisam cijepila.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Pa da, da poumire ta starcad i bolesnici koji enovej i ne umiru od, nego sa. Ja ne vidim altruizma u tome.
    Nitko nikome ne zeli da umre.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Zar si toliko mlada? Mozda i jesi. Ja nisam jer nije bilo cjepiva tada. Hm...znamo li dugorocne posljedice tog cjepiva? Samo se zezam, ne znamo ni za 4g signale, mirkovalne, ne znamo nista dugorocno. U jugi nacickali vis bunkerima prema italiji, a kad ono..
    Posljednje uređivanje od ina33 : 02.10.2021. at 20:06

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Moram priznati da ne znam za koga je,kada i koliko rubola opasna. No, da za muskarce nije opasna, a da mogu imati teske nuspojave od cjepiva, cak i umrijeti, ne bih smatrala to sebicnim. Ni da se ne zele cijepiti zbog za njih neeticnih postupaka u proizvodnji cjepiva, ni to ne bih smatrala sebicnim.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nitko nikome ne zeli da umre.
    Mda...samo cemo ignorirat da je to posljedica 'prirodnog imuniteta' i ptavit sr jao....a stvarno mi je zao, pa nisam stvarno znao da to to znaci. Prirodni imunitet tako dobro zvuci....prirodno cak. Prirodno prolazi, nista se ne ubrizgava, ne prekrivaju se dijelovi tijela. Osim lancunom kad je kraj.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Koliko se sjećam, opasna je posebno za trudnice, jer plod može razviti malformacije i čini mi se retardaciju.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Zar si toliko mlada? Mozda i jesi. Ja nisam jer nije bilo cjepiva tada. Hm...znamo li dugorocne posljedice tog cjepiva? Samo se zezam, ne znamo ni za 4g signale, mirkovalne, ne znamo nista dugorocno. U jugi nacickali vis bunkerima prema italiji, a kad ono..
    O godinama ne raspravljam

Zar godine stite od hpv-a? Sto se ne mogu i stariji koji zele i misle da je korisno cijepit? Pitam jer ne znam.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Moram priznati da ne znam za koga je,kada i koliko rubola opasna. No, da za muskarce nije opasna, a da mogu imati teske nuspojave od cjepiva, cak i umrijeti, ne bih smatrala to sebicnim. Ni da se ne zele cijepiti zbog za njih neeticnih postupaka u proizvodnji cjepiva, ni to ne bih smatrala sebicnim.
    Pa opasna je u trudnoci. Majka nema ozbiljnih simptoma plod ima ozbiljna ostecenja.
    Dok sam bila dijete obiteljska prijateljica se zarazila u trudnoci i dijete je rodeno bez jednog oka.
    Posljednje uređivanje od sirius : 02.10.2021. at 20:11

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Mda...samo cemo ignorirat da je to posljedica 'prirodnog imuniteta' i ptavit sr jao....a stvarno mi je zao, pa nisam stvarno znao da to to znaci. Prirodni imunitet tako dobro zvuci....prirodno cak. Prirodno prolazi, nista se ne ubrizgava, ne prekrivaju se dijelovi tijela. Osim lancunom kad je kraj.
    Mozda se opet krivo razumijemo... Ja to ne iznosim kao projedlog. Nego mi se cini da je to jedan odgovor na pitanje ka kojem je opcenito svijet krenuo, a Hrvatska i malo vise. Upravo zbog onog sto sam prije napisala da u mom okruzju koronu jos malo tko dozivljava. A to tesko da ce se promijenit.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Da, i s ovim se slazem.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

U moje vrijeme nije bilo cjepiva protiv HPV, pitala sam pedijatra, kaze nekih 20tak godina ga ima na trzistu. E sad, koliko je bilo dostupno u RH je druga prica. Iako ni prije 20 godina ne bi upala u grupu koju cijepe sad u AT (besplatno prvo cjepivo u periodu od 9. do 12. rodendana).

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja sam se cijepila baš zbog onog našeg slogana "Misli na druge" vjerujući pri tom da ako se ja cijepim, da time štitim i druge, da se neće zaraziti. Ok, mislila sam i na sebe, da ako već poberem koronu, da ću dobiti blaži oblik bolesti.

A sad čujem i čitam da i cijepljeni prenose naveliko virus, ne da se mogu zaraziti i biti pozitivni te širiti virus već i završiti u bolnici. Ne znam zašto sam se onda cjepila? Ispada najviše iz sebičnih razloga, možda ću, ali samo možda, izbjeći respirator.
    Masku nosim. E sad, trebala bih se očito i testirati svako malo. Gdje je tu kraj? Koja je poanta?

Jedino što imam je Covid potvrda, mogli su je nazvati i "Licence to kill" jer je mogu okolo pokazivati i nesmetano širiti virus? Pritom ubiti pokojeg starčića?

Baš sam ljuta na naše mjere i HZJZ i farmakološku industriju. Sve više razumijem zašto ljudi misle da je sve skupa jedna velika laž i prevara.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A sad čujem i čitam da i cijepljeni prenose naveliko virus, ne da se mogu zaraziti i biti pozitivni te širiti virus već i završiti u bolnici. Ne znam zašto sam se onda cjepila?
    A ne citas da su postoci visekratno manji? Svijet nije 0-1. Kraj je kad covid postane prehlada, a to je kad se velik dio stanovnistva cijepi ili zavrsi prirodno kako zavrsi. Jer nitko nije otok. Jer ne zivimo na onim imaginarnim sirokim poljima. I jer uglavmom nema quick winova, ovo je jos i quick relativno (mislim nanrazvoj cjepiva).
    Posljednje uređivanje od ina33 : 02.10.2021. at 20:30

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne razumijem vas baš, mislile ste da cjepivo štiti 100%? Cijepljeni mogu prenositi zarazu, ali evo kako NJD u upravo objavljenom članku na Indexu kaže, neusporedivo manje ili kako je gospodin Capak rekao minimalno, ili kako je treća mudra osoba - ja - napisala puno manje.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj kajsa prvotno napisa Vidi poruku
    U Zagrebu epidemiolozi ne žele uzimati podatke o bliskim kontakima ako kontakti nisu u istom kućanstvu s pozitivnom osobom.
    Kažu da se kontakti sami jave svom LOM i da to nije u nadležnosti epidemiološke službe,
    Jel i u ostatku HR isto?

koji je razlog tome?
    Nestalo love za bolovanja?
    Ne znam od kud to da epidemiolozi SAD ne propisuju SI
    U razredu jedan dio je dobio SI od određenog datuma,tek nakon par dana je škola poslala mejl s rješenjem do kad je ista,ali epidemiolozi su sami upisali ta svako dijete SI, rekla doktorica da već ima otvorena SI

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kod moje kćeri u razredu pozitivno dijete, nitko nije išao u SI.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

baš su se precizno izrazili, manje, neusporedivo manje, minimalno... dok smo svi izgleda zapravo u istom košu

ni sami ne znaju što pričaju, samo zavaravaju ljude i zarađuju na cjepivima, sad će tako i na testovima

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Ne razumijem vas baš, mislile ste da cjepivo štiti 100%? Cijepljeni mogu prenositi zarazu, ali evo kako NJD u upravo objavljenom članku na Indexu kaže, neusporedivo manje ili kako je gospodin Capak rekao minimalno, ili kako je treća mudra osoba - ja - napisala puno manje.
    Po tome koliko ja kuzim, 2-2.5 puta manje pozitivnih je cijepljeno nego bi se ocekivalo u populaciji u kojoj je podjednako cijepljenih i necijepljenih. To bas nije puno manje. A svakako nije neusporedivo manje.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Willow prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam se cijepila baš zbog onog našeg slogana "Misli na druge" vjerujući pri tom da ako se ja cijepim, da time štitim i druge, da se neće zaraziti. Ok, mislila sam i na sebe, da ako već poberem koronu, da ću dobiti blaži oblik bolesti.

A sad čujem i čitam da i cijepljeni prenose naveliko virus, ne da se mogu zaraziti i biti pozitivni te širiti virus već i završiti u bolnici. Ne znam zašto sam se onda cjepila? Ispada najviše iz sebičnih razloga, možda ću, ali samo možda, izbjeći respirator.
    Masku nosim. E sad, trebala bih se očito i testirati svako malo. Gdje je tu kraj? Koja je poanta?

Jedino što imam je Covid potvrda, mogli su je nazvati i "Licence to kill" jer je mogu okolo pokazivati i nesmetano širiti virus? Pritom ubiti pokojeg starčića?

Baš sam ljuta na naše mjere i HZJZ i farmakološku industriju. Sve više razumijem zašto ljudi misle da je sve skupa jedna velika laž i prevara.

Ovako nekako i u mene.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Odg Willow, slicajno ispalo ovako citirano..Al sad vidim da je dobro ispalo. Mislim da stvarno niste u pravu, pogotovo ti, jadranka, s licence to kill, sve statistike ti ne idu u prilog i to je debelo pretjerivanje sto govoris.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 02.10.2021. at 20:46

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Na temu sebičnosti, ne znam jel itko od vas to doživio na vlastitoj koži u zadnjih godinu i pol pandemije, a odnosi se isključivo na pandemiju, coronu, mjere.
    Ali meni su sebični i oni ekstremni slučajevi (koje sam imala u najbližoj obitelji) koji su se do nedavno zatvorili u četiri zida, nisu unuke ni djecu posjećivali (ni uz testove), nisu nudili ni pomoć dok je stvarno bila i više nego potrebna, nego eto snalazite se kako znate i umijete. To mi je isto jako egoistično i sebično.
    Znači, meni osobno se to može primjeniti na oba ekstrema.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ok. Moram priznati da mi je ovo rezoniranje vrlo neobicno, ali evo, zivim i ucim.

Ja sam se bojala rubele u trudnoci a evo trudna prijateljica mi je nedavno imala (lazno) pozitivni test na rubelu i ne moram opisivati kroz sto je prolazila.
    Jedina utjeha joj je bilo to sto smo procijepljena populacija i da vjerojatno nije imala od koga dobiti.

Svi lijekovi imaju nuspojave u nekom postotku, zato se i procjenjuje omjer koristi i dobiti, i to cisto matematicki.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

A ne citas da su postoci visekratno manji? Svijet nije 0-1. Kraj je kad covid postane prehlada, a to je kad se velik dio stanovnistva cijepi ili zavrsi prirodno kako zavrsi. Jer nitko nije otok. Jer ne zivimo na onim imaginarnim sirokim poljima. I jer uglavmom nema quick winova, ovo je jos i quick relativno (mislim nanrazvoj cjepiva).
    Ma sve je to ok, da nije ispalo da ce se vjerojatno trebati ponovo cijepit... a meni se bas i ne cijepi po tretji, cetvrti, peti, i... n-ti put... a sad kad vidim da to nije neka garancija od zaraze i sirenja zaraze, stovise asimptotskog sirenja zaraze... ne znam.

Ne znam koliko ima smisla da se cijepe oni koji nisu bitno ugrozeni od corone po n puta.
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 02.10.2021. at 20:47

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ako mislis, annie, da ti necijepljeni baka i deda nisu htjeli cuvat djecu, mislim da su oni u pravu, a ti u krivu i da nisi ispravmo shvatila razonu opasnosti od korone, ako nekog takvog proglasavas sebicmim. Ako govoris o tipa nekom od 40 ko se zatvorio u 4 zida, nema komorbiditet, al nije htio obavit umjesto nekog bolesnog samoposlugu i dostavit pred vrata - razumijem.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Jadranka, točno tako

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ok. Moram priznati da mi je ovo rezoniranje vrlo neobicno, ali evo, zivim i ucim.

Ja sam se bojala rubele u trudnoci a evo trudna prijateljica mi je nedavno imala (lazno) pozitivni test na rubelu i ne moram opisivati kroz sto je prolazila.
    Jedina utjeha joj je bilo to sto smo procijepljena populacija i da vjerojatno nije imala od koga dobiti.

Svi lijekovi imaju nuspojave u nekom postotku, zato se i procjenjuje omjer koristi i dobiti, i to cisto matematicki.
    Mislim da sam to i rekla, da ako je i cisto matematicki opasnost takva da je nekome jednako riskantno i cijepit se i ne cijepit se, ne bih ga smatrala sebicnim. Al nadam se da bar za ta starija cjepiva nije?

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mislila sam omjer koristi i rizika.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ma sve je to ok, da nije ispalo da ce se vjerojatno trebati ponovo cijepit... a meni se bas i ne cijepi po tretji, cetvrti, peti, i... n-ti put... a sad kad vidim da to nije neka garancija od zaraze i sirenja zaraze, stovise asimptotskog sirenja zaraze... ne znam.

Ne znam koliko ima smisla da se cijepe oni koji nisu bitno ugrozeni od corone po n puta.
    Itekako je ispalo i niko nije obecao da je to jednom zaivijek, ne kuzim odkud to? Al ako si u mentalnom sklopu 'meni dosta visee ovoga', onda da, razumijem odkud to nerealno ocekivanje. Nema garancija, nema garancije da nece sad lupit potres, srusit se zgrada, prometna itd. To je meni djetinja slika svijeta. Ima vecij i manjih vjerojatnosti za nesto. Dobro procijepljene zemlje bolje zive, nemaju toliko viskova smrti i krcenja bolnica, relaksiraju mjere. Ako ove druge ne skuhaju jos ucinkovitiji virus. To je maraton, niko nije obecao sprint, osim laika 'dosta viseee korone, za mene je prosla'.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 02.10.2021. at 20:53

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mislim da sam to i rekla, da ako je i cisto matematicki opasnost takva da je nekome jednako riskantno i cijepit se i ne cijepit se, ne bih ga smatrala sebicnim. Al nadam se da bar za ta starija cjepiva nije?
    Pa koliko ja znam, muska populacija se generalno cijepi protiv rubele zbog zastite trudnica. Rubela kao djecja bolest uglavnom prolazi blago.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ako mislis, annie, da ti necijepljeni baka i deda nisu htjeli cuvat djecu, mislim da su oni u pravu, a ti u krivu i da nisi ispravmo shvatila razonu opasnosti od korone, ako nekog takvog proglasavas sebicmim. Ako govoris o tipa nekom od 40 ko se zatvorio u 4 zida, nema komorbiditet, al nije htio obavit umjesto nekog bolesnog samoposlugu i dostavit pred vrata - razumijem.
    Pričam o cjepljenoj baki i dedi, oboje ni 65 godina, bez komorbideta. Ne čuvaju mi djecu ni bez corone, živimo predaleko za to, oduvijek, niti mi je to bilo bitno.

Ali, ako pričamo o situaciji gdje su svi cijepljeni, testirani 3x tjedno i o situaciji u kojoj je jednoj osobi ugrožen život (ne zbog corone), onda mi je svejedno sebično. Em me zanima koliko je takvih slučajeva bilo, od svih koje ja znam su oni bili najekstremniji slučaj i nisu doslovno pustili nikog u kuću niti išli ikog vidjet 18 mjeseci.
    Posljednje uređivanje od annie84 : 02.10.2021. at 20:55

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Cijepljeni koji se zaraze i razviju simptome su opet manje zarazni u odnosu na pozitivne necijepljene, plus cjepivo štiti od težih oblika bolesti, tako da te dve stvari u kombinaciji, manje zaraze i manje težih oboljenja meni ipak djeluje kao put prema kraju pandemije. Normalno, da se nije pojavila Delta sve bi bolje izgledalo.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja nisam nikoga puštala u kuću, zašto bih?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja nisam nikoga puštala u kuću, zašto bih?
    Ni vlastitu djecu?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa dobro, vlastito dijete mi živi u mojoj kući.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Pa dobro, vlastito dijete mi živi u mojoj kući.
    E pa ja osobno znam samo dvoje ljudi, koji nit su puštali vlastitu djecu ni unuke niti ikog drugog nit su išli vidjet ikog (čak ni na otvorenom). Godinu i pol dana.

E sad, ja bi svoju djecu posjetila u bilo kakvoj situaciji i ponudila im pomoć da im treba. Sve drugo mi je sebično. Divno mi je kad ljudi kažu "ja bi za svoje dijete..." nadopuni točkice, al kad dođe neka takva situacija, onda ih nema nigdje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •