Stranica 351 od 383 PrviPrvi ... 251301341349350351352353361 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 17,501 do 17,550 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Sillyme drzte se!

Odluku su trebali ostavit na razini skola.

U vlaku su srednjoskolci doslovce skoro svi u mom vagonu jutros bili bez ikakve maske, dakle ni one na bradi...bila sam na rubu da im koju uputim, al sam si rekla samo cu se uzrujat, a to mi ne treba.

Taj vlak je ujutro sardina mode,stojimo s glavama fakat u intimnoj zoni, samo muz mi je valjda tako blizu lica. Dzaba im maske u skoli, pa u puno osn.skola se nose maske takodjer.

Donedavno su fakat svi imali maske u vlaku, sto se sad dogadja, ovako veliki preokret fakat ne kuzim. I jos me kuze po pogledu, al onako drsko i prkosno se jos vise postave grrrr....
    Ista stvar je u busu.
    Srednjoškolci su svi redom bez maski i još provokativno gledaju onako u čoporu i samo čekaju da im netko nešto kaže.
    Ja izbora nemam jer moram ući u taj prokleti bus.
    Nabavila sam onu ffgtturbo masku i stojim na vratima.
    Cijepljena jesam. I muž je, ali je on nažalost izašao iz remisije i u velikom je pogoršanju bolesti i sigurno mu ne želim donijeti koronu jer bi ga to sigurno dotuklo.
    Kako da se zaštitimo?
    Meni nije jasno zašto nisu uvedene kazne za nenošenje maski?
    Naše ljude jedino kad lupiš po džepu možeš naučiti pameti.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

https://www.npr.org/sections/health-...s-ages-5-to-11

!!!!

Ajme, kvragu, gdje mi je smiley koji plese!

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    https://www.npr.org/sections/health-...s-ages-5-to-11

!!!!

Ajme, kvragu, gdje mi je smiley koji plese!
    Jaaao! Odličnooo!

(Smilovao se svemir našim željama taman prije rođendana, a? )

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Riri92 prvotno napisa Vidi poruku
    Jaaao! Odličnooo!

(Smilovao se svemir našim željama taman prije rođendana, a? )
    Da proslavimo uz injekcije.

Bas me zanima koliko ce im trebati da zapravo organiziraju cijepljenje na lokalnoj razini. Prijateljica je vec danas pisala onkologu i pitala je li ok da sin primi prvu dozu par dana prije zadnje kemoterapije (mada nisam sigurna da ce cjepivo biti dostupno u praksi bas tako brzo).

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Riri, brz oporavak tvojoj devojcici!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Da proslavimo uz injekcije.

Bas me zanima koliko ce im trebati da zapravo organiziraju cijepljenje na lokalnoj razini. Prijateljica je vec danas pisala onkologu i pitala je li ok da sin primi prvu dozu par dana prije zadnje kemoterapije (mada nisam sigurna da ce cjepivo biti dostupno u praksi bas tako brzo).

Valjda nakon Kemo, ne prije i to najmanje 10 dana , ako je terapija u ciklusima onda i mjesec dana nakon zadnjeg dana

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Valjda nakon Kemo, ne prije i to najmanje 10 dana , ako je terapija u ciklusima onda i mjesec dana nakon zadnjeg dana
    Sigurna sam da ce njegov tim znati kad, a i kako. Preporuke za cjepiva nisu iste kao u HR u velikoj vecini slucajeva, protiv kovida ili bilo cega drugog.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Ma doć će i covid pass na red, nema drugog. Kad cijepljenje ne ide milom ići će izgleda (pri)silom.

Inače sin mi je nakon 7 dana samoizolacije izgleda ipak pozitivan, sad još mora na PCR. A još jučer je na kućnom bio negativan i mislila sam da ga ipak preskočilo.
    Jucer sam testirala kucnim frendicu od E. i opet je negativna ( prvi put sam ju testirala kad je E.bila pozitivna) Zezam ju da ne moze ni covid pokupiti.

Inace u ovoj rundi razred za sad broji 7 pozitivnih
    Ucenika je 22 . Mislim da su 2 bila pozitivna u ranijim valovima, a E.prosli mjesec.
    tako da nam je razredna imunost skoro 50%

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Vec jako dugo nisam nista pisala na ovoj temi iako redovito pratim.

Riri, mislim na malenu i vas!

Virus je ocito mutirao na nacin da djeca vise ne prolaze asimptomatski cemu svjedocim svaki dan u skoli: neki dan ih se u razmaku par sati troje javilo iz istog razreda da im je naglo postalo lose, uzasan proljev i trbuhobolja, zvali roditelje da dođu po njih i ispostavilo se da su pozitivni. I cijeli razred poslan u samoizolaciju i na online-nastavu.
    (Od SI izuzeto par preboljelih, a cijepljenih nema niti jedan?!, srednja skola je u pitanju, decki 16-17 godina. Ili "ne vjeruju u koronu" ili im ne daju roditelji.)
    Dvojica mojih ucenika su prije mjesec dana razvila temp preko 39, toliko lose i malaksali su bili da im je hitna dolazila kuci. Jedan je izgubio svijest u kupaonici.
    Toga nije bilo u prijasnjim valovima.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Jucer sam testirala kucnim frendicu od E. i opet je negativna ( prvi put sam ju testirala kad je E.bila pozitivna) Zezam ju da ne moze ni covid pokupiti.

Inace u ovoj rundi razred za sad broji 7 pozitivnih
    Ucenika je 22 . Mislim da su 2 bila pozitivna u ranijim valovima, a E.prosli mjesec.
    tako da nam je razredna imunost skoro 50%
    Kod moje ih je s mojom tek četvrtina (mislila sam trećina ali krivo). Ali možda roditelji nisu testirali na blage simptome. Od prijateljice kcer isla na neke pretrage pred bolnicu pa joj izvadila i antitijela - i preko 400...

Ali slažem se da se cini ovaj put na tinejdzerima uočljiviji i jači simptomi, vec se pisalo to za alfu a za deltu pogotovo (u UK gdje pratim povremeno kako njima ide, oni su uvijek "ispred" nas u epidemiji). Iako možda je i do jesensko/zimske sezone. Mislim simptomi, zaraznost manje.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

U našem razredu je sad od ovih 7 pozitivan i učenik koji je bio pozitivan u 12.mj.
    Mene malo čudi da su toliko osnovnoškolci stradali u odnosu na srednjoškolce. Oni se u puno manjem postotku voze javnim prijevozom, ne izlaze po kafićima, u našoj školi nose maske na nastavi cijelo vrijeme.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Osnovnoškolci skinu maske pod svakim odmorom i čoporativno se zagledaju u mobitele glavom uz glavu. Uglavnom nose platnene maske koje ne služe ničemu.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Možda su srednjoškolci prokuženi u većem broju

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

U razredu kod moje velike ima ih 5-6 cijepljenih.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Naši viši razredi nose pod odmorom,pod nastavom ne

Sad vidim da računate imunitet razreda,kaj s onima koji su preboljeli odmah na početku pred godinu i pol, kud ste njih svrstali ili koji kojeficijent stavili?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    U razredu kod moje velike ima ih 5-6 cijepljenih.
    Pa da, i to, vjerojatno ih je puno više cijepljeno.

j-la avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Lili, T je i dalje isto.. a za posjete ne vrijedi negativan pcr, imam ga ja, ali ne mogu kod nje kad ona leži na covid odjelu i kisik prima.
    A joj Riri! Brz oporavak malenoj, da što prije budete skupa

Nisam upratila, možda si pisala, zašto ne daju pratnju? Kod nas je bilo da moramo naći pozitivnu žensku osobu koja bi bila pratnja kad je K. bila u bolnici, inače bi i ona morala biti sama. Sreća nisam bila za bolničko liječenje pa sam mogla biti s njom.
    Držite se

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Naši viši razredi nose pod odmorom,pod nastavom ne

Sad vidim da računate imunitet razreda,kaj s onima koji su preboljeli odmah na početku pred godinu i pol, kud ste njih svrstali ili koji kojeficijent stavili?
    Nemamo takvih. Nitko nije bio pozitivan prije vise od 9 mj.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Ma doć će i covid pass na red, nema drugog. Kad cijepljenje ne ide milom ići će izgleda (pri)silom.

Inače sin mi je nakon 7 dana samoizolacije izgleda ipak pozitivan, sad još mora na PCR. A još jučer je na kućnom bio negativan i mislila sam da ga ipak preskočilo.
    Koliko ste kućnih testova napravili? Ima li kakve simptome?

Moj mlađi je u subotu navečer uganuo nogu, i iste večer je dobio temperaturu. Odonda je kući, zbog noge. Temperaturu je imao još u nedjelju. Radili smo 2 testa, u nedjelju i ponedjeljak, oba negativna. Mislite li da trebamo još šta poduzimati?

Ne znamo da je bio u kontaktu. Stariji sin je bio u kontaktu, ali on je cijepljen pa nastavlja kao da nije. Moguće je da je i muž bio - isti slučaj kao sin.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko ste kućnih testova napravili? Ima li kakve simptome?
    Testirala sam ga taj dan kad je kci bila pozitivna, i 2 i 5 dana kasnije, tad nije imao simptoma i testovi negativni. 7. dan ga je ujutro bolila malo glava (ne jako), imao je 37 (proslo nakon par sati) i 1x mu je curila krv na nos (to mu je skoro uvijek kod viroza). To je za sad sve od simptoma.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

https://www.index.hr/vijesti/clanak/...jesti_ostalo_d

I kako biti optimističan vezano uz kraj pandemije?
    Fakat mi dođe da plačem kad pročitam ovakvo što

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Riri, sad tek vidim za T. Nadam se da će srećica uskoro kući

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku

uzalud nam svi novi kurikulumi, škole za život i sl... kad smo i dalje na razini 1901.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Svimbi
    , ja sam i dalje optimistična u vezi kraja pandemije, luda žena šta reći, vjerojatno jedina tu. Nisam uopće uznemirena zbog situacije koja je realno gledajući jako ozbiljna i itekako sam je svjesna.
    Ti sa prosvjeda me ne zanimaju ni najmanje, eto ih tamo. Ionako spadaju u debelu manjinu. Nisu mi bitni uopće.

A sad ozbiljno, mislim da naši trebaju što prije uvesti covid potvrde, dam se kladiti da bi se procjepljenost fino povećala već unutar mjesec dana. Ima dosta ljudi koji se bez pravog razloga sad inate i protive cjepljenju, a da im se samo malo oduzme od komocije, bez problema bi se cijepili. Ružno zvuči, ali ja zaista ne vidim drugog načina više.

Spominjala sam kolegu s posla i njegov tvrd stav: "on se neće nikad cijepit tim Bogapitaj kakvim cjepivom". Kad je shvatio da onda neće moći sudjelovati na nekim sastancima EU razine (stalna testiranja su mu strašno iscrpljujuća i vremenski i financijski), a posljedično ni ubirat dnevnice, da vidite kako je odmah prionuo i to ni manje, ni više nego na Johnson da sve odjednom i odmah riješi
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 27.10.2021. at 11:52

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Bome, ja sam nakon ovog lilinog obracanja postala optimisticnija . Lili, umela si me bila dosad s politikom 'srednjeg puta' i razumijevanjem za sve i sva i za live and let live. Vidis da ne moze tako, nemos vjecno bit nesvrstani.

Ako sad opet reteriras, izbit ces mi roze cvike iz ruku, a taman sam ih htjela stavit . Ne uzimaj mi moje roze cvike pliiiz !
    Posljednje uređivanje od ina33 : 27.10.2021. at 11:58

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Bome, ja sam nakon ovog lilinog obracanja postala optimisticnija . Lili, umela si me bila dosad s politikom 'srednjeg puta' i razumijevanjem za sve i sva i za live and let live. Vidis da ne moze tako, nemos vjecno bit nesvrstani.

Ako sad opet reteriras, izbit ces mi roze cvike iz ruku, a taman sam ih htjela stavit . Ne uzimaj mi moje roze cvike pliiiz !
    Neću oko moje I moje razumijevanje ima svoje granice.

Ja se nadam da će ih upravo ove brojke navesti da počnu razmišljati o potvrdama.

Nema više cile-mile, sad se treba definitivno odlučit za pravi put.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 27.10.2021. at 12:40

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nažalost malo je prekasno

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne trebaju svima potvrde,samo zapravo manjini treba

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kod prvorođenog (2srednje) 22 učenika od toga 3 pozitivna, za četvrto dijete sa simptomima čekamo rezultate. Dosta jaki simptomi kod svih četvero.
    Moj je dobio 2. dozu u petak, još nije zaštićen.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja se nadam da će ih upravo ove brojke navesti da počnu razmišljati o potvrdama.
    Neće nažalost. Boje se ako to uvedu da će izgubiti sljedeće izbore.
    Jer oni samo razmišljaju o svojim foteljama, a ne o dobrobiti ljudi i države.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Nažalost malo je prekasno
    Nikad nije kasno, godinama cemo se bakcat s ovim virusom, a sto vise ljudi prestane bit tolerantno prema 'moze i ovako, moze i onako', to cemo brze prebacit u neku normalu. 'Testno' cjepivo nakom miljardu procijepljenih, zasto pokazivat potvrde, zasto nosit maske, dugorocne posljedice (dok se istovremeno dirkaju tastature i koristi svasta i unosi u sebe svasta) ma ono...ajde dosta filozofije i preuzmite i svoj dio odgovornosti i hajmo naprijed sa sto manje mrtvih

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

'Testno' cjepivo nakom miljardu procijepljenih,
    Konkretno: 48.9% of the world population has received at least one dose of a COVID-19 vaccine.
    6.92 billion doses have been administered globally

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A da, slazem se.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Konkretno: 48.9% of the world population has received at least one dose of a COVID-19 vaccine.
    6.92 billion doses have been administered globally

Ma da, i dalje nepromisljena spika o neistrazenosti.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Nikad nije kasno, godinama cemo se bakcat s ovim virusom, a sto vise ljudi prestane bit tolerantno prema 'moze i ovako, moze i onako', to cemo brze prebacit u neku normalu. 'Testno' cjepivo nakom miljardu procijepljenih, zasto pokazivat potvrde, zasto nosit maske, dugorocne posljedice (dok se istovremeno dirkaju tastature i koristi svasta i unosi u sebe svasta) ma ono...ajde dosta filozofije i preuzmite i svoj dio odgovornosti i hajmo naprijed sa sto manje mrtvih
    Mislim da uopće nije ključ u mojem ili tvojem (ili Lilinom) razumijevanju. I nije ni u rukama građana, građani su pokazali kakvi su, ključ bi bio u "fašističkim" mjerama.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Citiraj j-la prvotno napisa Vidi poruku
    A joj Riri! Brz oporavak malenoj, da što prije budete skupa

Nisam upratila, možda si pisala, zašto ne daju pratnju? Kod nas je bilo da moramo naći pozitivnu žensku osobu koja bi bila pratnja kad je K. bila u bolnici, inače bi i ona morala biti sama. Sreća nisam bila za bolničko liječenje pa sam mogla biti s njom.
    Držite se
    Ja nisam čula da ima toga ovdje negdje, ali ja svakako ne bih onda mogla biti s njom jer sam negativna. Ne znam, odmah su mi rekli da pratnje nema, dali popis stvari koje joj se mogu donijeti i to je to...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pa negativna i moraš biti, to što ne dozvoljavaju pratnju djeci i kod nas stalno frka, prije korone si mogao biti ako nije gužva,ali sve ovisi od odjela do odjela

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Pa negativna i moraš biti, to što ne dozvoljavaju pratnju djeci i kod nas stalno frka, prije korone si mogao biti ako nije gužva,ali sve ovisi od odjela do odjela
    Aha, pa ja sam skužila da j-la kaže da pozitivna osoba na koronu mora biti da bi bila pratnja, ne znam.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Aha, pa ja sam skužila da j-la kaže da pozitivna osoba na koronu mora biti da bi bila pratnja, ne znam.
    Mislim da ona ne zivi na Balkanu, tako da je moguce bas tako kao sto pise.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kužim zašto
    Pozitivna ženska,da ih skupa izoliraju
    Ne živi u hr
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 27.10.2021. at 20:17

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim da uopće nije ključ u mojem ili tvojem (ili Lilinom) razumijevanju. I nije ni u rukama građana, građani su pokazali kakvi su, ključ bi bio u "fašističkim" mjerama.
    A 'fasisticke' mjere moraju u vecoj mjeri prihvacat i do jucer 'nesvrstani' gradjani, pace, zazivat, pa ce onda i vlada dobit hrabrost za provodjenje toga, a ne trtarluk od slobodara. To su spojene posude.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 27.10.2021. at 20:23

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A koji cirkus na umiranje sa i od - pri čemu na HRT-u samo umiru sa, nitko od. Moš mislit kako će se to diferencirat. Onih koji umru sa (tipa onko bolesnici ili baš dobio srčani tijekom korone) je minoran broj. Eto, čime se oni bave, samo percepcija. Ali, u nekom trenu ne možeš više mazat percepcijom, ne mogneš toliko nategnut paravan preko zjapeće provalije, moraš počet ozbljnije djelovat. Ni ne sumnjam da će narativ biti narativ razočaranog djeteta - eto, mi so narodu dali uzde, molili, kumili, nažalost nisu slušali, evo, sad moramo opalit šakom po stolu. Da je malo zrelosti i ozbiljnosti i malo manje straha od "naroda" moglo se puno toga bolje i više - pogotovo nakon što smo dobili cjepivo. Mislim da 80% tih ljudi uopće niti ne shvaća da to nije opasnost koja će proći i da epidemiolozi nisu neki čudaci iz mračnih bunkera maltene koji pretjeruju i plaše narod.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 27.10.2021. at 20:30

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

A evo, kaže Capakova zamjenica da nije fer prema cijepljenima uvoditi stroge mjere.

https://www.index.hr/mobile/clanak.a...ca_najnovije_m

Ne kužim stvarno, ako ti je do toga, onda uvedi propusnice i eto, cijepljeni će itekako zadovoljni biti.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Joj, koma mi je ta zamjenica - donedavno je na TV-u rekla da se zasad ne preporuča boostanje cijele populacije nego samo 65 plus, pa će za 2 tjedna reterirat, a sad počinju čak i neki naši epidemiolozi (ali ne političari) govorit da bi trebalo svu djecu cijepiti - ne samo tek rijetke slučajeve s komorbiditetima. Danas na TV-u "umrli od ili sa covidom". Presmiješno.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

I meni je ona koma, sad mi već ide na živce čim je vidim. I bezvezan joj je argument ovo da nije fer, ko da je išta od ovoga fer već skoro 2 godine, pa jbg i dalje živimo.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Možda bi ključ za veći broj cijepljenih bio u kampanji koja bi ciljala na to da se odrasli cijepe da bi djeca bila sigurnija.
    Toliko se djece zarazilo zadnjih tjedana, a ljudi sve daju za svoju djecu ( bar većina) možda bi se cijepili da bi djeci olakšali život.
    Uvijek imam te ružičaste naočale i vjerujem da su ljudi dovoljno pametni da shvate da je u sadašnjoj situaciji najlogičniji izbor cijepljenje što više odraslih.
    Ne spominjati covid potvrde, mnoge to odvraća.
    Nego reći nešto kao: cijepite se, radi boljitka svoje djece. Kao da je problem cijepiti se. Nije!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Beti, budi realna - ako smo došli do toga da je problem pokazati covid putovnicu, da je cjepivo otrov, da je cijepljenje djece maltene... ne znam, čedomorstvo, problem je cijepljenje, očito je. Kao što je bio problem i zavezat auto pojas i počistit WC u turizmu. Mislim da nije sve u kampanji, ima nešto i u prisili.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kod nas pale samo 2 stvari: ili opalit po dzepu (kazne) al onda to zaista i provodit u praksi ili prisila, nema trecega jer smo mi takav narod.

Ovo pricam za odrasle osobe.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •