Evo ja iskreno kažem da sam zadnjih dana pričala s dosta ljudi i nitko nije za cijepljenje svoje djece mlađe od 12 godina
Nigdje nisam vidjela toliko za osim na ovom forumu, tako da zapravo on nije realan presjek naseg drustva
Evo ja iskreno kažem da sam zadnjih dana pričala s dosta ljudi i nitko nije za cijepljenje svoje djece mlađe od 12 godina
Nigdje nisam vidjela toliko za osim na ovom forumu, tako da zapravo on nije realan presjek naseg drustva
Joj, daj, Riri, molim te.
Što uostalom znači da ti nisam pisala na post o necijepljenoj osobi?! Pa komentira se cijela konverzacija. Što, da ti ja sad ovdje napišem da je tvoja izjava, u okolnostima u kojima živimo, zapravo bila smiješna i nepromišljena?! A bila je jer tako nešto ne možeš znati. Možeš misliti ili pretpostavljati, ali ne možeš biti sigurna u to. Pa nisam ja izmislila činjenicu da svi možemo prenijeti virus.
Naravno da si htjela da svi članovi tvoje obitelji ozdrave, i ja sam vas se sjetila svaku večer. Briga me što misliš o tome, ali bilo mi je baš jako žao tvoje curke.
Ali jednostavno mi neke stvari koje ovdje iznosite kao gotove činjenice ne sjedaju.
Mogla sam i Tanči lijepo odgovoriti neki dan. Ali čemu? Njezini su postovi takvi otkad sam na ovom forumu. Ne svi. Ali mnogi su puni ogorčenosti i svašta je ona već napisala. Bome svašta.
A zamislite si sad da sam ja napisala što i ona, samo da sam to uputila vama. Pa glavu više ovdje ne bih smjela pomoliti. Ali opomenuta nije samo zato što ste istomišljenici. Nije vam to baš neka fora.
I Riri, nisi napisala sigurno, ali si napisala da vas je zarazila necijepljena osoba. Nisi napisala da to pretpostavljaš, koliko se sjećam?!
Freyja, ja uopće s tobom ne želim komentirati ni Tanči ni bilo koga drugog s foruma, pa me s tim preskoči. To mi je ružno, nepotrebno i nepristojno. Mogu ti eventualno reći da se slažem s njom ako te to zanima, ali mislim da se iz mojih postova to i vidi.
I da, nisam napisala da to pretpostavljam. Što točno imam pretpostavljati ako sretnem susjede u dvorištu, moja djeca se igraju s njihovim, primjetim da njihovo dijete kašlje, susjeda mi spomene neku jesensku alergiju, kasnije saznajem da su pozitivni, moje dijete razvija simptome, a nakon dan - dva i neki od drugih ukućana?
Od svega toga je moja izjava smiješna i nepromišljena? Pa dobro. Može biti. Očito je problem u tome što ti i ja imamo vrlo različit smisao za humor. I svašta nam je još različito, što se isto vidi.
Ti predstavljaš sve one koji samo čitaju? Znaš li koliko članova ima ovaj forum?
Nikoga neću poimence spominjati, ali nisam to napisala jer to - pretpostavljam.
Ali moram naglasiti da pišem u svoje ime. To što se netko slaže sa mnom, ništa ne znači. Ili možda ipak znači? Ne znam.
Pa naravno da imaš istomišljenike. Preko 50% populacije nije cijepljeno.
Ali nemoj da te ponese pa da se vidiš kao Sophie Scholl
Sad sam išla pogledati koliko je bilo pregleda ove teme.
1.070.000!!! Milion i sedamdeset tisuća! Auuu!
Stvarno ih puno više čita nego što piše![]()
Uopće nisam bila svjesna toga.
Freya znam ja koliko ih ima. I aktivnih i pasivnih![]()
Ali i znam da mislim cesto i slicno kao Zhang.
Kli_kli cijepljena sam nakon kovida. Svaka doza me vratila koji korak unatrag. Ali kao sto rekoh zivim normalno. Nisam hospitalizirana. Samo mi fali energije. Ali ne dam se bas lako.
Citam cesto i razmisljam kao Riri, i Svimbalo, i Betty blue, i Jennifer i mnoge druge forumasice.
A za Freyu odavno mislim da je zluradi trol koji svako malo dodje provocirati.
[QUOTE=Munkica;3224080]Citam cesto i razmisljam kao Riri, i Svimbalo, i Betty blue, i Jennifer i mnoge druge forumasice.
A za Freyu odavno mislim da je zluradi trol koji svako malo dodje provocirati.[/QUO
A što bih drugo bila ako se ne slažem s vama nego zluradi trol. Ali, Munkice, ti se još i javljaš povremeno, nisi se morala posebno izjašnjavati, ali znam da si jednostavno morala.
I ja cesto citam,, i po razmisljanju sam blize Freyji, ne sasvim u svim stvarima, ali puno dalje od razmisljanja nekih ovdje koje pisu o cjepljenju djece, obveznom cjepljenju, uvodjenju covid potvrda za sve, stavu da su svi necjepljeni bezobzirni, obzirom da oko sebe vidim vise cijepljenih koji se sada ponasaju neodgovornije od onih koji se nisu cijepili...
Imam svo pravo svijeta zeljeti da odseces, hebi ga. Ne pomazes nikome savjetima, osim grupama koje huskaju druge na nesuvisle poteze. Da imam mogucnost, odavno bih te sprijecila da ovdje pises. Nije mi to uopce problem napisati.
O udobnosti guzice si sve sama napisala. Vjerujem da si uzimala lijekove i cjepiva u zivotu i davala ih djeci. Dakle, da, mislis samo na svoju guzicu.
Moje okruzenje (koje nije u HR) siguran nije realan presjek drustva u cijelini, ali u njemu svi zele cijepiti djecu mladju od 12 godina. Mnogi su ih vec i cijepili.
Ima i glasnih koji ne zele pa zvuci kao da ih je brdo. Vidjet cemo, naravno, kad krenu neke statistike.
Ne cudi me, nazalost, da puno ljudi nije sigurno sto bi kad, izmedju ostalog, razne Freyje sire informacije.
Jesmo li mi zemlja sa visokom procijepljenoscu? A koliko vidim iz media zadnjih dana ni visoka procijepljenost nije garancija i oni ponovno uvode mjere
Garancija je za ocuvanje zdravstvenog sustava i ekonomije. Vidim po medijima natpise 'strasnog pogorsanja' epi situacije u islandu i opet uvodjenje 'strogih mjera' iako su masovno procijepljeni od 12 plus. Znate sto je to strasno pogorsanje - 137 oboljelih dnevnk. Znate koliko je kod njih umrlo od pocetka pandemije? 35 ljudi. Znate koliko je kod nas oboljelih dnevno - 7000 sluzbrno, a vjer. visestruko vise? A umrlih dosad negdje blizu 10000 mislim. Znate kojr su to strasne mjere? Maske u zatvorenome.
Na temu 'pomaze li to uopce'.
Najnovije i konacno jasne upute za cijepljenje svima kpji du trudni il planiraju trudnocu:
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti...0#&gid=1&pid=5
Posljednje uređivanje od ina33 : 07.11.2021. at 21:10
OK Ina al kad vec dajes konkretne brojke napisi da ih je oko 350000.
35 umrlih na islandu od pocetka epidemije. Ukupno. Ne dnevno kao kod nas u boljim danima zadnjih tjedana.
Stroze mjere su maske u zatvorenom samo tamo gdje se ne moze drzati razmak veco od metra.
I smanjenje sa 2000 na 500 ljudi na skupovima.
Strava od mjera. I strava od statistike.
U zemlji gdje je stalni hladni, gdje su ljudi u zatvorenom skoro cijelu godinu i gdje je ekipa statija od 12 godina cijepljena 89%.
Da mi dijete nije dobilo covid bila bih na Islandu pa sam malo pratila njihivu statistiku.
Prosli mjesec su imali prosjecni 10 ljudi dnevno hospitaliziramih zbog covida. Na 360 tisuca stanivnika 10 ljudi. Ne 10 ljudi dnevno. Nego prosjecno je stalno u bolnici bilo 10 sa covidom.
Da su meni njihove strasne mjere , statistika i zdravstveni sustav...jupi je!
Posljednje uređivanje od sirius : 07.11.2021. at 21:21
Koje djece Lili?
Prije mjesec dva bila je drama i oko onih mladih od 18 godina.
Obzirom da u Evropi nije odobreni cijepivo za mlade od 12 godina prilicni je nerealno ocelivati da netko ima stav.
Koliko se sjecam i tvoj stav je bio drugaciji o cijepljenju same sebe kad je cjepivo za odrasle doslo u upotrebu.
Pa si onda promjenila stav.
Vrlo lako moguce da ce drugi ii.ati stav ili fga promjeniti kad cijepljenje djece postane uopce dostupno i kad ce imati koju informaciju vise.
Ja ne znam što se svake dvije stranice naglašava da nas je malo koji smo za cijepljenje djece. Na forumu i u životu. Pa neka je. Ako nam se omogući, a vjerujem da hoće i ovdje, to je super. Za nas. Neće vas koje ste protiv sigurno forum natjerati da cijepite djecu.
Ihaaaj sad vidim da sam preskocila cijelu stranicu postova![]()
Posljednje uređivanje od Lili75 : 07.11.2021. at 21:26
Sirius, sve je moguce ne kazem. Moja sestra je cijepila u Njemackoj svoju kcerku 12 god.
No trenutno je moj stav i stav svih mojih prijatelja i kolega da nece cijepiti svoju djecu, pa mi je razumljivo da ce odaziv bit vrlo slab i kad cjepivo tek dodje.Doslovce u RL ne poznajem nikoga tko misli drugacije.
Samo to kazem.
Meni mnoge mjere nisu fer prema djeci i mladima koji ispastaju zbog starih prdonja 60+ koji se ne zele cijepit. I to mi je bas zalosno da se mora cijepit djecu od 5 god da bi se zastitilo ove stare od 65 ili 75 god koji se ne zele cijepit. To je naopako. Pricam o RH of course.
Sto se tice naseg okruzenja, sve vise zarazenih, obruc se steze.
Mi smo juce bili na jednom druzenju/rucku koji je planiran zadnja 3 tjedna, pa smo se svi dogovorili i napravili kucne testove da budemo mirni.
Skroz dobra ideja na koju smo svi odmah pristali. Prvi put da sam napravila neki covid test, vrlo brzo i prakticno.Moram reci da je to bila ideja nase necijepljene frendice. Nisu ni svi necjepljeni u istom kosu.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 07.11.2021. at 21:40
Necijepljenu bilo frka da ju necete dovoljno dobro zastitii?
Lili, mi ovdje cijepimo djecu zbog njih samih i onih koji se ne smiju cijepiti. Znam da ce se u prici prislepati i oni sto uzivaju u radu i trudu ostalih (iliti antivakseri koji se oslanjaju na krdo, jel), ali sto im ja mogu. Izgleda jedino da im na kraj staje drzava, uvodjenjem dodatnih mjera.
Posljednje uređivanje od Kaae : 07.11.2021. at 21:51
X. Kad se samo sjetim kolege koji radi u pfizeru il tako nesto, pa niti za mjesec dana ja bas hocu pfizer, nikako az. Pa ljeto na otoku, a sad sto cekamo s mjerema. Dakle, zelim ti konkretno, lili, osvojestiti da to sto ti sada i tvoji kolege misle to, ne znaci da za jedno kratko vrijeme necete mislit skroz drugo. Ti samo nisi 'early adopter', kao sto smo TM i ja. Ides negdje po sredini grupe, al ides.
Posljednje uređivanje od ina33 : 07.11.2021. at 22:12
Što se tiče pouzdanosti kućnih testova, mogu se zasad samo grohotom nasmijati
Ali ako vas je to učinilo sigurnijima - neka. Samo što s tim testovima niste saznali ništa.
Što se tiče cijepljenja djece, uopće nisam stekla dojam da se djecu tjera na cijepljenje da bi se zaštitili "stari prdonje od 60+". Mislila sam da je, nakon što godinu i pol slušamo, čitamo i učimo o tom virusu, već svima jasno da je covid nepredvidiva bolest koja može teško pogoditi i mlađe i starije, i da je za zaštitu svake osobe jednostavno bolje i sigurnije da se cijepi, nego da riskira s posljedicama bolesti koje mogu izostati, a mogu biti i teške.
Po meni, bolje nek su i kucne nego nista. Nisu svi teska artiljerija ko ja - nasa baka se nije boostala i zato smo (iako smo svi cijepljeni) rockas slavili vani na klupicama. To je pak stvarno za one koji 'zele znati vise'. Al smo samo realni - nek je zeni od 82 god sad nesto, mogli bismo samo pjevat borbene. Ko ce se oko nje trudit, a sustav je pred pucanjem. A ona je dobro i zelimo joj da jos pozivi, a o ona se boji i sama si zeli jos zivota. A sad je kaos. Nismo mi island. Da smo makar nesto na 2 h udaljemo of zg al prema sjeveru i da mozes ocekivat normalnu situaciju u zdravstvu, ne bismo morali na klupice
Posljednje uređivanje od ina33 : 07.11.2021. at 22:25
Nema šanse da kućni test ulovi asimptomatske prijenosnike, tako da ako su ljudi cijepljeni i bez simptoma, nema nikakve koristi od tog "testiranja".
Ma što asimptomatske, kod nas doma ne lovi ni simptomatske![]()
Kod nas kucni lovi i asimptomatske preko 90%. Simptomatski su gotovo bez greske.
Posljednje uređivanje od Kaae : 07.11.2021. at 22:39
Evo, moja necakinja skoro pa asimptomatski (zacepljen nos), ulovio kucni, a prvi pcr negativan, tek ponovljeni pcr je bio pozitivan. Znaci: zacepljen nos - pozitivan kucni. Pcr sutradan negativan. Pcr za 3 dana pozitivan.
Posljednje uređivanje od ina33 : 07.11.2021. at 22:41
Prije 2 tjedna testirali smo J. jer se požalila da ju bili glava i 2 sata je imala temperaturu 37.1.. Test pozitivan u roku od 5 sekundi. Javila sam na razrednu grupu. Krenuli su i drugi testirati.. Njih 7 - nešto razredne djece, nešto braće i sestara je bilo pozitivno,ostali negativni. Svi pozitivni i svi negativni potvrđeni su PCR-om.
Od ovih pozitivnih na brzom, pola ih je bilo asimptomatskih.
Nama je isto kućni uspio, i muž i djeca pozitivni prvo na kućnom, pa potvrđeno pcr-om. Doduše imali su svi simptome.
Tanja_b, moja mama je saznala da je pozitivna na antigenskom, kucnom testu, a nije imala simptome. Vrlo je bilo frkovito jer se spremala da ide na tatinu sahranu u Bosnu.
Sestra je bila njen kontakt, ali nije se zarazila. Mama je isla kasnije i u kovid ambulantu, i potvrdjeno je bila pozitivna.
Kaae, što se mene tiče, napiši sve što ti je na srcu. Stvarno nemam problem s tim, tvoje mišljenje mi je potpuno nevažno. I ne znam zašto se uopće suzdržavaš, ionako neće biti sankcija za tebe (kad ti je već tako užasno teško ne napisati što stvarno misliš).
O znanosti znam koliko znam, a tvoje izjave previše govore o tvojem karakteru.
Uostalom, prva si napisala: "O udobnosti guzice si sve sama napisala. Vjerujem da si uzimala lijekove i cjepiva u zivotu i davala ih djeci. Dakle, da, mislis samo na svoju guzicu."
Dakle, ti to znaš. A ja znam da o meni ne znaš baš ništa. Nula bodova. Iako misliš da znaš.
Tako sam i ja na temelju tvojih poludivljih rečenica izgradila svoje mišljenje o tebi. I isto bih ti mogla svašta napisati. A napisat ću ti samo kako mislim da si vrlo sirova. A možda griješim, da, možda si u stvarnom životu zapravo nježna i krhka duša.
Ima još jedna stvar - nedavno se na ovaj forum javila osoba koja je većinu vas baš pošteno izvrijeđala. Sirius ju je odmah banirala, vidjeli ste i sami. Ja takvih rječnikom ne komuniciram, a i ne razmišljam na taj način. To je onaj drugi kraj duge koji sam spomenula Riri.
I da stvar bude jasna, naravno da takva osoba ne smije pisati na ovom forumu jer krši sva njegova pravila. I jer je isključiva. Kao i mnogi ovdje, koji su na drugom kraju duge (a koji je ovdje prihvatljiv). Može im biti. A isključivost će i jedne i druge koštati glave, sigurna sam u to.
Upravo je ta isključivost kriva za takav razdor i podjele i za sve ostalo što je uslijedilo. A posljedice nisu zanemarive.
S time da su određene strukture htjele da do svega ovoga dođe. I u to sam sigurna.
Nisam ni njezna, ni krhka, hvala na pitanju.
Zao mi je sto ne komuniciras rjecnikom kao taj netko tko je uklonjen s foruma jer bismo te se, eto, odavno rijesili. Ovako nam silazis s oblaka kad god ti pase i sipas malo mudrosti, malo blagoslova, malo pitanja i odgovora, kako ti dodje.
O udobnosti guzice cu ti napisati svaki put kad pustis suzu zbog necijeg djeteta koje je sudjelovalo u klinickim studijama. Osim, naravno, ako ne dokazes da se obiteljski lijecite plesom na mjesecini i trepetljikama.
Očito su iskustva različita. Moj sin je također na antigenskom bio pozitivan u roku od 5 sekundi, drugi dan od pojave simptoma. A muž na antigenskom negativan (uz temperaturu i iste simptome kao sin), na PCR pozitivan.
Ja sam, uz simptome "prehlade" i njih dvojicu pozitivnih u zajedničkom kućanstvu, već dvaput negativna na antigenskom i ne vjerujem više ničemu dok ne vidim rezultat PCR
Ne tvrdim da antigenski ne valjaju ništa, sigurno je bolje to nego gledanje u kristalnu kuglu. Pozitivan antigenski je sigurno pozitivan. Ali negativnom ne vjerujem, mislim da nije dovoljno osjetljiv.
Oko mene su svi bolesni.
I to jako.
Necijepljeni, naravno.
Djeca isto.
Kolegin bebač od 2,5 godine starosti već 8 dana kuri iznad 38.
Žena od 35 godina, do sad uvijek zdrava, kuri isto tjedan dana i jučer završila na kisiku.
Mali od prijateljice, 7g., prebolio dosta teško prije dva tjedna i od onda kašlje.
Toliko ja ko kašlje da ne može spavati od kašlja.
Najnovija dg teška upala pluća.
Sad je na Sumamedu i pitanje je što će biti dalje s njim.
Kolegica je preboljela prije tri tjedna i covid i posljedičnu upalu pluća. Sad radi nakon skoro dva mjeseca bolovanja, ali nema snage za ništa.
Smršavila je i kosa joj ispada ko luda.
Tjeme joj se vidi koliko je kose izgubila.
Izgleda strašno, a kaže da se tako i osjeća.
Itd.
I samo ću još spomenuti da imam doma muža od 73. koji je u terminalnoj fazi karcinoma i iako je cijepljen, bojim se da je njegov imunitet loš ili nikakav pa smatram da ga mi koji ga okružujemo moramo zaštititi (ovo je vezano na “stare prdonje iznad 60.”)
I zato vas molim da podučite svoju djecu koja koriste javni prijevoz da nise maske.
Molim vas i preklinjem za to.
Ja moram ući u bus i voziti se s njima i mogu se zaraziti od njih koji su gotovo svi bez maski i prenijeti doma suprugu, a za njega je to smrtna presuda.
Osobe koje ne nose maske i ne cijepe se iako to mogu su za mene gore od terorista.
Nemam vremena poput Freye pisati romane pa ću ovdje stati iako bih mogla pisati satima.
I pitanje za osoblje foruma:
Dokle ćete dopuštati da Freya proziva forumašice i napada ad hominem nekažnjena?
Nekad su se opomene i banovi dijelili za daleko manje prekršaje pa ne vidim razloga da se to ne radi i dalje.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja ću izvijestit da je na splitskom odjelu za onkologiju zasad sve u redu. Nema kaosa, organizirani su tako da nema gužvi, svi nose maske, ako netko nosi polovično, opomene ga se. Odjel funkcionira normalno, sestre su vesele, možda samo profesionalno vesele, ali opet dobro.
Kad već skupljamo anegdote...
Kaae, živjela ti meni.
Tanja, i moje iskustvo (iz bliže i daljnje okoline) je da su kućni testovi poprilično pouzdani, tj. takvima su se dosad pokazali. Kći moje kume je u petak radila kućni i pozitivna je (ima simptome prehlade), a za testiranje su naručeni tek sutra ujutro. Baš je komentirala kako je to problem jer da su neodgovorni, tj. da malenu nije ostavila doma, mogli su popriličan broj ljudi zaraziti (od petka).
Sad sam baš vozila frendicu na testiranje u Rockefellerovu jer sutra ide na kemo, velika je gužva, ali je sve super organizirano. I ona mi je potvrdila da se sad ipak duže čeka na testiranje što nije ni čudno s obzirom na broj zaraženih.
Ali je činjenično da će zbog toga biti više prostora za širenje zaraze.