Stranica 379 od 383 PrviPrvi ... 279329369377378379380381 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 18,901 do 18,950 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moja je pred mjesec dana bila kod ortodonta nije trebala potvrdu, ide i ovaj tjedan, ali sad u međuvremenu ima i taj papir

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Mene zanima kako ce vlast reagirati na Sinj i Primosten. Ovo ke bas totalni kaos.
    Mene isto, moram priznati.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Jesam li jako loša osoba ako želim da Sladoljev dobije težo oblik covida i post-covid?
    Znaš što, Vrci, dokle god to pitanje postavljaš sa "škartocom na glavi", mislim da nisi jako loša osoba.
    Znači da iz tebe ipak progovara savjest, ali je činjenica da takve stvari ne bismo nikome trebali priželjkivati. Opasni su oni koji se ne izjašnjavaju ovako javno, a to uistinu žele drugome.
    Ipak, ne bih mogla kao mama ptičica napisati "ni najmanje, to je potpuno ljudski" jer smo, naime, upravo mi ljudi izmislili tu ispriku.
    Odgovor na to pitanje ipak će ti moći dati samo tvoja savjest, a i nekako iskreno mislim, prateći tvoje komentare na ovoj temi, da je pitanje zapravo više bilo retoričko, a ne da si zaista došla na ovaj forum po odgovor na tu svoju dvojbu.
    Više bih se tu mogla složiti sa Svimbalom koja je napisala da "
    nećeš dobiti nagradu za osobu godine, svakako, ali neće ni on". Njegov susret s tom apokalipsom uistinu možda bude potpuno blag, ali s mnogima nije takav slučaj. U onom videu u kojem se obraća prosvjednicima čujem komentare ljudi, tipa "izliječit će se uz čaj...". Hvala Bogu ako bude tako. Nećakinja upravo ima koronu, uglavnom je sve ok, ali čak ni njoj s relativno blagim simptomima nije dovoljan čaj.
    I zato ću se, Tanči, vratiti na onaj prilog koji si jučer poslala i ponoviti kako mislim da je promašen. Mislim da si svatko mora priznati da su stvari otišle predaleko i da prilog u kojem se ne spomene nijedna cijepljenja osoba na odjelu Zarazne može samo dodatno "raspiriti vatru".
    A vatru raspiruju i mediji, sustavno, pa se o prosvjednicima piše samo na jedan te isti način, ali nisam vidjela da je spomenuta (u msm medijima) prekrasna inicijativa o 24-satnom čitanju Božje riječi na Trgu sv. Marka. Jedna prekrasna, miroljubiva inicijativa.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Freyja, kao fetivi insider, sigurno znas tko placa tih (cini mi se da si ranije napisala 200!) odvjetnika da se bave pojedincima koje ne zele maske nositi?

Vise puta si ponovila odvjetnike i pravnu pomoc u zadnje vrijeme. Inace stalno ponavljas isto, ovo je novi moment, zvucao mi je prijeteći. Bas si si dala truda na ovoj temi. Ne znam vise je li strast ili i kod tebe duznost u pitanju.
    Ovako, ako te zanimaju točne brojke kojima baratam (iako mi ni brojke ni postotci ne leže tako dobro kao većini na ovom forumu), onda ću te uputiti na Facebook stranicu Marina Miletića koji spominje upravo tih 200-tinjak umreženih odvjetnika. Dan-dva poslije sam na neovisnom portalu Paraf (jer o tome, naime, nisam mogla pronaći podatke u zna se kojim medijima) pročitala da ih je sad već 300-tinjak i eto otkud mi ti podatci. Sve ti je to dostupno pa provjeri.
    Tko većinu njih plaća, zaista ne znam, osim za nekolicinu zagrebačkih odvjetnika, od koje neke i osobno poznajem.
    Molila bih te da mi odgovoriš na pitanje kako bi taj moj "novi moment" mogao biti prijeteći? Voljela bih, naime, shvatiti taj mentalni sklop u tvojoj glavi koji to što sam napisala smatra prijetećim. Što je tu prijeteće? Čovjek ne zna što napraviti u određenoj situaciji, a sad vrlo konkretno zna kome se može obratiti. I drago mi je zbog toga.
    A je li strast ili dužnost u pitanju, valjda znaš ti, jer ja ne znam. Više ste me puta, naime, pitali koja je moja misija na ovome forumu. Pa mi se sve više čini da je ti imaš, a ne ja.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Priča mi jučer frizerka, koja inače uredno nosi masku, kako joj upadaju nenadane kontrole covid redara vezano uz nošenje maski u salonu.
    Buduči da se maske nose, problema, a ni kazni nema.
    Gledam jučer IG i moja teretana se “hvali” članstvu kako covid potvrde nisu potrebne za ulazak i treniranje.
    Ok. Trenira se bez maski.
    Opet ja o javnom prijevozu:
    Jučer sam išla sat vremena kasnije za grad i upala u bus pun srednjoškolaca.
    Nitko nije imao masku, a pritom su cijelo vrijeme brbljali, skvičali, vrištali i ulrlali…i tako 35 minuta koliko moja vožnja traje (a lijepo mi je kći predložila da bu me otpeljala, odbila sam jer mi je žao bilo buditi)
    Zašto to nitko ne kontrolira i kažnhava?
    Kad su već djeca neodgojena pa da im roditelje s kaznama odgoje.
    Ne mora biti velika kazna.
    100 kn je dovoljno pa tako svaki dan…
    Inače imam i ja prijateljicu bisernicu.
    Ona tvrdi da jje sve dječje bolesti preboljela i da nikad nije cijepljena i da se ni sada neće cijepiti jer ;”tko zna kaj je u tom cjepivu”
    Na pitanje je li i boginje, dječju paralizu ili pak tuberkulozu preboljela ili je ipak možda cijepljena nema odgovor.

Sent from my iPhone using Tapatalk

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne zna jer je cjepljena od tog prije nek je bila svjesna, a za dječje bolesti koje mi zovemo dječjim je preboljela ko i većina djece

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Bila je vijest neki dan iz Sinja, na prosvjedu protiv potvrda 50 ljudi, na otvorenom pozivu za cijepljenje 600 ljudi. Nešto mi govori da Sinjani pretežno za regularni život ipak moraju povremeno i van istog. A i koliko se sjećam bilo je početkom godine pompozno najavljeno od Bulja kako u Sinjskim školama se neće nositi maske, ali vrlo kratko je trajalo to busanje u prsa. Samo podsjetnik o tome kako dotični brine o zdravlju sugrađana, baš su si ga krasnog i pametnog izabrali, nema što.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Freyja prvotno napisa Vidi poruku
    I zato ću se, Tanči, vratiti na onaj prilog koji si jučer poslala i ponoviti kako mislim da je promašen. Mislim da si svatko mora priznati da su stvari otišle predaleko i da prilog u kojem se ne spomene nijedna cijepljenja osoba na odjelu Zarazne može samo dodatno "raspiriti vatru".
    Nisam Tanci, ali eto sjedim tu za kompjuterom i izbjegavam posao u sitne sate....

Iz clanka koji je Tanci stavila:

"U ovom tjednu COVID-19 je u bolnice smjestio više od 400 novih pacijenata. Gotovo toliko ih je i umrlo. 80-ak posto njih - nije cijepljeno."

Zaokruzimo taj broj na ravno 400, zbog lakse matematike. 400 novih smjesteno, 400 umrlo. I dalje radi lakse matematike. 80-ak posto nije cijepljeno.

Freyja, mozes li izracunati koliko je cijepljeno? Ili da ti pomognemo?

Poanta price je da je puno vise necijepljenih nego cijepljenih pa je Dr. Krajinovic u clanku rekao da 80-ak posto nije cijepljeno sto znaci da je 20-ak posto primilo cjepivo. Sve je rekao sto je trebao reci.
    Posljednje uređivanje od Kaae : 16.11.2021. at 07:41

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Bila je vijest neki dan iz Sinja, na prosvjedu protiv potvrda 50 ljudi, na otvorenom pozivu za cijepljenje 600 ljudi. Nešto mi govori da Sinjani pretežno za regularni život ipak moraju povremeno i van istog. A i koliko se sjećam bilo je početkom godine pompozno najavljeno od Bulja kako u Sinjskim školama se neće nositi maske, ali vrlo kratko je trajalo to busanje u prsa. Samo podsjetnik o tome kako dotični brine o zdravlju sugrađana, baš su si ga krasnog i pametnog izabrali, nema što.
    Pa evo, imat će izbore za "tri" godine pa će se vidjeti koliko su nezadovoljni njime. A imat ćemo i mi pa ćemo se i mi moći izjasniti.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Pa evo, imat će izbore za "tri" godine pa će se vidjeti koliko su nezadovoljni njime. A imat ćemo i mi pa ćemo se i mi moći izjasniti.
    Još kad bi uspjela shvatiti zašto je broj tri u navodnicima... Otprilike mi je jednako jasno kao i primjedba da ako se kaže da je 80% umrlih necijepljeno da nije jasno da su ostali cijepljeni, treba to u buduće objavljivati za one koji su spavali u 5. razredu oš na matematici.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Preskačem Freyine postove, ali evo jedna mala digresija:
    Moj suprug boluje od karcinoma i u terminalnoj fazi bolesti je.
    Cijepljen je čak triput.
    I da sad kojim slučajem dobije covid i premine, upao bi u statistiku cijepljenih i umrlih.
    Ali!
    On je u terminalnoj fazi karcinoma i ta činjenica puno toga mijenja.
    Što hoću reći?
    Masa preminulih, a cijepljenih je preminula od svoje primarne bolesti, ne od covida. Covid je samo dodatno pospješio ionako lošu zdravstvenu situaciju pa možemo slobodno reći da je osoba preminula uz covid, a ne od covida.
    Ona trudnica koja je preminula je, što je poznato, imala dijabetes i bila je iznimno pretila (spominje se nekih 150 kg) što ako uzmemo u obzir dolazimo do zaključka da je i samo trudnoća za nju bila jako veliki rizik za zdravlje. I na to sve je još, sirota, dobila covid. Di ćeš gore od toga?!?
    Ne umiru mladi i zdravi, a cijepljeni.
    Dok mladih i zdravih, a ne cijepljenih ima na respiratorima ko u priči.
    To je bitna razlika koju antivakseri prešućuju.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Još kad bi uspjela shvatiti zašto je broj tri u navodnicima... Otprilike mi je jednako jasno kao i primjedba da ako se kaže da je 80% umrlih necijepljeno da nije jasno da su ostali cijepljeni, treba to u buduće objavljivati za one koji su spavali u 5. razredu oš na matematici.
    Zato što ne znam koliko je točno do sljedećih izbora, a kako me se hvata za svaku riječ, morala sam se ograditi navodnicima.
    Ali tek sam sad, pišući, shvatila na što zapravo misliš. Još jedan zanimljiv mentalni sklop, moram priznati.
    Ostatak posta neću komentirati, samo sam napisala da će građani imati priliku iskazati svoje (ne)zadovoljstvo njime.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Ne zna jer je cjepljena od tog prije nek je bila svjesna, a za dječje bolesti koje mi zovemo dječjim je preboljela ko i većina djece
    Ne znam ja kaj ti zoveš dječjim bolestima.
    Ja znam kaj ja zovem dječjim bolestima, a dječja paraliza to svakako je i čisto sumnjam da ju je preboljela jer bi se to itekako znalo/vidjelo.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Lili, ne treba ti potvrda za stomatologa ni za dom zdravlja općenito

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Vratite se na prethodnu stranu pročitati Dotin post, nova je pa se radi odobravanja napisanog, post naknadno pojavio u threadu

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Dota prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav svima.
    Ovo je moj prvi post, a čitam vas već sedamnaest godina. Pomogle ste mi nebrojeno puta, uz vas sam rodila i odgajam svoju djecu. Smijala sam se i plakala zajedno s vama, prolazila vaše tuge i vaše uspjehe. O nekima znam već toliko da biste se i same iznenadile������
    Znam da sam samo jedna iz tihog mnoštva vaših čitača i mislila sam da će tako ostati i dalje. No, čitajući ovu temu, naročito zadnjih nekoliko dana, svaki atom mog bića je nebrojeno puta neugodno zatitrao čitajući postove u kojima se sve ljudsko, empatično, kršćansko i znanstveno izvrtalo do te mjere da su na optuženičkoj klupi završili svi: od forumašica, preko znanstvenika do, najnovije, msgr. Uzinića i samog pape Franje.
    Ne znam što raznorazne osobe na linkovima koje npr. forumašica Freyja postavlja misle da predstavljaju, ali kršćane, katolike ili, na kraju krajeva, ljude dobre volje i namjere – ne.
    Kršćanstvo, kao i bilo koja religija u svojoj srži, kao i bilo koji moralan ljudski kod uostalom, je vjera koja ljubi. Altruizam, suosjećanje, mala dobra djela koja bi čovjek trebao svakodnevno raditi da bi svima bilo bolje i koja ne bi trebao gledati kao „žrtvu“, „teškoću“, „oduzimanje prava“ i slične floskule koje čujemo već neko vrijeme svuda oko nas, zapisani su vrlo jasno u Zapovijedima ljubavi, od kojih druga kaže: Ljubi bližnjega svoga, kao samoga sebe.
    Ponovit ću. Ljubi bližnjega svoga, kao samoga sebe.
    Željela bih pitati – koga ljubimo kada se odbijamo testirati? Koga ljubimo kada palimo Covid potvrde? Koga ljubimo kada se izrugujemo s Covidom dok oboljeli umiru sami, u patnji i strahu?
    Koga ljubimo dok nam se medicinsko osoblje slama pod pritiskom, dok nam reumatolozi i dermatolozi rade u Covid odjelima jer nema tko? Koga ljubimo dok drugi pacijenti ostaju bez usluga jer je sve pretrpano Covidom?
    Koga ljubimo dok se herojstvom proglašava i interpretira suprotstavljanje Stalnog vijeća HBK Vrhovnom poglavaru Crkve ( da, pročitala sam članak https://www.vjeraidjela.com/zasto-su...ovid-mjerama/? i držim ga strašnim). Koga ljubimo dok se msgr. Uzinića poziva da „siđe s kula bjelokosnih i pokaže da je spreman ginuti za svoje ideale; da se odmah, bez premišljanja, javi Papi i traži od njega da ga razriješi svih biskupskih i svećeničkih ovlasti i da počne živjeti na burzi života, kao običan vjernik. Bez primanja, izvan biskupskog dvora, kao podstanar“, itd. itd. Hoćemo li isto pitanje postaviti i HBK? Hoće li i oni „ginuti za ideale“, bez primanja od Pape kojem se tako „herojski“ suprotstavljaju? I da li se zapravo suprotstavljaju, ili i tu malo „navodimo vodu na svoj mlin“?
    Ja nisam ni veliki katolik ni veliki vjernik. Mala sam, obična žena, majka, a ponekad i kraljica ������. Živim svoj život nabolje što znam. Pokušavam pomoći gdje mogu, ne odmoći gdje ne mogu pomoći. Tome učim i svoju djecu.
    Danas pokušavamo suprug i ja objasniti svojem djetetu u nižim razredima osnovne škole zašto se neki ljudi odbijaju testirati. Ne cijepiti, testirati.
    Mislite li da smo uspjeli? Nismo.
    Jer se u tome ni ne može uspjeti. Ma što tko mislio o tome.

Znam da su barikade dignute, da se gledamo preko nišana. Smatram to najvećim porazom čovječanstva u ovoj pandemiji. Prihvaćam da postoje vjerske, svjetonazorske, političke i razne druge podjele koje su nas dovele tu gdje jesmo. Ali ne prihvaćam da se briga za drugoga, bilo kakva, bilo gdje, zanemaruje zbog tih podjela. Ili, da budem jasnija- ne zanima me tko u što vjeruje i koju glazbu sluša. Ali me zanima je li spreman brinuti o drugima, čak i kad to od njega zahtjeva neku „žrtvu“.
    Ispred mene je knjiga pape Franje „Odvažimo se sanjati“ izdana u Hrvatskoj još prije godinu dana, u studenom 2020. Napisana je još i ranije. Na 31./32. stranici Papa kaže:
    „ Neki protesti tijekom krize izazvane koronavirusom izvukli su na površinu srditi duh psihologije žrtve, ali ovoga puta među ljudima koji su žrtve samo u svojoj mašti: oni koji, na primjer tvrde da je nošenje maske neopravdana prisila od strane države, a pritom zaboravljaju, ili ne mare, za one koji se ne mogu osloniti na socijalno osiguranje ili koji su izgubili posao.
    Osim nekih iznimaka, vlade su učinile veliki napor da dobrobit ljudi stave na prvo mjesto, djelujući odlučno u zaštiti zdravlja i spašavanju života. Iznimka su one vlade koje su zatvorile oči pred bolnim dokazima o sve većem broju umrlih, s neizbježnim, teškim posljedicama. Ali većina vlada postupila je odgovorno, uvodeći stroge mjere kako bi zauzdala širenje bolesti.
    Pa ipak ima skupina koje odbijaju držati socijalnu distancu, koje organiziraju protestne marševe protiv ograničenja putovanja- kao da mjere koje su vlade prisiljene nametnuti narodu predstavljaju neki oblik političkog napada na autonomiju ili osobnu slobodu! Brinuti o općem dobru mnogo je više od zbroja onoga što je dobro za pojedince. To znači voditi računa o svim građanima i nastojati učinkovito reagirati na potrebe onih koji su najviše zakinuti.
    Već sam bio spomenuo narcisoidnost, osobnosti zaštićene neprobojnim oklopom, one koji žive od tuđeg jada, pritom misleći samo na sebe. Takvi nisu u stanju vidjeti da nam nisu svima dane iste mogućnosti. Najlakše se uhvatiti neke ideje – u ovom slučaju, na primjer, osobne slobode – i pretvoriti je u ideologiju, stvarajući tako prizmu kroz koju se sve procjenjuje.“
    I još kaže, na 32. str.:
    „ Pa i opet, nažalost, ne možemo zanemariti one unutar naše Crkve koji imaju isti misaoni sklop. Neki svećenici i laici dali su loš primjer, izgubivši osjećaj zajedništva sa svojom braćom i sestrama. Pretvorili su u kulturološku bitku nešto što su zapravo bile mjere za zaštitu života.“

Godinu dana kasnije, gdje smo? Na barikadama „osobne slobode“.
    Ponovit ću.
    Brinuti o općem dobru mnogo je više od zbroja onoga što je dobro za pojedince.

Nekad…kad svijeća dogori i mrak se spusti, treba hodati i u mraku. Treba vjerovati drugome, onome koji o putu zna više od tebe. Treba imati nadu. Treba imati vjeru. Treba imati hrabrost. Treba imati ljubav. Jer u mraku jedino svjetlo možemo biti - mi.
    Vrlo lijepo

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Slažem se.
    Dota, vrlo lijepo.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Bravo, Dota. Lijep, dirljiv i smirujuc post.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Dota, svaka čast...

S druge strane - baš sam razmišljala da država slučajno nije osigurala cjepivo, bi li ti isti koji sad na barikadama i prosvjedima zagovaraju svoje pravo na necijepljenje, izašli na prosvjede i tražili da im se osigura cijepljenje??? Jednostavno, uvijek se nađe ljudi koji se protive svemu i ne prihvaćaju nikakve argumente.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Dota, svaka čast...

S druge strane - baš sam razmišljala da država slučajno nije osigurala cjepivo, bi li ti isti koji sad na barikadama i prosvjedima zagovaraju svoje pravo na necijepljenje, izašli na prosvjede i tražili da im se osigura cijepljenje??? Jednostavno, uvijek se nađe ljudi koji se protive svemu i ne prihvaćaju nikakve argumente.
    Sigurno su ljudi vrlo različiti, ali oni koje ja znam su prije cjepiva bili protiv lockdowna i maski

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Tko većinu njih plaća, zaista ne znam, osim za nekolicinu zagrebačkih odvjetnika, od koje neke i osobno poznajem.
    Molila bih te da mi odgovoriš na pitanje kako bi taj moj "novi moment" mogao biti prijeteći? Voljela bih, naime, shvatiti taj mentalni sklop u tvojoj glavi koji to što sam napisala smatra prijetećim. Što je tu prijeteće? Čovjek ne zna što napraviti u određenoj situaciji, a sad vrlo konkretno zna kome se može obratiti. I drago mi je zbog toga.
    A je li strast ili dužnost u pitanju, valjda znaš ti, jer ja ne znam. Više ste me puta, naime, pitali koja je moja misija na ovome forumu. Pa mi se sve više čini da je ti imaš, a ne ja.
    Odlicno, pa tko placa te tvoje prijatelje zagrebacke odvjetnike?

Moment je prijeteci, jer nam u nekoliko postova najavljujes vojsku odvjetnika koji ce ljudima pomoci da krše mjere i ugrozavaju razumno stanovnistvo, pritom se i pravosudni sustav opterecuje besmislicama, a ljudi s pravim problemima neka cekaju.

Ja ne mislim da imas misiju, nego duznost. Ali eto, samo moje misljenje.

U vrijeme Sanaderove vlade (poslije Račana) su s hrvatske scene nestale vijesti. Primijetila sam da su prvo postale izrazito pristrane, desno i to mi je bilo grozno i mislila sam da smo jadni, al onda se dogodilo nesto cemu sam se totalno iznenadila, vijesti su naprosto nestale. Od losih i pristranih vijesti puno je gora situacija kad nema vijesti.

Eto moje je misljenje da je tvoja duznost minimirati kolicinu vijesti na ovoj temi. Jer informativna nisi, samo gušiš protok informacija enormnom kolicinom dugih postova.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ja sam pročitala Freyin link, molim pljesak

izdvojila bih ove citate:

Ovdje treba ponoviti kako se Stalno vijeće u svojoj Izjavi poziva na Kongregaciju za nauk vjere – ono što bi vjernicima trebalo biti jedino mjerodavno, a nadbiskup Uzinić na papu Franjo – što je njegovo osobno mišljenje koje ni jednog vjernika ne obvezuje, i u tome valja vidjeti jedan od najozbiljnijih razloga dosadašnje šutnje našeg episkopata. Naime, bez obzira što to mnogi neće vjerojatno ni vidjeti ni priznati, držimo da je Izjava Stalnoga vijeća HBK u biti herojski čin, jer u sebi, po naravi stvari, predstavlja određeno suprotstavljanje Vrhovnom poglavaru Crkve, a koje je do sada izostalo iz sasvim razumljivih razloga – dubokog poštovanja prema Svetom Ocu i nastojanja da se ne izazove sablazan. Bit će da je Stalno vijeće zaključilo da se čaša prelila i da se više ne smije šutjeti. Zato i one njihove male nezgrapnosti i propuste treba gledati s puno razumijevanja, jer samo Bog zna u kojoj muci djeluje većina naših biskupa i koliko im je potrebno naše vjerničko razumijevanje, a ne kritiziranje.
    dakle, šačica lokalnih nadbiskupa ima veći autoritet od samog pape

i ovo

A što se tiče silne ljubavi prema bližnjima o kojoj nadbiskup Uzinić govori i zbog koje bi se, prema njemu i Papi, svaki vjernik nužno trebao cijepiti, čini nam se da je bespredmetno više iznositi bilo kakve argumente, jer oni jednostavno do njega iz nekog razloga ne dopiru, pa evo umjesto toga prijedlog da nam stvarno dokaže tu svoju ljubav. Ako su, naime, toliki vjernici koji odbijaju cijepljenje spremni ostati bez posla i skoro pa bilo kakvog mjesta u društvu, odnosno spremni su se iz vjernosti svojoj savjesti toliko žrtvovati da postanu puki siromasi, neka i nadbiskup i svi oni za čije je slobode digao glas učine isto, ukoliko stvarno drže da je cijepljenje čin ljubavi.

Da je to doista za nadbiskupa čin ljubavi možemo povjerovati samo ako se dovede u istu situaciju u koju se dovode svi oni koji će ustrajati u necijepljenju i tako pokaže da je spreman ginuti za svoje ideale. U suprotnom, uzalud mu je više bilo koja riječ. Dakle, pozivamo nadbiskupa Matu da se odmah, bez premišljanja, javi Papi i traži od njega da ga razriješi svih biskupskih i svećeničkih ovlasti i da počne živjeti na burzi života, kao običan vjernik. Bez primanja, izvan biskupskog dvora, kao podstanar. Biskupstvo i svećeništvo je u ovom slučaju posao nadbiskupa Uzinića, a tek njihovim gubitkom bio bi u približnoj situaciji kakvu doživljavaju oni koji se po svojoj savjesti ne žele cijepiti i dobivaju otkaze. S tim da nadbiskup Uzinić vjerojatno ima daleko veću ušteđevinu i daleko bolje prijateljske veze, a koji bi ga i kad bi prihvatio ovaj izazov držali u osjetno povoljnijoj situaciji od onih koji doslovno ostaju bez kruha. I još se stalno u javnosti tvrdi da ih nitko ne prisiljava, nego imaju izbor. I opet: O tempora, o mores!
    uopće mi nije jasna logika kojom je gospođa autorica od premise "Uznić poziva na cijepljenje" došla do zaključka "Uznić treba dati otkaz"
    budući da se takve logičke akrobacije ne sreću često, izguglah autoricu i prvo što google daje je:

Podsjetimo inicijativa GOOD, koja se zalaže za sustavno i kvalitetno uvođenje odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo u odgojno-obrazovne institucije, ovih je dana upozorila da Majdandžić-Gladić na portalu 'Vjera i djela' kolegama i kolegicama vjeroučiteljima predstavlja i promovira svoje prezentacije za koje kaže da su prikladne za vjeronauk u srednjim školama, a u kojima otvoreno osuđuje medicinski potpomognutu oplodnju, zagovara podčinjenost žena muškarcima, netoleranciju prema LGBT osobama i Romima, te vodi rat protiv kontracepcije i abortusa uz tvrdnje da se u suvremenoj 'kulturi smrti' pobačeni fetusi koriste za izradu kozmetike, cjepiva, lijekova i prehrambenih proizvoda, dok se u Kini i Tajvanu čak jedu.
    https://www.tportal.hr/vijesti/clana...rznju-20150527

članak je iz 2015.

sad sam si zagadila cookije

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

(Moja misija na ovom forumu je prosla, Milinovic odavno nije vise ministar, a dijete imam. Sad se naprosto pokusavam informirati jer ima zbilja odlicnih forumasica cije postove i linkove rado citam, a vijesti u nasim medijima i dalje jad i bijeda.)

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Uopće me ne čudi da je Freyja linkala osobu koja je troglodit.

(betty, incognito mode )

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Eto vidis kako me betty fino informira da ja svoje kolacice ne moram pokvariti

I da doprinesem iz prve ruke, za ulazak u laboratorij ne treba covid potvrda, al nije bilo ni guzve.

Peterlin, ovi sto se bune protiv cijepljenja i maski se sigurno ne bi bunili sto nema cijepljenja. To su vecinom batarelovi hodači (znam da ima i drugih zalutalih, koji mozda preferiraju Bučević, Mišaka i sl.). Isli bi u druge krizarske ratove.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja sam oduševljena logikom ovih covid propusnica. Recimo u sportskim objektima, tj sportskim dvoranama koje su u gradskom vlasništvu, od danas je svo osoblje obavezno imati covid potvrdu. Bili su jučer objavili da su obavezni i svi korisnici (sportaši, treneri...) stariji od 16 godina. Ali danas izlazi tumačenje Ministarstva sporta da se to na sportaše ne odnosi: https://mint.gov.hr/vijesti/22771.
    Dakle čistačica i domar koji nose masku svo vrijeme, rade nešto svoje solo, moraju imat covid potvrde, a sportaši koji treniraju bez maske, skaču, znoje se, daju si petice svako 20 sekundi jer #timskiduh - oni ništa. Uopće ne razumijem na osnovu čega je to netko tako protumačio.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Dota, svaka čast...

Ja se ne mogu oteti dojmu da je određenim javnim osobama, odnosno političarima odličan teren za prikupljanje novih glasača i sljedbenika. Odnosno zahuktavanja govora mržnje uz glumljenje paćenika, heroja itd.
    Jako lijep post Dota.
    odrasla sam u katoličkoj vjeri, ono što su mene učili si ti napisala.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Ja se ne mogu oteti dojmu da je određenim javnim osobama, odnosno političarima odličan teren za prikupljanje novih glasača i sljedbenika. Odnosno zahuktavanja govora mržnje uz glumljenje paćenika, heroja itd.
    Jako lijep post Dota.
    odrasla sam u katoličkoj vjeri, ono što su mene učili si ti napisala.

Naravno, a tipični primjer toga je predsjednik države, koji nema nikakvu realnu odgovornost, i zaista koristi pandemiju za prikupljanje političkih bodova i novih glasača.

Nadam se da istovremeno gubi glasače koji su glasali za njega.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

O da, gubi

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Dota, hvala ti na ovom postu.

Meni je to bas srz svega, i na ovo od pocetka gledam kao pricu o solidarnosti, ili kako ti kazes, ljubavi.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Dota, hvala i od mene na tvom postu.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

https://www.tportal.hr/biznis/clanak...-foto-20211116

tko se ono zalaže da se testiraju svi?
    ovdje je izračunato (temeljem određenih pretpostavki) da je tjedni trošak testiranja samo onih koji nemaju potvrde oko 27 milijuna kuna (ponavljam, TJEDNO)
    pa čak i da broj onih se trebaju testirati upola manji, i dalje je previše

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Dota prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav svima.
    Ovo je moj prvi post, a čitam vas već sedamnaest godina. Pomogle ste mi nebrojeno puta, uz vas sam rodila i odgajam svoju djecu. Smijala sam se i plakala zajedno s vama, prolazila vaše tuge i vaše uspjehe. O nekima znam već toliko da biste se i same iznenadile������
    Znam da sam samo jedna iz tihog mnoštva vaših čitača i mislila sam da će tako ostati i dalje. No, čitajući ovu temu, naročito zadnjih nekoliko dana, svaki atom mog bića je nebrojeno puta neugodno zatitrao čitajući postove u kojima se sve ljudsko, empatično, kršćansko i znanstveno izvrtalo do te mjere da su na optuženičkoj klupi završili svi: od forumašica, preko znanstvenika do, najnovije, msgr. Uzinića i samog pape Franje.
    Ne znam što raznorazne osobe na linkovima koje npr. forumašica Freyja postavlja misle da predstavljaju, ali kršćane, katolike ili, na kraju krajeva, ljude dobre volje i namjere – ne.
    Kršćanstvo, kao i bilo koja religija u svojoj srži, kao i bilo koji moralan ljudski kod uostalom, je vjera koja ljubi. Altruizam, suosjećanje, mala dobra djela koja bi čovjek trebao svakodnevno raditi da bi svima bilo bolje i koja ne bi trebao gledati kao „žrtvu“, „teškoću“, „oduzimanje prava“ i slične floskule koje čujemo već neko vrijeme svuda oko nas, zapisani su vrlo jasno u Zapovijedima ljubavi, od kojih druga kaže: Ljubi bližnjega svoga, kao samoga sebe.
    Ponovit ću. Ljubi bližnjega svoga, kao samoga sebe.
    Željela bih pitati – koga ljubimo kada se odbijamo testirati? Koga ljubimo kada palimo Covid potvrde? Koga ljubimo kada se izrugujemo s Covidom dok oboljeli umiru sami, u patnji i strahu?
    Koga ljubimo dok nam se medicinsko osoblje slama pod pritiskom, dok nam reumatolozi i dermatolozi rade u Covid odjelima jer nema tko? Koga ljubimo dok drugi pacijenti ostaju bez usluga jer je sve pretrpano Covidom?
    Koga ljubimo dok se herojstvom proglašava i interpretira suprotstavljanje Stalnog vijeća HBK Vrhovnom poglavaru Crkve ( da, pročitala sam članak https://www.vjeraidjela.com/zasto-su...ovid-mjerama/? i držim ga strašnim). Koga ljubimo dok se msgr. Uzinića poziva da „siđe s kula bjelokosnih i pokaže da je spreman ginuti za svoje ideale; da se odmah, bez premišljanja, javi Papi i traži od njega da ga razriješi svih biskupskih i svećeničkih ovlasti i da počne živjeti na burzi života, kao običan vjernik. Bez primanja, izvan biskupskog dvora, kao podstanar“, itd. itd. Hoćemo li isto pitanje postaviti i HBK? Hoće li i oni „ginuti za ideale“, bez primanja od Pape kojem se tako „herojski“ suprotstavljaju? I da li se zapravo suprotstavljaju, ili i tu malo „navodimo vodu na svoj mlin“?
    Ja nisam ni veliki katolik ni veliki vjernik. Mala sam, obična žena, majka, a ponekad i kraljica ������. Živim svoj život nabolje što znam. Pokušavam pomoći gdje mogu, ne odmoći gdje ne mogu pomoći. Tome učim i svoju djecu.
    Danas pokušavamo suprug i ja objasniti svojem djetetu u nižim razredima osnovne škole zašto se neki ljudi odbijaju testirati. Ne cijepiti, testirati.
    Mislite li da smo uspjeli? Nismo.
    Jer se u tome ni ne može uspjeti. Ma što tko mislio o tome.

Znam da su barikade dignute, da se gledamo preko nišana. Smatram to najvećim porazom čovječanstva u ovoj pandemiji. Prihvaćam da postoje vjerske, svjetonazorske, političke i razne druge podjele koje su nas dovele tu gdje jesmo. Ali ne prihvaćam da se briga za drugoga, bilo kakva, bilo gdje, zanemaruje zbog tih podjela. Ili, da budem jasnija- ne zanima me tko u što vjeruje i koju glazbu sluša. Ali me zanima je li spreman brinuti o drugima, čak i kad to od njega zahtjeva neku „žrtvu“.
    Ispred mene je knjiga pape Franje „Odvažimo se sanjati“ izdana u Hrvatskoj još prije godinu dana, u studenom 2020. Napisana je još i ranije. Na 31./32. stranici Papa kaže:
    „ Neki protesti tijekom krize izazvane koronavirusom izvukli su na površinu srditi duh psihologije žrtve, ali ovoga puta među ljudima koji su žrtve samo u svojoj mašti: oni koji, na primjer tvrde da je nošenje maske neopravdana prisila od strane države, a pritom zaboravljaju, ili ne mare, za one koji se ne mogu osloniti na socijalno osiguranje ili koji su izgubili posao.
    Osim nekih iznimaka, vlade su učinile veliki napor da dobrobit ljudi stave na prvo mjesto, djelujući odlučno u zaštiti zdravlja i spašavanju života. Iznimka su one vlade koje su zatvorile oči pred bolnim dokazima o sve većem broju umrlih, s neizbježnim, teškim posljedicama. Ali većina vlada postupila je odgovorno, uvodeći stroge mjere kako bi zauzdala širenje bolesti.
    Pa ipak ima skupina koje odbijaju držati socijalnu distancu, koje organiziraju protestne marševe protiv ograničenja putovanja- kao da mjere koje su vlade prisiljene nametnuti narodu predstavljaju neki oblik političkog napada na autonomiju ili osobnu slobodu! Brinuti o općem dobru mnogo je više od zbroja onoga što je dobro za pojedince. To znači voditi računa o svim građanima i nastojati učinkovito reagirati na potrebe onih koji su najviše zakinuti.
    Već sam bio spomenuo narcisoidnost, osobnosti zaštićene neprobojnim oklopom, one koji žive od tuđeg jada, pritom misleći samo na sebe. Takvi nisu u stanju vidjeti da nam nisu svima dane iste mogućnosti. Najlakše se uhvatiti neke ideje – u ovom slučaju, na primjer, osobne slobode – i pretvoriti je u ideologiju, stvarajući tako prizmu kroz koju se sve procjenjuje.“
    I još kaže, na 32. str.:
    „ Pa i opet, nažalost, ne možemo zanemariti one unutar naše Crkve koji imaju isti misaoni sklop. Neki svećenici i laici dali su loš primjer, izgubivši osjećaj zajedništva sa svojom braćom i sestrama. Pretvorili su u kulturološku bitku nešto što su zapravo bile mjere za zaštitu života.“

Godinu dana kasnije, gdje smo? Na barikadama „osobne slobode“.
    Ponovit ću.
    Brinuti o općem dobru mnogo je više od zbroja onoga što je dobro za pojedince.

Nekad…kad svijeća dogori i mrak se spusti, treba hodati i u mraku. Treba vjerovati drugome, onome koji o putu zna više od tebe. Treba imati nadu. Treba imati vjeru. Treba imati hrabrost. Treba imati ljubav. Jer u mraku jedino svjetlo možemo biti - mi.
    prekrasno napisano
    hvala Dota

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Dota

Sve si rekla i jasno srocila
    dodala bih, i to s ljubavlju za sve nas
    hvala ti!

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ima tu više onih koji skupljaju političke bodove .

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Dota, baš tako!

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    https://www.tportal.hr/biznis/clanak...-foto-20211116

tko se ono zalaže da se testiraju svi?
    ovdje je izračunato (temeljem određenih pretpostavki) da je tjedni trošak testiranja samo onih koji nemaju potvrde oko 27 milijuna kuna (ponavljam, TJEDNO)
    pa čak i da broj onih se trebaju testirati upola manji, i dalje je previše
    Koja cifra! Morat će se tu nešto promijeniti. Promijeniti u glavama ljudi. Ni onaj koji gleda ružicasto poput mene, ne vjeruje da je to moguće.
    A ni apeliranje na ljubav prema bližnjemu neće promijeniti stav o cijepljenje. Pa bilo to apeliranje sa katoličkoga ili ateistickog svjetonazora.
    Covid potvrde dobivene testiranjem na račun svih poreznih obveznika očito nisu dugoročno isplative. Bit će tu još svega.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 16.11.2021. at 11:24

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Dota, najprije sam ti se mislila obratiti i s draga, ali ipak neću zbog rečenice koju si napisala „...ne znam što raznorazne osobe na linkovima koje npr. forumašica Freyja postavlja misle da predstavljaju, ali kršćane, katolike ili, na kraju krajeva, ljude dobre volje i namjere – ne.“ Nadalje...“
    Za mene si se već tom rečenicom diskreditirala jer si si dopustila takvu slobodu – procijeniti je li netko uistinu to za što se predstavlja. To je ona granica koja, kad se prijeđe, dovodi do jednosmjerne komunikacije ili do njezina potpuna gubitka. Nažalost.
    Morat ćeš se složiti sa mnom da je tvoje mišljenje ipak – samo tvoje mišljenje – s kojim će se većina ovdje, naravno, složiti. Što je u redu. U RL baš i nije takav omjer, ali i to je u redu. I moje je mišljenje – samo moje mišljenje. Ja ako lažem o svojem svjetonazoru i o svojem odnosu s Bogom, zapravo ne lažem vama, lažem prije svega sebi, ali ono što je najvažnije, lažem i onome koji ionako sve o meni zna. Samo Bog i ja znamo što mi je na duši. A onda je ta moja laž takva farizejština po kojoj sam zaista gora od svih. I kao što sam neki dan napisala jednoj forumašici pa ću i tebi – ne preispituj moju savjest ni ičiju drugu. Smiješ samo svoju. Odluke još možeš, ali savjest ne.
    Drago mi je što si pročitala onaj link, eto, ti si se barem potrudila. Ja se, primjerice, potpuno slažem s autoricom teksta i potpisujem svaku njezinu rečenicu.

Neobičan mi je i tvoj upis, imaš samo dva posta, baš sad i baš u ovom trenutku, jer si neugodno zatitrala čitajući neke postove. A ako je baš tako, žešće je bilo ovo ljeto, kako onda nisi reagirala ako tako redovito čitaš? Bit će da si ipak zbog nečeg drugog tako zatitrala.
    Vidim i da citiraš ono što ti se svidjelo iz knjige pape Franje. Pozivam te da razmijenimo mišljenja na temi „Odgoj u duhu vjere“ (ako ta tema još postoji) pa ću tamo s tobom rado nastaviti o ovoj problematici i rado ti citirati, primjerice, sv. Augustina ili Benedikta XVI. ako si već počela s citatima. Jesi li za? A i nećemo više ovom temom zamarati ostale koji će temu moći zaobići u širokom luku, kad već postove nisu u stanju.
    Oprosti mi, Dota, što ću i ovo citirati iz tvojeg posta: „Nekad…kad svijeća dogori i mrak se spusti, treba hodati i u mraku. Treba vjerovati drugome, onome koji o putu zna više od tebe. Treba imati nadu. Treba imati vjeru. Treba imati hrabrost. Treba imati ljubav. Jer u mraku jedino svjetlo možemo biti - mi.“ Da sam to kojim slučajem ja ovdje citirala, završila bih na giljotini. Ali ovo zaista nije išlo tebe.
    I, Jurana, toliko me nasmijala tvoja dramatična dobrodošlica Doti i tvoje silno nastojanje da se njezin post slučajno ne propusti.
    Idem, ekipa, raditi. Valjda mi više ne možete spočitnuti da bježim „od odgovornosti“ nakon svega što sam ovdje napisala, ali evo – da se odmah ogradim, ne kanim ni sekunde više s vama raspravljati o ovome što sam napisala jer već jesmo naširoko i ja sam s tim – finito.
    S Dotom bih rado nastavila ako je za?

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    ovaj što trkelja svoje, a bogami iako mi je zanimljiv često, sada ga trkelja.
    Ovi što pod parolama za slobodu pozivaju na bune, tih se bojim.
    No nemam dovoljno vremena da popratim sve, možda sam u krivu.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Samo da još Jeleni odgovorim.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

[QUOTE=Jelena;3226036]Odlicno, pa tko placa te tvoje prijatelje zagrebacke odvjetnike?

Moment je prijeteci, jer nam u nekoliko postova najavljujes vojsku odvjetnika/QUOTE]

Zapravo, teško da to mogu na ovo odgovoriti, mogu samo dodati. A na prvo pitanje bih tebi trebala odgovoriti?

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Dota, (...)
    Za mene si se već tom rečenicom diskreditirala jer si si dopustila takvu slobodu – procijeniti je li netko uistinu to za što se predstavlja. To je ona granica koja, kad se prijeđe, dovodi do jednosmjerne komunikacije ili do njezina potpuna gubitka. Nažalost.
    Neobičan mi je i tvoj upis, imaš samo dva posta, baš sad i baš u ovom trenutku, jer si neugodno zatitrala čitajući neke postove. A ako je baš tako, žešće je bilo ovo ljeto, kako onda nisi reagirala ako tako redovito čitaš? Bit će da si ipak zbog nečeg drugog tako zatitrala.
    kako je ono išlo, trun u oku, brvno nešto...
    google zna:

Lk 6,39-42
    Licemjere! Izvadi najprije brvno iz oka svoga pa ćeš onda dobro vidjeti izvaditi trun što je u oku bratovu.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

drago mi je da se atmosfera na temi malo umirila.. stvarno je bilo zaglušujuce.. ponuđenih rjesenja gotovo nista..

pa obzirom da boljeg rjesenja od stozerovog nisam cula nastavljam u skladu s ovim mjerama zivjeti i podsjecati svakog u mom okruzenju da smo daleko od totalitarizma ili fasizma jer imamo izbor,
    a nepreboljeli zaposlenici u javnog sektoru cak i mogucnost testiranja na racun svih nas

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Ima sasvim sigurno. Neki motivi korona influencera kao što je to Lauc mi nikako nisu jasni, pa mi se sve čini da se radi o političkim ambicijama.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Odlično rečeno, papa Franjo : Neki protesti tijekom krize izazvane koronavirusom izvukli su na površinu srditi duh psihologije žrtve, ali ovoga puta među ljudima koji su žrtve samo u svojoj mašti:

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

I, Jurana, toliko me nasmijala tvoja dramatična dobrodošlica Doti i tvoje silno nastojanje da se njezin post slučajno ne propusti.
    Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Vratite se na prethodnu stranu pročitati Dotin post, nova je pa se radi odobravanja napisanog, post naknadno pojavio u threadu
    Dramatična dobrodošlica i silno nastojanje, kažeš

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Jurana, hvala ti što si nam skrenula pažnju na Dotin post !

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Freya, ovo tvoje često prozivanje forumašica za to kako je koja nešto napisala stvarno nema smisla.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

mene upravo to testiranje na račun svih nas najviše smeta. vjerojatno bi se našao i odvjetnik koji bi cijepljenima sročio zahtjev prema poslodavcu da im da naknadu za taj trošak koji tako velikodušno dijeli necijepljenima. spominju cijenu od oko 50 kn po testu, obveza testiranja je 2 puta tjedno, dakle trošak po svakom antivakseru je 100 kn tjedno, mjesečno nekih 450 kn. mislim da bi sve mi ovčice koje smo se cijepile, trebale od našeg poslodavca mjesečno dobiti bonus od 450 kn, već bi znale što s tim.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Freya, ovo tvoje često prozivanje forumašica za to kako je koja nešto napisala stvarno nema smisla.

Srećom ostale stvari koje je napisala imaju smisla...Kako beše, "ja nosim masku gde treba ali drago mi je što ljudi koji neće da je nose sada imaju advokate koji će im pomoći kad ih izbace iz zatvorenog prostora?"
    Eto i ja poštujem saobraćajna pravila ali sam presrećna što postoji armija ljudi koja će naći advokate da im pomognu kad ih krše

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •