Results 1 to 50 of 552

Thread: kad ste zadnji put uzele slobodan dan samo tak

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    ina33's Avatar

Moji roditelji u 80-tima su 2 tjedna u 6-me odlazili solo na ljetovanje, mi kod bake. Oboje su bili gradjanski djir uzivanja i slobodnog vremena, ne ono ne smi se sist jer to ne valja. Isto i sveki. Sveki dan danas do 11 ujutro cita u pidjami. Legenda. Svi dalmatinci i visokoobrazovani, ne znam jel bitno, al cak mislim da je. Jer je svekina mama bila seoska baba i njoj je ta razina prepustanja uzicima bila nezamisliva, iako nije đađala svoju dicu koji su svaki slobodni trenutak picili na planinarenja, skijanjay citanja, turizam u cesku. Nisu se svi ubijali od generacije rodjene 30-tih i 40-tih, neki sz zivili zlatno doba i mislim da je cak i pitanje 'klase'. Mamina mama je sivala odjecu za balove i isla na balove. Muzevljeva baba je bila tip koji se, zbog siromastva i neobrazovanosti, ubijao od posla.

Tako da ovisi o tome - koja generacija, koja klasa... Nekima je bilo prilagodjenije, nekima i ne. Neki mrne zale. Odoh slusat knjigu dok kuvan i pisem na forumu.
    Last edited by ina33; 02.12.2021 at 21:28.

Quote Originally Posted by ina33 View Post

Tako da ovisi o tome - koja generacija, koja klasa... Nekima je bilo prilagodjenije, nekima i ne. Neki mrne zale. Odoh slusat knjigu dok kuvan i pisem na forumu.
    Baš tako, kako koja generacija i klasa. Kad se prisjećam svojih roditelja, uopće ne znam da su imali slobodno vrijeme za išta. Mama je radila u školi i otkad znam za sebe je doma radila pripreme i ispravljala testove do kasno navečer (nakon što bi odradila svoju satnicu i namirila djecu). Tata je radio uredski posao, ali on je od ovdje već spomenutih radoholičara koji nisu u stanju baviti se nečim "iz gušta", vječno je nešto dodatno radio doma u želji da još malo zaradi.
    Na izlete i putovanja nismo išli jer se štedilo (zbog kredita za stan), rodbinu izvan Zg nismo imali, bake su rano pomrle, na ljetovanje se putovalo na max. 10 dana ili kraće.
    Ali se čitalo i to puno

Za sebe mogu reći da definitivno imam više slobodnog vremena nego moji roditelji. Ali baš da uzimam slobodan dan samo tako - pa baš i ne. Čak ni za rođendan (iako, sviđa mi se ideja!).
    I primjećujem da MM i ja imamo više vremena za zajedničko vrijeme otkako dijete nije više tako malo i ne moramo život ravnati isključivo po njegovim obavezama i interesima. Sve češće odemo nas dvoje za vikend na planinarenje, a "dijete" voli ostati samo doma, čak i ako je to zbog testova i zadaća koje mora raditi za vikend.
    Last edited by tanja_b; 02.12.2021 at 22:20.