Pokazuje rezultate 1 do 50 od 413

Tema: Božićni kolači i ukrašavanja 2021.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Postovi
    12,003

    Početno

    I trazim recept za neki kremasti i jednostavni recept
    Ono, da je jednostavno i fino, necu imati puno vremena za njega

  2. #2
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    I trazim recept za neki kremasti i jednostavni recept
    Ono, da je jednostavno i fino, necu imati puno vremena za njega
    Iz stare Rodine arhive - jednostavni kremasti kolači:
    - Hola kocke http://forum.roda.hr/threads/7014-HOLA-KOCKE-probajte!
    - Gitin kolač s višnjama http://forum.roda.hr/threads/27098-Gitin-kola%C4%8D (iako mi je to nekako primjerenije za ljeto)

    Ja ću vjerojatno napraviti jaffa kolač - to je stari recept koji sam dobila od mm-ove pokojne tete:

    Jaffa kolač – za škrtice i lijenčine

    Jednu veliku naranču (nešpricanu) zamrznuti preko noći (alternativa - obraditi u multipraktiku, jer recept je nastao u doba prije kuhinjske građevinske mehanizacije )

    Tijesto:
    1 jaje
    12 žlica šećera
    12 žlica ulja
    12 žlica mlijeka
    12 žlica brašna
    1 prašak za pecivo (može i malo manje).

    Umutiti mikserom, dosta dugo vrtiti da bude lijepo bijelo.

    Ispeći na 180 °C u pravokutom plehu srednje veličine namazanom i posipanom brašnom. Može se podmetnuti papirnata salveta ili pek-papir da se lakše izvadi van. (Gotovo je kad se biskvit odvaja od ruba pleha.)

    Ohlađeno izvaditi i prerezati na pola po visini, a ako je tanko, može i po duljini. Salvetu, dakako, skinuti da je ne bi servirali zajedno s kolačem. Jednu polovicu razdrobiti na komade, kao za punč kocke.

    Naranču izvaditi iz leda i naribati zajedno s korom. (Može se propustiti kroz multipraktik, ali tada je prije treba izrezati na kocke ili barem osmine.)

    10 dag (cca 5 žlica) šećera špinati sa sasvim malo vode. Kad posmeđi, dodati ribanu naranču i rastrgano tijesto. Sve dobro izmiješati.

    Drugu polovicu tijesta premazati nekim narančastim pekmezom (od marelice ili miješana marmelada), na to rasporediti smjesu s narančom i preliti glazurom od 10 dag čokolade.

    Ostaviti preko noći na hladnom, da se sve dobro stegne i izjednači prije rezanja.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 07.12.2021. at 07:43

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •