Pokazuje rezultate 1 do 50 od 552

Tema: kad ste zadnji put uzele slobodan dan samo tak

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Prst na štekeru, imala sam i ja nešto slično, žao mi je što me to ikada diralo, osobito što je bilo od osobe kojoj je doma sve uredno samo na van. Znate ono kad netko nalakira nokte da sakrije crno pod noktima (ne crno od sipe, šipka i slično, nego od prljavštine) - čini mi se da su takve osobe, izvana gladac iznutra jadac, često najsklonije kritizirati druge.

Danas čim osjetim da se netko želi natjecati sa mnom u tome koiko je više toga napravila u tom nekom domaćinskom sektoru, a s ciljem da pobijedi, ja odmah kažem da ne radim ništa po kući, da mrzim kućanske poslove i da meni sve muž radi. To obično prekine daljnje razgovore o temi.
    Stvarno me nije briga što će ona dalje s tom informacijom, a moram priznati da mi je i zabavno vidjeti reakciju. Ali nema toga više, srećom, najveći je pritisak na žene u tridesetima koje tek stvaraju obitelj, svatko se osjeća pozvan davati savjete. Ne dajte da vam takvi ljudi pokvare tu najljepšu fazu u životu.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj lonni prvotno napisa Vidi poruku
    Danas čim osjetim da se netko želi natjecati sa mnom u tome koiko je više toga napravila u tom nekom domaćinskom sektoru, a s ciljem da pobijedi, ja odmah kažem da ne radim ništa po kući, da mrzim kućanske poslove i da meni sve muž radi. To obično prekine daljnje razgovore o temi.
    Pregenijalno.

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Citiraj lonni prvotno napisa Vidi poruku
    Prst na štekeru, imala sam i ja nešto slično, žao mi je što me to ikada diralo, osobito što je bilo od osobe kojoj je doma sve uredno samo na van. Znate ono kad netko nalakira nokte da sakrije crno pod noktima (ne crno od sipe, šipka i slično, nego od prljavštine) - čini mi se da su takve osobe, izvana gladac iznutra jadac, često najsklonije kritizirati druge.

Stvarno me nije briga što će ona dalje s tom informacijom, a moram priznati da mi je i zabavno vidjeti reakciju.
    Ali nema toga više, srećom, najveći je pritisak na žene u tridesetima koje tek stvaraju obitelj, svatko se osjeća pozvan davati savjete. Ne dajte da vam takvi ljudi pokvare tu najljepšu fazu u životu.
    Lonni, nasmijah se, a i potpisujem te skroz, i ja u takvim situacijama kažem da sve radi muž, a dodam i djecu (osim što sam alergična na "meni radi"; ne radi ništa meni, radi "sebi" i "nama").

A sad ozbiljno. Mislim da je jedna od najvažnijih (i najmudrijih) odluka koje možemo donijeti u životu ona o odabiru partnera koji neće raditi nešto "meni" već "sebi" i "nama" (i to uključuje oba spola, nije rezervirano samo za jedan). Ravnopravan suživot nije da ja rintam ili on ili djeca, već da svi zajedno pronađemo najučinkovitije, najbrže i najmanje stresne načine da nam zajednica funcionira svaki dan. Neki put će potegnuti više jedan, neki put drugi, neki put će sve proći super, neki put će biti kaos... ali uvijek dođe novi dan, i kad je super i kad je kaos...tako da "popravni" u obavljanju stvari uvijek imamo i lakše ga je položiti nego "popravni" u odnosima među ljudima. Kako vrijeme prolazi i kako mi djeca (bar neka) polako kreću prema odlasku od kuće, to više vidim kako je ono što nas najviše veže (i ono što najviše pamtimo) mix zajedničkih nesavršenih trenutaka blaženih u svojoj običnoj, maloj sreći.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Kad su djeca mala, onda nema druge nego multitaskanje. Šta dijete zna što je čitanje knjige u miru ili gledanje omiljene serije .

Dok sam bila mlađa, mogla sam multitaskati. Sada sve manje. Jednostavno ne ide. Ne mogu raditi dvije stvari istovremeno kako bog zapovijeda.

Što se tiče multitaskinga u poslu, čini mi se da je to tekovina modernog doba, da toga nije bilo u socijalizmu, bar se ja ne sjećam. (Od)radio si svoj posao od 7 do 15 i išao si doma. Imao si život. Sada od silnog multitaskanja i vremena podređenog poslodavcu imam sve manje vremena za život. Živim u onih preostalih 14 - 15 sati dnevno gdje treba ugurati i obitelj i društveni život i spavanje. Meni to nije dovoljno .

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Smatram da mi je mogućnost da zaspim i odspavam 8h svaki dan osim kad sam imala maksimalno stresne dogadjaje (a I tad uspijem nekako skrpiti 5h) učinila čuda za zdravlje. Fizicko i mentalno.
    To i dogovor s mm da od 21h su djeca njegova briga (u smislu da ak sam mrtva umorna idem spavati u 21 bez trunke grižnje savjesti). Moja je jutarnja smjena od 6:50.
    Neki dan sam spavala 11h :spa:

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •