Pokazuje rezultate 1 do 50 od 552

Tema: kad ste zadnji put uzele slobodan dan samo tak

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Tanja_b,
    pa moji su roditelji bili prosvjetari oboje cijeli zivot i to je nepobitna cinjenica da su moji roditelji imali puno vise praznika i vremena za nas djecu nego ostali roditelji prosjecnih obitelji.

Takodjer imam prijatelje koji rade na faxu, pa onako cini mi se da imaju puno vise vremena za privatni zivot nego recimo mi ostali njihovi prijatelji.
    I super, bas mi je drago zbog njih.

Doduse, ne znam kako su izgledali njihovi pocetci, no ni nasi nisu bili bajni u privatnom sektoru koji je strahovito iskoristavao i gazio mlade ljude.
    Uredno sam i sama znala zavrsavat s poslom u 18:30h i tako svaki dan od jutra, dolazit doma u 19h. Ne znam nikoga na faksu da toliko stalno radi.

Vremenski boravak u firmi kod jednog privatnika i nekog mladog kolege/-ice na faksu a ono cini mi da je razlika ogromna.

Tako da mislim da je mama od Svimbi ipak u pravu, s tim da nimalo ne omalovazam rad na faksu nego upravo suprotno.
    Najbolji kadar/potencijal ostaje tamo raditi. Svaka cast za njih!
    Super za tebe i tvoje. I ja sam iz prosvjetne obitelji pa sam vidjela baš suprotno.
    A bogme i kolega i prijatelja koji se ubijaju od posla na faksu. Ili u znanstvenom radu. Ili oboje. Ne vidim baš da imaju tako puno više vremena za privatni život.
    Mislim da to na kraju i nema toliko veze s radnim mjestom, više s nekim drugim okolnostima koje ti se poslože ili ne poslože. A onaj tko misli da su škola ili faks lagodno radno mjesto koje pruža puno slobodnog vremena vjerojatno ne vidi kompletnu sliku.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Super za tebe i tvoje. I ja sam iz prosvjetne obitelji pa sam vidjela baš suprotno.
    A bogme i kolega i prijatelja koji se ubijaju od posla na faksu. Ili u znanstvenom radu. Ili oboje. Ne vidim baš da imaju tako puno više vremena za privatni život.
    Mislim da to na kraju i nema toliko veze s radnim mjestom, više s nekim drugim okolnostima koje ti se poslože ili ne poslože. A onaj tko misli da su škola ili faks lagodno radno mjesto koje pruža puno slobodnog vremena vjerojatno ne vidi kompletnu sliku.
    X za fakultet.
    Ako si karijerista, pametan, radišan i nađeš se kao asistent ambicioznim matorim profesorima, onda ćeš raditi 10-11 sati svakog dana na fakultetu i nekoliko sati vikendom kod kuće i tako godinama dok te konačno ne puste da magistriraš i doktoriraš, nakon što si odradio sve njihove profesorske projekte, održao sve časove vežbi i predavanja koje su ti mentori natovarili i sve terenske poslove takođe, a vikendima radio svoj posao za sebe.
    Ja sam dete doktorice nauka i podigle su me babe.
    Imala sam drugarice čiji su roditelji radili smenski i svi su viđali svoje mame duže, češće i više nego ja svoju. To je sve samo nije lagodan posao koji ostavlja puno slobodnog vremena.
    Druga, svetla strana priče je to što je moja mama istinski volela svoj posao i što je vreme provedeno na poslu za nju bilo "vreme za sebe". I što sada u penziji ne zna šta će od sebe pa se i dalje bavi svojom strukom
    Isto važi i za prosvetu. Ko želi da radi sve na vreme i kako treba, radiće taj posao i nakon posla i vikendima. To je posao koji nema radno vreme, nema kraj i još ga psihički vučeš sa sobom i kad si kod kuće ako te uznemiri životna priča nekog učenika.

Tako da se ja ne bih složila da ti obrazovanje nužno donosi lagodan posao, pa čak ni fizički nezahtevan.
    Eventualno ti donosi posao pod krovom, nekad čak ne ni posebno toplim- škole su nam grejane daleko manje nego državne službe, bar na lokalu.
    Sa druge strane, programeri, arhitekte, i ostali ing., kao i pravna i ekonomska struka, prevodioci i sl., verovatno imaju drugačija i lepša iskustva.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •