Stranica 6 od 9 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 413

Tema: Božićni kolači i ukrašavanja 2021.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Vertex to je to. Hvala! Mislim da je snoviđenje forumsko ime.
    Moje bake nisu radile sa sirom nego sa salom, sada teta pokušava ponoviti te bakine , blizu je.
    Puni ih pekmezom i orasima.
    Nije to isto, salenjaci su još bolji. Tijesto za salenjake se preklapa nekoliko puta, a ovo za kifle sa sirom samo ostaviš da gluten umreži. Puno je brže gotovo. Imam još jedan recept za džepiće s pekmezom, u taj ide mast. Ista fora... Moram potražiti, nisam sigurna u omjere, jer masti ide manje nego maslaca (imam samo na papiru zapisano).

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    Da, tako nešto... Nisam se sjetila potražiti recept, ali ovo je dovoljno dobro.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

long shot, al probat ću: zna li tko slučajno gdje je danas maslac najpovoljniji?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne znam gdje je najpovoljniji ali napisat ću za Konzum: K+ je na akciji i košta 13.99, a Dukat koji je isto na akciji 19.99

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dukatovom outletu (jedan je na Dolcu) je cijena uvijek 14,99
    Ja sam srećom kupila zalihe na onoj Lidl akcijiU

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Naručila sam neke sitnice sa dr. Oetker web shopa, i poslali su mi svoju malu knjižicu s receptima mislim da se pdf može downloadati i na Instagramu, pa ako koga zanima.

Ima zgodnih receptića, sviđa mi se neki Adventski kolač (mislim da je slično kao medeno srce) i neki roščići koji se uvaljaju u bademe.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Nekoliko puta sam dobila njihove knjižice i letkiće s receptima i uvijek su bili dobri recepti, zanimljivi.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja imam dvije njihove prastare knjižice s kolačima i super su mi ti recepti.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Jel samo meni ove godine zaheb što se kolači moraju raditi vikend prije? Pa čovječe sve će se pojest do Božića eej punih tjedan dana stajanja, a preko rad.tjedna čovjek ne stigne.
    Puno mi je bolje kad Božić pada usred tjedna, pa ipak se ne pojede sve u 3 dana ovako....aj aj...

Ionako ću radit samo 2(moždaaa 3) vrste kolača, uz to kupit ću suhe kolačiće i opet ću manje-više podijelit bakama jer mi baš i ne jedemo puno kolače, pa će nam babe probat uvalit još i svoje, al ne dam im
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 17.12.2021. at 13:12

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Za dvije vrste mislim da je sasvim ok napravit ih na Badnjak

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja ću kroz tjedan.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Jel samo meni ove godine zaheb što se kolači moraju raditi vikend prije? Pa čovječe sve će se pojest do Božića eej punih tjedan dana stajanja, a preko rad.tjedna čovjek ne stigne.
    Puno mi je bolje kad Božić pada usred tjedna, pa ipak se ne pojede sve u 3 dana ovako....aj aj...

Ionako ću radit samo 2(moždaaa 3) vrste kolača, uz to kupit ću suhe kolačiće i opet ću manje-više podijelit bakama jer mi baš i ne jedemo puno kolače, pa će nam babe probat uvalit još i svoje, al ne dam im
    Pa odaberi neke koji su brzo gotovi. Kao i u svemu drugom, organizacija je jako važna i u ovome. Prije par godina Apricot je napisala kako je pripremila deset vrsta dan prije Badnjaka. Od svega se sjećam samo njezinih napolitanki bake Ane, jer su slične Antonija kolaču koji je radila moja svekrva (varijacije s oblatnom). To se može samo ako sve sastojke imaš doma i ako nema ometanja, u protivnom - nula bodova.

Jučer sam u Lidlu kupila mljevene bademe za čokoladnu salamu koju moj stariji sin obožava. Broji se kao jedna vrsta kolača, a gotova je u 10 minuta ako imaš unaprijed pripremljene sastojke. To je samo primjer. S druge strane, najbolje prolaze kolači koje ukućani vole. Kod mene nikad ne omane pita od jabuka, bez obzira na doba godine i prigodu
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 17.12.2021. at 13:46

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ja sam nasla na yt neku babu iz Srbije, ona od jedne smjese napravi 5 vrsta, s keksom kao bazom. Pa se dvoumim jos uvijek hoću li krenuti sutra sa raznim varijantama ili cu te njene uz jos pokoji uobičajeni. Imam sve sastojke i sto veli Peterlin u jedan dan mozrs masu toga napraviti..

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam nasla na yt neku babu iz Srbije, ona od jedne smjese napravi 5 vrsta, s keksom kao bazom. Pa se dvoumim jos uvijek hoću li krenuti sutra sa raznim varijantama ili cu te njene uz jos pokoji uobičajeni. Imam sve sastojke i sto veli Peterlin u jedan dan mozrs masu toga napraviti..
    vidila sam to i po grupama na Facebooku, ali su neki ljudi napisali da su to probali, i da im se nije svidjelo, jer kao izgleda drugačije, ali svi imaju sličan okus.
    Meni je draže napravit manje kolača a da su baš dobri, nego to masovno pečenje kolača koji su meh, bezveze se natrpaš kalorijama, a da je gušt osrednji.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Moj doprinos temi .
    Nisu neki mrak posebni kolači, spadaju u vrstu keksa, ali meni osobno najbolji recepti za ta dva kolača (ne samo zato što ih ja znam ispeći). Sori ako se ponavljam s receptom.

1. CHOCKO COOKIES
    Ove klinci jako vole i pravimo ih za djeda mraza.

Šalica od 2 dcl.
    2 i 1/4 šalice brašna (ne piše mi u receptu kojeg i ne mogu se sjetiti koje ja stavim, valjda je onda svejedno )
    1 čajna žličica praška za pecivo
    1 čajna žličica soli

Pomiješati u jednoj posudi.

3/4 šalice smeđeg šećera
    1/4 šalice bijelog šećera
    200 g maslaca
    1 čajna žličica vanilin šećera
    2 jaja

U drugoj posudi izradi maslac, dodaj šećere i jedno po jedno jaje, smjesu dodaj u prvu smjesu.
    200 g čokolade nasjeckaj nožem na komadiće + 100 g mljevenih lješnjaka i sve umijesi u prvu smjesu.
    Oblikuj rukama kuglice i spljošti u kekse, peći na papiru za pečenje kratko 10 do 15 minuta na 200 stupnjeva (ovisi o pećnici), izvaditi prije nego počnu dobivati smeđi obrub. Ok je da su mekani kad se izvade. Držati u kutiji koja dobro dihta, budu super mekani.

2. MEDENJACI BY TAMARA (jer mi je jedna Tamara dala recept)

Izmiješati 4 jaja sa šalicom ulja (2 dcl), šalicom meda, 1 žličica sode bikarbone, 1 šalica šećera ovoga: Billington's natural molasses sugar (https://www.konzum.hr/web/products/b...di-secer-500-g), a može i ovaj: Billington's dark muscovado sugar (https://www.konzum.hr/web/products/b...uscovado-500-g).
    1 vrećica ili samo cimeta ili ove mješavine za medenjake ako volite intenzivniji okus (https://www.konzum.hr/web/products/k...medenjake-27-g).
    U sve to ubaciš 1 kg glatkog brašna (da, cijeli kg). Promiješaš dobro i stavi u frižider barem na pola sata ili sat vremena, a može i preko noći.

Mokrim rukama pravi kuglice i spljošti.
    Peći na papiru za pečenje na nižoj temperaturi 150-170 stupnjeva, 12 do 15 minuta. Ne smiju postati pretvrdi i hvatati smeđi obrub. Ok je ako izgledaju mekano kad se izvade. Naravno ne presirovo, al teško mi je reći koja je to točno sekunda kad se vade. Staviti u kutiju koja dihta.

Ne zato što ih ja znam napraviti, ali ovo su mi najbolji medenjaci koje sam probala. Naravno odlični su i nakon par dana.
    Naravno od 1 kg brašna ispadne toga tona i peče se u nekoliko tura. Ponekad prepolovim količinu.

A nekad od pola smjese radim to, a od druge smjese djeca rade oblike s modulima koje poslije ukrašavaju ovom smjesom: par žlica šećera u prahu + dodati par kapi vode da je jako gusto + boja za kolače – onda s time crtaju gore pa dodaju dekoraciju za kolače - one neke zvjezdice, mrvice, kuglice i sl.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ma ne mogu na Badnjak jer na Badnjak radim i cim dodjem s posla radim veceru jer se obitelj okuplja kod nas vec u 17h (imat cu riblji meni i jedva cu stici skuhat za nas 12 veceru).

Morat cu neke napravit ovaj vikend (iako idemo i na koncert i djeca na natjecanje), a pon i sri imamo treninge navece, pa otpadaju i ti termini za kolace.

Jedino mogu sub popodne ili uto vecer i tako ce i bit.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 17.12.2021. at 19:33

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Djeca ce na Badnjak dok sam na poslu napravit jos i muffine jer ih vole i moji necaci, oni ce bit fini svjezi.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    long shot, al probat ću: zna li tko slučajno gdje je danas maslac najpovoljniji?
    Danas je u Kauflandu maslac također 13.99. Ne znam da ima jeftinije

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ja počinjem danas, sigurno ih neće biti niti blizu ko inače, ali sigurno će biti par vrsta keksića, koji nepečeni, dva tri kremasta i male prhke orehnjače. Neke radim čitavu mjeru keksića, neke samo pola jer najmanji gušta da je šareno na tanjuru, a sve se razdjeli ili pojede.

Ustvari sam vam došla naljepiti recept za domaći oreo koji su neki dan radili najstariji i cura mu, a stvarno je fin

http://https://www.coolinarika.com/recept/domaci-oreo-keksi-1fde013e-63ef-11eb-bf3f-0242ac120026
    Posljednje uređivanje od babyboys : 19.12.2021. at 15:28

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam danas napravila onaj kuglof od mandarina, s punim uspjehom, bez gorčine :D
    Stavila sam 8 malih mandarina. Ocaklina treba biti jako gusta da se ne bi slijevala s kuglofa na tanjur.
    Da sad ne tražim gdje mi je post s linkom, evo ga opet:
    https://zivim.gloria.hr/zivim/jedem/...obate-10505479

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I kod nas krenula manufaktura. Jučer milijun komada (zapravo dva, jer sam radila duplu dozu), brusnica i naranča x 3 (plus jednom s bijelom, jednom s tamnom čokoladom i lješnjacima), gigermani koje mi je živa muka ukrasiti jer nikako ne mogu pogoditi omjer bjelanjka i štauba da se brzo suši (ili da se uopće suši )
    i još sad za kraj sam zamijesila raspucance od mandarine, nešto eksperimentiram, s dodatkom malo crvene boje pa čisto da vidim kako će to izgledati
    Posljednje uređivanje od Angie75 : 19.12.2021. at 17:58

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ne da mi se.
    Sjedim, ne mogu se natjerati da se pokrenem.
    Ne da mi se.
    Preko tjedna nema šanse da stignem peći kolače.
    Gledam slike od prethodnih Božića i krcat stol, desetak vrsta kolača.
    Sad mi se ne da.
    Nemrem. Nemam volje.
    Muka mi je.
    Ne da mi se.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam danas napravila onaj kuglof od mandarina, s punim uspjehom, bez gorčine :D
    Stavila sam 8 malih mandarina. Ocaklina treba biti jako gusta da se ne bi slijevala s kuglofa na tanjur.
    Fini kuglof... Ja imam recept s narančama i kukuruznim brašnom, ovo me podsjetilo. Dugo ga nisam radila, a to je baš jednostavno. U kalupu za kuglof inače pečem i banana nut bread. Nemam baš vremena ni snage za velike slastičarske pothvate ove godine.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Ne da mi se.
    Ne da mi se.
    Sad mi se ne da.
    Nemrem. Nemam volje.
    Muka mi je.
    Ne da mi se.

Zar baš ja moram odgovoriti na ovaj post .
    (Ionako previše i stalno pišem da treba smanjiti sva očekivanja ).

Draga Tanci, žao mi je što se tako osjećaš, ali to što ti se ne da, je sasvim u redu. Kao što piše na onoj drugoj temi “ništa se strašno neće dogoditi”. Barem se dobri kolači mogu kupiti na puno mjesta. Samo se ti odmori .

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Izgleda da ću ipak peći kolače.
    Napravit ćemo raspucance, one neke keksiće što ste.. netko je stavio link i čupavce.
    Još bih 2 vrste kremastih, ali nemam ideju... ne bih neke sa sto kora.. nemam živaca, volje ni vremena.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Nikako da se nakanim isprobati ovaj kuglof, a zadnjih sam dana palila pećnicu mnogo puta.
    Nisam još ni recept za medenjake za konstrukciju kućice izabrala ...
    Ccc nikad od mene istinske domaćice

Btw. pekla sam raspucance (bijele), husarske i valjala kuglice od datulja i badema. Husari su se pojeli
    Slavljenica želi tortu od kokosa, riskirat ću i isprobati ovaj recept. Usto planiram graditi kućicu i navaljati dvije vrste keksića, još nisam načisto koje. Kuglof ću odgoditi za NG.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Bubilo, što misliš bi li se ovi Tamarini mogli koristiti u gradnji kućice?
    Recept mi se sviđa, samo se pitam jesu li dovoljno čvrsti.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ne znam, nisam nikada probala. A možda čak i bi. Moji klinci dio smjese iskoriste za neke malo veće zvijezde i druge oblike, neki budu i do 7x7 cm, to ostane na stolu (ne u kutiji) i fino se stvrdne .
    Ovi koje zatvorim u kutiju su naravno mekani.

Ako ti što znači informacija, u Ikei ima za kupiti kućica .

https://www.ikea.com/hr/hr/p/vinters...irom-40374295/

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

anamar, ako se ipak nakaniš, znaj da je to stvarno jednostavan i brz kolač. Uostalom, to se i vidi iz recepta.
    Tanči, sve kako Bubilo kaže.
    Ja radim samo omiljene, jer sam slabo pekla zadnjih mjeseci pa smo ih željni: tortu od mrkve, londonere (uvijek od bajama) i mislila sam ponoviti ovaj kuglof, ali A. je na spomen pečenja rekao: naravno, roščiće? Tako da da, treći će bit vanilijini roščići.
    S tim da on dolazi u četvrtak ujutro i pečemo skupa cijeli dan, sunce moje lipo
    Danas počinjem gulit bajame, jer mi ih za duple londonere u duple roščiće treba 70 dag, oguljenih. Tijesto za jedne i druge planiram zamijesit u srijedu, ostatak posla s A. u četvrtak. Tortu u petak ujutro.
    Na Badnjak smo kod muževih na bakalaru, tako da će bit fritule za ručak (i pašteta od skuša prije njih).

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Daleko mi je ikea.

Dobila sam koju stranicu prije od Angie odličan recept s BakeMe bloga s maslacem, ali kod Tamare ide ulje. A ja sam škrta.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

anamar, ako se ipak nakaniš, znaj da je to stvarno jednostavan i brz kolač. Uostalom, to se i vidi iz recepta.
    (i pašteta od skuša prije njih).
    Da je sve na meni sigurno bi pekla, već u srijedu. Ali i sveki je tu, s duplim dozama svega.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj anamar prvotno napisa Vidi poruku
    Daleko mi je ikea.

Dobila sam koju stranicu prije od Angie odličan recept s BakeMe bloga s maslacem, ali kod Tamare ide ulje. A ja sam škrta.
    Nije da te odgovaram… ali ovaj šećer košta ko suho zlato, skoro ko maslac .

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj anamar prvotno napisa Vidi poruku
    Daleko mi je ikea.

Za tijesto za kućicu stavi ulje ili margarin (maslac čuvaj za ono što ćete jesti) i nemoj stavljati nikakvu sodu ni prašak za pecivo ili barem smanji količinu toga na trećinu. Kućice ispadaju ljepše i čvršće ako se tijesto digne minimalno (samo koliko ga digne bjelanjak od jaja).

Ja sam znala raditi kućice od tijesta za hvarske medenjake, ali ako bih zaboravila smanjiti sodu, nije bilo tak dobro.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 20.12.2021. at 10:41

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne treba ni pretjerivati, nitko nebu gladan i da nema kolača

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Ne da mi se.
    Ne da mi se.
    Sad mi se ne da.
    Nemrem. Nemam volje.
    Muka mi je.
    Ne da mi se.

Prioriteti su sada drugačiji. Pekla si kad si mogla i kad je za to bilo potrebe/volje/vremena. Božić nisu samo kolači. Važnije je vrijeme provedeno s obitelji.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Tanči drži se! pusti sad kolače.

Cure, ako dodam ruma u puslice bit će fine jel tako?

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Tanči, koliko sam ja pratila, ti si sad zaista u životnoj situaciji kad ne možeš peći kolače. A i čak i da možeš, zašto bi?

Cure dobro kažu, nije bit Božića u kolačima (iako se to po ovoj temi ne bi reklo ; mislim da je pečenje kolača za Božić, kao i puno toga u životu, stvar osobnih preferencija, navika, običaja, očekivanja - netko peče dva, netko dvadeset, a netko nijedan )

Sigurna sam da se može kupiti dobrih. A možemo ti i mi na forumu pomoći. Evo, ja prva ti mogu vrlo rado proslijediti dio kolača, ionako ih svi na kraju imamo previše ...

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ajme citam ovu temu da dobijem ideju za kolace. neman trenutno nista niti u planu

vertex po kojem receptu radis tortu od mrkve, to bi mogla

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Prioriteti su sada drugačiji. Pekla si kad si mogla i kad je za to bilo potrebe/volje/vremena. Božić nisu samo kolači. Važnije je vrijeme provedeno s obitelji.
    Ima pravo Peterlin. Ako vam se jede nešto slatko izlit ćeš neki biskvit na brzinu i dobro.
    MB imam ja recept za finu švicarsku od mrkve, samo sada ne stignem tipkati.
    Možda sam ju nekada i natipkala na forumu. Ta jemalo finija, nju radim za blagdane. Forumska mrkva torta mi je za svakodnevni kolač.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

hvala puno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Iako sam kupila dosta sastojaka, koji god sam kolačić, keksić odabarala, za svaki mi fali neki sastojak ...
    mislim da ću do interspara po mađarice ...

a baš sam ove godine planirala isporbati nešto novo ...

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

MB kompliciranija je ali finija je.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj malena beba prvotno napisa Vidi poruku
    ajme citam ovu temu da dobijem ideju za kolace. neman trenutno nista niti u planu

vertex po kojem receptu radis tortu od mrkve, to bi mogla
    Evo i moje.

Torta od mrkve

Biskvit:
    25 dag šećera
    2.5 dcl ulja
    4 jaja
    23 dag mrkve, sitno naribane
    23 dag brašna (polubijelo, može i bijelo)
    1.5 žličica sode bikarbone
    1.5 žličica praška za pecivo
    1 žličica cimeta

Šećer i jaja kratko tući pjenjačom, dodati ulje i mrkvu. U drugoj zdijeli pomiješati suhe sastojke. Dodavati u mokre u 4 navrata i lagano umiješati kuhačom. Peći u kalupu 24 do 26 cm, cca 45 minuta na 180. Kad se ohladi, preretati napola.

Krema:
    10 dag šećera u prahu
    23 dag krem sira (Philadelphia ili abc)
    8 dag maslaca, sobne temperature
    1 žličica ekstrakta vanilije (nije nužno)

Bitno je da je maslac sasvim mekan. Sve sastojke miksati da se dobro povežu.

Kreme ima za tanki sloj, više je i ne treba. Cca trećina kreme na donji biskvit, ostatak za vrh i bokove torte, ili, lakše i možda čak i ljepše, ne mažeš bokove nego samo pustiš da se s vrha malo slijeva niz tortu. Vrlo sniježni look, sukladno sezoni :D

Može se posuti sa 20 dag sjeckanih oraha, ali ja to ne radim.
    Posljednje uređivanje od vertex : 21.12.2021. at 11:48

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Evo i moje, iz kuharice dr. Oetker (mi ovu tortu uvijek radimo za Uskrs)

250 gr poprženih mljevenih lješnjaka + 50 gr badema (ja stavim 300 gr lješnjaka)
    300 gr naribane mrkve

6 žumanjka
    150 gr smeđeg šećera (stavljam bijeli)

žumanke i šećer izmiješati i dodati ribane limunove korice i 3 žlice soka od limuna

dodati lješnjake i mrkvu pa kratko promiješati i dodati 50 gr brašna i prašak za pecivo i 50 gr krušnih mrvica

Istući snijeg od 6 bjelanjaka i 100 gr šećera pa oprezno umiješati u smjesu

peče se na 180-200 stupnjeva oko 50-55 minuta

premaže se marmeladom od marelice koja se pomiješa s malo vode i zakipi

u originalnom receptu se prelijeva bijelom glazurom od šećera u prahu, ali ja to ne volim pa prelijem glazurom od bijele čokolade

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ima netko kakav recept za oblatne... Nisam nikad radila?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Ima netko kakav recept za oblatne... Nisam nikad radila?
    Ja radim ovako https://wall.hr/wine-and-dine/neodol...tzv-pisingeri/ , s tim da u masu dodam još šaku (oko 5 dag) mljevenih lješnjaka.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

mitovski, hvala na ideji, danas bih baš mogla to napraviti. Ne uzme puno vremena, ali treba ih ostaviti da odstoje preko noći.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Iz moje bilježnice:

Čokoladne napolitanke

25 dag šećera + 6 jaja + 25 dag čokolade skuhati da se zgusne, ohladiti

25 dag maslaca izraditi i dodati u čokoladu

time napuniti oblatne (cijeli paket)

oblatne treba pritisnuti nečim, najbolje nekom enciklopedijom

Stranica 6 od 9 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova