Samo da još jednom pitam... tvoja frendica je poslala mail danas i danas su joj odgovorili da dođe u ponedjeljak?
Kad si ti poslala mail i kad su ti odgovorili?
Je l ovaj mail? covidinfo@stampar.hr
Jesi ti uopće u Zagrebu?![]()
Moje frendice su sve zvale Stampar u vezi testiranja djece.
Ako se vec ne javljaju, valjda gledaju mailove.
Oko mene sve vise zarazenih potvrdenih pcr-om (a svima njima kucni negativan).
ja čak nisam ni poslala mail nego sam poslala upit putem onog web obrasca u srijedu navečer i jutros (jučer je ipak bio neradni dan) mi se javio djelatnik Štampara putem maila i ponudio termin za testiranje djeteta sutra ujutro. Kako je u međuvremenu i drugo dijete dobilo simptome, ja sam prilikom potvrđivanja termina zamolila da i malu ubace u isti termin što mi je ljubazni gospodin kasnije i potvrdio
al mislim da je frendica slala na taj mail
mislim da ti ljudi imaju neko radno vrijeme tako da nemoj očekivati odgovore usred noći
Ali termin ćeš dobiti ranije nego da ih sama naručuješ preko aplikacije
i da, frendica je jutros poslala mail i danas dobila dogovor
imaju radno vrijeme do 20h, piše na stranici, no vjerojatno je tvoja frendica dovoljno rano ujutro poslala taj mail.
sad ću ti reći zašto sam pitala za mail... jer sam u međuvremenu dobila i nekog na telefon i rekli su mi da su puni i za školsku djecu, da mi najranije isto može ponuditi 12.1. kao i aplikacija, da me nema gdje ubaciti.
Jučer popodne su dijelili pon za djecu i utorak za odrasle. Od klinke neko iz razreda ide na test
Mejlove možeš dobiti u bilo koje vrijeme danju i noću
Posljednje uređivanje od jelena.O : 07.01.2022. at 17:19
idem i ja onda preko aplikacije, možda mi se smiluje taj ljubazni gospodin kad već gospođa na telefonu nije
zašto mi ono uopće treba taj PCR? neću ići nikud, neću ih poslati u školu... znam izbrojati 10 dana od prvih simptoma... doktorica će im sigurno dati ispričnicu?
Jedini razlog vidim u onome da onda 6 mjeseci ne moraju poslije u samoizolaciju. #samotajnevažnirazlog
Sada je 4 mjeseca od samo preboljenja ili od 2 doze cjepiva samoizolacija.
Ma pih... što da se mučim zbog samo 4 mjeseca... kad sam mogla odraditi 16-17 izolacija, mislim da toliko brojimo sad (brojim pojedinačne svakog ukućanina)... šta je još koja u tih mogućih 4 mjeseca![]()
I taman dok sam popunjavala aplikaciju koja mi je nudila tek 13.1., ljubazna gospođa mi je odgovorila na mail i ponudila 12.1. kao najraniji.
Bolje išta nego ništa.
Možda ipak ubodem 4 mjeseca bez dječjih samoizolacija. Jeeej.
žao mi je Bubilo, očito je danas bila rasprodaja dječjih termina
mi se planiramo bustati, odnosno cijepiti (najmlađu) ako itko bude negativan na PCR-u i na taj način osigurati od samoizolacija
za nju sam dobila obavijest o terminu cijepljenja taman kad je razvila simptome
Mojima je prošlo otprilike 3 mjeseca od pozitivnog pcr, računam da će omikron peak proći u roku 4 tjedna i da će se ipak izvući od novih samoizolacija. A nadam se da ni omikron nećemo skupiti, iako realno mislim da šanse nisu neke naročito velike....
Ma lako za to da oni nešto opet ne pokupe… nego da mi mala može u vrtić, a ovo dvoje starijih izaći iz kuće, na trening… ono kad cijeli razred ili vrtićku grupu pošalju u izolaciju osim ona tri srećkovića koji imaju neku potvrdu.
Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 07.01.2022. at 19:34
Ništa nije sigurno. Antitijela, cijepljenje, preboljenje.. Sigurno je samo da nam trebaju kovid propusnice.
Bubilo, a da se odete testirati u Karlovac npr., ako je to uopće moguće
Bubilo, ako bude nekakav smak svijeta ili nešto, ja bih s tobom čekala da nas pogodi što već bude.
Tvoj duh je neslomljiv![]()
Posljednje uređivanje od Dota : 07.01.2022. at 20:42
https://www.index.hr/vijesti/clanak/..._i_komentari_d
"Dakle mi smo 22.12. u ECDC poslali 1100 uzoraka na sekvenciranje, bila su samo tri omikrona. To su bili slučajni uzorci iz cijele Hrvatske, u to vrijeme 22.12. mi smo imali mali broj omikrona. Kasnije smo mi sami provodili skrininge i ustanovili smo da u prošlom tjednu u Zagrebu smo već imali 80 posto omikrona među pozitivnima", kaže Capak.
Probajte Rakitje, Dugo Selo, Ivanicgrad, navodno treba vrebat stalno ko rasprodaje na netuzna se odjednom pojavit slob.termin/artikl jer netko oslobodi/otkaze rezervaciju hahahaha
Evo frendica imala za muza iduci cet (a on ima temp od pon),al pratila, vrebala i uspjela ulovit pon...mijenja se..znaci kad izgleda da je popunjeno ne znaci da tako ostaje za vjeke vjekova hahaha pa tko ima vremena i zelje treba pratit "rasprodaje" termina![]()
Posljednje uređivanje od Lili75 : 07.01.2022. at 20:49
A moze se cak i ustupit termin nekom frendu, ako je taj prvi u medjuvremenu otkazao i obavio privatno.Provjerena info.
Beroš istovremeno dok poziva ljude da se cijepe trećom dozom, kaže da on neće jer ima antitijela i da su mu kolege liječnici tako preporučili. Nakon napada sa svih strana kaže da se predomislio i da će se cijepiti.
Prvo bi se on trebao dogovoriti sam sa sobom, a onda i sa svojim glasnogovornikom, ako ga uopće ima, strankom i kolegama, profesionalnim i političkim. Ovako samo unosi pomutnju i sumnju u ono što govori. Kao i kad je pozivao ljude da se ne gomilaju, pa se gomilao po proslavama rezultata izbora i druženju s estradom.
Lily, što kaže sestra, zašto provjeravaju? Koje je njihovo objašnjenje i što im antitijela pokažu?
Posljednje uređivanje od lonni : 07.01.2022. at 20:56
Ali preboljenje bez cijepljenja ne smije biti starije od 120 dana inace idu u SI
Lonni, pitala sam.
Informacija je bila kriva odnosno polukriva.
Sestra me pogresno razumjela kad sam je u Zg pitala za antitijela i cjepljenje te njem.praksu.
Dakle, ne provjeravaju im razinu kod docjepljivanja.
Medjutim uvijek im.provjeravaju razinu antitijela nakon preboljenja (Berosev slucaj) i prema razini odluce dal' osobu cijepiti ili odgoditi cjepljenje da ne bi doslo do preburne reakcije organizma (nakon preboljenja u kombinaciji s prebrzim cjepljenjem). Moram priznat meni je to logicno jer nije svaki organizam isti.
Ona ne zna koja je to tocno razina, no ocito da Nijemci imaju neka saznanja ili barem njohovi lijecnici imaju uputu/dobru praksu iznad koje razine antijela ljudima odgadjaju cjepljenje za kasnije.
Eto ako moze pomoci odgovor.
Kod nas nije uopce takvo stanje u skoli, potpuno suprotno. Nose maske, sjede zasebno svatko u svojoj monoklupi, s razmakom.Ne znam jel ih par ima.potvrdu. i profesori su u skoli kuc kuc nije bilo neke zamjetne zaraze, uglavnom cjepljeni.
E sad poslije skole razmak...dalo bi se raspravljat.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 07.01.2022. at 23:03
Vec vidim u krugovima protivnika cijepljenja natpis: Njemci imaju saznanja, ali ih ne zele podjeliti.
Kao netko tko se bavi testovima, i zna ponesto o tome kada i kako neki test postaje sluzben ovo sto pises u najboljem slucaju je poluinformacija.
Test razine antitijela sluzbeno se moze koristiti u dvije svrhe.
a) osoba ima nespecificne probleme, bez da ima saznanje o preboljenju. Pa se onda radi test antitijela koji bi mozda mogao objasniti te teskoce kao post covid ( koji nije potvrden brisom).
b) pracenje razine kod cijepljenih imunokompromitiranih osoba kojima tijelo mozda ne reagira na cjepivo ili im razina puno brze pada nego je ocekivano.
Pa i kod nas, ali svi prije godinu dana, između 1.11.2020. i 1.1.2021.
Pola razreda sigurno kod oboje klinaca tad imalo koronu.
I to im je vrijedilo 6 mjeseci i nakon toga više nije.
Pa od proljeća i ovu jesen opet cijeli razred u izolaciju, samo ih je par imalo “Fresh potvrde o preboljenju”.
Valjda je naš kvart to ranije odradio.
Kod male u vrticu isto taman sad početkom prosinca bili u izolaciji, samo par ih nije moralo.
Glede antitijela… ja sam ih sebi vadila točno 6 mjeseci nakon preboljenja i imala sam tu neku senzacionalnu brojku od 2000 antitijela i dvoje liječnika mi je reklo da ne žurim s cijepljenjem i da bi mogla vjerojatno preburno reagirati…
Na kraju sam prvu dozu uzela tek 2.5 mjeseca nakon tog vađenja antitijela i opet sam burno reagirala (2 dana simptoma kao i u koroni).
I onda sam nakon toga barem s 5 ili 10 raznih strana čula “sigurno imaš jako puno antitijela kad tako reagiraš na cjepivo”.
Dakle mit ili urbana legenda o tome sigurno postoji.
Hvala svima na idejama kako do bržeg testiranja, ali nemam kapaciteta loviti to… termin je sad tu pa kako bude.
Misliš smak svijeta drugačiji od ovog trenutnog?
Hvala ti, al moram te podsjetiti da sam već danima na normabelima i spavam 12 sati dnevno. Kad ću biti nesalomljivog duha ako ne sad?![]()
Od danas je u Minnesoti dostupan booster za djecu 12+, Pfizer (kao i prve dvije doze), pet mjeseci nakon druge doze. Ne znam zapravo je li tako i drugdje po SAD-u, nisam stigla citati novine danas.
Znam da je tema cijepljenje ali stvarno mi je ovo čudno, kod naših u razredu je izuzeće godinu dana bilo od samoizolacija, tako da prakitčno nitko tko je prebolio nije trebao ići do nedavno - kod sina je glavni val bio sad u 11/21 kad ih je 10 pobralo iz jedne razredne izolacije ali on je uredno šalabajzao okolo s frendom koji je prebolio još u 12/20 jer oboje nisu bili u SI
Sad je opet promjena i da, sad će vrijediti samo 4 mjeseca od potvrde. Moram vidjeti što nakon toga, da li cijepljenje jednom dozom ih spašava, ili možda do tad prestane ovo sve skupa bar do jeseni![]()
Stvarno, ali stvarno naše nisu puštali… možda mi je mozak trenutno pašteta, ali prilično sam uvjerena da bih iskopala mailove i poruke u grupama gdje klincima kojima je prošlo previše od preboljenja to ne računaju.
Mijenjala su se pravila o samoizolaciji učenika više puta. Ne se nervirati.
Sad je trenutno 120 dana. Opet će se to promijeniti
Ma ja u glavi vrtim kalendar natjecanja i kako "pogoditi" pravi trenutak da joj maksimalno protegnem izuzeće... plus naravno tu je i faktor X u kojoj je fazi epidemija i koja je šansa da bude nečiji kontakt. Previše nepoznanica...
Zaboravila napisati BB - drži se. Ovo vaše je organizacijska noćna mora, nadam se da su bar simptomi svima lagani...
Lonni, zaista ne znam vise od toga sto sam prenijela.
Znaci tako su postupali lijecnici u Njemackoj kod sekine 3 frendice nakon preboljenja, svima su im radjena antitijela prije ponovnog cjepljenja.
Zasto i kako promatraju te brojke ne znam, al da to rade ocito rade jer ne znam zasto bi mi sestra izmisljala
Vjerojatno imaju odredjene upute koje su im dane. Bilo bi super da.se javi jos koja forumasica iz Njemacke.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 08.01.2022. at 14:21
Sirius, nije nikakva poluinformacija da njem.lijecnici u Stuttgartu provjeravaju razinu antitijela nakon preboljenja. To je apsolutno tocna cinjenica.
A sta ce mislit necjepljeni i hoce li im to bit neki argument, nebriga me. Ja sam iznijela cinjenicu.
Pozadinu i svrhu ne znam,to sam napisala.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 08.01.2022. at 14:24