Stranica 220 od 299 PrviPrvi ... 120170210218219220221222230270 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 10,951 do 11,000 od 14914

Tema: Gimnazije i srednje škole

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Je, zato svakako treba promjeniti Pravilnik za tih 15 srednjoskolaca koji izabiru taj program jer im roditelji imaju love za njega, i onda jasno i love da ih posalju van.
    Sirotinju koja nema struju, mater jer im je umrla ili kronicnu bolest kojim im utjece na kvalitetu zivota, ucenje, izbor zanimanja i duljinu zivota opcenito slobodno mozemo zakinuti i za pokusaj da barem sudjeluju u trci. I tako buducnost prave drzave ostaje na eliti. Raji kako bude.

To se vidi i na ovom forumu. I dalje smo na eliti. Kao i na svim stranicama prije.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A ono u x, IV i XVIII koji je to program ?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I da moj je uspoređivao svoj faks s istim takvim vani, ispada damij ima puno više i predmeta i sati nego vršnjak vani. Napose jer mu frend iz obične naše škole studira vani, a imao je priliku ga posjetiti i biti na predavanju kad je pred mjesec dana bio kod njega.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Dvaput je dvaput a više je više. Sigurno što više se predmeta uci i što deblje knjige da su nasi učenici to pametniji i pametniji. Odatle i naši izvrsni rezultati na pisa i sličnim testovima gdje se testira razumijevanje, primjena znanja i izvođenje zakljucaka

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

IB program u srednjoj također se masno plaća i nr upisuju ga baš obični smrtnici koji skromno žive od plaće. Prijemni za MIOC i IB su različiti i osim što škole dijele zgradu ne vidim neke velike poveznice.

Pored sto drugih nepravdi i nelogičnosti u školskom sustavu ovo mi se čini zaista malo važno.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Školarina je oko 20.000 kuna, što je svakako za puno ljudi jako puno, ali s druge strane je puno manje nego cijene u privatnim gimnazijama.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

20.000kn godišnje je budget opcija za plaćeno srednjoskolsko obrazovanje, pogotovo kad se usporedi s ostalima na tržištu. I nešto što si većina srednjeg sloja može priuštiti. Tako da uopće nije problem cijena nego manjak dostupnosti takvog obrazovanja po toj cijeni. Samim tim ukidane polovine raspoloživih mjesta na tržištu zbog udovoljavaju interesima malobrojnih diplomata u državi čija djeca odjednom ne moraju polagati prijemni kao ostali smrtnici se samo pokazuje da žele još i to malo što je na izbor oduzme onima koji nisu politički umrezeni. Pa zna se jako dobro iz kojih krugova potiču naši diplomati u ovoj drzavi.
    Posljednje uređivanje od sillyme : 04.04.2022. at 09:34

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

S tim da naravno daleko je to od toga da samo djeca diplomata idu u MGubec.

Iako, poanta je bila da se i opet na mala vrata uvode pogodnosti za podobne dok se ostatku raje baca prašina u oči da brinu o tome da je znanje najbitnije... je, osim ako si dijete hr diplomata, za njih ipak neka druga pravila.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Slazem se s Nano. Podcjenjuje se srednjoskolsko znanje koja stjecu djeca u RH.
    Poznajem djecu i roditelje djece koji idu po IB-u. To nema veze s programom Mioca, al nikakve.

Puno je lakse u srednjoj djeci koja idu po IB-u,al im je puno teze polozit maturu ako se odluce ipak studirat u RH.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Vidim i dalje se "tesko" izjednacava s "kvalitetno"

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pišem iz iskustva svog djeteta. Sigurno je dobio bolje predznanje u našoj školi nego da je eventualno išao u IB. Studira vani.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja isto ne shvacam (tj. shvacam, ali ne odobravam) ovo ne polaganje prijemmog za dio ucenika. Te profesore, pretpostavljam, placa mzo i predaju u skoli koja je u vlasnistvu grada - pogodovanje, u takvoj situaciji, bilo kojoj skupino djece, mi je potpuno neprihvatljivo.

Pri tom uopce nije bitno sto je lakse, sto teze, sto bolje, sto gore.
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 04.04.2022. at 13:28

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Pišem iz iskustva svog djeteta. Sigurno je dobio bolje predznanje u našoj školi nego da je eventualno išao u IB. Studira vani.
    Vjerujem ti, po svim informacijama kojima raspolazem jer sam se i sama krenula raspitivat u tom smjeru IB vs.MIOC. No kad sam cula kako to izgleda u praksi na IB-u, to selektivno biranje predmeta koje ti zelis, meni osobno je to neprihvatljivo jer neke predmete i razine znanja smatram minimumom ispod kojeg se ne ide.

Sillyme, da kad kazem da je nesto zahtjevnije i teze pri tome mislim i da je kvalitetnije.

Jesi li razgovarala barem s 4-5 roditelja ili djece koja idu po tom programu? Imam osjecaj (mozda se varam)da pricas vise onako iz glave i prema nekoj svojoj pretpostavki nego sto si cula direktno od nekoga. I sama sam imala posve drugaciju predodzbu IB-a, no nakon par razgovora rasplinula su mi se ocekivanja.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 04.04.2022. at 23:10

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Zao mi je sto sam pozaboravljala detalje u vezi ovog programa i kako se provodi kod nas, koje su mi oni pricali, mene su neke stvari stvarno sokirale

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ne kuzim zasto sad pisemo na ovoj temi o IB -u, ima zasebna tema.Kako smo dosli do toga...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ne kuzim zasto sad pisemo na ovoj temi o IB -u, ima zasebna tema.Kako smo dosli do toga...
    A tako smo došli do toga jer su se komentirale promjene pravilnika o upisu u srednje škole, a među tim promjenama ima i onih koje se odnose na upis u međunarodni program. I da, to se odnosi na vrlo mali dio učeničko-roditeljske populacije, a većinu ovdje na temu upisa i srednjih škola ipak više zanimaju neke druge stvari.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

E fakat da...hvala tanja_b na pojasnjenju.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ima li netko čije je dijete nedavno bilo ili ide u XIII. opći smjer - iskustva bi mi trebala, kako je u školi, kakva je ekipa? Gledamo upisati neku gimnaziju gdje nije, u odnosu na karakter mog djeteta, njoj neizdrživi kompetitivni "Japan" stil.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 05.04.2022. at 10:44

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

To jako ovisi o generaciji... Sinovi moje vjenčane kume završili su tu školu i sad su obojica uspješni studenti, jedan na tehničkom fakultetu a drugi na ekonomiji. Kolega mog mlađeg sina ima isto iskustvo, baš iz općeg smjera. Eno ga sretnog i veselog na drugoj godini ekonomije. Sve pet... Kolegica trenutno ima kćer u drugom razredu te škole, isto je zadovoljna, ali rekla je da dijete ima rupe u znanju koje se vuku još iz osnovne škole, ali to s odabirom gimnazije nema veze. Svi smo to iskusili - misliš da ti je dijete super jer u OŠ ima petice, a kad se upiše u srednju, vidiš da znanje baš i nije za odličan.... S druge strane, mnoga djeca procvjetaju upravo zato što im u srednjoj više nije dosadno. Sretno u svakom slučaju!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Ima li netko čije je dijete nedavno bilo ili ide u XIII. opći smjer - iskustva bi mi trebala, kako je u školi, kakva je ekipa? Gledamo upisati neku gimnaziju gdje nije, u odnosu na karakter mog djeteta, njoj neizdrživi kompetitivni "Japan" stil.
    A što podrazumijevate pod "Japan" stil? Sudjelovanje učenika na natjecanjima, pritisak profesora, atmosferu među učenicima?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

E, to sve. Kompetitivnu atmosferu 5.0 djira. Moja nije taj tip, nit 5.0, nit uspijeva u natjecateljskoj atmosferi...ona je tipa odgovarat ce iako zna za 4, da spasi prijatelja koji zna za 2. Vec i natjecateljski sport je kod nje bio problem, cim je fokus na individualni rezultat, a ne na grupni good feel.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 05.04.2022. at 13:07

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Odustala je od tog sporta bez obz na rezultate, ulozeno vrijeme itd. cim je od trenerice dobila jasno iskomunicirano da se ne ide na natjecanje zbog ekipe, nego zbog natjecanja. Ona bi isla jer se spava na strunjacama u dvorani, a natjecanje, ok ako nema prevelikog presinga. Znaci, neki laksi djir gdje se lijepo uci sve gradivo bez previse guranja individualne izvsnosti u smislu natjecanja, svi 5.0, plakanje zbog 4 i to.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sve to ide jedno s drugim - mislim da nema skole / sporta gdje profesori rade pritisak na rezultat, a djeca kazu - a jok, ko vas sisa, mi cemo u reggae modu. Npr mioc ravnatelj (ne da je to uopce u ikakvoj konkurenciji, ne naginje tome) je na upisu prosle godine napravio bas potez jednog sirokog intelektualca pa nabacio salu o tome gdje zavrsavaju izvrsni miocani u smislu fakulteta pa proglasio jednoga koji je otisao na pravo kao neuspjehom mioc-a. Ako me laze roditelj djeteta koje tamo zavrsava 1., lazem i ja vas. Znaci, ne to.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Odustala je od tog sporta bez obz na rezultate, ulozeno vrijeme itd. cim je od trenerice dobila jasno iskomunicirano da se ne ide na natjecanje zbog ekipe, nego zbog natjecanja. Ona bi isla jer se spava na strunjacama u dvorani, a natjecanje, ok ako nema prevelikog presinga. Znaci, neki laksi djir gdje se lijepo uci sve gradivo bez previse guranja individualne izvsnosti u smislu natjecanja, svi 5.0, plakanje zbog 4 i to.
    I meni takva skola zvuci odlicno.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ekipa je ovisna od godine do godine, ima jedna cura iz klinkinig razreda koja je u 13. I veli da joj je ok
    Ove godine unuk od moje srednjoškolske razrednice planira upisati 13. Pm sportaš je
    A što se tiče plakanja zbog ocjene, više je to do djeteta, moji ne plaču bez obzira kakva je ocjena
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 05.04.2022. at 14:35

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    A što se tiče plakanja zbog ocjene, više je to do djeteta, moji ne plaču bez obzira kakva je ocjena

jelena.O
    nasmija me , al istina, do djeteta je
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 05.04.2022. at 14:59

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja mislim da osim grčke tragedije po upisima i top liste gimnazija u Zagrebu po popularnosti, kad se jednom upiše neka konkretna gimnazija, bilo koja, sve su to nijanse. Program im je sličan, profesora ima ovakvih i onakvih, školskih kolega isto. Učiti treba, ako ti ocjena nije posebno bitna može biti sasvim ležerno.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A nece bit bas da je sve isto, neke jesu zahtjevnije, a neke nisu bas toliko 'nabrijane'. Jedino iz perspektive nekog petnulasa s x drzavnih natjecanja mozda je sve isto.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 05.04.2022. at 16:35

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moji su oboje u,/ bili u pm
    Veliki se rado primio i knjige i natjecanja
    Klinka sušta suprotnost
    Do dece je

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Sve to ide jedno s drugim - mislim da nema skole / sporta gdje profesori rade pritisak na rezultat, a djeca kazu - a jok, ko vas sisa, mi cemo u reggae modu. Npr mioc ravnatelj (ne da je to uopce u ikakvoj konkurenciji, ne naginje tome) je na upisu prosle godine napravio bas potez jednog sirokog intelektualca pa nabacio salu o tome gdje zavrsavaju izvrsni miocani u smislu fakulteta pa proglasio jednoga koji je otisao na pravo kao neuspjehom mioc-a. Ako me laze roditelj djeteta koje tamo zavrsava 1., lazem i ja vas. Znaci, ne to.
    ne laže te. nama je taj isti ravnatelj lani na roditeljskom naglasio da djeca koja ne idu na natjecanja nisu zaslužila upisati mioc, a od razrednice su svi oni koji su prvi prošli s manje od 4,8 proglašeni lošim učenicima.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    ne laže te. nama je taj isti ravnatelj lani na roditeljskom naglasio da djeca koja ne idu na natjecanja nisu zaslužila upisati mioc, a od razrednice su svi oni koji su prvi prošli s manje od 4,8 proglašeni lošim učenicima.

Znala sam da se nešto promijenilo otkako je prošla ravnateljica otišla u mirovinu, ali nisam znala da je ovako drastično. Njezin govor na uvodnom roditeljskom bio je nešto sasvim drugo

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja nemam bliska iskustva s MIOC-om, neka djeca prijatelja tamo idu ili su išla ali nismo baš puno o toj školi pričali. U svom bliskom okruženju imam polaznike nekoliko gimnazija i niti u jednoj nema nekog luđačkog presinga ili su baš sva ta djeca jako opuštena u što ne vjerujem.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku

Znala sam da se nešto promijenilo otkako je prošla ravnateljica otišla u mirovinu, ali nisam znala da je ovako drastično. Njezin govor na uvodnom roditeljskom bio je nešto sasvim drugo
    Ja sam mojeg odgovarala od te škole, iz dna duše ju prezirem, ali htio je. I zadovoljan je, ali i dalje prezirem tu školu

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pa zar 5.0! Mora biti isključivo s presingom
    Razred od velikog je sve 4 godine gimnazije bio proglašen najboljim pm razredom, bilo je i 5.0 više njih ( nije moj ,ali je bio jaako blizu) , a i popravnog s Max brojem jedinica opet više njih koji je postojao
    Kakvi su onda tek drugi razredi bili?
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 05.04.2022. at 17:29

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Barbi prvotno napisa Vidi poruku
    Ja nemam bliska iskustva s MIOC-om, neka djeca prijatelja tamo idu ili su išla ali nismo baš puno o toj školi pričali. U svom bliskom okruženju imam polaznike nekoliko gimnazija i niti u jednoj nema nekog luđačkog presinga ili su baš sva ta djeca jako opuštena u što ne vjerujem.
    Možda je do dojma, a možda i do djeteta. Moj je pod jako velikim pritiskom, ali nije to samo od škole, nego si ga i sam stvara. Tako da si ponekad mislim da bi on bio pod pritiskom u bilo kojoj školi.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da, da, do djece je . Boze sacuvaj da je do ravnatelja/profesora. Evo, na ovo sam mislila i to.bih htjela za nasu obitelj izbjec jer bi to nama bio fail i koma. Kod psihiloga i lom-ova se neke srednje hajlajtaju kao one gdje neizvrsni piju tablete, al te sam vec zakljucila koje su plus enivej nema ocjene za to.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 05.04.2022. at 17:59

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Taj roditelj se hvalio i sprdao s luzerom koji je pored zivog stema zavrsio na pravu, on je ful stem vjernik. Blago nam se kad nas dohaklaju nemisleci algoritmi bez imalo non-stem korekcije. Da je taj ravnatelj ima, ne bi izjavljivao takve 'sale'...jer mene bi npr. bilo sram to rec na njegovom mjestu. Tako da pls...nije sve isto....ono, barem se nadam i da ima mjesta i za 'normalne' (a da nije u privatnom segmentu). Ako frend to sam nije pojacao u svom odusevljenju.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 05.04.2022. at 18:04

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moje i drugo završava tu školu. Stariji nikad nije išao na natjecanja, mlađa je išla i to iz biologije i to samo zato kaj je mislila upisat neki takav faks. U medjuvremenu je odustala
    Niti jedno od njih nije kompetitivno a nisam ni.primjetila da su su si radili ikakve pritiske.
    Stariji se nije ni pretrgnuo učeći, mlađa je pak dosta učila al joj je dosadilo.
    Još koji tjedan i nemam više srednjoškolca što me baš veseli.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim...jos se nadam da mozda ima neke sanse da je jedan visokoobrazovani intelektualac to rekao na roditeljskom - bio je kao sprd da su organizirali kolegij jer im je jedan upisao pravo, hahaha. Ko americki film o alpha, beta itd. ruganjima, boze sacuvaj. Navodno.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Da, da, do djece je . Boze sacuvaj da je do ravnatelja/profesora. Evo, na ovo sam mislila i to.bih htjela za nasu obitelj izbjec jer bi to nama bio fail i koma. Kod psihiloga i lom-ova se neke srednje hajlajtaju kao one gdje neizvrsni piju tablete, al te sam vec zakljucila koje su plus enivej nema ocjene za to.
    Ako gledamo moje i osnovnu školu, usta osnovna ista postava učitelja 5-8, sasvim drugi rezultati, i bolja za rad

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Moje i drugo završava tu školu. Stariji nikad nije išao na natjecanja, mlađa je išla i to iz biologije i to samo zato kaj je mislila upisat neki takav faks. U medjuvremenu je odustala
    Niti jedno od njih nije kompetitivno a nisam ni.primjetila da su su si radili ikakve pritiske.
    Stariji se nije ni pretrgnuo učeći, mlađa je pak dosta učila al joj je dosadilo.
    Da pojasnim, da ne bi bilo zabune o vrstama pritiska: moj sin ide na natjecanja i jako im se veseli, rekla bih da mu je to glavna motivacija u školovanju (ne znam na koga je ispao takav ). Natjecanja mu uopće nisu pritisak.
    Ima onu normalnu malu tremu prije samog natjecanja, ali to nije pritisak. Ide na natjecanja iz predmeta u kojima se osjeća sigurno, koje rado uči, i ima dosta uspjeha u tome.

Njemu pritisak stvaraju redoviti školski zahtjevi - referati, testovi, tjedne provjere, usmene prezentacije. I nabija si pritisak zbog ocjena, što je po meni bezveze. Ali natjecanja mu nisu u toj kategoriji.
    Posljednje uređivanje od tanja_b : 05.04.2022. at 18:55

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Puno je do djeteta a ne do škole.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Da pojasnim, da ne bi bilo zabune o vrstama pritiska: moj sin ide na natjecanja i jako im se veseli, rekla bih da mu je to glavna motivacija u školovanju (ne znam na koga je ispao takav ). Natjecanja mu uopće nisu pritisak.
    Ima onu normalnu malu tremu prije samog natjecanja, ali to nije pritisak. Ide na natjecanja iz predmeta u kojima se osjeća sigurno, koje rado uči, i ima dosta uspjeha u tome.

Njemu pritisak stvaraju redoviti školski zahtjevi - referati, testovi, tjedne provjere, usmene prezentacije. I nabija si pritisak zbog ocjena, što je po meni bezveze. Ali natjecanja mu nisu u toj kategoriji.
    moj ne pokazuje da osjeca pritisak, sam se dobrovoljno javlja za sve moguce projekte, ali ne ide na natjecanja jer ne zeli, vise ga vesele ona sportska. ali je lani bio nesretan jer je njega i jos nekoliko prozvalo kao lose ucenike. s 4,7 prosjekom. i to pred cijelim razredom. meni je to sramotno ponasanje nastavnickog kadra

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Stvarno?
    Ili živim 6 godina u neznanju jer mi djeca nešto takvo nisu rekla ili toga ipak kod njih nije bilo.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne znam kod mojih u srednjoj takve đake hvale na sva usta

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

moj ne pokazuje da osjeca pritisak, sam se dobrovoljno javlja za sve moguce projekte, ali ne ide na natjecanja jer ne zeli, vise ga vesele ona sportska. ali je lani bio nesretan jer je njega i jos nekoliko prozvalo kao lose ucenike. s 4,7 prosjekom. i to pred cijelim razredom. meni je to sramotno ponasanje nastavnickog kadra
    Dakle meni je ovo stvarno šokantno čuti, stvarno se nadam da je riječ samo o anomaliji i da nije i većina ostalih takva.

Baš sam pitala sina je li čuo za tako nešto pa je zinuo, kaže, da pola razreda prolazi sa 4,7 i ne može zamisliti razrednika da tako nastupi.
    (doduše, rekao je i da može zamisliti neke druge profesore u takvoj ulozi, ali ipak tako nešto nije doživio)

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

naravno da nisu svi profesori, ali je njihova razrednica. i to je dovoljno i previse

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ovo stvarno je sramotno ponašanje nastavnika, općenito to nabrijavanje i posramljivanje zbog ODLIČNOG uspjeha

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

naravno da nisu svi profesori, ali je njihova razrednica. i to je dovoljno i previse
    Ja ću sad umrijeti od znatiželje tko je ona

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ti ljudi nisu normalni. Ako je i iznimka, ma da je i jedina, to je bolesno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •