Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2952

Tema: Što nam se to događa?

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Ovoga sam i ja svesna već jako dugo - valjda od moje petnaeste mi je jasna uloga religije u svemu, ali opet mora i iza kampanje stajati nekakav motiv, ni ona nije slepa stihija, nego pažljivo usmerena operacija.
    Jasno mi je da su motivi crkve prilično prizemno finansijski - krštenje, svadba, sahrana- i svi rituali između- su sigurna zarada.
    Jer svako rođeno dete je prilika za krštenje, a svako umrlo dete još jedna prilika za zaradu.
    Abortus je za njih čist finansijski gubitak, nekad i dvostruk.

Ali zašto se taj deo crkvene kampanje tako dobro prima širom sveta, koji je prenaseljen, u nedostatku resursa, pred ekološkim slomom, prepun starih ljudi, siromašnih ljudi, borbe za posao itd., gde je poslednje što je svemu potrebno još manje kontrolisan rast populacije?
    Eto, taj deo slagalice ja nisam baš sebi osvestila.
    Zašto ljudi, ono, obični ljudi raznih nacija, misle da je jako dobro doneti još neograničen broj dece na ovaj svet?
    Pa upravo zato. Osiromaseni ljudi koji nemaju kad razmisljat nego se muce u svojim mukama trebaju religiju vise od zapadnjackih i sjevernih zemalja u kojima je trend pad nataliteta i individualizam. Opet, i to nosi svoje probleme - oni (sjevernjaci i zapadnjaci) bi bas trebali vise radnososponih zbog budzeta, al onda uvoze radnu snagu koja se ne integrira u njihove vrijednosti. Daleko smo od nekog strateskog promisljanja vezano za neku nacionalnu zemlju, a kamoli za planet Zemlju. I indiviidualizam i dekonstrukcija nacionalne drzave i obitelji imaju svoje probleme - ljudi kao prekarni zaposlenici globalnih kompanija i elita koje ni dz nije briga mi za koga.

Al, da se vratimo na ovaj slucaj - meni je to stvarno skandal, a ona nije slucajna, to je pravilo o kome nitko ne govori, shrpe pare i rjesavaju kako znaju u tisini jer se domaci ginico ne bi steli mesat, prejaka je suprotna struja establishmenta ginekoloskog koji je bas katolicko-aktivisticki, zauzeo ppzicije, super strucan, al u ovom svjetomazornom dijelu nepopustljiv.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 05.05.2022. at 17:24

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •