Slažem se s Kangom, s tim da ja ne bih komentirala vjeru i religiju jer nisam religiozna pa nisam uopće dovoljno upućena u njihovu percepciju embrija/fetusa/osobe. Ponašamo se u skladu s vlastitom percepcijom. Meni fetus jeste osoba, ali to ne dolazi iz religije, nego iz mog vlastitog osjećaja koji je nastao u trudnoćama. Ja sam se osjećala kao da se u mom trbuhu nalazi dijete, osoba. S obzirom na to da su emocije veliki dio čovjeka, mislim da se ne može sve svesti na to koji pojam je ispravan. Da su mi svi znanstvenici svijeta govorili da ne nosim osobu u sebi, ne bi mi bilo ni 1% stalo do toga što govore.
Sve dolazi iz naših uvjerenja koja nam oblikuju percepciju i ponašanje. To što nekad živimo po paroli live and let live, a nekad ne, sasvim je normalno za čovjeka. Ja sam pro life, ali ne mislim da bi svi trebali razmišljati kao ja. To je nešto moje, moj stav, moje duboko uvjerenje koje se ne mijenja još otkad sam prvi put promislila o tome, ali nitko tko misli drugačije od mene i donosi drugačije odluke u tom području - mene nikako ne ugrožava. S druge strane, svi koji su negirali koronu u pandemiji i ponašali se u skladu sa svojim mišljenjem - ugrožavali su me.
Zato mi tu live and let live nije bio moguć, a po pitanju pobačaja jeste. Možda to može djelovati licemjerno, jer kako se nekad slažeš s tim, a nekad ne, ali ja ne mislim da je licemjerno nego ljudski. Svi mi mislimo na sebe i volimo sebe, svi volimo i težimo tome da smo sigurni i isto tako svi imamo negativne emocije prema ljudima za koje smatramo da na neki način ugrožavaju naš život, htjeli mi to priznati ili ne.
Tako da mislim da je za bilo koju pro life osobu najbolji mogući stav live and let live. Misliš onako kako misliš, u redu je, mislim i ja, ali nema potrebe da svi mislimo jednako. Nitko nas ne ugrožava, sasvim sigurno nas nitko neće tjerati na pobačaje, ne moramo nametati svoj stav, ne mora svatko imati osjećaj da je fetus osoba, ne moramo hodati za život i ostalo. Nema ni potrebe ni razloga.