Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
svaka čast.
moj čita, zasada. vidjet ćemo kako će biti u srednjoj.
Do sada dok su pisali testove ne znam da je iz ijednog dobio više od dva, češće 1. Otkako lektiru obrađuju na satu ocjenu manju od pet nije dobio, ali kad se treba sjetiti u ispitu detalja. 5 i 6 sam trubila da treba Ip a šk. psihologinja i razrednica tvrde da on bez problema svladava gradivo i da nema potrebe, potrebe su očit ako ima more jedinica i da je još pride i zločest.

jesi radila neku obradu van škole?
sori, nisam pohvatala o kojim sve teškoćama se radi
moj ima teškoću s čitanjem, mi smo to primijetili u ranijim razredima OŠ, ali nekako i učiteljica i školska stručna služba su to malo umanjivali (kao, ima mala teškoća, ali nadrast će je), dok nisam otišla kod logopedice na obradu i dobila papir: dijagnoza blaga teškoća u čitanju, preporuka individualizirani program.
Onda je škola super reagirala, krenuli su sa IP sad u 6. razredu i prije nego su došli papiri. U nekim predmetima mu znači kraći test i slično, ali naravno nama i dalje doma ostaje puno posla.
I ja čitam naglas lektire, ili ovako kako je sirius sa starijim: ti jednu str, ja dvije, nekad ja sve, nekad on sve (zavisi od veličine knjige i veličine slova u knjizi, kad su sitna gusta slova, nema šanse da on to čita). On dosta dobro prati kad čuje. Ali mu je verbalni faktor katastrofa, ne zna se baš izražavat, pa kad i uprati i zna, ispriča to ko da se naplaćuje svaka izgovorena riječ.
Kaže mi da mu je najveća noćna mora: naći u tekstu što je bitno. Ako mu kod učenja ja pomognem izvući što je bitno, onda to lakše nauči.
Na sve to ide njegova životna filozofija: kako ćemo, lako ćemo. Puno izbjegavanja i tako.