sillyme prvotno napisa
Bilo je rečeno da žena u 50im ne može nac drugi posao i da zato ostaje na protuzakonito potplacenom mjestu jer nema izbora. Ja sam dala dva primjera gdje mislim da se vidi da ima izbora.
I onda sam bescutna ja, a ne oni koji je sazalijevaju ali i dalje vjeruju da nema izbora. Da naravno da nije dobro da žena u 70im mora raditi, ali vi mislite da će ovoj u 50im s mizernim prihodima biti ista bolje dok ode u penziju? Bit će joj samo gore, ako ostanet u gdje je.
Eto ja sam vama bescutna jer kažem da se treba maknuti od tamo ili tužiti inspekciji. U doba faraona bi isto mogla tužiti pa se stvarno nismo makli...
Uglavnom, javite mi koje je to društveno uređenje prije osiguralo dulji životni vijek, manju stopu smrtnosti djece, manju pothranjenost, veći postotak krova nad glavom, veću osobnu sigurnost da te nasumicni razbojnik ili vladar ne ubije kad mu se cefne, sigurnost putovanja i slobodu osobnog izbora i mogućnost promjene socijalnog statusa, pa ću se složiti da je kapitalizam bezdušan spram prijašnjih društvenih uređenja.