Stranica 225 od 298 PrviPrvi ... 125175215223224225226227235275 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 11,201 do 11,250 od 14856

Tema: Gimnazije i srednje škole

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Ni ne mora biti najbolji u razredu. Ako zadrži svoj nivo i bude zadovoljan nastavom, bit će super
    Imam doma perfekcionista koji je vrlo brzo prihvatio da nije najbolji u razredu, a ipak da je dovoljno dobar iz većine predmeta. Iz fizike je, doduše, prilično obeshrabren zbog specifične profesorice, ali ona nagodinu ne bi trebala dobiti 1. razrede, pa ste bez brige
    i tvoj ima BM? :D

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    i tvoj ima BM? :D
    Da

A usput i kak si je prepoznala!

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Moj nije perfekcionist, ali ima osjetljiv lavlji ego
    On tvrdi da će ga bolji od njega motivirati, živi bili, pa vidjeli

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Da

A usput i kak si je prepoznala!
    I moj !

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Da

A usput i [emoji38] kak si je prepoznala!
    ah, sve znam o rezancima koji nisu tjestenina :D

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

ah, sve znam o rezancima koji nisu tjestenina :D
    Ma rezanci su mila majka prema nekim drugim potezima ali dobro, preživjet će i to. Samo mi je žao što je uslijed svega toga zamrzio fiziku, a krenuo je u srednju sa sasvim drugim stavom

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ma rezanci su mila majka prema nekim drugim potezima ali dobro, preživjet će i to. Samo mi je žao što je uslijed svega toga zamrzio fiziku, a krenuo je u srednju sa sasvim drugim stavom
    ne znam za te druge poteze, ništa mi ovaj ne priča, osim što dnevno rješava po stotinjak zadataka

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moje dijete je neki dan izjavilo (nakon pitanja čime bi se bavilo u životu, nakon srednje) - bilo čime što nema fiziku

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

O majko mila pa to je stvarno steta da djeca zbog nekog prof zamrze neki predmet

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

ne znam za te druge poteze, ništa mi ovaj ne priča, osim što dnevno rješava po stotinjak zadataka
    Meni moj svašta priča pa svašta i čujem Rezanci su još mila majka, na to su navikli od 1. razreda pa više i nije problem.

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    O majko mila pa to je stvarno steta da djeca zbog nekog prof zamrze neki predmet
    Naravno da je šteta. Ali što se sad može. Neće mijenjati školu ili razred zbog jedne profe.
    Fiziku će na maturi vjerojatno rasturiti uz ovu količinu učenja. Pitanje je samo, pod koju cijenu.

Za utjehu, ne reagiraju baš svi tako, neki se uopće ne uzrujavaju zbog dotične prof

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Uh moja je 7. a već mi muka od ovog...
    Taman sam bila sretna kad smo pričali o jezicnim i općim, pa me sad zaskocila s PM gimnazijom. I to V. A meni onak.. ne znam. Nagovaram je na I. da bar bliže tramvajem. A možda je V. sudjena... Je li još u ijek prof J iz latinskog? To mi je bio jedini predmet koji sam stvarno učila
    Posljednje uređivanje od sillyme : 06.06.2022. at 22:36

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Svi matematičari imaju plavu zbirku, moja već ima slogan za maturalnu majcu.

Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Prof J.je i dalje je u elementu u V.
    Posljednje uređivanje od Jedan-tri : 07.06.2022. at 00:03

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala ti na info
    Dapače, po mojem je mišljenju bolji iz engleskog no iz matematike (zato mi je "problematičan" njegov izbor MIOC-a, jer u toj školi svakako neće biti najbolji u razredu, a na što je dosad bio naviknut ), ali džaba mi to kad on najviše voli matematiku i fiziku.
    No, dvojezični program mu nije opcija, a pretpostavljala sam da se od mojih vremena (ja sam bila prva generacija dvojezičnog programa, pilot-projekt iz IV. gimnazije) nije puno promijenilo. Ali nisam mislila da se u tih 25 godina nije promijenilo NIŠTA.
    I moji su profesori sami prevodili materijale, a najvećim su dijelom imali i puno slabije znanje engleskog od nas učenika, pa je to u konačnici bila katastrofa, mi smo vrijeme provodili rugajući im se, umjesto da pratimo gradivo , a oni su vjerojatno rezali žile prije ulaska u naš razred.
    Mislim da sam bila na praksi u tvom razredu :mgreen:
    Posljednje uređivanje od Jurana : 07.06.2022. at 08:08

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

X. gimnazija ima opći i PM smjer u različitim smjenama tako da su i različiti profesori

Općenito, mislim da je super škola, moja E. je zadovoljna... profesori dobro objašnjavaju gradivo, sve što traže su obradili (ili na nastavi ili je u knjigama), dakle ne traže nešto što nisu prošli. Imaju organizirane instrukcije iz matematike, fizike i kemije (nakon/prije nastave)
    U razredima ih je po 26 (opća ima 4 obična razreda i 2 na engleskom), razredi su složeni po izbornim predmetima
    Moja je uzela etiku i talijanski kao II strani jezik, razred je super kliknuo, svi se druže zajedno (u ostalim razredima ima nešto manje separacije)

Isto tako moja je imala sreću pa je za razrednika dobila profesora etike koji je prvi put razrednik, čovjek si stvarno daje truda...
    Na svoju ruku je organizirao izlet u Istru kako bi se razred povezao, svaka dva mjeseca ode cijeli razred negdje u slastičarnu.
    Onda su to čuli i klinci iz drugih razreda pa je cijela opća išla krajem travnja na izlet, a nije bilo u planu i programu.
    Unatrag mjesec dana im svaki tjedan dovede studente koji su maturirali u X. kako bi ispričali klincima što sve mogu dalje (bilo je i studenata medicine i prava i psihologije i povijesti, dakle ful raznolika ekipa).

Ono što mi je isto jako pohvalno, imaju nekoliko psihologa koji rade u školi, organiziraju razgovore s klincima iz različitih razloga, uvidjeli su da klincima treba pomoć (što zbog korone, što zbog prelaska u srednju).
    Sad u četvrtak je organizirano za sve prve razrede radionica s roditeljima o mentalnom zdravlju. Svaki razred ide zasebno, radionica je zamišljena kao šetnja kroz grad, klinci pričaju s roditeljima (ali ne svojima) prema predlošku.. javim kako je prošlo

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

i još dodatna info, nastava im je organizirana u block satovima, što je po meni zapravo super jer nemoraju vući hrpu knjiga svaki dan, nego ima samo 4 predmeta jedan dan
    (2 sata matematika, 2 sata fizike, 2 sata bilogije 1 sat glazbenog) i nema stresa oko priprema za taj dan

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mislim da je nastava u blok-satovima rezultat korona-mjera u školi, i kod mojeg sina imaju nastavu tako već drugu godinu. Početkom školske godine tako su složili raspored zbog korone, što manje cirkulacije profesora po razredima, manje izmjene učionica, itd. Pitanje hoće li tako ostati i sljedećih godina.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mislim da je nastava u blok-satovima rezultat korona-mjera u školi, i kod mojeg sina imaju nastavu tako već drugu godinu. Početkom školske godine tako su složili raspored zbog korone, što manje cirkulacije profesora po razredima, manje izmjene učionica, itd. Pitanje hoće li tako ostati i sljedećih godina.
    baš ću pitati razrednika u četvrtak, kako je bilo prije i kakvi su planovi za dalje

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Boxica, jel to znači da nitko iz razreda ne ide na vjeronauk?
    I prije u X je bilo dosta blok satova, napose izborni predmet. + Sve ono kaj su labosi kad se dijeli razred.
    Zanimljiv je raspored zapravo isti ali okrenuti

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Evo nekih specifičnosti o provedbi prijemnog u XV. gimnaziji ove godine:

Upisi 2022./2023.- uvodne informacije – XV. gimnazija (mioc.hr)

Koliko vidim, za učenike koji prijavljuju IB program i X. gimnaziju ili Prelog, organizirat će se da cijeli prijemni pišu na jednom mjestu, bez trčanja s jedne lokacije na drugu.

A ima i ponešto o ovogodišnjem prijemnom za standardni, PM program.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Hvala na linku
    Šteta što pisanje prijemnog na jednom mjestu vrijedi samo za IB program.
    Ovako će moj ići na prijemni 29., 30. i 1.7.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Hvala na linku
    Pa očito su tako napravili zato što se prijemni za IB preklapa s prijemnima u drugim školama. Ostale PM gimnazije su se nekako uspjele rasporediti po danima.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Jel dobro vidim da opći smjer u X. nema prijemni?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Od općih gimnazija samo Tituš ima prijemni.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Aha

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Potpisujem Boxicu u vezi X, opci smjer. Iako bih nadodala da je dosta zahtjevna, u smislu da se puno radi ali i puno trazi od djece. Tek sam nedavno malo gledala sto rade iz biologije i koliko trazi prof na ispitu pa sam se iznenadila.
    Kod moje u razredu su djeca bas ok, ima i sminkera i alternativaca ali svi su u dobrim odnosima.
    Psihologica je odlicna, puno djece ide na razgovore, vode racuna o mentalnon stanju, to mi je super. Evo i ta radionica sad u cetvrtak, izgleda da je na razini cijele skole, nisam jos stigla prouciti ali ok je osmisljeno.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Hvala na linku
    Ovako će moj ići na prijemni 29., 30. i 1.7.
    Ajme, pa ovo je stvarno previše, Svimbi neka je sinu sa srećom, držim mu fige!!!

Pa očito su tako napravili zato što se prijemni za IB preklapa s prijemnima u drugim školama. Ostale PM gimnazije su se nekako uspjele rasporediti po danima.
    Ma super da su se uspjele rasporedit, pa da djeca tako idu na prijemne dan za danom
    Meni to nije normalno i fakat bi ako već stvarno ovaj put nisu imali vremena za pripremu zajedničkog prijemnog to trebali ispraviti u budućnosti.
    Baš mi žao kako se uvijek preko djece lome te neke "pogreške" u sustavu.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

boxice, ivana_s, baš je lijepo pročitati pozitivna iskustva vaše djece iz njiihove gimnazije.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ajme, pa ovo je stvarno previše, Svimbi neka je sinu sa srećom, držim mu fige!!!
    Hvala ti
    Ali znaš što, njega to ne dira 2%, dapače, pitao me je zašto mene to uznemirava, kad njemu nije problem

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Boxica, jel to znači da nitko iz razreda ne ide na vjeronauk?
    I prije u X je bilo dosta blok satova, napose izborni predmet. + Sve ono kaj su labosi kad se dijeli razred.
    Zanimljiv je raspored zapravo isti ali okrenuti
    iz njenog razreda nitko ne ide na vjeronauk
    sad sam išla pogledati po ostalim razredima - raspoređeni su po drugom izbornom predmetu, etika/vjeronauk su po pola razreda

ivana s
    Potpisujem Boxicu u vezi X, opci smjer. Iako bih nadodala da je dosta zahtjevna, u smislu da se puno radi ali i puno trazi od djece.
    hm, pa njoj nije ništa zahtjevnije od osnovne škole, vjerojatno ovisi o "prethodnim iskustvima" osnovnih škola

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Hvala ti
    Ali znaš što, njega to ne dira 2%, dapače, pitao me je zašto mene to uznemirava, kad njemu nije problem
    to je odlično kod njega. moj je išao na prijemni u xv. sa stavom - ako ne prođem, nisam za tu školu i nije se ni spremao ni zamarao ni malo

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Hvala ti
    to je odlično kod njega. moj je išao na prijemni u xv. sa stavom - ako ne prođem, nisam za tu školu i nije se ni spremao ni zamarao ni malo
    Pa bas vam djeca pametno rezoniraju :cool:

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Hvala ti
    Kao da svoju slušam...
    Ona dapače, 30. ima dva prijemna i još je počela s nekom pričom bi li možda ipak i matematički smjer X gimnazije pa sam presjekla jer bi to bilo 3 prijemna u danu!
    Sretno im u svakom slučaju!

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pitanje za vas koje ste to već prošle (tj. vaša djeca) - kada AZOO unosi bodove s natjecanja znanja? Pretpostavljam da s početkom prijave programa (dakle ove godine 25.06.) bi bodovi morali biti vidljivi?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj ekica prvotno napisa Vidi poruku
    Pitanje za vas koje ste to već prošle (tj. vaša djeca) - kada AZOO unosi bodove s natjecanja znanja? Pretpostavljam da s početkom prijave programa (dakle ove godine 25.06.) bi bodovi morali biti vidljivi?
    Ne sjećam se točno kad unose te bodove, ali kod prijave programa bili su odmah vidljivi.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Kao da svoju slušam...
    Ona dapače, 30. ima dva prijemna i još je počela s nekom pričom bi li možda ipak i matematički smjer X gimnazije pa sam presjekla jer bi to bilo 3 prijemna u danu!
    Sretno im u svakom slučaju!
    Sretno im, svima

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Ja nikako na web stranici Preloga ne vidim objavu s datumom prijemnog ispita. Jel krivo gledam ili na njihovoj stranici tog podatka jos nema ...?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Prelog. https://www.psvprelog.hr/
    Piše na prvoj strani

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Nisam ni ja na njihovom webu našla taj podatak, ali piše ti u ovom članku https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrva...endar-15205172 na dnu, 30. 06. u 9 sati ( stavila je i ekica to u post)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Evo:

Prirodoslovna gimnazija | PŠVPrelog (psvprelog.hr)

Treba ići na "upisi", pa tražiti specifično informacije o smjeru koji se upisuje.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Aha, sad vidim. Upisi pa smjer. Stalno gledam na Provjera posebnih znanja, Pročitaj više pa Poveznica....
    Hvala!

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

danas bio otvoreni dan u II. gimnaziji
    svasta nesta lepoga i dobroga

ali! na ulazu prvo kaj se vidi je križ...
    kak je to moguce?....
    nisam vidla kriz u X./Tesli

pa zar u srednjim skolama ima toga?!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj mama pticica prvotno napisa Vidi poruku

kak je to moguce?....

Možda je to križ od VII., oni dijele zgradu
    Posljednje uređivanje od tanja_b : 08.06.2022. at 22:00

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Da odgovorim samoj sebi, a vjerujem da ima i drugih koje zanima: s 21.6. počinju unosi bodova s natjecanja i isti moraju biti uneseni do 25. tj do početka prijava.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ako dijele zgradu onda dijele i kriz
    nisu rekli da su u gostima kod 7.!

bas mi to smeta kad vidim

jel ima koja skola da su stavili dugine boje? to bi bilo lepo...

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kak je to moguce?....

ako ima po osnovnim školama, što spriječava srednje da imaju isto?

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

...
    nisu rekli da su u gostima kod 7.!..
    nisu u gostima, jednostavno dijele zgradu... u Križanićevoj su 4 gimnazije, jedan ulaz su II i VII, a drugi ulaz su XVI i Klasična

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ma naravno da nisu u gostima, oduvijek (još prije Šuvarice) su II. i VII. dijelile zgradu, isto kao i XVI. i Klasična, I. i IV. (odnedavno imaju svaka svoju zgradu), IX. i II. Ekonomska...
    Ja se zezam za taj križ da je od VII. jer je njihova dugogodišnja ravnateljica (Lj.V.), poznata po konzervativnim stavovima koje je iznosila u javnosti, ostavila traga i na cjelokupnoj atmosferi u školi. Ali već neko vrijeme ne znam nikog tko ide u VII. pa ne znam je li još uvijek tako.

Datum pristupanja
    Jul 2021

Početno Dsd II Mioc

Pozdrav, je li netko zna, za XV. gimnaziju program s njemačkim(A), ako upišu DSD II jel se nastava za isti održava odmah nakon redovne nastave ili postoje neke veće pauze/večernji sati u suprotnoj smjeni?

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Ima li friških dojmova iz V. gimnazije?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •