Moj nije perfekcionist, ali ima osjetljiv lavlji ego
On tvrdi da će ga bolji od njega motivirati, živi bili, pa vidjeli![]()
moje dijete je neki dan izjavilo (nakon pitanja čime bi se bavilo u životu, nakon srednje) - bilo čime što nema fiziku![]()
O majko mila pa to je stvarno steta da djeca zbog nekog prof zamrze neki predmet![]()
Meni moj svašta priča pa svašta i čujemRezanci su još mila majka, na to su navikli od 1. razreda pa više i nije problem.
Naravno da je šteta. Ali što se sad može. Neće mijenjati školu ili razred zbog jedne profe.
Fiziku će na maturi vjerojatno rasturiti uz ovu količinu učenja. Pitanje je samo, pod koju cijenu.
Za utjehu, ne reagiraju baš svi tako, neki se uopće ne uzrujavaju zbog dotične prof![]()
Uh moja je 7. a već mi muka od ovog...
Taman sam bila sretna kad smo pričali o jezicnim i općim, pa me sad zaskocila s PM gimnazijom. I to V. A meni onak.. ne znam. Nagovaram je na I. da bar bliže tramvajem. A možda je V. sudjena... Je li još u ijek prof J iz latinskog? To mi je bio jedini predmet koji sam stvarno učila![]()
Posljednje uređivanje od sillyme : 06.06.2022. at 22:36
Prof J.je i dalje je u elementu u V.
Posljednje uređivanje od Jedan-tri : 07.06.2022. at 00:03
X. gimnazija ima opći i PM smjer u različitim smjenama tako da su i različiti profesori
Općenito, mislim da je super škola, moja E. je zadovoljna... profesori dobro objašnjavaju gradivo, sve što traže su obradili (ili na nastavi ili je u knjigama), dakle ne traže nešto što nisu prošli. Imaju organizirane instrukcije iz matematike, fizike i kemije (nakon/prije nastave)
U razredima ih je po 26 (opća ima 4 obična razreda i 2 na engleskom), razredi su složeni po izbornim predmetima
Moja je uzela etiku i talijanski kao II strani jezik, razred je super kliknuo, svi se druže zajedno (u ostalim razredima ima nešto manje separacije)
Isto tako moja je imala sreću pa je za razrednika dobila profesora etike koji je prvi put razrednik, čovjek si stvarno daje truda...
Na svoju ruku je organizirao izlet u Istru kako bi se razred povezao, svaka dva mjeseca ode cijeli razred negdje u slastičarnu.
Onda su to čuli i klinci iz drugih razreda pa je cijela opća išla krajem travnja na izlet, a nije bilo u planu i programu.
Unatrag mjesec dana im svaki tjedan dovede studente koji su maturirali u X. kako bi ispričali klincima što sve mogu dalje (bilo je i studenata medicine i prava i psihologije i povijesti, dakle ful raznolika ekipa).
Ono što mi je isto jako pohvalno, imaju nekoliko psihologa koji rade u školi, organiziraju razgovore s klincima iz različitih razloga, uvidjeli su da klincima treba pomoć (što zbog korone, što zbog prelaska u srednju).
Sad u četvrtak je organizirano za sve prve razrede radionica s roditeljima o mentalnom zdravlju. Svaki razred ide zasebno, radionica je zamišljena kao šetnja kroz grad, klinci pričaju s roditeljima (ali ne svojima) prema predlošku.. javim kako je prošlo
i još dodatna info, nastava im je organizirana u block satovima, što je po meni zapravo super jer nemoraju vući hrpu knjiga svaki dan, nego ima samo 4 predmeta jedan dan
(2 sata matematika, 2 sata fizike, 2 sata bilogije 1 sat glazbenog) i nema stresa oko priprema za taj dan
Mislim da je nastava u blok-satovima rezultat korona-mjera u školi, i kod mojeg sina imaju nastavu tako već drugu godinu. Početkom školske godine tako su složili raspored zbog korone, što manje cirkulacije profesora po razredima, manje izmjene učionica, itd. Pitanje hoće li tako ostati i sljedećih godina.
Boxica, jel to znači da nitko iz razreda ne ide na vjeronauk?
I prije u X je bilo dosta blok satova, napose izborni predmet. + Sve ono kaj su labosi kad se dijeli razred.
Zanimljiv je raspored zapravo isti ali okrenuti
Evo nekih specifičnosti o provedbi prijemnog u XV. gimnaziji ove godine:
Upisi 2022./2023.- uvodne informacije – XV. gimnazija (mioc.hr)
Koliko vidim, za učenike koji prijavljuju IB program i X. gimnaziju ili Prelog, organizirat će se da cijeli prijemni pišu na jednom mjestu, bez trčanja s jedne lokacije na drugu.
A ima i ponešto o ovogodišnjem prijemnom za standardni, PM program.
Hvala na linku
Šteta što pisanje prijemnog na jednom mjestu vrijedi samo za IB program.
Ovako će moj ići na prijemni 29., 30. i 1.7.
Jel dobro vidim da opći smjer u X. nema prijemni?
Od općih gimnazija samo Tituš ima prijemni.
Potpisujem Boxicu u vezi X, opci smjer. Iako bih nadodala da je dosta zahtjevna, u smislu da se puno radi ali i puno trazi od djece. Tek sam nedavno malo gledala sto rade iz biologije i koliko trazi prof na ispitu pa sam se iznenadila.
Kod moje u razredu su djeca bas ok, ima i sminkera i alternativaca ali svi su u dobrim odnosima.
Psihologica je odlicna, puno djece ide na razgovore, vode racuna o mentalnon stanju, to mi je super. Evo i ta radionica sad u cetvrtak, izgleda da je na razini cijele skole, nisam jos stigla prouciti ali ok je osmisljeno.
Ajme, pa ovo je stvarno previše, Svimbi neka je sinu sa srećom, držim mu fige!!!
Ma super da su se uspjele rasporedit, pa da djeca tako idu na prijemne dan za danom
Meni to nije normalno i fakat bi ako već stvarno ovaj put nisu imali vremena za pripremu zajedničkog prijemnog to trebali ispraviti u budućnosti.
Baš mi žao kako se uvijek preko djece lome te neke "pogreške" u sustavu.
boxice, ivana_s, baš je lijepo pročitati pozitivna iskustva vaše djece iz njiihove gimnazije.![]()
iz njenog razreda nitko ne ide na vjeronauk
sad sam išla pogledati po ostalim razredima - raspoređeni su po drugom izbornom predmetu, etika/vjeronauk su po pola razreda
hm, pa njoj nije ništa zahtjevnije od osnovne škole, vjerojatno ovisi o "prethodnim iskustvima" osnovnih školaivana s
Potpisujem Boxicu u vezi X, opci smjer. Iako bih nadodala da je dosta zahtjevna, u smislu da se puno radi ali i puno trazi od djece.
Pitanje za vas koje ste to već prošle (tj. vaša djeca) - kada AZOO unosi bodove s natjecanja znanja? Pretpostavljam da s početkom prijave programa (dakle ove godine 25.06.) bi bodovi morali biti vidljivi?
Ja nikako na web stranici Preloga ne vidim objavu s datumom prijemnog ispita. Jel krivo gledam ili na njihovoj stranici tog podatka jos nema ...?
Prelog. https://www.psvprelog.hr/
Piše na prvoj strani
Nisam ni ja na njihovom webu našla taj podatak, ali piše ti u ovom članku https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrva...endar-15205172 na dnu, 30. 06. u 9 sati ( stavila je i ekica to u post)
Evo:
Prirodoslovna gimnazija | PŠVPrelog (psvprelog.hr)
Treba ići na "upisi", pa tražiti specifično informacije o smjeru koji se upisuje.
Aha, sad vidim. Upisi pa smjer. Stalno gledam na Provjera posebnih znanja, Pročitaj više pa Poveznica....
Hvala!
danas bio otvoreni dan u II. gimnaziji
svasta nesta lepoga i dobroga
ali! na ulazu prvo kaj se vidi je križ...
kak je to moguce?....
nisam vidla kriz u X./Tesli
pa zar u srednjim skolama ima toga?!
ako dijele zgradu onda dijele i kriz
nisu rekli da su u gostima kod 7.!
bas mi to smeta kad vidim
jel ima koja skola da su stavili dugine boje? to bi bilo lepo...
Ma naravno da nisu u gostima, oduvijek (još prije Šuvarice) su II. i VII. dijelile zgradu, isto kao i XVI. i Klasična, I. i IV. (odnedavno imaju svaka svoju zgradu), IX. i II. Ekonomska...
Ja se zezam za taj križ da je od VII. jer je njihova dugogodišnja ravnateljica (Lj.V.), poznata po konzervativnim stavovima koje je iznosila u javnosti, ostavila traga i na cjelokupnoj atmosferi u školi. Ali već neko vrijeme ne znam nikog tko ide u VII. pa ne znam je li još uvijek tako.
Pozdrav, je li netko zna, za XV. gimnaziju program s njemačkim(A), ako upišu DSD II jel se nastava za isti održava odmah nakon redovne nastave ili postoje neke veće pauze/večernji sati u suprotnoj smjeni?
Ima li friških dojmova iz V. gimnazije?