jel svejedno koje su boje na grafu ili da odma navedeš pa bu sve kak se šika..)
jel svejedno koje su boje na grafu ili da odma navedeš pa bu sve kak se šika..)
Posljednje uređivanje od mama pticica : 04.07.2022. at 13:49
ne da mi mob velevazni stavljat smješkiće
pa da istaknem da me mima apsolutno nasmijala pa sam probala i ja
nekak mi se cini ne s toliko uspjeha
U Lucijanki od 297 učenika koji su pristupili prijemnom izbrojila sam 15 učenika koji su imali 7 i više bodova, te 78 onih s 5 i više bodova.
Primljeno je 73 učenika (plus 5 s direktnim ili prijevremenim upisom).
I. 86.43, X. 84.71, XV. 86.... Ima ih koji su prešišali s bodovima ove s 5.0 i upadaju
Mene zanima da li je ikoje dijete upisuje neku drugu skolu osim gimnazija sa prijemnim...
Mislim da je Willow bila pitala nešto za tehničke škole, ali kao da nije![]()
Posljednje uređivanje od Svimbalo : 04.07.2022. at 15:04
Pa, kad je tema tek otvorena, bio joj je zamišljen neki drugi smjer:
Ali: 1) tema je stara 8 godina i odlutala je nekim svojim smjerom (gledajući trendove u Hrvatskoj, prilično predvidivim); i 2) smanjio se ukupan broj forumaš(ic)a koje aktivno pišu na temi pa se vrte manje-više iste škole i ista pitanja iz godine u godinu.
cathy, hvala![]()
ali strašno, bilo je oko 74 boda godinama za Ruđer![]()
Posljednje uređivanje od Willow : 04.07.2022. at 15:37
puno djece se prijavilo u škole koje nemaju prijemni i sad su se i tamo digli prosjeci bodova ...
Mislim da nema niti jedna opća u koju se može sa 75 bodova ... katastrofa ...
Računarstvo mislim da sa 75 može u Palmotićevu (bivša željeznička) i bivši Končar; u Ruđer ne može
Bodovi trenutno zadnjeg koji upada
OPĆE
II. 78,93
VII. 76,54
X. 78,77
Lucijanka 77.43
XI. 77,50
JEZIČNA
XVI. 75,60
Prelog, zadnji trenutno ima 85,50
Prelog, engleski zadnji 85,09
I. gimanzija PM smjer, zadnji 86,42
I.gimnazija općši smjer zadnji 78,56
XIII. gimazija PM smjer, zadnji 76,51
Tituš, zadnji 81,77
MIOC mislim da je već napisan, 86 bodova imaju zadnjih 12 koji ulaze (iako se time premašuje upisna kvota za 11 mjesta)
Ima li petnulaša koji ne upadaju? Naravno da ima i to koliko hoćeš!
Ima li među ovima koji upadaju i onih koji ne bi imali nikakve šanse upasti da ne nemaju 3 sportska boda, naravno da ima!
Ali naletih i na jednog kandidata s cca 77,50 bodova na ocjene koji je rasturio/la prijemni i upada među prvih sto! Bravo!
(ovo se odnosi na školu čije ime se ne spominje radi mira "u kući")
Meni je jedna druga stvar čudna; ako škola prima 208 učenika i ako zadnjih 10ak koji trenutno upadaju ima 86 bodova, koji vrag se s liste ne maknu ovi s 82,83,84 boda? Mislim, toj djeci i dalje stoji prioritet "1" za tu školu,a nema nikakave šanse da upadnu? Dakle, prima se 208, a na listi još uvijek cca 320 kandidata?
Pa onda npr Prelog. Od sve djece koja upadaju samo dvoje nema Prelog kao prioritet 1, dakle nekako je za očekivati i da se neće maknuti s liste, makar ne u nekom značajnom broju. Ali svjedeno lista broji 170+ kandidata, a prima ih se 95. Od ovih koji ne ulaze makar polovica ima Prelog kao prioritet 1.
Čemu se nadaju ta djeca i zašto ne promijenje prioritete kako bi na kraju krajeva i drugdje onda bile nešto jasnije situacije s listama?![]()
JEZIČNE (bodovi zadnjeg koji trenutno upada)
IV. 74,17
XVIII. 72,94
OPĆA
Gornjogradska 74,21
Ups, nisam pažljivo čitala.
Ekica, koliko sam ja skužila, djeca koja su ispod crte npr. u Prelogu su uredno i na listi u nekoj drugoj školi u koju upadaju. Ostavljeni su i na prvoj listi tek toliko da znaju koliko ih je ispred njih i koliko se mogu nadati. U zadnjim satima zna doći do promjena, pa svatko procjenjuje koliko želi riskirati. Bitno je samo da barem 6. izbor bude onaj u koji se sigurno upada.
Mislila sam da nakon upisanih bodova s prijemnog mozemo odahnuti, kao to je - to.
No, sad se pomakla za dva mjesta. Pa zar lista nije sigurna kad se upise prijemni, kako je moguce da se nanovo formira?
Kako se ne bi moglo pomicati? Pa micat će se još 2 dana.
Siguran si tek 7.7. U podne.
Lista to jutro prije dvije godine je na puni sat donosila u nekim skolama cekike promjene.
Sad ne znam napamet al u nekoj skoli je pisalo cca 600 djece prijemni a na listi ih je 200tinjak.
Moja za sad ulazi u sve svoje izbore. No liste se meijenjaju i dalje. Tako da cetvrtak ja nas dan.
Koliko se sjećam to je neki kompleksni sustav gdje si na listi svog prvog izbora i ako ne upadas, onda si na listi svog drugog izbora.
I tako redom do šestog.
Bilo ih je prošle godine upisanih kojima je XIII. bila i treći, četvrti, peti izbor, a zašto nisu promijenili prioritete, to samo oni znaju.
Posljednje uređivanje od Yuria : 04.07.2022. at 18:40
Drugim riječima, nije gotovo dok sudac ne svira kraj
Tj. do zaključavanja lista.
Lijepo, tako što netko tko je pisao prijemni, a nije u startu stavio školu X nego školu Y kao prvi prioritet i nalazio se na listi škole Y se odjednom predomisli i prebaci školu X kao prvi prioritet.
evo, moja se danas pomakla za jedno mjesto u Prelogu jer je na listu došao netko s izravnim upisom tko do sada nije bio na listi.
Dakle, na žalost, ako je dijete pri dnu liste, bogme je do zadnjeg časa svašta moguće
Dakle, Pero ima MIOC kao Prioritet 1 i tamo je 300-ti na listi, čitaj, ne upada ni u snovima, ali svejedno se vidi rod brojem 300 kandidat 1111111 tj. Pero.
PEro je odabrao Prelog kao drugi izbor i niti tamo ne upada, ali je i tamo na 150.mjestu na listi
I konačno, eto Perinog trećeg izbora npr. 3. gimnazije u koju upada u kvotu i Pero je i na toj listi?
Odnosno, PErinu šifru naći ćemo na listama 3 škole.
U sluičaju da je Pero stavio MIOC kao prvi prioritet i 50 je na listi (dakle, upada), Peru vidimo samo na listi MIOC i niti na jednoj drugoj listi (iako upada u sve ostale škole koju su mu pod prioritetom 2, 3, 4...)
Jesam sad to dobro pokopčala?
Zanimljivo je da za PM razred u I. treba pola boda vise nego za MIOC.
Ekice, to je to.
S tim da ako Peri koji je upao u svoj prvi MIOC izbor i jos tri druga puhne da bi ipak u V. pa promijeni listu prioriteta, mijenja se i lista za te dvije skole.
I prošle godine je prva imala viši broj bodova zadnje upisanog. Prelog i Mioc bili su izjednačeni ako se ne varam.
Činjenica je da cijeli Novi Zagreb ima svega 2 PM razreda (dakle 52 učenika). Dodaj tome da je Prva podosta radila na svojoj reputaciji, da ima odlične rezultate na maturi, da se jako, jako dižu iz godine u godinu... Nije ni čudna navala odličnih (ne samo) Novozagrebačkih klinaca upravo u tu školu. Tek svaki 9-10 koji piše prijemni upada, u MIOCU je to svaki 4 cca.
A često i oni koji ne upadnu u PM razred biraju opći smjer jer znaju da ostaju u odličnoj školi.
Upravo to u jednoj školi s rangom 1. Upada, u ostalima moguće da je na tom mjestu
IX. 73,70
III. 76,54
Klasična početnici 70,60
Pa netko je bio spominjao da su ista djeca u X. i Lucijanki dobila manje bodova nego u XV.
ne znam... Ja znam samo jedno dijete koje je išlo u obje škole i imalo je bolji rezultat u Lucijanki (iako je u obje škole imao odličan broj bodova).
Ako nekoga zanima, provukla sam brzinski rezultate Preloga kroz excellicu.
Prijemnom je pristupilo 365 kandidata.
241 tj. 66% je imao 50 ili više posto riješen ispit. Od toga riješenost ispit;
50-60% 95 kandidata
60-70% 82 kandidata
70-80% 42 kandidata
80-90% 17 kandidata
90-100% 5 kandidata
s tim da od ovoih koji imaju manje od 60% riješenog ispita updaju samo oni s maksimalnim brojem bodova u startu.