Stranica 234 od 298 PrviPrvi ... 134184224232233234235236244284 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 11,651 do 11,700 od 14856

Tema: Gimnazije i srednje škole

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

A da tako kuzim, no cudno mi je da je taj y nije vec na listi al mu je to onda 2,3,4,5,6 prioritet. Nego najednom eto nekog kome je to prvi prioritet a dotad ni u sest izbora nije bio na listi.
    No, upada ona u svih sest izbora al jedino je za prvi pisala prijemni pa sam mislila da nakon sto se upisu bodovi da nema vise puno pomaka…

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ovo iznad je odgovor na ovo ..

Lijepo, tako što netko tko je pisao prijemni, a nije u startu stavio školu X nego školu Y kao prvi prioritet i nalazio se na listi škole Y se odjednom predomisli i prebaci školu X kao prvi prioritet.
    evo, moja se danas pomakla za jedno mjesto u Prelogu jer je na listu došao netko s izravnim upisom tko do sada nije bio na listi.
    Dakle, na žalost, ako je dijete pri dnu liste, bogme je do zadnjeg časa svašta moguće

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj ekica prvotno napisa Vidi poruku
    Dakle, Pero ima MIOC kao Prioritet 1 i tamo je 300-ti na listi, čitaj, ne upada ni u snovima, ali svejedno se vidi rod brojem 300 kandidat 1111111 tj. Pero.
    PEro je odabrao Prelog kao drugi izbor i niti tamo ne upada, ali je i tamo na 150.mjestu na listi
    I konačno, eto Perinog trećeg izbora npr. 3. gimnazije u koju upada u kvotu i Pero je i na toj listi?
    Odnosno, PErinu šifru naći ćemo na listama 3 škole.

U sluičaju da je Pero stavio MIOC kao prvi prioritet i 50 je na listi (dakle, upada), Peru vidimo samo na listi MIOC i niti na jednoj drugoj listi (iako upada u sve ostale škole koju su mu pod prioritetom 2, 3, 4...)

Jesam sad to dobro pokopčala?
    Da.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Prioriteti se mogu do zadnjeg dana mjenjati
    Veliki je zadnju noć presložio prioritete

Klinka je malo ranije to napravila

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Pa netko je bio spominjao da su ista djeca u X. i Lucijanki dobila manje bodova nego u XV.
    Prosjek bodova je 3.75 u Lucijanki. Dakle prilicno nisko.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mislim da nema smisla uspoređivati rezultate prijemnih ispita iz različitih škola. Čak i da se teoretski radi o istoj djeci (a većinom se ipak ne radi), treba uzeti u obzir da je svaka škola sastavljala svoj test (od kojih neke škole prvi put, pa još nemaju uhodanu šprancu po zahtjevima), da su djeca bila pod stresom na koji različito reagiraju (i na ovoj temi smo prošli tjedan čitali o djeci i roditeljima na rubu pucanja živaca), neka su imala prijemni ispit dan za danom pa ih je jedan dan više puknuo stres, drugi dan manje (ovisi opet o tome kako tko reagira, nisu roboti da mogu imati jednake performanse svaki dan u različitim školama). I tako dalje i tako dalje. Previše varijabli, premalo konstantnih i reproducibilnih uvjeta da bi se mogao izvući zaključak

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Da, bas tako..
    Nama je sad s manjom veci stres jer upada u sve izbore pa nije sigurna kako ih poslozit. Stariji nikako nije htio gimnaziju pa je imao jedan izbor i rijesio
    Ima tu i roditelja djece koja su upisala druge skole haha… Ja sam tad jako bila u strahu jer je bio naj ucenik. No pokazalo mi dijete da je bilo pametnije. On rastura mat/fiz i to ga jako zanima. U skolici je super. Poginuo bi u gimnaziji da je morao tesat glazbeni/ likovni i recimo biologiju cetiri godine…
    Na kraju se mi stresiramo vise od njih a sve na kraju bude dobro..

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Prije dvije godine starije dijete je islo na prijemni for fun. Jer tu skolu nije zelio ali zelio je vidjeti kako stoji.
    Za razliku od njega mlađe dijete nije imalo taj luksuz.
    Pisala je tri prijemna u tri dana.dogodilo se ono sto sam rekla MM da bi se moglo dogoditi. Svaki je napisla sve bolje i bolje.
    Da li je do samih prijemnih ili do nje ne znam.
    Sad ima sve sto zeli na stolu. Prioritete zabsad ne mijenja. Mada ako cemo iskreno ja je gurkam da ipak ih sagleda i iz drugih kuteva.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Pa netko je bio spominjao da su ista djeca u X. i Lucijanki dobila manje bodova nego u XV.
    Navodno je u X bio najteži prijemni od V , X i XV (za Lucijanku ne znam).

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Zanimljivo je i da je u jednoj gimnaziji u jednom trenutku zadnji na listi bio zadnji samo zato što je imao jednog preminulog roditelja što donosi prednost, iako je slijedećih deset kandidata ispod crte imalo jednako broj bodova. U isto vrijeme je netko u jednoj drugoj gimnaziji bio prvi ispod crte s jednakim brojem bodova samo zato što je imao bod s natjecanja i manji broj na prijemnom od ostalih desetak iznad crte.
    Na kraju krajeva, ja imam dojam da svi učenici na kraju budu zadovoljni, jednog dana kad počne nastava svi misle kako je ta škola baš super za njih. Osim možda nekih roditelja ali ipak su učenici najbitniji.

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Eto, ja opet čula da je teži bio ispit u V. od X. tako da ispada koliko djece - toliko priča i dojmova lakše/teže.

Što se tiče poretka na listama meni tu nema neke zanimljivosti: pravilnik je jasan i dobro se zna kako se formiraju liste i kako se postupa s kandidatima s l istim brojem bodova, ali po različitim kriterijima tj. da npr. ostvareni bodovi s prijemnog su iznad dodatnih bodova + bodova s ispita.
    Što se tiče "prednosti" koja je od ove godine prednost, a prije je bila dodatan bod... Užasno je da umjesto da kontroliraju i sankcioniraju one koji su iskorištavali nedorečenost pravilnika i donosili razne sumnjive potvrde za zdravstveni bod ili tešku/dugotrajnu bolest roditelja, oni ukinuli svima bodove i ostave tu "velikodušnu" prednost.
    Nisam doduše baš shvatila zašto su i toj sirotoj djeci kojoj je umro jedan od roditelja ukinuli taj dodatan bod, makar to nije podložno muljažama poput zdravstvenog boda, ali što se može.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mene recimo više smeta što sudjelovanje na državnom natjecanju sada vrijedi još manje nego prije. Kao da je na državno tako lako doći. Ono, dobiješ jedan bod - kao jedan-dva zadatka na prijemnom - ali zadnji si od svih s tim brojem bodova.
    Ukidanje zdravstvenog boda ne podržavam jer znam za slučaj kad je dijete zbog bolesti doslovno izostalo tri mjeseca iz škole i sad je dobilo samo tu mizernu prednost. Bolje bi bilo da su to samo postrožili uvjete za dobivanje tog boda.

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I u svemu tom stresu i uzbuđenju oko upisa ne treba izgubiti iz vida najvažnije: gdje god se dijete upisalo, škola X nikoga ne kandidira za direktora svemira, kao što ni škola Y nikoga ne osuđuje na beskućništvo i život ispod mosta.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Zanimljivo je i da je u jednoj gimnaziji u jednom trenutku zadnji na listi bio zadnji samo zato što je imao jednog preminulog roditelja što donosi prednost, iako je slijedećih deset kandidata ispod crte imalo jednako broj bodova
    bod za preminulog roditelja se računa ako imate isti broj bodova. Zadnji dvoje na listi ima 67,5 tada prednost ima ovaj kojem je samo preminuo roditelj.
    Ja sam bila uvjerena da se djeci pribroji taj bod, međutim ne, samo u ovom slučaju.
    Al kako svi gledamo iz svog kuta tako sam baš jučer pričala sa kolegicom pa smo se složile da djeca koja idu na državna su to odabrala, cijenim rad i trud i daleko od toga da ne treba poticati izvrsnost na svim poljima.
    Ali ova djeca koja imaju bolesnog ili preminulog roditelja su se našla tu gdje jesu, suočena sa traumom, gubitkom, pretumbanim životom i sve to u dobi do ranih mladih 14 godina. koliko su oni mogli skoncentrirano raditi, koliko je drugi roditelj mogao biti uključen i pratiti sve što bi roditelj u normalnim uvjetima trebao pratiti.

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

... jednako kao i djeca koja zaista imaju kronične bolesti zbog kojih imaju tegobe, izostaju zbog kontrola i čestih odlazaka doktoru...I njena su oduzeli taj bod, što nikako nije fer.
    Prošle godine je ovdje bilo rasprave o tome pa su se mnogi čudili i zgražali na izjave nas nekolicine da se s bodovima mulja i da se bodovi dobivaju na "svašta", za stvarno benigne dijagnoze roditelja ili djeteta. Prepoznali su to očito i na višim razinama pa umjesto da su postrožili stvari i uveli kontrole, oni su svima taj bod ukinuli.

Pritom, uopće ne treba stavljati u istu kategoriju bodove s natjecanja znanja, ne znam želiš li reći da je i taj bod trebalo uzeti djeci i samo ih potapšati po ramenu u jedan "bravo"?
    Ja sam štoviše razočarana jer npr moje dijete je 3x sudjelovalo na državnim natjecanjima znanja i ima svegq taj jedan bod dodatni, za 3 natjecanja!
    Pritom je i dijete roditelja s teškom, ružnom, progresivnom bolesti. Neizlječivom. Koliko joj je teško, samo ona zna.

Zato ajmo se rađe boriti da se em olakša djeci koja zaista imaju grozne, ružne životne okolnosti poput teških bolesti i smrti roditelja ili su i sami teže bolesni, a guraju (česti vrlo uspješno) školu i da im se koji bod prednosti, ali i da se djeci koja ulažu silan, silan trud i vrijeme za natjecanja znanja da se i njih adekvatno nagradi.

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Marija prvotno napisa Vidi poruku
    I u svemu tom stresu i uzbuđenju oko upisa ne treba izgubiti iz vida najvažnije: gdje god se dijete upisalo, škola X nikoga ne kandidira za direktora svemira, kao što ni škola Y nikoga ne osuđuje na beskućništvo i život ispod mosta.
    Apsolutno! I sama sam imala par sati kćerine histerije i "svi planovi mi propadaju" dok je čekala rezultate ispite željene škole. Priznajem, bila sam i ja zeru malodušna jer je škola specifična i zapravo nema druge u Zg koja ima isti/sličan program iako sam svjesna da alternative koje je imala su redom fantastične škole u kojima sam sigurna isto da bi bila zadovoljna i dobila dobro znanje.

Ali nama dr brzo situacija rasli stila i mi sad mirno čekamo upise, ali svejedno se ne mogu oteti dojmu i pitam se jesam li jedina koja misli da cijeli ovaj proces oko upisa traje puno, puno predugo?
    Zaštp je inicijalna prijava programa, prije početka prijemnih tajala 3.5 dana?
    Zašto prijemni nisu bili i vikendom?
    Jučer oko 13h su uneseni bodovi jučerašnjeg prijemnog, zašto sada još 3 dana do zaključavanja lista?
    Sve u svemu, po meni bi se to moglo i moralno skratiti na max 10 dana, ali možda propuštam negdje nešto zbog čega to nije moguće?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Zato ajmo se rađe boriti da se em olakša djeci koja zaista imaju grozne, ružne životne okolnosti poput teških bolesti i smrti roditelja ili su i sami teže bolesni, a guraju (česti vrlo uspješno) školu i da im se koji bod prednosti, ali i da se djeci koja ulažu silan, silan trud i vrijeme za natjecanja znanja da se i njih adekvatno nagradi.
    Bravo! slažem se

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

A odakle se u djeci razvija taj osjećaj da su im svi planovi propali ako ne upišu svoj 1. prioritet? To bi isto bilo pitanje za razmišljanje.
    Stvaraju li taj pritisak roditelji, nastavnici, vršnjaci ili djeca sama sebi (ovo zadnje sigurno nije samostalno, već uz neki od prva tri faktora)? I možemo li mi kao roditelji utjecati na to da se izbjegnu tako dramatični doživljaji upisa (ne volim riječ "histerija")?

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Prošle godine je ovdje bilo rasprave o tome pa su se mnogi čudili i zgražali na izjave nas nekolicine da se s bodovima mulja i da se bodovi dobivaju na "svašta", za stvarno benigne dijagnoze roditelja ili djeteta. Prepoznali su to očito i na višim razinama pa umjesto da su postrožili stvari i uveli kontrole, oni su svima taj bod ukinuli
    naavno da treba postrožiti kontrole.
    Bodovi s natjecanja su jedna stvar, ovo je nešto sasvim drugo.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Apsolutno! I sama sam imala par sati kćerine histerije i "svi planovi mi propadaju" dok je čekala rezultate ispite željene škole. Priznajem, bila sam i ja zeru malodušna jer je škola specifična i zapravo nema druge u Zg koja ima isti/sličan program iako sam svjesna da alternative koje je imala su redom fantastične škole u kojima sam sigurna isto da bi bila zadovoljna i dobila dobro znanje.

Ali nama dr brzo situacija rasli stila i mi sad mirno čekamo upise, ali svejedno se ne mogu oteti dojmu i pitam se jesam li jedina koja misli da cijeli ovaj proces oko upisa traje puno, puno predugo?
    Zaštp je inicijalna prijava programa, prije početka prijemnih tajala 3.5 dana?
    Zašto prijemni nisu bili i vikendom?
    Jučer oko 13h su uneseni bodovi jučerašnjeg prijemnog, zašto sada još 3 dana do zaključavanja lista?
    Sve u svemu, po meni bi se to moglo i moralno skratiti na max 10 dana, ali možda propuštam negdje nešto zbog čega to nije moguće?
    Takav je bio raspis dan na početku, a prijemni su se mogli i drugačijim tempom odraditi, nisam gledala kad škole sa Š imaju prijemne

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    A odakle se u djeci razvija taj osjećaj da su im svi planovi propali ako ne upišu svoj 1. prioritet? To bi isto bilo pitanje za razmišljanje.
    Stvaraju li taj pritisak roditelji, nastavnici, vršnjaci ili djeca sama sebi (ovo zadnje sigurno nije samostalno, već uz neki od prva tri faktora)? I možemo li mi kao roditelji utjecati na to da se izbjegnu tako dramatični doživljaji upisa (ne volim riječ "histerija")?
    Evo ja mogu reći za svoju.
    Ona o Prelogu priča godinu i pol tj od prošlogodišnjeg natjecanja iz kemije. Za to vrijeme ona nosi prošle godine na more knjige iz kemije i fizike, s najboljom frendicim samo priča o toj školi, prof ju/ih hvali i govori kako je to škola za nju/njih.
    Prijateljica ostvari direktan upis, pritisak se samo pojača.... Što se mene tiče, ja sam više gurala Prvu, PM smjer, ali sam joj dala do znanja da je izbor samo njen, da neću forsirati (a možda je i to dio pritiska, činjenica da sama donosi odluku).

Bojim se da presing, sa svih strana, kreće već u 5 razredu obzirom da, većinski jedino što se gleda su ocjene

Datum pristupanja
    Jul 2022

Početno

Pozdrav svima!
    Molim ako imate informacije o nastavi i općenito o školama za PM smjer u III. i u V. gimnaziji? Dijete upada u obje, međutim u dilemi je koju upisati.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Prijateljica ostvari direktan upis, pritisak se samo pojača....
    Nadam se da u srednjoj neće biti u istom razredu s prijateljicom, jer će se taj pritisak samo nastaviti. Imam dojam da je kod cura ta razina kompeticije izraženija nego kod dečki

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ma ne trebaju se uspoređivati jedni s drugima nego s najboljom verzijom samoga sebe, kao mi u trčanju

Vjerujem da je djeci to lakše reći nego provesti.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ma ne trebaju se uspoređivati jedni s drugima nego s najboljom verzijom samoga sebe, kao mi u trčanju

Vjerujem da je djeci to lakše reći nego provesti.
    Naravno da ce se usporedivati sa drugima. Cijeli sustav je tako napravljen da gleda i ocjenuje dijete u odnosu na ostalu djecu, a ne u odnosu na iskljucivo njegov trud i napredak .
    Jos kad dijete karakterno tezi natjecanju i savrsenstvu, a ima dobre predispozicije za uspjeh ...bas me zanima tko ce mu reci da ohladi malo sa tempom i ciljevima.
    Posljednje uređivanje od sirius : 05.07.2022. at 13:49

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nadam se da u srednjoj neće biti u istom razredu s prijateljicom, jer će se taj pritisak samo nastaviti. Imam dojam da je kod cura ta razina kompeticije izraženija nego kod dečki
    A kao žele biti skupa u razredu iako i ja mislim da bi bilo bolje da nisu.
    Ona je vrlo zrela i kada je u "cool" modu, jasno artikulira svoje misli i osjećaje i može odvagnuti pluseve i minuse konkretno pohađanja istog razreda s tom prijateljicom. Ona joj je na toj emocionalnoj i prijateljskoj razini jako bitna i smatra da je prednosti više nego nedostataka s tim biranjem istog razreda. Naravno da ju emocije neka "prebace" i reagira sumanuto, ali bude svjesna toga i trudi se bolje/pametnije nositi sa emocijama u idućoj sličnoj situaciji.

A Lili ova usporedba ne s drugima nego najboljom verzijom sebe pa to mi se čini da i puno stariji od do jučer osnovnoškolaca imaju problema provesti u djelo. Ali trudimo se, baby steps.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

A e po meni je to poanta. Općenito usporedjivanje s drugima u životu nema ama baš nikakvog smisla.

Slažem se da treba doći do te faze razvoja. Neki ne dođu nikad hahaha

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno da ce se usporedivati sa drugima. Cijeli sustav je tako napravljen da gleda i ocjenuje dijete u odnosu na ostalu djecu, a ne u odnosu na iskljucivo njegov trud i napredak .
    Jos kad dijete karakterno tezi natjecanju i savrsenstvu, a ima dobre predispozicije za uspjeh ...bas me zanima tko ce mu reci da ohladi malo sa tempom i ciljevima.
    Evo ja sam to rekla kćerki, da nema potrebe da ide na toliko dodatnih, ni na tolika natjecanja jer joj to uzima punoo vremena a bome i energije. Ona hoće, nije me poslušala ajde je malo umejsto 5 dodatnih, išla je na 4
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 05.07.2022. at 14:50

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

A nitko ne komentira prvu damu

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Evo ja sam to rekla kćerki, da nema potrebe da ide na toliko dodatnih, ni na tolika natjecanja jer joj to uzima punoo vremena a bome i energije. Ona hoće, nije me poslušala ajde je malo umejsto 5 dodatnih, išla je na 4
    Je, totalno te je poslusala.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Nema se tu sto reci osim da je izgleda neiskusna u takvim prepiskama. To se radi puno mudrije . Ja stalno nesto "progovaram" nastavnicima i strucnoj sluzbi pa nikad nisam na portalima.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

A ko da bi ti bila zanimljiva portalima pa novinari jedva čekaju ovakve gafove, time će hraniti javnost sljedeća 3 dana

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nema se tu sto reci osim da je izgleda neiskusna u takvim prepiskama. To se radi puno mudrije . Ja stalno nesto "progovaram" nastavnicima i strucnoj sluzbi pa nikad nisam na portalima.
    pa mozda nisi dovoljno teta ozbiljna.

Ne znam što bih komentirala, mozda je reagirala kao majka, ali s obzirom da je prva dama njoj trenutno takve stvari nisu "dozvoljene". bar ne na ovaj nacin.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

A ko da bi ti bila zanimljiva portalima pa novinari jedva čekaju ovakve gafove, time će hraniti javnost sljedeća 3 dana

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    pa mozda nisi dovoljno teta ozbiljna.

Ne znam što bih komentirala, mozda je reagirala kao majka, ali s obzirom da je prva dama njoj trenutno takve stvari nisu "dozvoljene". bar ne na ovaj nacin.
    Meni je u svemu jedino problematicno to sto je ona odlucila reagirati kad je vec prosla baba s kolacima.
    Ako postoje propusti, aljavost i greske reagira se odmah. Na svaku ili barem kad se skupe dvije. Ovako nakon sto je dijete dobilo 4 ( #hrvatske tragedije cetvorka u gimnaziji) fakat je bez veze.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Opet nijesam u tijeku a očito je vezano uz školstvo.

Je, totalno te je poslusala.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Meni je u svemu jedino problematicno to sto je ona odlucila reagirati kad je vec prosla baba s kolacima.
    Ako postoje propusti, aljavost i greske reagira se odmah. Na svaku ili barem kad se skupe dvije. Ovako nakon sto je dijete dobilo 4 ( #hrvatske tragedije cetvorka u gimnaziji) fakat je bez veze.
    možda je bas ciljano išla kad je gotovo da ne ispadne da nešto žica. no sad imamo nešto novo za ispitivanje a ne samo koliko je bolesne djece upisalo gimnaziju.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Veli mi veliki jučer kak na faksu asistent koji je njegov ispit ocjenjivao ( poslje mu reko) da on prvi pregleda i ocjeni sve kaj je napisano, potrudi se shvatiti što je pisalo, pogleda ideje skupi broj bodova ž, a tek kad treba upisati u neke valjda matice ) tablicu pogleda i tak da točno napiše svakom studentu ono što ga slijedi. Malo se moj čudio ali je zaključio da bi tak trebali i svi raditi neovisno o školi/ razredu
    Očito da se tako ne radi u školi

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

A nitko ne komentira ni ravnateljicu? Ovo je odgovor kako smo došli do silnih neutemeljenih petica.
    Možda je roditelj u pravu kad prigovara ili je možda luđak na kojeg treba upozoriti neku službu?
    Ne znamo ali daj 5 i ne talasaj.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

malo se i durimo
    trebamo ti dići ocjenu?
    Posljednje uređivanje od spajalica : 05.07.2022. at 15:05

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    malo se i durimo
    trebamo ti dići ocjenu?
    Pazi . Stize mail.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj cipelica prvotno napisa Vidi poruku
    A nitko ne komentira ni ravnateljicu? Ovo je odgovor kako smo došli do silnih neutemeljenih petica.
    Možda je roditelj u pravu kad prigovara ili je možda luđak na kojeg treba upozoriti neku službu?
    Ne znamo ali daj 5 i ne talasaj.
    Valjda 5 dobiju samo dovoljno mocni roditelji koji kontaktiraju ravnatelje? Ok, ne volim ravnateljicu pa ju nikad ne bih kontaktirala, ali djeca mi nikad nisu dobila 5 iako sam imala tisucu prepisaka i kontakata tokom skolovanja.

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Gdje sam to napisala?
    5 dobiju i oni čiji su roditelji dovoljno moćni/ dovoljno agresivni/ dovoljno uporni...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pa nastavnički sindikati već odavno upozoravaju na enorman pritisak roditelja što se tiče ocjena. Uglavnom se to odnosilo na osnovne škole (zbog upisa u srednje), ali pritiska ima i u srednjim školama. Ovaj slučaj s prvom damom je samo vrh ledenog brijega, a izbio je u javnost zato što je riječ o zanimljivim akterima.
    Po meni, koliko je prva dama napravila gaf s tim mailom, toliko je zabrljala i škola koja je tek tako digla ocjenu.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Gdje sam to napisala?
    5 dobiju i oni čiji su roditelji dovoljno moćni/ dovoljno agresivni/ dovoljno uporni...
    Sin od prve dame je dobio 5 i ona je vjerojatno talasala zbog toga.

Ali hrpa roditelja cesto kontaktira skolu i upozorava na nepravilnosti, a djeca im nikad ne dobiju 5. Niti je cilj kontaktiranja petica. Ja bih recimo voljela sto manje kontaktirati sa skolom, ali silom prilika moram. Jer neprestano moram upozoravati na poteskoce djeteta i (ne)provodenje IP. Meni kontaktiranje skole kao takvo uopce nije sporno. Sporno mi je to da prva dama nije kontaktirala ranije, upitni mi je da li bi kontaktirala da je mali imao 5, a mjenjanje ocjena debelo nakon zakljucivanja kod vise djece...e, to mi je tek problematicno.

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Prije dosta godina ministarstvo je odredilo pravilnik o upisu u srednje škole. U centar je stavljena ocjena. Sve ostalo su posljedice. Žrtve su svi: profesori, djeca, roditelji.
    Anonimne prijave protiv profesora, djeca koja u 5. razredu plaču jer se neće upisati, roditelji koji znaju da će intervencijom osigurati upis..
    To je moj doživljaj školstva.

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Možda nisam bila dovoljno jasna. Ni ja nemam ništa protiv ako roditelj reagira kad uoči nepravilnosti. Ne stažem se sa trpanjem problema pod tepih i davanjrm više ocjene.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Prije dosta godina ministarstvo je odredilo pravilnik o upisu u srednje škole. U centar je stavljena ocjena. Sve ostalo su posljedice. Žrtve su svi: profesori, djeca, roditelji.
    Anonimne prijave protiv profesora, djeca koja u 5. razredu plaču jer se neće upisati, roditelji koji znaju da će intervencijom osigurati upis..
    To je moj doživljaj školstva.
    Ne znam bas, meni je to pretjerano.
    Pritisak na ocjene je moja kcer osjetila tek u skoli. Od strane nekih nastavnika i mnogih kolega. I to pocinje u 5 razredu. Sto se tice upisa jedino je Zagreb problematican. Ostala manja mnjesta imaju manjak ucenika u gimnazijama. Nasi rodaci u Grubisnim polju kazu da ne znaju da li ce dijete upisati gimnaziju jer se javlja premalo , pa mozda zatvore smjer.

A tek posebno misljenje imam o stavu da je zivot promasen ako se ne upise zamisljena srednja skola.

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Meni je super ako je većina djece cool i easy goin' i da im je tako svejedno u koju školu će upasti i da nemaju neke svoje želje, planove, nafanja.. I da ako i imaju želju i ona propadne (ili se čini da će propasti) oni su smireni, razumni, shvaćaju da će i izbor b, c, f... biti jednako dobar.
    Super za sve s takvom djecom. Moja nije takva i zna imati emocionalne "ispade", a opet, garantiram da je posloženija i zrelija u glavi od većine, makar djece koju srećem i poznajem.

Ljudi budu tužni i razočarani kada gledaju sport pa se klub ili repka ne plasira kako su se nadali i željeli, a četrnaestogodišnjaci bi trebali smireno rezonirati i reagirati ako ne upišu školu koju su si (ma iz kojeg razloga) jako željeli? Kako da ne!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •