Stranica 31 od 60 PrviPrvi ... 21293031323341 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,501 do 1,550 od 2952

Tema: Što nam se to događa?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Dozivljavam se krivo shvaceno. Ja imam stav o pobacaju i pravu na pobacaj koji sam jasno izrekla. No, to ne znaci da ne mogu sagledati siru sliku i vidjeti razlicite pozicije.
    Nema potrebe za dodatnim objašnjavanjem, ko želi razumjet, razumjet će. Sve je jasno.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 13.07.2022. at 10:17

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Slažem se da je to zajednička potreba svih. I mislim da rješenje ne trebamo mi posebno ovdje na forumu "izumit", to je edukacija o zaštiti, dostupnost i destigmatiziranost sredstava zaštite, dostupna zaštita "dan poslije", edukacija o zaštiti od seksualnog nasilja i adekvatno kažnjavanje seksualnog nasilja..
    X
    Slažem se.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj elleanora prvotno napisa Vidi poruku
    Pa zar je po vama stvarno važnije kako se ta "osoba" (žena koja je neželjeno ostala trudna) osjeća, od činjenice da u njoj raste novi život?

Po mojem mišljenju, sigurno postoje izuzeci koji bi opravdali pobačaj, ali u većini slučajeva vjerujem da se pobačaj radi zbog "subjektivnih" razloga. Takve pobačaje bih istog trena zabranila. Ovdje se trudite opravdati sve pobačaje na objašnjenju jednog izuzetka.
    A tko si ti da svoje mišljenje namećeš kao objektivnu istinu i stavljaš ga iznad subjektivnih razloga neke druge žene?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    dodat ću i svijest o katastrofalnim posljedicama zabrane pobačaja
    U Salvadoru kazneno gone žene koje su imale spontani pobačaj, a sve zbog 'svetosti života'
    Morala sam dva puta da pročitam da bi shvatila do koje mere je ovo bolesno

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Lili, ako je smajlić na kraju, ne znači da se nešto ismijava, zaista je smiješno da se to mora objašnjavati
    fulala si poantu i ne daješ doprinos temi nego ju svodiš na natjecanje za miss simpatičnosti

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    pulinka, gore sam stavila link na članak, pogledaj
    potpuno izopačeno

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    pulinka, gore sam stavila link na članak, pogledaj
    potpuno izopačeno
    a naravno, posljedica stava o svetosti života

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    A ne možeš bit na svim stranama, to je stalno na svim temama moj point. I Lili voli bit na svačijoj poziciji. Nešto mora pretegnut, ne može se dobra namjera tako široko raširit da prekrije sva djelovanja. Uostalom, kao ni značenje riječi "žena", o čemu raspravljamo na drugom topicu. Stvari moraju bit donekle ograničavajuće, inače imamo besmisao.
    sad vidim i ovaj post jer čitam odozgo hahaha ina33, pripametno moje, ostat ću ti u memoriji po tome kao Betina kava u Trstu hahah

Tako je, uvijek se trudim sagledat problematiku s više strana, imat dozu tolernacije i ne dozvolit isključivosti da me ograniči.

Ova tema mi nije tako napeta da bih po njoj nešto pisala, redovito je pratila, tu i tamo naletim.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    Lili, ako je smajlić na kraju, ne znači da se nešto ismijava, zaista je smiješno da se to mora objašnjavati
    fulala si poantu i ne daješ doprinos temi nego ju svodiš na natjecanje za miss simpatičnosti

pozz od Miss simpatičnosti

Edit: Ne ismijavam te, samo mi je smiješno.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 13.07.2022. at 10:29

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

meni je zanimljivo kako je ova tema polarizirana na potpuno jednak način kao što je gomila drugih tema polarizirana, isti akteri s obje strane s Jadrankom koja razumije svačiju poziciju
    Ako nisi protiv njih, onda si za njih? Je li? Nema nijansi. Mi ljudi smo roboti.

Kako ste samo hrabre ovako ujedinjene. Hrabre ste na svakom koraku.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ako smijem
    Iskreno meni je fetus/bebu nazvat parazitom, bolesno.

Jednako bolesni su mi ti slučajevi u Salvadoru.

Napominjem da nikako nisam za zabranu pobačaja.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 13.07.2022. at 10:34

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Meni nije bolesno, ali mi je neshvatljivo kako netko nakupinu stanica može smatrati osobom?
    Ja svog psa smatram osobom.
    Mnogi bi se složili sa mnom, ali crkva ne. Jednom davno je jedan vjeroučitelj rekao mojoj kćeri da životinje nemaju dušu i zato ne mogu u raj.
    Ima li nakupina stanica dušu?

Sent from my iPhone using Tapatalk

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

sad imam strašnu želju zahvaliti rehab što je shvatila i nasmijala se mojoj šali
    rehab

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ako smijem
    Iskreno meni je fetus/bebu nazvat parazitom, bolesno.

Jednako bolesni su mi ti slučajevi u Salvadoru.

Napominjem da nikako nisam za zabranu pobačaja.
    Dosledna sebi, na svačijoj strani

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Meni to u Salvadoru deluje na lov na veštice.
    Ono, nisi nešto politički podobna, muž ti nije platio reket mafiji ili tako nešto- kako ćemo ti se osvetiti?

Pa da, spontani pobačaj, eto ga, hajde ti ženo u zatvor na 30 godina!

Nismo ni mi daleko od toga samo ne koristimo (još) pobačaje, ali verujem da "napredujemo" u tom smeru...

elleanora avatar
    Datum pristupanja
    May 2020

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    A tko si ti da svoje mišljenje namećeš kao objektivnu istinu i stavljaš ga iznad subjektivnih razloga neke druge žene?
    Napisala sam "po mojem mišljenju", što znači da ništa ne namećem kao istinu već pišem svoje mišljenje

Pa evo još malo o mojem mišljenju:
    Osobno, iako sam završila prirodno-znanstveni fakultet, do znanosti ne mogu držati kao do Božjih zakona. Znanost je prevrtljiva, danas kaže jedno, sutra već nešto drugo.
    Da ne bi bilo zabune, nije to loše, znanost se bazira na tome da ne postoji apsolutna istina pa se kritičkim preispitivanjem dolazi do novih spoznaja.

Ali! znanost sve više dokazuje ono što nam Božji zakoni oduvijek govore. Današnja tehnologija i znanost je sve više u mogućnosti dokazati da ljudski život počinje začećem. To je trenutak kada nastaje genetski različita individua, u tom trenutku je određen spol, boja kose i očiju, otisci prstiju i sve druge predispozicije osobe. Riječi dobitnika nagrade na području genetike:
    „Ne vidim bitnu razliku između rane osobe, koja ste bili za vrijeme začeća, i kasne osobe koja ste sad. Bili ste i jeste ljudsko biće. Ni u kojem vremenu, čovjek nije samo nakupina protoplazme. Svaki od nas ima vrlo važnu startnu točku, a to je vrijeme začeća, kada je sav potreban genetski materijal sadržan u jednoj oplođenoj stanici. Nema ni malo sumnje o tome i znamo da su te genetske informacije napisane na vrsti vrpce koju zovemo DNA. Prva ljudska stanica je najspecijaliziranija stanica pod Suncem. Nijedna druga stanica neće imati iste instrukcije za život tog jedinstvenog stvorenog bića. U prvoj ljudskoj stanici ima toliko podataka koliko ima pet svezaka Enciklopedije Britannice. Na kromosomima koji se mogu usporediti sa «mini-kazetama», zapisane su sve potrebne informacije za početak „karijere“ novog čovjeka. Te informacije su prisutne od prvog trenutka, ne nastaju postepeno."

No opravdavanje abortusa je zapravo političko pitanje. Ono se smatra „stečenim pravom“, a zapravo se kosi i sa moralom i sa znanosti. Pobornici takvih ideja neće prihvatiti niti jedan znanstveni dokaz a da o moralnom i ne govorimo da bi promijenili svoje stavove, već insistiraju na onome što im zakon dopušta.
    Tu ponovo napominjem da JA MISLIM da sigurno postoje izuzeci gdje bi pobačaj bio opravdan, ali to PO MOM MIŠLJENJU sigurno nisu subjektivni osjećaji žene koja je neželjeno ostala trudna. Ti subjektivni osjećaji (bilo da je u pitanju financijska situacija, neprikladan trenutak, emocije…) vjerujem da se mogu riješiti na neki drugi način, odnosno da uvijek postoji neko rješenje.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Dosledna sebi, na svačijoj strani
    Zasto? Ne mozes bit protiv zabrane pobacaja i istovremeno ne smatrat dijete (ili, ako hoces embrij/fetus) parazitom?

Hvala Lili
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 13.07.2022. at 10:59

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Zasto? Ne mozes bit protiv zabrane pobacaja i istovremeno ne smatrat dijete (ili, ako hoces embrij/fetus) parazitom?

Hvala Lili
    Možeš, zar Lili nije živi dokaz ?

Šta vam je, pa nismo roboti, ako umem da pišem hladno naučnički, umem i da se nasmejem ?

Lilin odgovor je bio tačno onakav kakav sam od nje i očekivala i to mi je bilo zabavno. Ne zlobno zabavno, ne ismevački zabavno, samo zabavno zabavno?

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Ja svog psa smatram osobom. Sent from my iPhone using Tapatalk
    A fetus ne smatra? Dakle, ludilo. Tanči, ti ipak osvajaš glavnu nagradu ovom svojom izjavom.
    U posljednja dva dana sam se nekoliko puta morala uštipnuti da provjerim ne sanjam li slučajno.
    Znam da Tanči ne vidi što pišem, ali ovo nisam mogla ne komentirati.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

A s desetogodišnjim djetetom ne bi trebalo razgovarati o nekim temama jer ne bi razumjelo.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Napisala sam "po mojem mišljenju", što znači da ništa ne namećem kao istinu već pišem svoje mišljenje

Osobno, iako sam završila prirodno-znanstveni fakultet, do znanosti ne mogu držati kao do Božjih zakona. Znanost je prevrtljiva, danas kaže jedno, sutra već nešto drugo.
    Da ne bi bilo zabune, nije to loše, znanost se bazira na tome da ne postoji apsolutna istina pa se kritičkim preispitivanjem dolazi do novih spoznaja.

Ali! znanost sve više dokazuje ono što nam Božji zakoni oduvijek govore. Današnja tehnologija i znanost je sve više u mogućnosti dokazati da ljudski život počinje začećem. To je trenutak kada nastaje genetski različita individua, u tom trenutku je određen spol, boja kose i očiju, otisci prstiju i sve druge predispozicije osobe. Riječi dobitnika nagrade na području genetike:
    „Ne vidim bitnu razliku između rane osobe, koja ste bili za vrijeme začeća, i kasne osobe koja ste sad. Bili ste i jeste ljudsko biće. Ni u kojem vremenu, čovjek nije samo nakupina protoplazme. Svaki od nas ima vrlo važnu startnu točku, a to je vrijeme začeća, kada je sav potreban genetski materijal sadržan u jednoj oplođenoj stanici. Nema ni malo sumnje o tome i znamo da su te genetske informacije napisane na vrsti vrpce koju zovemo DNA. Prva ljudska stanica je najspecijaliziranija stanica pod Suncem. Nijedna druga stanica neće imati iste instrukcije za život tog jedinstvenog stvorenog bića. U prvoj ljudskoj stanici ima toliko podataka koliko ima pet svezaka Enciklopedije Britannice. Na kromosomima koji se mogu usporediti sa «mini-kazetama», zapisane su sve potrebne informacije za početak „karijere“ novog čovjeka. Te informacije su prisutne od prvog trenutka, ne nastaju postepeno."

No opravdavanje abortusa je zapravo političko pitanje. Ono se smatra „stečenim pravom“, a zapravo se kosi i sa moralom i sa znanosti. Pobornici takvih ideja neće prihvatiti niti jedan znanstveni dokaz a da o moralnom i ne govorimo da bi promijenili svoje stavove, već insistiraju na onome što im zakon dopušta.
    Tu ponovo napominjem da JA MISLIM da sigurno postoje izuzeci gdje bi pobačaj bio opravdan, ali to PO MOM MIŠLJENJU sigurno nisu subjektivni osjećaji žene koja je neželjeno ostala trudna. Ti subjektivni osjećaji (bilo da je u pitanju financijska situacija, neprikladan trenutak, emocije…) vjerujem da se mogu riješiti na neki drugi način, odnosno da uvijek postoji neko rješenje.
    Kada smo već ostavili iza sebe činjenice pa pišemo mišljenja, evo i mog:
    Ne mogu tvoje mišljenje da shvatim ozbiljno iz niza razloga.

Prvo, prirodno-matematički fakultet ima kod nas ogranke- fizika, hemija, matematika, geografija, turizam, biologija, ekologija, možda kod vas neke druge, ali rreći da si ga završila meni ne znači puno. Evo i moja seka i ja smo ga završile, ali ona je turizmolog i za biologiju se obraća meni, a ja njoj kad hoću negde da putujem.

Drugo, citirati nekog "naučnika" koji je dobitnik neke "nagrade" na području genetike, bez imena, prezimena, i navođenja nagrade, izvini, jesi ti sigurna da si završila prirodno-matematički fakultet i da si upoznata sa principima naučne argumentacije i naučnog citiranja, ako se već pozivaš na to da si naučnik?
    Treće, jedna rečenica i to ključna iz tog tvog citata je potpuno netačna, što mi izaziva sumnju da je prevod možda pogrešan, volela bih da pročitam original.

I poslednje ali i najvažnije, o tvom mišljenju imam jaku predrasudu zbog jednog mog vrlo teškog iskustva, sa osobom koja mi je bila jako draga:

Osoba koja je godinama bila najdraži i najsjajniji biolog kog sam znala, je počela da deli mišljenje identično tvom o Božjim zakonima u momentima kada je dobila prilično ozbiljnu i sada već hroničnu psihijatrijsku dijagnozu. Do tada je njeno mišljenje bilo suprotno, celog njenog života.
    Možda je u pitanju samo koincidencija i ja ne sagledavam stvari pravilno, ali oprostićeš mi možda moje predrasude, a možda i ne, nije važno.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Prava se javila. Žene, vi ovdje ste zakon. Primjer ste životnih oksimorona.
    Pitanje ...A tko si ti... mi je u rangu izjave: Ne znate vi tko sam ja!

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Jako lijepo napisano.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Napisala si i
    Takve pobačaje bih istog trena zabranila.
    Da si predstavnica saborske većine (možda i jesi, što ja znam, anonimni smo ovdje) to bi tvoje mišljenje moglo biti pretočeno u zakon, pa bi se onda tvoje mišljenje reflektiralo na svaku ženu, i onu koja ga dijeli, ali i onu koja ga ne dijeli.

Ja nemam problem s nazivanjem stvari/pojava onime što jesu. Pa tako, pulinka je lijepo objasnila, da je embrij u svojoj biti parazit.
    Kao što je i npr. svaki madež, tumor.
    Ukoliko Cindy Crawford vrijeđa činjenica da ju je posebnom i slavnom između ostalog učinio i tumor, to ne mijenja tu činjenicu.

(Ne uspoređujem embrij s tumorom...)

elleanora avatar
    Datum pristupanja
    May 2020

Početno

Kada smo već ostavili iza sebe činjenice pa pišemo mišljenja, evo i mog:
    Ne mogu tvoje mišljenje da shvatim ozbiljno iz niza razloga.

Prvo, prirodno-matematički fakultet ima kod nas ogranke- fizika, hemija, matematika, geografija, turizam, biologija, ekologija, možda kod vas neke druge, ali rreći da si ga završila meni ne znači puno. Evo i moja seka i ja smo ga završile, ali ona je turizmolog i za biologiju se obraća meni, a ja njoj kad hoću negde da putujem.

Drugo, citirati nekog "naučnika" koji je dobitnik neke "nagrade" na području genetike, bez imena, prezimena, i navođenja nagrade, izvini, jesi ti sigurna da si završila prirodno-matematički fakultet i da si upoznata sa principima naučne argumentacije i naučnog citiranja, ako se već pozivaš na to da si naučnik?
    Treće, jedna rečenica i to ključna iz tog tvog citata je potpuno netačna, što mi izaziva sumnju da je prevod možda pogrešan, volela bih da pročitam original.

I poslednje ali i najvažnije, o tvom mišljenju imam jaku predrasudu zbog jednog mog vrlo teškog iskustva, sa osobom koja mi je bila jako draga:

Osoba koja je godinama bila najdraži i najsjajniji biolog kog sam znala, je počela da deli mišljenje identično tvom o Božjim zakonima u momentima kada je dobila prilično ozbiljnu i sada već hroničnu psihijatrijsku dijagnozu. Do tada je njeno mišljenje bilo suprotno, celog njenog života.
    Možda je u pitanju samo koincidencija i ja ne sagledavam stvari pravilno, ali oprostićeš mi možda moje predrasude, a možda i ne, nije važno.
    Nisam završila prirodno-matematički fakultet, već jedan drugi.
    Riječ je o dr. Jerome LeJuene koji je bio liječnik pedijatar, doktor znanosti i genetičar, dobitnik nekoliko najvećih nagrada na području genetike, bio je član Akademije znanosti u više država, pronalazač uzroka Downovog sindroma. Ja se ne bavim znanosti i to nije bit koju sam htjela time reći, a nadam se da nisam ni na putu za neku psihijatrijsku dijagnozu

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

(Ne uspoređujem embrij s tumorom...)
    Sad si gotova

elleanora avatar
    Datum pristupanja
    May 2020

Početno

Možda je i krivo prevedeno, ne da mi se tražiti originalnu izjavu.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Nisam završila prirodno-matematički fakultet, već jedan drugi.
    Riječ je o dr. Jerome LeJuene koji je bio liječnik pedijatar, doktor znanosti i genetičar, dobitnik nekoliko najvećih nagrada na području genetike, bio je član Akademije znanosti u više država, pronalazač uzroka Downovog sindroma. Ja se ne bavim znanosti i to nije bit koju sam htjela time reći, a nadam se da nisam ni na putu za neku psihijatrijsku dijagnozu
    Hvala za ime. Ali pokušaću da pronađem tačan citat.
    Da, nisam dovoljno pažljivo pročitala fakultet, izvinjavam se, ali u principu razumele smo se. Znači ipak se ne baviš naukom, da, tako sam i shvatila. U tom slučaju bolje razumem tvoje stanovište.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ja nemam problem s nazivanjem stvari/pojava onime što jesu. Pa tako, pulinka je lijepo objasnila, da je embrij u svojoj biti parazit.
    Mogu li ja tebi postaviti pitanje koje si ti uputila Elleanori: "A tko si ti da svoje mišljenje namećeš kao objektivnu istinu?"

elleanora avatar
    Datum pristupanja
    May 2020

Početno

Hvala za ime. Ali pokušaću da pronađem tačan citat.
    Da, nisam dovoljno pažljivo pročitala fakultet, izvinjavam se, ali u principu razumele smo se. Znači ipak se ne baviš naukom, da, tako sam i shvatila. U tom slučaju bolje razumem tvoje stanovište.
    A kako ćeš onda shvatiti stajalište tog doktora i znanstvenika koji se zahvaljujući svojim znanstvenim otkrićima počeo boriti protiv abortusa?

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Sad si gotova
    Vidim da se odlično zabavljaš. Tebi ovo sve i jest jedna velika "sprdačina". Nemam bolju riječ za to. Žalosno.
    Ne čudi me kad je Pokupec za onaj vaš prosvjed rekao kako će se održati bal vampira.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mislim da tumori nikako ne spadaju pod definiciju parazita, oni nisu jedinke. A nekako ne rekla bih ni se plod igdje u literaturi stvarno definira kao parazit, ali evo, možda griješim.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja nisam ni mislila reći da su tumori paraziti. Nego da je madež tumor, a ne zvuči lijepo, kao što je i embrij, u svojoj biti, parazit, a isto ne zvuči lijepo.

Možda ga se nigdje ne definira/naziva tako, jer je očito tema ultra osjetljiva, ali on to je.
    Posljednje uređivanje od Svimbalo : 13.07.2022. at 12:06

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Uostalom, citiram, samo sam prepričala pulinkine riječi
    Možeš slatko reći da "embrion prima hranu isključivo preko trofoblasta i majčinog endometrijuma", ali organizam kojeg hrani isključivo tkivo drugog organizma je po definiciji parazit. Čak i kad je u pitanju ista vrsta. Imaš ribe kod kojih mužjaci parazitiraju na ženkama, i upravo se korsti termin parazitizam.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja nisam ni mislila reći da su tumori paraziti. Nego da je madež tumor, a ne zvuči lijepo, kao što je i embrij, u svojoj biti, parazit, a isto ne zvuči lijepo.

Možda ga se nigdje ne definira/naziva tako, jer je očito tema ultra osjetljiva, ali on to je.
    Pa ne znam baš. Po definicijama parazita koje nalazim, stvarno nije.
    edit: a ovo iz prve rečenice citata sam sad skužila, na drugo čitanje
    Posljednje uređivanje od vertex : 13.07.2022. at 12:15

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Misim da je pulinka biolog, pa joj vjerujem

Editiram u- biologinja
    Posljednje uređivanje od Svimbalo : 13.07.2022. at 12:17

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Srednji link sam nešto zeznula, stopila sam dva linka u jedan, ugl. evo najstariji koji sam našla, iskreno mrzelo me dalje da tražim
    https://www.cambridge.org/core/servi...a-parasite.pdf

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Svi su o aspektima posmatranja fetusa kao parazita, ukratko i zbog načina ishrane i zbog načina života a i zbog reakcije majčinog imunog sistema na njega kao da je vid parazita.

I po stoti put, to ne menja ostalo što fetus može ( i ne mora) da bude.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Srednji link sam nešto zeznula, stopila sam dva linka u jedan, ugl. evo najstariji koji sam našla, iskreno mrzelo me dalje da tražim
    https://www.cambridge.org/core/servi...a-parasite.pdf
    Nema ni potrebe, vidim da se povlače paralele.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

A kako ćeš onda shvatiti stajalište tog doktora i znanstvenika koji se zahvaljujući svojim znanstvenim otkrićima počeo boriti protiv abortusa?
    Nisam te zaboravila, ali radije bih ti odgovorila kad nađem citat, sad sam tražila ove druge linkove.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Sad sam svima na ignoreu. Zrelo. Nimalo djetinjasto.
    Hrabre sestre.

Fetus je parazit. Pas je osoba. Idemo dalje.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Dok se Pulinka zdušno trudi pronaći linkove koji potvrđuju njezinu bolesnu izjavu...

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Misim da je pulinka biolog, pa joj vjerujem

Editiram u- biologinja
    Ne moraš ako je zbog mene, ja sam stara nazadna škola .

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

pulinka, iskreno, stvarno mi je u ovom kontekstu promašena ta prezentacija fetusa kao parazita
    razumijem da u biološkom kontekstu, s obzirom na neke mehanizme, se može tako promatrati
    ali u ovoj priči mi je stvarno promašeno
    uostalom, onda je on parazit i u 39. tjednu trudnoće, znači li da ga je i tada u redu odstraniti?

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Neka si, ja sam ipak htjela popraviti
    Edit- uletjela tang
    Posljednje uređivanje od Svimbalo : 13.07.2022. at 12:35

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

A kako se ja slažem s pulinkom, reći ću i da je smisao bio (moj smisao) napraviti jasnu distinkciju izmedju trudne djevojčice/žene i embrija, nije to argument za uklanjanje

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ako cemo fetus promatrati samo kroz prizmu parazita, onda mozemo i zenu svesti na biologiju i promatrati je kroz prizmu inkubatora. Nije li to upravo ono sto pro choicere ljuti i sto tvrde da pro lifer cine ?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

i mogu bacati latice na ovom topicu kako "imam razumijevanja" za svačiju poziciju, ali je činjenica da nečija pozicija ograničava tuđa prava - prava živih, rođenih osoba, a ne prava bića koje će možda postati čovjek i roditi se, a možda neće
    X. Pa je samo 'imanje razumijevanja' irelevantno kao naglasavanje, jer kao time egzoneriramo sve stavovi Ja polazim od toga da nitko na ovom topicu nije neki mentalni borderline i da se u svasta moze uzivit, al to je relevantno za neki zakljucak.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 13.07.2022. at 12:41

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •