Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
pulinka, iskreno, stvarno mi je u ovom kontekstu promašena ta prezentacija fetusa kao parazita
razumijem da u biološkom kontekstu, s obzirom na neke mehanizme, se može tako promatrati
ali u ovoj priči mi je stvarno promašeno
uostalom, onda je on parazit i u 39. tjednu trudnoće, znači li da ga je i tada u redu odstraniti?
I dalje govorimo o silovanom desetogodišnjem detetu?
U tom slučaju, stojim iza svoje "prezentacije", kako ste je nazvali.
A jedini moj cilj je bio da prikažem medicinski zašto dete od 10 godina ne treba da rodi, pogotovo ne u incestu.
Ne znam koji cilj ti misliš da ja imam?
I nekako je opet u pisanju došlo do smene embrion/fetus na koju sam ja u brzini pristala, ali u "toj priči" ako još pričamo o istoj priči, u pitanju je bila trudnoća od šest nedelja, u kojoj ne postoji fetus.
A obrnula si moje argumente, nije njega u redu odstraniti jer je parazit, nego zato što dete od deset godina nije u stanju da se nosi sa tim oblikom parazitizma bez posledica.
Ali zovi me i krčag ako hoćeš, meni je baš svejedno ako postoji neki društveno korektan termin da se opiše ista stvar koju sam ja opisala.

(Iskreno ja sam se malo nadala da ću pročitati i o nekim drugim aspektima, zašto sa psihološke, sociološke, itd. strane dete od deset godina ne treba da rodi, ali razumem da sam to verovatno već promašila pre 20 strana).